Top 15 alternative media ideale pentru lectură și publicare – Recomandări SEO

15 best medium alternatives
⏱️ 25 min read

În zilele noastre, accesul la informații și la sursele lor este foarte important. Chiar dacă media tradițională își îndeplinește rolul, alternativa media este ceva ce trebuie să discernem și să apreciem, pentru că aceasta poate reprezenta o oportunitate mai mare pentru a te conecta cu cei care îți împărtășesc interesele și valorile.

Există mai multe opțiuni când vine vorba de alternative media, însă am selectat cele mai bune 15 din ele. De la portaluri de știri online independente, la reviste culturale și platforme de publicare și deșteptare socială, toate acestea oferă o varietate de conținut relevant și informativ.

Printre aceste platforme de alternativă media se numără Democracy Now!, Intercept, Truthout, MintPress News și Mother Jones. Pe lângă aceastea, Există și reviste precum Vice, Jacobin, New Yorker, Wired, Rolling Stone și The Nation, fiecare aducand o perspectivă și o influență unică.

Cu atât de multe opțiuni la dispoziție, poți găsi o publicație sau o platforma media care să-ți potrivească nevoile și chiar să te inspire să faci diferența într-un mod pozitiv. Cu aceste alternative media, ai libertatea de a-ți forma propria opinie și de a-ți face propria selecție pentru modul în care îți consumi știrile și informațiile.

Datorită abordării sale minimaliste, Medium este un refugiu sigur atât pentru editori, cât și pentru cititori. Începeți cu Medium este ușor și oricine își poate crea cu ușurință un cont pentru a începe să scrie sau să citească despre subiecte care îi corespund intereselor. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea altor platforme, vă putem acoperi. În acest articol, am selectat cele mai bune 15 alternative Medium pe care le puteți folosi pentru a înlocui serviciul pentru nevoile dvs. de scris sau de lectură.

Cele mai bune alternative medii pe care le puteți folosi (2022)

Medium găzduiește atât cititorii, cât și editorii, dar ambele publicuri au nevoi diferite pentru platformă. Prin urmare, am adăugat secțiuni separate cu site-uri web precum Medium pentru cititori și editori. Puteți trece la oricare dintre secțiuni în funcție de ceea ce căutați.

Alternative medii pentru cititori

1. Cuora

În calitate de cititor, Quora este cel mai apropiat echivalent pe care îl veți găsi cu Medium. La fel ca Medium, Quora este o platformă de conținut condusă de comunitate. Spre deosebire de Medium însă, care se concentrează mai mult pe articole lungi, Quora este un loc în care utilizatorii pot posta întrebări și răspunsuri. Dacă sunteți pe Quora, puteți posta orice întrebare în minte și puteți obține răspunsuri de la alți membri.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre Quora este că există multe personalități și intelectuali binecunoscute pe platformă. Drept urmare, ai tendința să primiți răspunsuri de la oameni care știu despre ce vorbesc. Desigur, de-a lungul anilor, Quora a devenit foarte popular, ceea ce a degradat calitatea răspunsurilor. Cu toate acestea, dacă alegeți cu atenție subiectele și persoanele pe care le urmăriți, nu va trebui să vă ocupați de răspunsuri slabe. Quora oferă, de asemenea, un abonament premium numit Quora+, care include acces exclusiv la conținut de la creatori participanți selectați și o experiență fără anunțuri.

avantaje contra
Cea mai bună alternativă medie pentru cititori Calitatea conținutului nu este consecventă
pune întrebările tale Prea mult zgomot
Obțineți răspunsuri de la experți

Platforme: Internet, Android și iOS
Preturi: Gratuit; 6,99 USD/lună
Vizita: Site-ul web

2. LinkedIn

După cum este menționat în lista noastră cu cele mai bune aplicații și site-uri de rețele sociale, LinkedIn este o parte integrantă a stabilirii și a dezvoltării rețelei dvs. profesionale. Lăsând deoparte aspectul de rețea, LinkedIn găzduiește și o varietate de cursuri de învăţare în care vă puteți înscrie pentru a vă îmbunătăți și îmbunătăți abilitățile. Veți găsi, de asemenea, articolele LinkedIn axate pe subiecte precum locul de muncă, căutarea unui loc de muncă și cariere. Dacă sunteți în căutarea unei alternative medii concentrate pe carieră și auto-îmbunătățire, încercați LinkedIn.

