Terminalul Windows primește noi funcții cu versiunea 1.12

⏱️ 2 min read

  • Microsoft lansează Windows Terminal versiunea 1.12 ca previzualizare.
  • Actualizarea oferă suport pentru transparență, o pictogramă de scut pentru consola ridicată și multe altele.

Windows Terminal versiunea 1.12 a fost lansată ca o previzualizare cu câteva funcții noi și îmbunătățiri pentru Windows 11 și 10.

Potrivit notelor oficiale, această actualizare oferă posibilitatea de a seta versiunea stabilă a terminalului Windows ca terminal implicit pentru dispozitivele înscrise în Canalul Dev. Opțiunea este disponibilă prin pagina Setări de pornire sau în pagina Pentru dezvoltatori din aplicația Setări.

Când lansați o consolă, terminalul Windows va gestiona corect executabilul. Aceasta înseamnă că toate personalizările dvs. vor apărea dacă aveți un profil cu același executabil ca cel selectat pentru lansare.

În plus, acum puteți utiliza "firstWindowPreference": "persistedWindowLayout" opțiune pentru a activa capacitatea terminalului de a restabili filele și panourile anterioare după relansare.

În cele din urmă, aplicația Windows Terminal acceptă acum transparență deplină pe Windows 11.

În ceea ce privește alte îmbunătățiri generale, versiunea 1.12 include posibilitatea de a selecta textul imprimat în buffer cu tastatura. Când utilizați terminalul ca administrator, fereastra va afișa acum o pictogramă de scut în stânga filelor pentru a face fereastra mai distinsă. Acum este posibil să activați "adjustIndistinguishableColors" setare profil pentru a ajusta culoarea primului plan pentru a o face mai vizibilă, pe baza culorii de fundal. Când împărțiți un nou panou, SplitState acceptă acum modificatori direcționali și acum puteți deschide meniul de sistem cu Alt+Space, care utilizează noul openSystemMenu acțiune.

Windows Terminal 1.12 este acum disponibil ca o previzualizare cu noile caracteristici menționate mai sus și câteva remedieri de erori și îl puteți descărca din Magazin Microsoft sau GitHub. Dacă utilizați canalul stabil al aplicației, acum puteți actualiza la versiunea 1.11, care include toate aceste îmbunătățiri.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...