Toate gesturile Windows 10 Touchpad pe care ar trebui să le cunoașteți

Toate gesturile Windows 10 Touchpad pe care ar trebui să le cunoașteți

Microsoft a introdus multe noi gesturi touchpad în Windows 10. Dacă sunteți familiarizat cu gesturile touchpad de pe Mac, atunci aceste gesturi de pe Windows 10 sunt cam aceleași. Următoarea listă de gesturi touchpad pentru Windows 10 poate funcționa sau nu cu laptopul dvs. Windows 10. Deci, înainte de a încerca aceste gesturi, trebuie să vă asigurați că touchpad-ul laptopului dvs. acceptă aceste noi gesturi Windows 10.

Verificați dacă laptopul dvs. acceptă gesturi cu touchpad Windows 10

Microsoft a construit o nouă tehnologie pentru gesturile touchpad-ului Windows 10 numită „Precision Touch”. Producătorul laptopului trebuie să respecte instrucțiunile pentru Precision Touch pentru a-l instala pe dispozitivul său. Pentru a verifica dacă laptopul dvs. Windows 10 are instalat Precision Touch, accesați „Setări -> Dispozitive -> Mouse și touchpad”. Aici, sub secțiunea „Touchpad”, vedeți dacă există o propoziție care spune: „PC-ul dvs. are un touchpad de precizie”. În caz contrar, veți vedea o opțiune pentru a schimba „Întârzierea touchpad-ului înainte ca funcționarea clicului”.

Nu acesta este sfârșitul poveștii. Unii producători își dezvoltă propria tehnologie de gesturi pentru a reduce costul de licențiere al Windows 10. Ar trebui să verificați, de asemenea, dacă este instalat un software de gesturi. Verificați discul de instalare a driverului furnizat de furnizorul dvs. pentru a fi sigur.

De asemenea, majoritatea laptopurilor livrate după lansarea Windows 8 (octombrie 2012) oferă gesturi multi-touch. Laptopul sau notebook-ul dvs. ar trebui să accepte unele dintre gesturi, dacă nu toate. În cazul meu, am un laptop ASUS lansat anul trecut. Au furnizat software-ul „ASUS Smart Gesture” așa cum se arată în captura de ecran de mai jos.

touchpad-gesturi-software

Dacă laptopul dvs. acceptă Precision Touch, atunci veți avea control deplin asupra gesturilor și le puteți configura în funcție de nevoile dvs. Dacă ați actualizat la cea mai recentă versiune de Windows 10 (1607), atunci trebuie să puteți personaliza gestul pentru a face alte sarcini.

Lista gesturilor cu touchpad pentru Windows 10

  • Atingeți cu două degete: Deschideți meniul cu clic dreapta. Acesta este același lucru cu butonul din dreapta pe touchpad. Puteți chiar să deschideți meniul cu clic dreapta apăsând cu două degete pe pictograme.
  • Atingeți de două ori cu un deget și mișcați: Tragere și plasare. Cu acest gest puteți trage și plasa elemente pe care le-ați face în mod normal apăsând butonul din stânga și apoi mutându-l folosind touchpad-ul.
  • Țineți cu două degete și deplasați-vă orizontal sau vertical: Acest lucru vă va permite să derulați o pagină web și alte ferestre în care este posibilă derularea. Derulați în sus și în jos ținând două degete și deplasându-l în sus și în jos. Pentru derularea orizontală, deplasați-o la stânga și la dreapta.
  • Folosiți două degete pentru a ciupi și întinde: Mărește / micșorează. Micșorați pentru a mări și apropiați pentru micșorare.
  • Folosiți trei degete și glisați în sus: Deschideți Vizualizarea activității. Aceasta va deschide Vizualizarea activităților care vă va permite să vedeți toate ferestrele deschise pe toate desktopurile.
  • Folosiți trei degete și glisați în jos: Accesați Desktop. Acest lucru va reduce la minimum toate ferestrele și va trece la desktop.
  • Folosiți trei degete și glisați la stânga sau la dreapta: Comutați între ferestrele deschise. Este egal cu comanda rapidă ALT + Tab pentru a comuta între aplicații.
  • Atingeți cu trei degete: Deschide Căutare Cortana. Aceasta va activa Cortana sau vă va permite să efectuați o căutare dacă Cortana este dezactivată.
  • Atingeți cu patru degete: Deschideți Centrul de acțiune. Vă permite să verificați rapid notificările.

Concluzie

Majoritatea gesturilor menționate mai sus ar trebui să funcționeze pe laptopul dvs. Windows 10. Dacă aveți un laptop vechi și l-ați actualizat la Windows 10, asigurați-vă că actualizați driverele trackpad-ului. Aceste gesturi touchpad ar trebui să vă ajute în multitasking și să vă facă mai productiv. Acestea sunt destinate utilizatorilor puternici, dar un utilizator mediu poate beneficia și de acesta.

Scroll to Top