Corpul Linkedin

Dacă doriți să vă construiți brandul personal și să câștigați un public, LinkedIn vă acoperă. Când postezi articole pe LinkedIn, conținutul original devine parte din profilul tău profesional. În ultimii ani, baza de utilizatori LinkedIn a crescut și există șanse mari să vă ofere un avantaj față de alți candidați la următoarea căutare a unui loc de muncă sau la găsirea unui loc de muncă independent.

avantaje contra
Obțineți conținut educațional despre carieră Fluxul poate deveni aglomerat în curând
cursuri educaționale
Creșteți o rețea profesională

Platforme: Web, Android și iOS
Preturi: Gratuit, începând de la 29,99 USD pe lună
Vizita: Site-ul web

3.HubPages

În esență, HubPages adoptă o abordare asemănătoare cu mediul pentru generarea și curatarea conținutului. Ca mediu, cel conținutul este creat de comunitate și este un amestec de postări scurte și lungi. Dacă nu ești interesat să contribui, nu trebuie. Puteți vizita direct site-ul web și puteți citi articolele care vă interesează.

O atracție cheie a Hubpages este că cea mai mare parte a conținutului generat aici provine de la scriitori pasionați care doresc să-și împărtășească expertiza în domeniile lor de interes. Deci, puteți citi o mulțime de conținut exclusiv pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva.

hubpages noi

Cu o bibliotecă vastă de conținut despre arte, afaceri, divertisment, politică, sport și tehnologie, HubPages are ceva pentru toată lumea. HubPages este util odată ce știi cum să folosești platforma. Dacă ești scriitor, poți câștiga bani și folosind programele de monetizare HubPages. Cu toate acestea, așa cum se menționează pe site-ul lor, nu vă așteptați să obțineți un venit cu normă întreagă aici.

avantaje contra
Alternativă medie centrată pe comunitate Ghid de aprobare Stern
Bibliotecă extinsă de conținut
monetizarea conținutului

Platforme: Web
Preturi: Gratuit
Vizita: Site-ul web

4. Comunitatea DEV

După cum sugerează și numele, Comunitatea DEV este, fără îndoială, cea mai bună alternativă Medium pentru dezvoltatori. Pe această platformă, veți găsi postări și discuții legate de limbaje de programare populare. vei face si tu găsiți videoclipuri, podcasturi, oferte de muncă, și chiar mentori care să vă ghideze de-a lungul carierei. Puteți reacționa la postări, puteți adăuga comentarii și puteți marca postările pentru mai târziu. Indiferent dacă sunteți un dezvoltator în devenire sau un veteran experimentat, Comunitatea DEV are ceva pentru toată lumea.

comunitate de dezvoltare

Fiecare utilizator al comunității Dev își are propriul profil și toată lumea are opțiunea de a face postări noi, atâta timp cât respectă regulile comunității. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți propriul domeniu personalizat și posibilitatea de a personaliza aspectul blogului dvs., vă recomand să verificați hashnode in schimb.

avantaje contra
Alternativă medie pentru dezvoltatori Fără domenii personalizate
Citiți și scrieți conținut de dezvoltare
Găsiți mentori și interacționați în comunitate

