Tastați Familii

Familiile de tipuri sunt game de modele de tipare. Fiecare familie este o variantă a unui stil de bază al alfabetului. Există sute sau poate chiar mii de familii de caractere.

Stil de referință:

Tipografie Familii de tipuri clasificari si combinarea tipurilor de.svg

Istorie

Conceptul de familii de tip nu se formase când au fost inventate pentru prima dată fonturile, iar toate fonturile erau desene romane. În primii ani ai secolului al XVI-lea, a fost introdus tipul cursiv. Cursivul a fost numit și italic, numit după Italia, unde ideea a fost popularizată. Romanii erau un stil de tip, iar cursivele erau altul, precum serif și sans serif, și încă nu existau familii de tipare.

Punctuaţie

Punctuația oferă emoție de tip și oferă indicații despre când să se oprească, să încetinească și multe altele.

Există șapte tipuri de familii de fonturi

 • Stil vechi
 • Tranzitorie
 • Modern
 • Slab Serif
 • Sans Serif
 • Decorativ
 • Script-Cursiv

Combinarea tipurilor de caractere

Noțiuni de bază despre asocierea fonturilor

Care fonturi arată bine împreună și care nu? Dacă te-ai luptat vreodată cu această întrebare, nu ești singur. Aflați cum să împerecheați diferite fonturi și stiluri familiarizându-vă cu aceste combinații inteligente!

Încercați acești pași unul câte unul

 • Asociați un font obișnuit și îndrăzneț pentru a crea un contrast subtil
 • Echilibrați un font de script cu un font îndrăzneț
 • Asociați un font înalt și scurt pentru a crea interes vizual
 • Asociați fonturi cu greutăți diferite pentru a crea un contrast puternic
 • Asociați un font obișnuit și cursiv pentru a crea accent

Nu există reguli dure și rapide pentru alegerea tipurilor de caractere, dar de multe ori puteți evita să alegeți noi tipuri de caractere stilând un tip de caractere existent pentru a crea o ierarhie vizuală. Când aveți dubii, păstrați-l simplu.

Designerii urmează diferite filozofii pentru a determina când și cum să combine tipurile de caractere.

Ancoră sau tip de rol

Dacă proiectul dvs. implică cantități mari de text, alegeți un tip de ancoră pentru textul corpului. Acest tip de ancoră vă va ghida restul alegerilor de proiectare pe măsură ce efectuați teste și rafinări continue pentru diferite combinații de tipuri de caractere față de ancora dvs.

Tipuri de caractere contrastante

Pentru proiectele text-light, a avea roluri ierarhice clare pentru un font nu este o preocupare la fel de mare ca impactul vizual. Asociați tipuri de caractere contrastante precum serif plus sans-serif. Designerii își împărtășesc adesea perechile de caractere preferate, așa căutați și experimentați până când creați un rezultat plăcut.

Familii tipografice

Multe turnătorii de tip creează tipuri de caractere cu caracteristici suplimentare extinse, cum ar fi greutăți și carcase multiple, glife decorative, versiuni serif și sans-serif, etc. Puteți utiliza o familie de un singur tip ca aceasta pentru a asigura un design consecvent, în timp ce utilizați creativ acele caracteristici suplimentare pentru a oferi un accent suplimentar sau decor care altfel ar putea necesita un alt tip de caractere. Familiile de caractere sunt adesea un mare compromis de consistență vizuală și flexibilitate tipografică.

Clasificări tip

Aproape toate tipurile de caractere se încadrează într-un grup sau altul. Acest sistem de clasificare a tipurilor de caractere s-a dezvoltat în secolul al XIX-lea. Fiecare tipare are propria structură vizuală, influențe, intenție și semnificație istorică.

Clasificarea de bază a tipurilor de caractere este după cum urmează:

 • Serifuri: Aceste tipuri de caractere au extensii mici, care înfrumusețează structura de bază a unui tip de caractere. Tipurile de caractere Serif au existat de la începutul tipului. Acestea sunt vizibile în stiluri vechi și tipuri umaniste, cum ar fi Garamond. Baskerville, un alt tip de serif aparține erei de tranziție. Bodoni și Rockwell fac parte din tipurile de caractere moderne și Slab serif (egiptene).
 • Sanserif : Sans înseamnă fără. Aceste tipuri de caractere sunt lipsite de acele mici extensii, deci fără serif. Exemplele includ Gill sans care are conotații umaniste, Helvetica cu caracteristicile sale de tranziție și așa mai departe.
 • Script: Formele de scrisori dezvoltate în strânsă legătură cu scrierea de mână umană sunt tipuri de script. Sunt de natură flexibilă, cu lățimi variabile ale cursei. Exemplu: Bistro Script, Shelly, Minstral etc.
 • Blackletter : Un stil îndrăzneț al caligrafiei, folosit în mare măsură în timpul Renașterii. Exemplu: Fraktur
 • Decorativ: Tipurile de caractere care nu se încadrează în alte categorii sunt de natură decorativă. Construit pentru cazuri de utilizare specifice care constau în mare parte din titluri, postere etc.

În plus, trei grupuri principale pentru a clasifica tipul corespunzător diferitelor perioade de timp din artă și literatură sunt după cum urmează:

 • Umanist formele de scrisori aparțin perioadei renascentiste din jurul secolelor al XV-lea și al XVI-lea. Acestea imită îndeaproape caligrafia și mișcarea mâinilor umane. Serifele vechi au urmat formele literelor umaniste. Exemple de tip umanist sunt: ​​Sabon, Centaur, Adobd Jenson, Gill Sans etc.
 • Tranzitorie formele de litere fac parte din epoca barocă. Ele reprezintă o tranziție de la tipuri umaniste de stil vechi la tipuri moderne. Exemple sunt: ​​Baskerville, Times Roman, Helvetica etc.
 • Modern formularele de scrisori fac parte din perioada iluministă din secolele XVIII-XIX. Ele descriu o trecere radicală de la tipografia tradițională la un design mai abstract. Exemple sunt: ​​Bodoni, Futura etc.
Tipografie Familii de tipuri clasificari si combinarea tipurilor de
Sursă: Gândirea cu Type de Ellen Lupton