Top 10 aplicații esențiale pentru o productivitate maximă în muncă (gratuite și plătite)

Cele mai bune 10 aplicații pentru a vă concentra asupra muncii dvs. (gratuite și plătite)
⏱️ 14 min read

Indiferent de profesie sau de locul de muncă, concentrarea este crucială pentru a obține performanțe maxime. Însă, în lumea modernă, distragerile sunt la tot pasul, ceea ce face greu să rămânem concentrați pe sarcinile importante. Din fericire, există numeroase aplicații disponibile atât pentru descărcare gratuită, cât și pentru achiziționare, care ne pot ajuta să ne concentrăm mai bine.

Acestea pot ajuta la organizarea sarcinilor, la blocarea notificărilor, la menținerea unui ritm optim de lucru și multe altele. Unele dintre cele mai apreciate aplicații pentru a vă concentra pe muncă sunt Forest, Freedom, Cold Turkey, [email protected] sau StayFocused. Acestea vă pot ajuta să vă concentrați și să rămâneți într-o stare de flux timp de ore întregi.

Pentru a găsi soluțiile potrivite, e bine să utilizați criteriile care contează pentru dvs. Nu toate aplicațiile funcționează pentru toți utilizatorii, așa că ar trebui să experimentați un pic până veți găsi acea aplicație perfectă pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra muncii dvs. Chiar și cele mai mici ajustări în rutina zilnică ne pot ajuta să obținem o mai bună productivitate și să ne îndeplinim sarcinile cu mai multă ușurință și eficiență.

2020 a fost un an dificil pentru majoritatea dintre noi. Conceptul de rutină a devenit nebunesc și a devenit dificil să rămâi concentrat pe realizarea lucrurilor. Pe măsură ce sperăm că intrăm în 2021, un an nou, este esențial să facem o diferență în stilul de viață pentru a rămâne productivi. Dacă amânați adesea la serviciu sau în timpul sesiunilor de studiu, iată o listă de aplicații care vă pot ajuta să vă recăpătați concentrarea și să vă concentrați asupra sarcinilor care contează cel mai mult pentru dvs. în acest moment.

Cele mai bune aplicații pentru a vă concentra asupra muncii dvs. în 2021

Am întocmit lista concentrându-ne atât pe platformele mobile, cât și pe cele desktop. În plus, articolul include câteva sfaturi practice care vă pot fi utile atunci când încercați să rămâneți productiv. Puteți folosi butonul pentru cuprinsul de mai jos pentru a naviga cu ușurință între secțiuni.

Ce este mai exact o aplicație focus?

O aplicație focus este o aplicație care vă ajută să eliminați distracția. Acesta servește ca un instrument care vă ajută să prioritizați sarcinile, astfel încât să puteți termina munca în loc să derulați fără minte pe internet. Pe baza numelui, aplicațiile de focalizare nu trebuie confundate cu aplicațiile de meditație sau aplicațiile de urmărire a obiceiurilor. În timp ce o aplicație de meditație este pentru tratarea problemelor de sănătate mintală și relaxarea corpului și a minții, o aplicație de concentrare este pentru acele momente în care situația necesită o explozie de productivitate.

Aplicații pentru a se concentra pe Android și iPhone

1. Pădure

Forest este o aplicație grozavă care te aduce productiv, mai ales dacă ești o persoană căreia îi pasă de natură și mediu. În aplicație, ar trebui plantează un copac și asigură-te că nu moare. El arborele moare dacă treci la o altă aplicație și veți primi un ecran de avertizare care vă îndeamnă să comutați înapoi atunci când intrați într-o aplicație care vă distrage atenția.

Puteți crește diferite specii de copaci și puteți stabili un timp de focalizare cuprins între 10 minute și 120 de minute. În plus, cu abonamentul pro al aplicației, puteți să plantați copaci adevărați, să obțineți statistici detaliate, să puneți pe lista albă aplicații utile, să deblocați o experiență fără anunțuri și multe altele.