Platforme: Internet, Android și iOS
Preturi: Gratuit
Vizita: Site-ul web

5. Mijloace vocale

Vocal este o alternativă Medium creată pentru scriitori. Platforma vrea să se asigure că scriitorii sunt plătiți, ajutându-i în același timp să își publice cele mai bune lucrări. Compania oferă, de asemenea, un abonament premium pentru creatori care promite mai multe câștiguri la 1.000 de citiri, un sold minim de retragere mai mic și multe altele. Așa cum stau lucrurile în prezent, Vocal promite 3,80 USD la 1000 de citiri pentru utilizatorii obișnuiți și 6 USD pentru membrii Vocal+.

mijloace vocale

Vocal are un catalog masiv de conținut, de la tehnologie, muzică, frumusețe, sport, confesiuni, crime adevărate, natură, educație, familii, ficțiune și multe altele. Poveștile care apar în Vocal sunt proaspete și atent selectate. Dacă sună ca ceva care te interesează, verifică Vocal din linkul de mai jos.

avantaje contra
concentrat pe creator Nu este ideal pentru construirea unui brand personal.
Monetizarea și moderarea conținutului
Nișe largi de conținut

Platforme: Web
Preturi: Gratuit; 9,99 USD pe lună
Vizita: Site-ul web

6. Porniți fasciculul

Beamstart este un înlocuitor mediu pentru persoanele interesate de intersecția dintre startup-uri, tehnologie, investiții, marketing și cripto. Serviciul reunește conținut în tendințe de la cei mai importanți editori din lume. Cu Beamstart, nu vei mai rata niciodată o altă poveste de startup. Pe lângă lumea startup-urilor, Beam se concentrează mai mult pe industriile de afaceri și tehnologie.

pornirea fasciculului

În timp ce puteți naviga pe Beamstart fără a vă crea un cont, creând un cont Beamstart vine cu beneficiul de a avea un feed personalizat cu sursele și interesele preferate. Deși Beamstart nu este o platformă de publicare condusă de comunitate precum Medium, cititorii le-ar plăcea simplitatea citirii conținutului relevant, care este adaptat intereselor lor.

avantaje contra
agregare de conținut fără conținut original
surse de calitate
feed personalizat

Platforme: Web
Preturi: Gratuit
Vizita: Site-ul web

Publisher Medium Alternative

Deși Medium are mulți utilizatori activi zilnic, nu este grozav pentru a-ți construi brandul personal și pentru a câștiga bani. In afara de asta, nu poți avea propriul tău domeniu, decât dacă ai deja un domeniu. Ca să nu mai vorbim de faptul că conectarea contului tău Medium la domeniul personalizat este un proces care consumă timp. Migrarea conținutului dvs. Medium pe alte platforme este, de asemenea, o bătaie de cap. Dacă sunteți în căutarea unei alternative la Medium pentru nevoile dvs. editoriale, acestea sunt cele mai bune opțiuni:

7. Substiva

În ultimii ani, Substack s-a impus ca un jucător solid în spațiul de publicare. Principala atracție a Substack este ușurința în utilizare și monetizare pentru scriitorii independenți. În loc să te bazezi pe agenți de publicitate sau sponsorizări, Modelul de afaceri al lui Substack folosește abonamentele directe pentru cititori pentru scriitorii plătițiiar compania ia o reducere de 10% fără să includă taxele cardului de credit.

substiva

Dacă ești un scriitor cu o bază activă de fani, transformarea lor în cititori Substack plătiți ar putea fi o afacere profitabilă. Aici, „Modelul de publicitate cere scriitorilor să atragă 40.000 de vizualizări de pagini în fiecare zi pentru a câștiga doar 1.000 USD pe lună. Cu modelul Substack, o bază constantă de 1.000 de abonați care plătesc 5 USD în fiecare lună vă aduce 60.000 USD pe an.” spune compania. Aveți, de asemenea, opțiunea de a posta articole gratuit sau de a bloca articole selectate în spatele paywall-ului pentru abonați.

avantaje contra
Alternativă medie ideală pentru scriitori. Creșterea audienței poate fi dificilă
monetizarea conținutului
Model de afaceri centrat pe comunitate

