Top 12 poțiuni esențiale în Minecraft: Rețete și ghid pentru a le pregăti

Cele mai bune 12 poțiuni de pregătit în Minecraft
⏱️ 19 min read

Titlul “Cele mai bune 12 poțiuni de pregătit în Minecraft” se referă la jocul video popular de construcție Minecraft, în care jucătorii pot aduna resurse și pot construi structuri și obiecte cu ajutorul acestora. Poțiunile sunt obiecte cu abilități speciale care pot fi pregătite prin combinarea diferitelor resurse. În acest ghid, sunt prezentate cele mai eficiente și utile 12 poțiuni care pot fi preparate în joc, cum ar fi poțiunea de viteză, poțiunea de forță și poțiunea de respirație subacvatică. Aceste poțiuni sunt esențiale pentru jucători, care le pot folosi pentru a-și îmbunătăți performanța și a-și extinde capacitatea de supraviețuire în lumea Minecraft.

Un joc sandbox precum Minecraft este totul despre creativitate. Și asta apare cel mai bine în ceea ce privește poțiunile. De la a deveni invizibil la a fi rezistent la foc, poțiunile oferă jucătorilor o mulțime de varietate. Nu uitați că majoritatea poțiunilor necesită obiecte rare de făcut, iar colectarea lor poate dura mult timp. Așadar, pentru a vă ajuta să vă concentrați doar pe poțiunile necesare și utile, am compilat o listă cu cele mai bune poțiuni din Minecraft. Acestea sunt toate poțiunile de care aveți nevoie pentru a stăpâni jocul de supraviețuire într-o lume Minecraft. Am menționat ingredientul cheie împreună cu detalii despre efectele poțiunii pentru fiecare dintre ele. Dar dacă vrei să faci viața puțin mai ușoară, instalarea Forge pentru a obține modificări în Minecraft ar putea fi alegerea potrivită. Ușor sau nu, iată cele mai bune 12 poțiuni Minecraft pe care le puteți face în 2021.

Cele mai bune poțiuni din Minecraft (2022)

De la lansare, poțiunile au fost puțin copleșitoare pentru jucătorii Minecraft. Nu sunt la fel de ușor ca să faci obiecte pe o masă de crafting în Minecraft. Apoi mai este și raritatea obiectelor și efectele sunt temporare, așa că mulți jucători tind să sară peste poțiuni cu totul. Abordând asta, am inclus doar cele mai esențiale poțiuni din joc. Acestea sunt poțiunile care vă vor oferi un avantaj de supraviețuire și, de asemenea, vor face explorarea mai sigură. Dar înainte de a enumera cele mai bune poțiuni, să înțelegem mai întâi sistemul de preparare a berii.

Prepararea berii în Minecraft: explicat pe scurt

La fel ca lumea lui Harry Potter, poțiunile din Minecraft sunt create prin amestecarea substanțelor la o stație de fabricare a berii. De obicei, numai ingredientul cheie variază la crearea fiecărei poțiuni noi din joc. Dacă puneți asta deoparte, elementele de bază pe care le necesită fiecare poțiune includ un stand de bere, sticle de sticlă și pulbere de foc. Din fericire, aproape toate rețetele de poțiuni rămân aceleași pentru ediția Minecraft Java și Bedrock.

Pentru a prepara orice poțiune, mai întâi trebuie să faci un stand de bere în Minecraft. Ghidul nostru conectat te poate ajuta să faci unul cu ușurință, iar apoi poți folosi suportul de bere pentru a face o poțiune ciudată în Minecraft. Este ingredientul de bază pentru multe poțiuni din lista de mai jos. De asemenea, puteți vizita wiki-ul oficial Minecraft pentru o listă detaliată a tuturor poțiunilor din joc. Deși nu veți avea nevoie de cele mai multe dintre ele imediat, unele pot fi utile în anumite situații. Acestea fiind spuse, să trecem la lista noastră îngrijită cu cele mai bune poțiuni Minecraft.

