Top 10 aplicații meteo pentru Windows 10 – Cele mai bune opțiuni pentru informații meteorologice precisă

Top 10 aplicații meteo pentru Windows 10 pe care le poți folosi
⏱️ 15 min read

În era digitală actuală, monitorizarea prognozei meteo este mai ușoară ca niciodată. Există o mulțime de aplicații și instrumente online de care poți profita pentru a obține informații precise despre vremea noastră schimbătoare. Astfel, în acest articol, vom prezenta cele 10 cele mai bune aplicații meteo pentru Windows 10 pe care le poți folosi. Fiecare dintre aceste aplicații oferă caracteristici și opțiuni proprii și utile, care te ajută să fii bine pregătit pentru orice schimbările meteorologice. Sperăm că acest top te ajută să găsești cea mai bună soluție pentru tine și să fie o resursă utilă pentru a-i ajuta pe prietenii tăi și familia să rămână în siguranță și informați în orice condiții.

Aplicațiile meteo sunt un ban pe Android și iOS, dar multe dintre ele sunt disponibile și pe computerele cu Windows 10. Am scris deja despre cele mai bune aplicații meteo pentru Android, iPhone și iPad în trecut, așa că astăzi am enumerat cele mai bune aplicații meteo pentru computerul dvs. cu Windows 10. Deși există multe astfel de aplicații disponibile online și în magazinul Microsoft, această listă îngrijită include aplicații meteo care sunt sigure, funcționale și extrem de utile.

Cele mai bune aplicații meteo pentru PC Windows 10 (2021)

În timp ce unele dintre aplicațiile din această listă organizată sunt disponibile și pentru dispozitive mobile, altele sunt disponibile numai pentru computere desktop. Oricum ar fi, toate oferă funcții grozave, o interfață de utilizare ușor de utilizat și multe altele. Așadar, fără nicio întârziere, haideți să aruncăm o privire la cele mai bune aplicații meteo pe care le puteți utiliza pe computerul cu Windows 10.

1. Vremea: aplicația nativă Windows 10

Windows 10 vine cu o aplicație meteo nativă plină de funcții. Îl puteți accesa din meniul Start, unde se află sub formă de Tile Live. Oferă o mulțime de informații, inclusiv vremea actuală, temperatura, precipitațiile, umiditatea, calitatea aerului, viteza vântului, vizibilitatea, indicele UV și multe altele. De asemenea, arată șansele de ploaie și presiunea barometrică în locația dvs. Aplicația oferă prognoze orare pentru temperatură și precipitații pentru următoarele 24 de ore, precum și prognoze zilnice pentru următoarele 10 zile. Asta o face una dintre cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10.

O caracteristică care îmi place în mod deosebit este funcția „această zi în istorie”, care arată vremea istorică pentru acea zi din ultimii treizeci de ani. De exemplu, aplicația afișează temperatura medie și precipitațiile, precum și temperatura și precipitațiile record (maximum și minim) pentru ziua respectivă în ultimele trei decenii.

Alte caracteristici notabile includ orele răsăritului și apusului, precum și răsăritul și apusul lunii. Aplicația primește datele meteo, prognozele și hărțile de la firma finlandeză de prognoză meteo, Foreca, în timp ce datele istorice provin de la WeatherTrends 360 din SUA.

 • Avantaje: Gratuit, Fără descărcare suplimentară, actualizată regulat, Set de caracteristici decent, prognoze meteo precise, interfață de utilizare curată și ușor de utilizat
 • Contra: Nu este potrivit pentru profesioniști și pasionații de meteorologie.
 • Descarcare: N / A

2. Vremea MSN

Dacă aplicația meteo încorporată din Windows nu este suficient de detaliată pentru tine, există o altă aplicație similară la care ar trebui să te uiți. Acest lucru se datorează faptului că Microsoft oferă și o aplicație meteo suplimentară pe Windows numită MSN Weather, care vine cu multe mai multe caracteristici și informații pentru adevăratul entuziast de urmărire a vremii. Una dintre cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10, MSN Weather oferă Prognoze precise pe 10 zile și pe oră pentru regiunea dvs precum și alerte de vreme severă prin notificări. De asemenea, puteți utiliza MSN Weather Live Tile pentru a vizualiza condițiile meteo curente în meniul Start.