Platforme: Internet, iOS
Preturi: Gratuit; Începe de la 5 USD/lună
Vizita: Site-ul web

8.WordPress

WordPress este un sistem de management al conținutului (CMS) care nu are nevoie de prezentare. De fapt, compania susține cu mândrie că 43% din web este construită pe WordPress. Aceasta este o afirmație îndrăzneață și continuă să arate influența pe care WordPress o are asupra web-ului modern. Cu șabloane extinse, o interfață de editare bogată în funcții și nenumărate pluginuri, WordPress are tot ce ai nevoie atunci când construiești un site web. Folosit de profesioniști, WordPress este o alternativă medie solidă dacă ești dispus să depui efortul de a personaliza și întreține site-ul tău.

wordpress

Lucrul meu preferat la WordPress este sistemul său extins de teme pe care îl puteți utiliza pentru a personaliza nevoile dvs. Dacă nu doriți să treceți prin necazul personalizării site-ului web, puteți alege o temă cu aspect profesional din biblioteca de teme WordPress. Există teme gratuite și premium din care puteți alege. În plus, obțineți integrări cu aproape fiecare platformă la care vă puteți gândi, făcând această platformă mai ușor de scalat și de a adăuga mai multe funcții site-ului dvs.

avantaje contra
Lideră alternativă media pentru editori Unele teme sunt scumpe
Personalizare extinsă Configurarea manuală a tuturor lucrurilor durează mult
teme premium

Platforme: Internet, Android și iOS
Preturi: Începe de la 5 USD/lună (facturat anual)
Vizita: Site-ul web

9. Fantomă

Unul dintre principalele motive pentru a trece la Ghost de la Medium este setul său bogat de caracteristici. Cu Medium, ești blocat cu funcțiile care vin cu interfața și nu poți face nimic pentru a diferenția conținutul tău de alții. Ghost, pe de altă parte, este un sistem de management al conținutului cu drepturi depline.

Cu Ghost, puteți gestiona și personaliza pe scară largă și personaliza site-ul dvs. Ghost vine cu un editor complet pentru a formata postările mai eficient decât Medium. De asemenea, Ghost este total deschis să fie tematizat și modificat pentru a se potrivi nevoilor și stilului tău.

fantomă cms

Îmi place cum permite Ghost utilizatorilor alege-ți marca, designulși modul în care este afișat conținutul acestuia. Când blog-ați cu Ghost, tot conținutul dvs. este al dvs. și nu sunteți complet dependent de platformă. Ghost are, de asemenea, suport pentru publicitate, plasare de produse, formulare de înscriere și multe altele, făcând ca monetizarea conținutului să fie o briză.

Dacă doriți ceva care se încadrează între Medium și WordPress, aș recomanda să verificați Ghost. Este una dintre cele mai bune platforme de tip mediu de pe această listă.

avantaje contra
bogat în caracteristici Lipsesc multe subiecte
Prietenos cu editorii
Ușor de folosit

Platforme: Web
Preturi: Începe de la 11 USD/lună sau 9 USD/lună dacă este facturat anual
Vizita: Site-ul web

10. Noțiunea

Dacă te consideri un ciudat al productivității, probabil că ai auzit de Notion. În cazul în care nu ați făcut-o deja, Notion este un instrument de luare de note și de gestionare a proiectelor care are o gamă largă de cazuri de utilizare. Un astfel de caz de utilizare este publicarea de conținut. Cu editorul ușor de utilizat al Notion, puteți transforma orice pagină Notion într-un site web publicat în câteva secunde. Apoi puteți utiliza site-ul publicat ca blog, portofoliu, documente sau mai mult. Există, de asemenea, o tendință în creștere în rândul startup-urilor de a utiliza site-urile web Notion pentru postări de locuri de muncă.