1. Poțiune de Regenerare

 • Efect – Regenerează sănătatea într-un ritm mai rapid
 • Ingrediente – lacrimă spectralăpoțiune incomodă și pulbere de foc

Aceasta este una dintre cele mai utile poțiuni din lupta cu dragonul ender. Dar nu numai acolo, de fiecare dată când te implici într-o luptă împotriva mafiei, regenerarea poate deveni cel mai bun prieten al tău pentru a supraviețui. Puteți face față gloatelor neașteptate, căderilor accidentale și lipsei generale de hrană cu o poțiune de regenerare a sănătății. Ca majoritatea poțiunilor, îl puteți combina cu Redstone și Fire Dust pentru a-i spori eficacitatea.

Ingredientul principal al acestei poțiuni este a lacrimă spectrală. Ele pot fi obținute prin ucigând Ghasts în jos. După consumarea acestei poțiuni, sănătatea ta va începe să se regenereze imediat după ce ai suferit daune. Spre deosebire de regenerarea obișnuită din joc, aceasta nu va fi afectată de batonul alimentar și va fi mult mai rapidă.

2. Poțiune de vindecare instantanee

 • Efect – Vindecă instantaneu jucătorul.
 • Ingrediente – felie strălucitoare de pepene galbenpoțiune incomodă și pulbere de foc

Între aceasta și regenerare, există o dezbatere constantă între jucători despre care poțiune este o opțiune mai bună. Sănătatea instantanee înseamnă că această poțiune poate adaugă imediat inimi la bara de sănătate. Îți regenerează instantaneu sănătatea în loc să o regenerezi lent în jocul normal. În majoritatea situațiilor de joc, aveți suficient timp pentru a vă ascunde și a vă regenera sănătatea. De aceea vei găsi mai mulți jucători care folosesc poțiunea de regenerare.

Poțiune de sănătate instantanee în Minecraft

De asemenea, dacă aveți o cantitate limitată din această poțiune, ar trebui să o păstrați pentru situații foarte dificile. Fugirea ar trebui să fie prima ta soluție dacă ai alte modalități de a-ți regenera sănătatea. Cât despre ingredientul principal, tu nevoie de o felie strălucitoare de pepene galben, creat prin combinarea a 8 pepite de aur cu o felie de pepene galben. Puteți urma ghidul nostru detaliat pentru a face cu ușurință o poțiune de vindecare.

3. Poțiune de dăunătoare

 • Efect – Reduce sănătatea utilizatorului și a victimei
 • Ingrediente – Ochi de păianjen fermentatpoțiune otrăvitoare sau poțiune vindecătoare și pulbere de foc

În timp ce sănătatea ta se regenerează, o modalitate bună de a ține inamicii la distanță Îți reduce sănătatea. Acolo este utilă Poțiunea Daune. Spre deosebire de multe poțiuni, nu poți prelungi durata acestei poțiuni, dar îi poți amplifica daunele. Cel mai bun mod de a-l folosi este ca o poțiune de stropire aruncabilă. Versiunea aruncată a poțiunii lui Harming facilitează daune altor jucători și entități.

Producerea ochiului de păianjen fermentat la Brew Station

Puteți pregăti Poțiunea de daune adăugând un ochi de păianjen fermentat la la Poțiune vindecătoare sau Poțiune otravă. Dintre acestea, este cel mai ușor să faci o Poison Poison în Minecraft. Pentru ediția Bedrock, aceasta pare să funcționeze numai cu Nivelul 2 din aceste poţiuni. Puteți crește nivelul sau spori daunele adăugând praf de piatră strălucitoare în poțiune folosind suportul de bere.

4. Poțiune de vedere nocturnă

 • bani gheataetc.- Permite jucătorilor să vadă clar în zonele întunecate
 • Ingrediente – morcov auriupoțiune incomodă și pulbere de foc

Îndepărtându-ne de luptă pentru un timp, avem poțiunea de vedere nocturnă. După cum sugerează și numele, vă oferă posibilitatea de a face acest lucru vezi în întuneric. Este avantajos când te confrunți cu mafiote noaptea. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru care jucătorii folosesc această poțiune. Cel mai bun beneficiu pe care îl oferă este capacitatea de a vedea sub pământ. Asta înseamnă că poți să exploatezi sub pământ sau în peșteri de stalactite Minecraft 1.18 fără să-ți faci griji pentru torțe. Ei bine, cel puțin cât durează poțiunea.

