Top 14 Samsung One UI 3 sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le cunoașteți

Samsung One Ui 3 Tips Tricks
⏱️ 12 min read

Când Samsung One UI a debutat pentru prima dată în 2018, toată lumea a fost uluită. O interfață de utilizare a fost o îmbunătățire îmbunătățită față de TouchWiz, care a fost în cel mai bun caz mediocru. Samsung One UI 3, care este construit pe Android 11, are o serie de funcții secrete pe care le veți îndrăgi. Am întocmit o listă cu cele mai bune 14 sfaturi, trucuri și funcții ascunse ale Samsung One UI 3.

Notă: următoarele sfaturi sunt compatibile cu smartphone-urile Samsung Galaxy care rulează Samsung One UI 3.0 sau o versiune ulterioară. Accesați „Setări -> Despre telefon -> Informații despre software -> Versiune One UI” pentru a vedea versiunea dvs. One UI.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Schimbați stilul pop-up de notificare

În variantele mai vechi ale One UI, notificarea pop-up care apărea în partea de sus arăta aproape întregul conținut al notificărilor. One UI 3 vă permite să alegeți între două stiluri diferite de ferestre pop-up de notificare: Scurtă și Detaliată. În timp ce acesta din urmă este stilul mai vechi, Brief este noua variantă în care vedeți informații minime despre notificarea dvs. – doar câteva cuvinte și doar cea mai recentă notificare, mai exact. Pentru a trece la stilul Scurt, accesați „Setări -> Notificări”. Atingeți cercul Scurtă selecție.

Samsung One Ui 3 Activați modificarea stilului pop-up de notificare

Interesant este că puteți utiliza o combinație a ambelor stiluri dezactivând modul Scurt pentru anumite aplicații. Pentru aceasta, atingeți setarea aplicațiilor incluse care apare când selectați Stil scurt. Dezactivați aplicațiile pentru care doriți să utilizați un stil detaliat.

2. Personalizați stilul de notificare scurtă

Când utilizați stilul de notificare scurtă, puteți profita de funcția de iluminare de margine. Vă permite să personalizați modul în care arată notificările pe telefon. Puteți modifica efectul, culoarea, durata și transparența notificării.

Pentru asta, accesați „Setări -> Notificări”. Alegeți Scurtă. Atingeți „Setări scurte pop-up -> Stilul fulgerului Edge”. Personalizați stilul de notificare de pe următorul ecran în funcție de preferințele dvs.

Samsung One Ui 3 Personalizați stilul pop-up de notificare

Puteți chiar să personalizați notificările în funcție de cuvintele cheie cu ajutorul setării Culoare după cuvânt cheie prezentă în „Setări -> Notificare -> Setări scurte pop-up”. Când există o notificare care conține cuvântul cheie selectat, aceasta va apărea în culoarea aleasă în loc de culoarea implicită.

3. Verificați Istoricul notificărilor

One UI 3 activează funcția Istoricul notificărilor din Android 11, care vă permite să vizualizați notificările respinse din ultimele 24 de ore. Funcția este extrem de utilă dacă eliminați accidental o notificare din panoul de notificări.

Îl puteți activa accesând „Setări -> Notificări -> Setări avansate -> Istoricul notificărilor”. Activați comutatorul pe următorul ecran. Navigați la același ecran pentru a vedea istoricul notificărilor.

Samsung One Ui 3 Verificați istoricul notificărilor

4. Utilizați bule de notificare

Samsung avea deja funcția de vizualizare pop-up inteligentă pentru multitasking. Cu One UI 3, primești și bulele de chat ale Android 11. Să presupunem că vizionați un videoclip YouTube și primiți un mesaj text. În loc să deschideți aplicația Mesaje pe ecran complet, bulele vă permit să vizualizați și să răspundeți într-o fereastră plutitoare fără a ascunde aplicația YouTube. În mod similar, bulele vă vor ajuta și în timpul jocului.