MSN Weather: Cea mai bună aplicație meteo pe Windows 10

La fel ca geamănul său nativ, MSN Weather oferă, de asemenea, funcția „Vremea istorică”, precum și știri despre vreme din întreaga lume prin articole, videoclipuri și prezentări de diapozitive. De asemenea, puteți urmări vremea curentă în locații alese de dvs., în timp ce hărți interactive sunt furnizate pentru radar, temperatură, precipitații, nori și satelit.

În general, MSN Weather este alegerea perfectă în segment și una pe care o recomand cu căldură dacă vă place aspectul aplicației native, dar doriți puțin mai multe detalii.

 • Avantaje: Prognoze gratuite și precise, vreme istorică, radar interactiv și hărți prin satelit
 • Contra: Nu toate funcțiile sunt disponibile peste tot
 • Descarcare: Gratuit

3. Bug de vreme

Una dintre cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10, WeatherBug vine de la serviciul de prognoză meteo cu același nume. Aplicația are o interfață curată și organizată, care este ușor de utilizat atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Vine cu ceea ce dezvoltatorii susțin că este „cea mai mare rețea din lume de senzori meteorologici și de fulgere în timp real” pentru date în timp real. Vă ține la curent cu monitorizarea actualizată a fulgerelor de la kilometru la milă de la WeatherBug Total Lightning Network. Aplicația vine, de asemenea, cu o hartă live a fulgerelor pentru a vă arăta fulgerele din apropierea dvs. și din întreaga lume.

WeatherBug: Cele mai bune aplicații meteo pentru Windows 10

WeatherBug oferă, de asemenea, prognoze extinse pe 10 zile și alerte de vreme severă, inclusiv avertismente de la National Weather Service (NWS) din SUA. Aplicația acceptă și hărți interactive îmbunătățite cu mai multe straturi, cum ar fi radar Doppler, umiditate, presiune, viteza vântului, mare /prognoză scăzută, imagini prin satelit și multe altele.

O altă funcție WeatherBug este știrile despre condițiile meteorologice severe din întreaga lume. Acestea includ știri despre fulgere, uragane, furtuni și multe altele. În cele din urmă, cu Live Weather Cams, aplicația permite, de asemenea, utilizatorilor să vizualizeze imagini live de la peste 2.000 de camere meteo în diferite locații din SUA.

 • Avantaje: Interfață de utilizator intuitivă, date și prognoze precise, alerte unice de fulgere „Spark”, animație radar Doppler pentru informații despre precipitații
 • Contra: Aplicația Windows nu are multe funcții noi de la omologii săi Android și iOS.
 • Descarcare: Gratuit

4. MyRadar

Dezvoltatorii MyRadar descriu aplicația ca fiind un „Aplicație meteo rapidă și ușor de utilizat, care afișează un radar meteo animat în jurul locației dvs. actuale, permițându-vă să vedeți rapid cum se apropie vremea”. Aplicația are un radar animat de înaltă definiție care ajută la urmărirea diferitelor detalii despre vreme, inclusiv precipitații și evenimente meteorologice severe. De asemenea, puteți mări, deplasați și deplasați pe hartă pentru a verifica vremea în SUA, ceea ce o face una dintre cele mai bune hărți meteo pe Windows, în special pentru rezidenții din SUA.

MyRadar: Cele mai bune aplicații meteo pentru Windows 10

Pe lângă vremea de bază, utilizatorii pot verifica și temperaturile din toată țara și pot suprapune o imagine actuală prin satelit a acoperirii norilor. Caracteristicile suplimentare includ avertismente și alerte meteo, complete cu notificări push, pentru a vă avertiza despre vreme severă în zona dvs.