Producerea morcovului de aur la Brewing Stall

Venind la creație, puteți face cu ușurință o Poțiune Night Vision folosind un morcov auriu. Este unul dintre alimentele mai rare din joc, așa că găsirea acesteia este puțin mai dificilă decât alte ingrediente pentru poțiune de vedere nocturnă. Cea mai comună sursă pentru acest articol sunt sătenii fermieri de nivel maestru. Puteți schimba 3 morcovi de aur cu 3 smaralde în Minecraft. Cu toate acestea, îl puteți crea și combinând pepite de aur cu un morcov obișnuit.

5. Poțiune de Cădere lentă

 • Efect – Reduce viteza de cădere a jucătorului.
 • Ingrediente – membrana fantomăpoțiune incomodă și pulbere de foc

Una dintre cele mai comune moduri prin care jucătorii începători din Minecraft mor este prin daunele căzute. această poţiune iti incetineste caderea, asigurându-se că nu suferă daune din cauza căderilor. Dacă acolo jos există ceva periculos, cum ar fi lava, puteți face aranjamente precum plasarea unui bloc înainte de a cădea. Poțiunea este utilă atunci când construiești structuri înalte și intri în portalul Nether în Minecraft.

Brewing Phantom Membrane pe Standul de Brewing

Dacă intenționați să explorați cele mai bune semințe de munte în Minecraft 1.18, le puteți folosi pentru a evita căderea de pe vârfurile abrupte ale munților. Puteți face această poțiune folosind a membrana fantomă. Nu vă faceți griji dacă nu ați auzit de acest articol până acum, deoarece este ușor să puneți mâna pe el. Aceste membrane asemănătoare pielii pot fi obținute prin uciderea fantomelor. Fantomele apar în Minecraft doar dacă nu dormi mai multe zile în joc.

6. Poțiune de Putere

 • Efect – Mărește daunele de atac ale jucătorului.
 • Ingrediente – poţiune incomodă şi praf de foc

Următoarea intrare din lista noastră cu cele mai bune poțiuni Minecraft este una destul de comună. Aveți nevoie doar de ingredientul pe care îl utilizați pentru a vă alimenta stația de preparare pentru a crea această poțiune. da despre care vorbim jacheta pudra, care este folosit pentru a face poțiunea Forță. Pentru o perioadă limitată de timp, poate fi folosit pentru a vă crește puterea de atac. Înseamnă că fiecare dintre hit-urile tale face mai multe daune adversarului decat deobicei.

poțiune de putere în minecraft

Deoarece este relativ mai ușor de realizat, jucătorii le folosesc în timp ce construiesc clădiri sau explorează pădurile noaptea fără a construi un pat. Veți avea nevoie în continuare de săbiile și alte instrumente pentru a supraviețui. Dar această poțiune este benefică pentru luptele de nivel scăzut împotriva târâtoarelor și păianjenilor. Dacă trebuie să lupți cu mafiote de nivel superior, crește puterea poțiunii cu praf de piatră strălucitoare. Rețineți că utilizarea Glowstone Dust reduce durata efectelor, așa că va trebui să faceți față mai repede inamicul.

7. Poțiune de Rezistenta la foc

 • Efect – Face jucătorul să fie rezistent la majoritatea daunelor provocate de incendiu
 • Ingrediente – crema de magmapoțiune incomodă și pulbere de foc

Această poțiune este cu adevărat utilă în tărâmul de jos, care găzduiește medii de daune bazate pe foc. folosind-o oferă imunitate împotriva focului obișnuit, lavă, blocuri de magmă, încărcături de incendiu, și chiar arunca bile de foc. Veți primi în continuare daune de la mingi de foc fantasme și atacuri de atingere cu foc. Dar poți să te ferești de ei păstrând distanța sau adăpostindu-te. De asemenea, puteți vedea chiar mai bine sub lavă în timp ce utilizați această poțiune.

poțiune de rezistență la foc în minecraft

Este o poțiune relativ nouă de făcut, așa că dacă nu o vezi în jocul tău, este timpul să actualizezi Minecraft. Pentru a crea o poțiune de rezistență la foc în Minecraft, trebuie să utilizați crema de magma. Puteți crea Magma Cream folosind o Slime Ball și Blaze Powder. Cealaltă modalitate mai ușoară de a-l obține este uciderea cuburilor de magmă.

