Toate temerile voastre imaginate: Iată ce știe Google despre dvs.

Toate temerile voastre imaginate: Iată ce știe Google despre dvs.
⏱️ 3 min read

Cu toate discuțiile despre ceea ce Facebook a făcut cu datele, oamenii nici măcar nu au menționat informațiile pe care Google le colectează. Știm de ceva timp că compania tehnologică colectează date despre noi și acum știm exact ce colectează, întărind temerile noastre.

Un consultant IT, Dylan Curran, a decis să afle ce anume știa Google despre el. Chiar și cu cunoștințele sale avansate în materie de tehnologie, el încă nu era pregătit pentru ce a aflat.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Investigația de sine

Chiar îmi spuneam: „O, Dumnezeule! Este absurd,” el a spus.

El a decis să facă o mică investigație pentru a afla exact ce avea Google asupra sa și a solicitat informațiile sale de la Google.

Curran a descoperit că Google își urmărea întotdeauna locația în fundal. Calculau cât timp îi trebuia să ajungă de la punctul A la punctul B, datele aplicației și fișierele pe care le șterse. De asemenea, țineau evidența hobby-urilor, intereselor și veniturilor sale și chiar a greutății sale posibile.

Deși sunt sigur că mulți nu ar fi de acord, el nu a crezut că Google face ceva intenționat rău intenționat. În ciuda acestui fapt, aceste cunoștințe nu l-au făcut să se simtă confortabil.

Este greșit să ai încredere în orice entitate atât de mare, cu atât de multe informații,”Susține Curran. „Încearcă doar să câștige bani.“Totuși, el își dă seama că, la un moment dat,”cineva va face o greșeală.

El a scris pe Twitter constatările sale și probabil că nu ați fi șocat să aflați că postările sale au fost retweeted de mai multe ori, aproape 150.000.

Un profesor asociat de afaceri concentrat pe dreptul și politica în materie de securitate cibernetică la Universitatea Indiana, Scott J. Shackelford, a știut toate acestea mergând în investigația lui Curran, atât ceea ce era urmărit, cât și cât de incredibil este pentru mulți.

Toți utilizatorii Google sunt urmăriți în mod implicit din punct de vedere fizic [they’re] merge și localizat,” el a declarat. „Acest lucru este șocant pentru mulți oameni.

Îl poți controla

știri-google-date-ipad

Am început aici comparând Google cu Facebook, dar Google dorește să știți că dețineți controlul asupra datelor pe care le colectează despre dvs., ceea ce este diferit de Facebook. În plus, nu îl pun în mâinile aplicațiilor de la terți.

Pentru a face alegerile de confidențialitate potrivite pentru ei, este esențial ca oamenii să își poată înțelege și controla datele Google,”A spus un purtător de cuvânt Google. „De-a lungul anilor, am dezvoltat instrumente precum Contul meu în mod expres în acest scop și le-am încuraja pe toți să îl revizuiască periodic.

Funcția Contul meu vă permite să dezactivați mecanismele de urmărire, precum și să ștergeți unele dintre datele colectate pe care nu doriți să le includă. Este nevoie de puțină muncă, dar măcar aveți opțiuni pentru a o controla. Odată cu aceasta, puteți descărca și o copie a tot ceea ce Google are asupra dvs.

În concluzie

Da, Google colectează date despre dvs. Da, este o cantitate surprinzătoare de date și include lucruri pe care probabil nu v-ați fi așteptat să le colecteze. Dar este în controlul tău.

Acest lucru este mai mult decât putem spune pentru alte companii. Da, Facebook se află chiar acum, dar așa cum am publicat zilele trecute, chiar și VPN-urile păstrează date despre dvs. Se pare că nu suntem în siguranță cu nimeni.

Și Google a fost întotdeauna prima companie pe care o numesc oamenii atunci când vine vorba de date colectate, dar este bine să știm că avem cel puțin un anumit control.

Vei urmări aceste linkuri aici și vei șterge datele pe care Google le deține? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x