Deși aplicația este gratuită, există și o opțiune de achiziție în aplicație pentru a elimina reclamele și a activa funcția „Live Tile”. Există, de asemenea, o actualizare opțională a Uraganului care oferă detalii și proiecții ale traseului furtunii.

 • Avantaje: Hărți radar detaliate, Comutare pentru acoperirea norilor, Strat pentru a urmări alertele de vreme severă și de uragan (opțional), Straturi de aviație
 • Contra: Foarte concentrat pe SUA – nu prea multe informații despre restul lumii
 • Descarcare: Gratuit cu achiziții în aplicație

5. Prognoza

Forecast este o aplicație meteo premium pentru Windows 10. Disponibilă pentru o taxă nominală din Microsoft Store, este una dintre cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10, mai ales când vine vorba de estetică. Este o aplicație rapidă și fluidă, cu o interfață ușor de utilizat, prognoze meteo detaliate pentru milioane de locații din întreaga lume și multe altele. Caracteristicile notabile includ Meteogramă, care arată prognozele săptămânale și orare. ca grafice ușor de citit.

Prognoză: Cele mai bune aplicații meteo pentru Windows 10

Forecast oferă o piesă live cu prognoză pentru mai multe zile, diagrame meteo în aplicație și actualizări meteo bazate pe locație. Aspectul aplicației este extrem de configurabil în ceea ce privește temele de culoare și imagini. Utilizatorii îl pot sincroniza chiar și cu Bing pentru a-și schimba imaginea de fundal în fiecare zi la Imaginea zilei Bing. Acceptă scale Fahrenheit și Celsius pentru temperatură, precum și unități multiple pentru viteza vântului, precipitații și presiune.

 • Avantaje: Interfață de utilizator intuitivă și plăcută din punct de vedere estetic Acceptă locații din întreaga lume Diagrame meteograme utile Sincronizare automată cu Imaginea zilei Bing pentru a schimba fundalul în fiecare zi (opțional)
 • Contra: aplicație plătită
 • Descarcare: Încercare gratuită1,49 USD pentru versiunea completă

6. Vreme simplă

Simple Weather este o aplicație care își poartă numele, cu o interfață de utilizator îngrijită și ușor de utilizat. Este una dintre cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10 dacă tot ceea ce îți dorești este simplitate și informații de bază despre vreme zilnică. Nu este total barebones, totuși. Afișează condițiile meteo actuale, prognozele zilnice și săptămânale, precum și condițiile de umiditate, precipitații, presiune și vânt. Afișează chiar și orele de răsărit și apus pentru orașul sau regiunea dvs.

vreme senină

Alte caracteristici notabile de Simple Weather includ alerte de vreme severă, suport pentru mai multe locații preferate, plăci live redimensionabile pentru condițiile meteorologice actuale, actualizări privind calitatea aerului de la World Air Quality Index Project și multe altele. Este, de asemenea, una dintre puținele aplicații meteorologice Windows 10 cu suport pentru mai mulți furnizori de vreme, inclusiv HERE Weather (numai premium), US National Weather Service (numai SUA), OpenWeatherMap, MET.no și WeatherUnlocked.

 • Avantaje: Opțiuni multiple pentru furnizorii de vreme, interfață de utilizator simplă și intuitivă
 • Contra: Fără date radar, fără hărți prin satelit, poate fi prea simplu pentru unii utilizatori
 • Descarcare: Gratuit cu achiziții în aplicație

7. Clima perfectă universală

O altă dintre cele mai bune aplicații meteo pentru Windows, Perfect Weather Universal afișează vremea curentă și prognoza pe 10 zile. Prognoza pentru ziua curentă include o predicție oră cu oră, iar utilizatorii pot glisa ecranul pentru a vedea cum se va schimba vremea pe parcursul zilei. Aplicația afișează toate detaliile la care te-ai aștepta de la o aplicație meteo modernă, inclusiv viteza vântului, presiunea atmosferică, durata zilei și chiar faza lunii.