Pentru a activa bulele, accesați „Setări -> Notificări -> Setări avansate -> Notificări flotante”. Selectați Bubbles.

Samsung One Ui 3 Activați bulele de chat

Va trebui să activați bulele separat pentru aplicațiile necesare. Pentru aceasta, deschideți „Setări -> Aplicații”. Atingeți aplicația. Accesați „Notificări -> Afișați ca bule”. Selectează tot.

5. Fixați aplicații pentru a partaja meniul

Acum puteți fixa aplicațiile preferate în meniul de partajare. De exemplu, dacă de obicei partajați imagini din Galerie pe WhatsApp, puteți fixa WhatsApp în partea de sus a meniului de partajare. În acest fel, nu trebuie să găsiți WhatsApp în lista de aplicații când apăsați pictograma de partajare. Va fi gata să vă servească la vârf.

Pentru a fixa o aplicație, apăsați pictograma Partajare în orice aplicație. Când apare lista de aplicații, atingeți lung aplicația pe care doriți să o fixați. Atingeți Pin din meniu.

Aplicații Samsung One Ui 3 Pin

Nu puteți fixa un set separat de aplicații pentru aplicații diferite. Aplicațiile fixate vor fi utilizate în toate aplicațiile și pot fi identificate printr-o pictogramă de tip PIN lângă ele.

6. Opriți ecranul cu gest de dublu atingere

Nu mai trebuie să apăsați butonul de pornire sau să utilizați o aplicație de gesturi terță parte pentru a bloca rapid ecranul. Cu One UI 3, puteți opri ecranul prin simpla atingere de două ori pe un spațiu gol de pe ecranul de pornire.

Caracteristica este activată în mod implicit. Dacă doriți să dezactivați funcția sau nu funcționează, navigați la „Setări -> Funcții avansate -> Mișcări și gesturi”. Activați comutatorul pentru Atingeți de două ori pentru a opri ecranul.

Samsung One Ui 3 Atingeți de două ori ecranul

7. Schimbați fundalul și aspectul ecranului de apel

Primiți o funcție de personalizare foarte grozavă pentru ecranul de apel în One UI 3, care vă permite să personalizați fundalul și aspectul ecranului de apel. Deschideți aplicația Telefon și atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus. Selectați Setări din meniu. Atingeți Fundalul apelului.

Samsung One Ui 3 Personalizați fundalul apelurilor

Veți găsi două opțiuni: Aspect și Fundal. Cu primul, puteți personaliza modul în care numele și numărul apar pe ecran, iar al doilea vă permite să utilizați o imagine de fundal personalizată sau un videoclip de 15 secunde. Personalizările vor fi aplicate atât pentru ecranele de apeluri primite, cât și pentru cele de ieșire.

Samsung One Ui 3 Personalizați aspectul de fundal al apelurilor

8. Activați Google Discover Feed

Foarte puține lansatoare acceptă feedul Google Discover pe ecranul de pornire. One UI Launcher a fost adăugat la aceeași listă cu One UI 3. Acum, când glisați spre dreapta de pe primul ecran de pornire pe telefonul dvs. Samsung Galaxy, puteți accesa fluxul Google.

Pentru a-l activa, accesați prima pagină de pe ecranul de pornire. Atingeți lung un spațiu gol de pe ecranul de start. Când vedeți diferite opțiuni de personalizare – cum ar fi Teme, Widgeturi etc. – în partea de jos, glisați spre dreapta. Veți vedea carduri Google Discover și Samsung Free. Activați mai întâi comutatorul de sus. Apoi selectați Google Discover. De asemenea, puteți utiliza Samsung Free sau nu utilizați niciunul dezactivând comutatorul superior.

Samsung One Ui 3 Activați Google Discover Feed

9. Folosiți Coșul de gunoi în Mesaje Samsung

În cazul în care ștergeți accidental un chat din aplicația Samsung Messages, acesta poate fi restabilit folosind funcția Coș de gunoi a aplicației. Trash era deja prezent în alte aplicații Samsung precum Galerie, Contacte etc. Funcționează în același mod în care chat-urile șterse rămân în Coș timp de 30 de zile, după care sunt șterse definitiv.