8. Poțiune de Invizibilitate

 • Efect – Face jucătorul invizibil
 • Ingrediente – Tear of Ghastpoțiune de vedere nocturnă și pulbere de foc

Chiar și pentru o perioadă limitată de timp, această poțiune vă poate permite să evitați lupta cu mafioții și alți jucători. Ideală pentru evadare și atacuri furtive, această poțiune poate deveni invizibil în Minecraft. Nicio altă entitate sau jucător nu te poate vedea timp de câteva minute. Dar rețineți că, dacă vă ies în cale vreun atac, inclusiv săgeți, veți primi daune.

poțiune de invizibilitate în minecraft

Puteți face poțiunea de invizibilitate preparând a poţiune de vedere nocturnă cu ochi de păianjen fermentat. Puteți adăuga praf de piatră roșie pentru a crește durata poțiunii. Cu toate acestea, din moment ce nu puteți deveni mai invizibil decât sunteți deja, Glowstone Dust nu vă poate îmbunătăți puterea sau nivelul.

9. Poțiune de suflarea apei

 • Efect – Permite jucătorului să respire sub apă.
 • Ingrediente – Blowfish, poțiune incomodă și pulbere de foc

Extinderea orizontului de explorare, această poțiune vă permite să explorați liber biomii oceanici. Jucătorii salvează adesea această poțiune pentru a jefui monumente și temple oceanice. Modul în care funcționează este oferindu-i capacitatea de a respira sub apă. Deci, în timp ce utilizați această poțiune, nu trebuie să vă gândiți să mergeți la suprafață sau să vă înecați.

Poțiune de respirație cu apă în Minecraft

Vă rugăm să rețineți că este o poțiune temporară. Dar îi puteți crește oricând durata adăugând o piatră roșie. Ingredientul principal pentru a face o poțiune de respirație cu apă este Blowfish. Le poți găsi cu ușurință în unele râuri, dar atacarea lor le poate face să elibereze otravă. Nu trebuie să vă faceți griji, deoarece efectele nocive sunt temporare. Puteți ucide peștele înainte ca acesta să atace din nou, chiar și cu o sabie de lemn.

10. Poțiune de maestru țestoasa

 • Efect – Face jucătorul imun la majoritatea atacurilor, dar reduce și viteza de mișcare
 • Ingrediente – Carapace de broasca testoasapoțiune incomodă și pulbere de foc

Aceasta una dintre cele mai puternice poțiuni este lista noastră cu cele mai bune poțiuni Minecraft pe care le puteți prepara. Numai jucătorii experimentați îl folosesc din cauza efectelor secundare. Modul în care funcționează este așa iti ofera rezistenta III si lent IV. Pentru un timp limitat, ești imun la toate atacurile. Dar este, de asemenea, foarte lent datorită efectelor sale secundare. Poate cauza probleme atunci când luptați cu inamicii cu rază scurtă de acțiune, deoarece nu veți putea fugi de ei. De asemenea, vă poate cauza probleme în timp ce luptați cu inamicii cu rază lungă de acțiune, deoarece sunteți imun la atacurile lor, dar nu veți putea să-i atacați fără o armă cu distanță lungă și fără o țintă bună.

Master Turtle Potion în Minecraft

Poțiunea este utilă doar în anumite situații, motiv pentru care majoritatea jucătorilor evită să o folosească. Și așa cum era de așteptat, veți avea nevoie de un carapace de broasca testoasa pentru a face cea mai bună poțiune Minecraft. Rețineți că cojile de țestoasă sunt utile și singure. Le puteți folosi pentru a respira sub apă mai mult de 10 secunde făcând o cască din ele. Mărește timpul total în care puteți sta sub apă la 25 de secunde fără a suferi daune.