vreme universală perfectă

Perfect Weather Universal include multe șabloane de peisaj ca imagini de fundal și teme care se modifică în funcție de vremea reală din regiunea dvs. Apusul, răsăritul, răsăritul și apusul lunii în fundal se întâmplă, de asemenea, în același timp ca și în viața reală. De asemenea vine cu mai multe Live Tiles care actualizează automat prognozele pentru intreaga zi. În general, Perfect Weather Universal nu este cea mai cuprinzătoare aplicație meteo pentru Windows, dar este destul de capabilă de ceea ce face și arată bine în timp ce o face.

 • Avantaje: Prognoze detaliate ale temperaturii, precipitațiilor etc.; Mai multe șabloane de peisaj pentru a personaliza aspectul
 • Contra: Unele funcții sunt disponibile numai cu achizițiile în aplicație
 • Descarcare: Gratuit cu achiziții în aplicație

8. Timp 14 zile

După cum vă puteți da seama din numele său, The Weather 14 Days oferă prognoze detaliate pe 14 zile, avertismente, hărți, imagini prin satelit și radar. Este gratuit și oferă cele mai recente informații despre vreme pentru SUA și restul lumii. Aplicația vine cu un design modern bazat pe Material Design de la Google, făcând-o receptivă și ușor de utilizat. Informațiile despre vreme includ temperatura, precipitațiile, umiditatea, presiunea, viteza și direcția vântului, linia de zăpadă, indicele UV, punctul de rouă și multe altele.

Vremea 14 zile

Vremea 14 zile arată, de asemenea, orele de răsărit și apus pentru fiecare zi, precum și fazele lunii. Utilizatorii din SUA primesc și hărți radar care detaliază temperatura, precipitațiile, acoperirea norilor și presiunea barometrică. Aplicația oferă, de asemenea, alerte de notificări pentru condiții meteorologice severe și suport personalizat Live Tile. În timp ce imaginile din satelit sunt furnizate de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration), hărțile radar care detaliază precipitațiile recente și actuale provin de la NWS (National Weather Service).

 • Avantaje: Date meteo gratuite, complete și precise de la NOAA și NWS (pentru SUA)
 • Contra: Unele funcții lipsesc pentru utilizatorii din afara SUA.
 • Descarcare: Gratuit

9. Notificare meteo

Weather Notify este foarte asemănător cu majoritatea celorlalte aplicații meteo pe Windows 10, oferind prognoze zilnice pe șapte zile, precum și prognoze orare pe 48 de ore. Totuși, în cazul în care diferă de alte aplicații, este accentul pus pe notificările pentru tot felul de evenimente meteorologice. Puteți personaliza preferințele de notificare pentru a primi alerte atunci când temperatura depășește sau scade sub anumite praguri sau pentru ploaie, ninsoare, lapoviță și alte evenimente meteorologice.

anunta vremea

Aplicația afișează temperaturile, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea, indicele UV, punctul de rouă, presiunea barometrică și orele de răsărit și apus. Weather Notify nu oferă imagini detaliate prin satelit sau informații radar pentru a mulțumi pasionaților de vreme. Cu toate acestea, prezintă toate informațiile meteo critice pentru principalii utilizatori.

Aplicația acceptă măsurători metrice și imperiale, iar Live Tiles oferă atât vremea actuală, cât și prognozele. De asemenea, oferă suport pentru modul întunecat și o interfață interactivă modernă și plăcută din punct de vedere estetic. În general, este una dintre cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10, în special pentru utilizatorii care doresc să fie notificați despre fiecare eveniment meteorologic din regiunea lor.