Pentru a accesa Coșul de gunoi în aplicația Samsung Messages, atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus. Selectați Coș de gunoi. Puteți restabili sau șterge definitiv mesajele din Coș de gunoi.

Mesaje de gunoi Samsung One Ui 3

10. Utilizați Căutare nouă și avansată

Dacă nu v-ați obosit niciodată să utilizați funcția de căutare Finder pe telefonul dvs. Samsung, este timpul să o aruncați din nou o privire. Îți va plăcea pentru funcțiile de căutare îmbunătățite pe care One UI 3 le aduce în Finder. Datorită acestui fapt, acum găsiți setări și sugestii de căutare în el, în afară de aplicații și contacte.

Finder Samsung One Ui 3

11. Autocrop Capturi de ecran

One UI 3 aduce o caracteristică interesantă legată de capturi de ecran. Când capturați o captură de ecran și o editați folosind opțiunea nativă Editare, noua funcție detectează automat dacă există o fotografie mai mică în captură de ecran. O pictogramă pătrată punctată va apărea pe fotografia mai mică. Atingeți-l pentru a decupa automat fotografia mai mică.

Capturi de ecran de decupare automată Samsung One Ui 3

12. Continuați pe alte dispozitive

Dacă utilizați mai multe dispozitive Samsung Galaxy, poate doriți să profitați de Funcția Continuați aplicațiile pe alte dispozitive. Cu funcția activată, puteți continua să utilizați aplicații precum Samsung Notes și browserul de internet Samsung pe un dispozitiv diferit de unde ați rămas pe primul dispozitiv. Funcția vă permite, de asemenea, să copiați text, imagini etc. pe un telefon Samsung și să le lipiți pe altul.

Pentru a utiliza această funcție, accesați „Setări -> Funcții avansate”. Atingeți Continuați aplicațiile pe celelalte dispozitive. Activați caracteristica.

13. Personalizați cheia de pornire

Prezent anterior pe telefoanele Samsung Galaxy de ultimă generație, acum puteți aloca o nouă funcție butonului de pornire de pe toate telefoanele care rulează One UI 3. Accesați „Setări -> Funcții avansate -> Tasta laterală” pentru a atribui o aplicație butonului de pornire. când îl apeși de două ori.

Tasta de pornire Samsung One Ui 3

14. Afișați rata de reîmprospătare

Dacă doriți să cunoașteți rata de reîmprospătare a telefonului dvs. Samsung pentru diferite aplicații, trebuie să activați funcția „Afișați rata de reîmprospătare” din opțiunile pentru dezvoltatori.

În primul rând, va trebui să activați opțiunile pentru dezvoltatori pe telefon. Pentru asta, accesați „Setări -> Despre telefon -> Informații despre software”. Atingeți Numărul de compilare de șapte ori până când vedeți mesajul „Acum ești un dezvoltator” în partea de jos a ecranului.

Reveniți la Setări. Derulați în jos și atingeți Opțiuni pentru dezvoltatori. Căutați Afișați rata de reîmprospătare. Activați comutatorul de lângă acesta.

Samsung One Ui 3 Arată rata de reîmprospătare

Cu fiecare nouă actualizare, One UI devine din ce în ce mai sofisticată și mai utilă, așa cum ați văzut mai sus. În plus, pentru a face diferite setări ușor de identificat de către utilizatori, One UI 3 le-a redenumit și a folosit nume mai descriptive. De exemplu, Smart Stay și Smart Alert au fost redenumite în „Păstrați ecranul aprins în timp ce vizionați” și „Alertă când telefonul este preluat” în „Setări -> Setări avansate”.

Dacă vă plac sfaturile Samsung One UI 3 de mai sus, s-ar putea să vă placă sfaturile generale Android cu privire la personalizare. Aflați cum să setați pictograme personalizate și cum să personalizați ecranul de blocare pe Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x