Preturi: Gratuit cu achiziții în aplicație pe Android, 1,99 USD cu achiziții în aplicație pe iOS

Descărcați Forest (Android, iOS)

2. Absoarbe

Engross este o aplicație de productivitate inspirată de tehnica pomodoro a lui Francesco Cirillo. Aplicația vă permite să setați cronometre de lucru și pauză, să gestionați o listă de activități și să creați/gestionați evenimente cu planificatorul său încorporat. Aveți chiar și opțiunea de a împărți munca și de a împărți timpii în sesiuni pentru un management mai bun. Un aspect unic al Engross este modul în care gestionează responsabilitatea.

aplicare absorbităDe fiecare dată când te îndepărtezi de cale, poți atingeți butonul „Loviți-mă când sunteți distras” pentru a ține evidența de câte ori ați fost distras în timpul unei sesiuni de lucru și conectați-vă din nou. În combinație cu abonamentul premium, obțineți statistici detaliate, lista albă a aplicațiilor, zgomot alb, opțiunea de a scrie comentarii sau note la sesiuni și mai multe teme de cronometru.

Preturi: Gratuit cu achiziții în aplicație pe Android și iOS

Descărcați Engros (Android, iOS)

3. Concentrați-vă pe sarcinile în așteptare

Focus To-Do este o altă aplicație care vă ajută cu gestionarea sarcinilor. Cu Focus To-Do, poți setați cronometre de focalizare de la 1 minut la 480 de minute. Aplicația are încorporate zgomote albe, cum ar fi ticăitul, numărătoarea inversă, vânt cu greieri, ploaie, cușcă, bibliotecă pentru a numi câteva.

concentrează-te pe a faceCe mi-a plăcut cel mai mult la Focus To-Do este modul în care blochează aplicațiile. În loc să vă blocheze complet dintr-o aplicație care vă distrage atenția, Focus To-Do vă vibrează telefonul pentru a vă alerta. Abonamentul premium al aplicației deblochează backup în cloud, statistici detaliate, sunete noi de zgomot alb și multe altele.

Preturi: Gratuit cu achiziții în aplicație pe Android și iOS

Descărcați Focus To-Do (Android, iOS)

4. Focus Keeper

Dacă doriți o aplicație simplă Pomodoro cu unicul scop de a vă crește productivitatea muncii cu pauze și sesiuni de lucru, Focus Keeper este ceea ce ar trebui să luați în considerare. Ia o Sunet satisfăcător de ticăituri a ceasului în timpul sesiunii de lucru și este tratat cu un sunet de clopoțel pentru a indica faptul că timpul de lucru s-a încheiat.

păstrător al concentrăriiCu toate acestea, puteți opri sunetul glisând spre stânga din zona de jos a aplicației. Deși această aplicație nu va bloca alte aplicații, este utilă pentru a vă ține evidența timpului. Poate sa vizualizați modelul dvs. de utilizare ca grafice pentru ultimele 14 zile sau 30 de zile.

Preturi: Gratuit

Descărcați Focus Keeper (Android, iOS)

5. Modul de focalizare și timpul de utilizare

Modul de focalizare și timpul de ecran sunt două caracteristici subestimate atât pe dispozitivele iPhone, cât și pe dispozitivele Android. Deși acestea nu sunt aplicații pe care le descărcați din Play Store sau App Store, acestea sunt Funcțiile de bunăstare digitală încorporate oferă elementele de bază despre ceea ce sunt capabile toate celelalte aplicații.. Puteți seta temporizatoare zilnice pentru aplicații să se blocheze odată ce epuizați limita de timp. În plus, puteți vedea o reprezentare vizuală a aplicațiilor pe care le utilizați cel mai mult și puteți urmări obiceiurile de utilizare.

Modul de focalizare și timpul de ecran

Venind în modul de focalizare, puteți utiliza funcția pentru a bloca aplicațiile care vă distrag atenția într-un anumit moment al zilei. Eu personal folosesc funcția de bunăstare digitală a Android pentru a dezactiva aplicațiile de rețele sociale în timpul orelor de lucru. Puteți accesa funcțiile de bunăstare digitală din Setări -> Timp ecran pe iPhone care rulează iOS 12 sau o versiune ulterioară. În mod similar, puteți accesa Android Digital Wellbeing de la Setări -> Bunăstare digitală și control parental. De asemenea, puteți încerca aceste aplicații de bunăstare digitală de la Google.