 • Avantaje: Interfață de utilizator frumoasă, informații detaliate despre vreme, notificări extrem de personalizabile
 • Contra: Fără imagini prin satelit și radar
 • Descarcare: Gratuit

10. Companion de timp

În cele din urmă, ajungem la o aplicație care este complet diferită de restul aplicațiilor din această listă. Weather Mate este un program Windows gratuit care vă oferă acces instantaneu la prognozele meteo pentru zeci de mii de locații din întreaga lume. Este una dintre cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10 dacă nu căutați o interfață de utilizator uimitoare, ci mai degrabă o aplicație gratuită și fără reclame oferindu-ti toate informatiile de care ai nevoie. Weather Mate este disponibil nu numai cu un program de instalare, ci și cu o aplicație portabilă (fișier ZIP) pe care o puteți rula de pe o unitate USB.

tovarăș de timp

În ceea ce privește caracteristicile și funcțiile sale, Weather Mate vine cu o interfață ușor de utilizat și afișează vremea pentru mai multe locații. De asemenea, afișează alerte de vreme severă și oferă imagini radar pentru meteorologii serioși. Aplicația vine, de asemenea, cu o varietate de hărți meteo pentru rezidenții din SUA.

De asemenea, vine cu suport vocal, ceea ce înseamnă că puteți citi raportul meteo pentru confortul utilizatorilor. În general, este o aplicație grozavă dacă doriți informații și nu vă pasă prea mult de estetică. Altfel ar trebui să te uiți în altă parte.

 • Avantaje: Gratuit, fără reclame, date meteorologice detaliate, suport vocal pentru a citi detaliile meteo
 • Contra: Interfață de utilizator neatrăgătoare
 • Descarcare: Gratuit

BONUS: widget de știri și vreme în bara de activități Windows 10

Dacă nu doriți o aplicație meteo dedicată, puteți utiliza widgetul Știri și interese din bara de activități Windows 10 pentru a urmări temperatura, precipitațiile și alte evenimente. Lansat pentru toți utilizatorii cu o actualizare recentă. Dacă nu este disponibil pentru dvs., iată un ghid pentru a obține un widget similar de știri și vreme în Microsoft Edge. Și dacă nu sunteți un fan al widget-ului barei de activități, puteți dezactiva widget-ul de știri și interese din bara de activități Windows 10 cu câțiva pași simpli.

Cum să dezactivați știrile și interesele în Windows 10

Utilizați cele mai bune aplicații meteo pe Windows 10

Deși puteți verifica vremea navigând direct la site-uri web, aplicațiile sunt mai ușor de utilizat și mai puțin complicate, mai ales dacă verificați vremea des. Instalați una dintre aplicațiile meteo enumerate mai sus pe computerul dvs. cu Windows 10 și fiți la curent cu schimbările în prognoza meteo pentru regiunea dvs. După ce ați instalat aplicația pe care o alegeți, spuneți-ne pe care ați ales-o și de ce. Dacă utilizați o altă aplicație, vă rugăm să ne spuneți despre ea și de ce credeți că este mai bună decât cele de pe lista noastră. Ne-ar plăcea să auzim de la tine.

Această listă îngrijită enumeră cele mai bune aplicații meteo pentru utilizatorii de Windows 10. De la aplicația nativă Windows 10, la MSN Weather, WeatherBug, MyRadar, Prognoza și Simple Weather, aceste aplicații oferă o gamă largă de caracteristici inclusiv prognoze precise, alerte de vreme severă, vreme istorică și posibilitatea de a monitoriza fulgerelor. Cu toate acestea, în ciuda varietății de opțiuni, utilizatorii profesioniști sau pasionați de meteorologie ar putea să nu găsească aceste aplicații satisfăcătoare. În general, lista noastră este utilă pentru utilizatorii casual sau cei care caută informații simple despre vreme.
Încheiem astăzi această postare tehnologică și sperăm că ați găsit informațiile utile și interesante. Fiți conectați și urmăriți-ne pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din domeniul tehnologiei! Până data viitoare, nu uitați să vă actualizați mereu dispozitivele și să explorați noile posibilități tehnologice!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x