11. Poțiune de slăbiciune în Minecraft Cele mai bune poțiuni

 • Efect – Reduce daunele de atac ale entității afectate.
 • Ingrediente – Ochi de păianjenpoțiune incomodă și pulbere de foc

O altă modalitate excelentă de a face față mob-urilor dăunătoare este reducerea daunelor de atac pe care le provoacă jucătorilor. Această poțiune face exact asta. Este redus daune atacului mafiei pentru o anumită sumă pentru o perioadă limitată. Așa că poți avea suficient timp pentru a-i ataca și a-i ucide în timp ce primești daune minime în acea luptă. Îl poți folosi și cu alți jucători în multiplayer, dar armele lor vor provoca în continuare aceleași daune.

face poțiune de slăbiciune în minecraft

Pentru a face o poțiune de slăbiciune în Minecraft, aveți nevoie de un ochi de păianjen fermentat. O puteți face combinând un ochi de păianjen obișnuit cu o ciupercă maro și puțin zahăr. Crearea acestei poțiuni este ușoară dacă apar în biomul Minecraft corect. Și la fel ca și alte poțiuni, îi puteți îmbunătăți calitatea adăugând piatră roșie și praf de piatră strălucitoare. Dar nu amândouă în același timp.

12. Poțiunea rapidității

 • Efect – Mărește viteza de mișcare a jucătorului.
 • Ingrediente – Zahărpoțiune incomodă și pulbere de foc

Dacă lupta cu alte mafiote nu pare a fi cea mai bună opțiune, fugitul ar putea fi cel mai potrivit lucru de făcut. De aceea avem Potion of Swiftness pe lista noastră cu cele mai bune poțiuni Minecraft. Le permite jucătorilor și chiar altor mafioți să se miște cu o viteză mult mai mare. Puteți folosi apoi acea viteză pentru a evita situațiile dificile și pentru a călători mai repede în joc. Dar rețineți că nu afectează în niciun fel zborul.

Prepararea unei poțiuni de viteză în Minecraft

Pentru a face o poțiune de viteză, trebuie au nevoie doar de zahăr, care se poate obţine prin spargerea trestiei de zahăr. Și deoarece trestia de zahăr este ușor de găsit în aproape fiecare biom din joc, aceasta este una dintre cele mai ușoare și mai folosite poțiuni din Minecraft. Jucătorii îi adaugă și praf de piatră strălucitoare pentru a crește viteza. Dar acest lucru nu este necesar în majoritatea cazurilor.

Pregătește aceste cele mai bune poțiuni Minecraft pentru a-ți îmbunătăți experiența

Acestea sunt toate cele mai bune poțiuni Minecraft de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți experiența de joc. Dacă aveți nevoie de ceva și mai puternic, puteți încerca cele mai bune moduri Minecraft. Combinat cu cele mai bune semințe Minecraft, poți prelua cu ușurință controlul asupra jocului și poți crea propria ta lume unică. În ceea ce privește poțiunile, acum ai la dispoziție o varietate de rețete, așa că acum ai posibilități infinite de a te bucura de Minecraft. Nu mai pierde niciun moment și începe să pregătești cele mai bune poțiuni pentru Minecraft imediat.

În concluzie, poțiunile sunt o parte importantă a jocului Minecraft, deoarece oferă jucătorilor avantaje suplimentare în luptă și explorare. Deși unele poțiuni pot fi mai dificil de creat decât altele, lista cu cele mai bune 12 poțiuni din Minecraft prezentată în acest articol poate fi utilizată pentru a ajuta jucătorii să se concentreze doar pe poțiunile necesare și utile. Este important să înțelegeți sistemul de preparare a berii în Minecraft pentru a crea aceste poțiuni, dar cu puțin efort și obținerea ingredientelor necesare, poțiunile pot fi un avantaj major în joc.
Încheiem astfel această postare și sperăm că ați găsit informațiile prezentate utile și interesante. Dacă doriți să fiți la curent cu cele mai noi noutăți din lumea tehnologiei, nu uitați să ne urmăriți pe blog și pe rețelele sociale. Ne revedem curând cu alte articole captivante!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x