Aplicații pentru a se concentra pe Windows și Mac

6. Libertatea

Freedom este o aplicație de productivitate obligatorie pe computerul tău Mac și Windows. Puteți folosi Freedom pentru a reda sunet ambiental, pentru a bloca site-uri web, aplicații sau chiar pentru a bloca accesul la Internet printr-un clic pe un buton. De asemenea, puteți setați liste blocate ale site-urilor web și aplicațiilor selectate sau adăugați excepții la site-uri web utile. Cu funcția premium Freedom: programare avansată, puteți programa o sesiune viitoare care pornește automat. Există, de asemenea, o opțiune de a crea sesiuni recurente. Datorită naturii multiplatformă a Freedom, puteți utiliza aplicația pe Windows, Mac, iOS, Android și ChromeOS (prin extensia de browser).

aplicația libertate

Preturi: Gratuit cu achiziții în aplicație

Descărcați Freedom (ferestre, Mac, iOS, Android, extensie cromată)

7. Senină

senin este o aplicație plăcută din punct de vedere vizual pentru a evita distragerile. Aplicația macOS poate bloca site-uri web și aplicații. De asemenea, beneficiați de funcții suplimentare, cum ar fi un planificator zilnic, o listă de activități și o muzică de concentrare. Deși aplicația este exclusivă pentru macOS, dezvoltatorii au dezvăluit că o aplicație Windows este pe drum. Între timp, puteți utiliza extensiile de browser Serene disponibile pentru Google Chrome și Mozilla Firefox pentru a bloca site-urile web care vă distrag atenția.

senin

Preturi: Gratuit cu achiziții în aplicație

Descărcați Serene (Mac, extensie cromată, Add-on pentru Firefox)

8. Navigare conștientă

Mindful Browsing este o extensie de browser simplă, dar utilă, pentru a fi departe de site-urile web care distrag atenția. Spre deosebire de Serene, care adoptă o abordare severă, Mindful Browsing vă întreabă dacă doriți cu adevărat să vizitați un site web care vă distrage atenția. Puteți alege să utilizați site-ul web timp de 10 minute sau să îl închideți. În plus, puteți adăuga o sarcină productivă de care să vă amintiți. Ar trebui să verificați acest lucru dacă doriți un memento blând pentru a vă concentra asupra muncii dvs.

navigare conștientă

Preturi: Gratuit

Descărcați Conscious Browsing (extensie cromată)

9. Blocul de lipitori

LeechBlock este o altă extensie de browser pentru a bloca site-uri web, dar este foarte personalizabil. Puteți defini un total de șase seturi de site-uri web blocate și puteți alege când să le blocați. Interesant este că există o opțiunea de a aplica un filtru (neclaritate, tonuri de gri, inversare, sepia) pentru a face pagina mai puțin atractivă în loc să-l blochezi complet. Dezvoltatorii au adăugat și o setare pentru a închide fila în loc să blocheze pagina.

lipitoare

Preturi: Gratuit

Descărcați LeechBlock (extensie cromată, ruptură de margine, Add-on pentru Firefox)

10. Aplicația web Pomodoro Timer

Nu în ultimul rând, avem Pomodoro Timer, o aplicație web adusă de Francesco Cirillo, creatorul tehnicii Pomodoro. Tot ce trebuie să faceți este să creați o nouă activitate împreună cu descrierea acesteia pe site și să faceți clic pe butonul de finalizare. Odată ce ați încheiat o sesiune, puteți face pauze de 2, 5, 15 sau 30 de minute.

Aplicația web Pomodoro Timer

Utilizați temporizatorul Pomodoro (Aplicatie web)

Sfaturi pentru concentrare fără aplicații

Acum că știți despre toate aceste aplicații, să discutăm câteva sfaturi pentru a rămâne concentrat chiar și fără aplicații. Un obicei pe care personal l-am găsit eficient este deconectați-vă după ce ați folosit o platformă care provoacă dependență. Ideea este crește frecarea în proces deci va trebui să faceți eforturi suplimentare pentru a-l folosi. Prin introducerea unui pas suplimentar, este mai puțin probabil să reintrați. În timp ce sunteți la asta, vă recomand să configurați autentificarea cu doi factori pentru platformă. Acest lucru nu numai că îndelungește procesul de conectare, dar oferă și un nivel suplimentar de securitate pentru contul dvs.

Dacă aveți buget, o modalitate excelentă de a rămâne concentrat este investește într-o pereche decentă de căști cu anulare a zgomotului. Acest lucru blochează zgomotul exterior, care, la rândul său, duce la mai puține distrageri. Apoi puteți reda muzică ambientală, ritmuri relaxante lo-fi sau orice vă ajută să vă calmați mintea. Veți găsi liste de redare dedicate pentru lucru/studiu pe YouTube, Spotify, Apple Music și alte servicii de streaming muzicale de top.

