Terminalul Windows va deveni aplicația implicită de comandă pe Windows 11

⏱️ 1 min read

Pe Windows 11, terminalul Windows este de așteptat să devină noua aplicație implicită de linie de comandă în 2022, confirmă Microsoft. Deși aplicația modernă Terminal este deja livrată cu Windows 11, vechea Windows Console Host continuă să fie experiența implicită pentru a rula comenzile Command Prompt și PowerShell.

Conform Kayla Scortisoara, un manager de programe pentru Windows Terminal la Microsoft, în 2022, compania intenționează să facă din Windows Terminal experiența implicită pentru utilizatorii Windows 11. Mai întâi va începe cu dispozitivele înscrise în programul Insider, iar apoi va fi lansat pentru toată lumea.

Windows Terminal versiunea 1.0 a fost livrat pentru prima dată în mai 2020 și este o aplicație care a fost concepută pentru a fi experiența în linia de comandă pentru a rula Command Prompt, PowerShell și Linux. Spre deosebire de Windows Console Host, terminalul deschide porțile către multe funcții noi, cum ar fi file și panouri, și puteți crea diferite profiluri cu personalizări unice.

De asemenea, aplicația oferă o mulțime de setări de personalizare, inclusiv posibilitatea de a folosi teme personalizate. Puteți utiliza fundaluri acrilice și imagini de fundal cu scheme de culori unice și fonturi personalizate. Și există suport pentru legături personalizate de taste.

În plus, noua experiență de linie de comandă folosește randarea accelerată GPU pentru text, care oferă o experiență mai rapidă atunci când utilizați o aplicație. Datorită acestei capacități, este posibil să utilizați emoji.

Deși schimbarea nu se va produce până cândva în 2022, opțiunea de a face din terminalul Windows noua experiență implicită de linie de comandă este deja disponibilă pentru utilizatorii Windows 11 și Windows 10.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...