În cele din urmă, un aspect pe care cei mai mulți dintre noi îl trecem adesea cu vederea este stabilirea unei stări de spirit potrivite. Ceea ce vreau să spun prin asta este să aibă un birou sau un mediu de lucru curat. Nu trebuie să fie o configurație de desktop costisitoare de vis pe care o vedeți într-unul dintre acele videoclipuri YouTube. Un birou minimalist și funcțional, cu gestionarea adecvată a cablurilor, ajută la menținerea productivității.

Întrebări frecvente

Î. De ce este mintea mea atât de distrasă?

Mintea ta tinde să rătăcească atunci când este ocupată cu gânduri. Puteți face un pas înapoi și vă puteți analiza comportamentul și acțiunile pentru a recăpăta controlul. Dacă vă pregătiți pentru un test, puteți urma tehnici bazate pe dovezi, cum ar fi repetarea distanțată, sistemul memory peg sau tehnica Feynman pentru a vă pregăti mai bine.

Î. Ce cauzează lipsa de concentrare la locul de muncă?

Se poate pierde concentrarea la locul de muncă dacă sarcina este plictisitoare sau are prea multă sarcină/presiune. O minte copleșită poate sfârși prin a sări peste toate sarcinile atribuite. Dacă problema este scăpată de sub control, o lipsă prelungită de concentrare poate fi un simptom al tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

Î. Cum afectează anxietatea concentrarea?

Persoanele cu tulburări de anxietate au adesea probleme în a rămâne concentrate. Cele mai bune modalități de a face față problemelor de anxietate sunt să căutați ajutor profesional și să faceți schimbări pozitive în stilul de viață.

Î. Cum pot citi fără să-mi pierd concentrarea?

Datorită rețelelor sociale și accesului ușor la smartphone-uri, durata medie de atenție a scăzut semnificativ de-a lungul anilor. Puteți citi fără să vă pierdeți atenția reducând distragerile, alegând un subiect care vă interesează și luând pauze ocazionale.

Î. Cum vă împiedicați să utilizați o aplicație?

Puteți folosi aplicații precum Forest și Freedom pentru a vă împiedica să vă distrag atenția.

Î. Cum pot fi mai productiv la locul de muncă?

Puteți deveni mai productiv la locul de muncă prin prioritizarea sarcinilor bazate pe urgență, folosind tehnici precum Matricea Eisenhower, eliminând distragerile și urmând principiul Pareto (regula 80/20).

Rămâi concentrat la locul de muncă și învinge procrastinarea

Aceasta marchează sfârșitul alegerilor noastre pentru aplicații care v-ar ajuta să vă creșteți productivitatea. Sperăm că această listă te-a ajutat să faci schimbări semnificative în rutina ta și să crești timpul petrecut cu activități utile. Dacă utilizați o aplicație focus care nu este menționată aici, nu ezitați să ne anunțați în comentarii și o vom arunca o privire și vom lua în considerare adăugarea ei în viitor.

În concluzie, anul 2020 a fost dificil pentru mulți dintre noi, iar conceptul de rutină a devenit nebunesc. Pentru a fi productivi în 2021, este important să facem schimbări în stilul nostru de viață, astfel încât să ne putem concentra pe sarcinile care contează cel mai mult pentru noi. Acest articol prezintă 9 aplicații, atât pentru dispozitive mobile cât și pentru desktop, care vă pot ajuta să vă concentrați și să vă îndepliniți sarcinile. Diferite aplicații oferă diverse caracteristici, cum ar fi cronometre de lucru, blocarea site-urilor web sau chiar utilizarea de sunete sau imagini de meditație. Este important să găsiți aplicația care funcționează cel mai bine pentru dvs. și să o utilizați ca instrument pentru a vă ajuta să fiți mai productivi și să vă concentrați asupra sarcinilor importante în 2021.
Încheiem aici articolul nostru despre tehnologie, dar nu înainte de a vă încuraja să continuați să explorați lumea digitală și să rămâneți în pas cu inovațiile. În cazul în care aveți întrebări sau sugestii, nu ezitați să ne lăsați un comentariu în secțiunea de mai jos. Ne vedem la următoarea postare!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x