noţiune

Lucrul meu preferat despre publicarea paginilor în Notion este simplitatea pe care o oferă. Cu câteva clicuri, pot obține un link web către oricare dintre paginile mele Notion pe care să-l partajez prietenilor și colegilor. Deși este convenabil pentru partajarea rapidă a paginilor, nu este chiar practic să folosiți Notion pentru a construi cititori loiali la scară. Așadar, dacă doriți să verificați cele mai bune alternative de Notion, vă avem acoperit și în acest sens.

avantaje contra
Ușor de folosit Nu se poate construi un brand personal
colaborare eficientă
Postează în câteva secunde

Platforme: Internet, Android și iOS
Preturi: Gratuit; Începe de la 4 USD/lună (facturat anual)
Vizita: Site-ul web

11. Scrie.ca

După ce a început ca a Spațiu de scris minimalist, fără distragere a atenției pentru scriitoriWrite.as a evoluat într-un spațiu în care scriitorii își pot publica fără probleme blogurile, jurnalele și buletinele informative. Dacă doriți o platformă fără probleme pentru a vă publica postările folosind o interfață minimă precum Medium, Write.as este ceva de luat în considerare.

scrie ca

Rămânând fidel rădăcinilor sale, Write.as oferă și un mod anonim în care poți posta fără a crea un cont. Indiferent dacă doriți să vă publicați gândurile fără urmă sau să vă construiți un următor, Write.as v-a acoperit. Avertismentul cu această platformă este însă că nu este la fel de populară ca celelalte opțiuni pe care le-am menționat aici.

avantaje contra
Minimal și ușor de utilizat Abonamente scumpe pentru planul lunar
editor simplu Lipsește personalizarea
modul anonim

Platforme: Web
Preturi: Gratuit; 6 USD pe lună facturat anual
Vizita: Site-ul web

12. Telegraf.ph

Un alt site web care adoptă aceeași abordare ca Write.as este Telegra.ph. Mediul alternativ Telegra.ph este Platformă de postare anonimă Telegram, populara aplicație de mesagerie cu același nume. Interfața cu utilizatorul site-ului este la fel de minimalistă. Obține câmpul titlu, câmpul nume și corpul. Cu toate acestea, este încă un editor puternic. Aveți opțiunea de a încărca imagini și chiar de a încorpora tweet-uri și videoclipuri de pe YouTube și Vimeo aici.

telegraf - mediu alternativ

Postările pe care le distribuiți pe telegra.ph sunt publicate instantaneu, dar rețineți că va trebui să vă aflați în același browser pentru a face modificări viitoare. Nu aveți un cont pentru a vă sincroniza postările, așa că este ideal pentru a partaja note sau fragmente de text decât pentru a posta către un public vizat.

avantaje contra
modul anonim nu pentru bloguri
Ușor de folosit
postează instantaneu

Platforme: Web
Preturi: Gratuit
Vizita: Site-ul web

13.Tumblr

Tumblr este o platformă de blogging pentru persoanele care nu doresc să petreacă timp sau bani creând și întreținând propriile site-uri web. Rețineți că Tumblr funcționează la fel ca Medium, ceea ce înseamnă că nu vă veți putea muta cu ușurință conținutul și nu există nicio modalitate de a genera bani din scris. Acestea fiind spuse, are și avantajul de a fi o platformă populară în care milioane de oameni au ocazia să-ți descopere conținutul.

tumblr

Fie că este vorba de povești, fotografii, GIF-uri, emisiuni TV, link-uri, glume, glume prostești sau orice altceva, le poți posta pe Tumblr.. Am descoperit că Tumblr este mai bun pentru conținutul scurt. Folosirea acestuia împreună cu blogul dvs. personal este benefică pentru a genera trafic către acesta din urmă. De asemenea, beneficiați de funcții extinse de personalizare pentru a vă face pagina Tumblr în mod unic.

avantaje contra
Editor bogat în funcții Personalizarea paginii Tumblr necesită mult timp
foarte personalizabil
Ideal pentru cititori și scriitori.

Platforme: Internet, Android și iOS
Preturi: Gratuit
Vizita: Site-ul web

14. Spațiu pătrat

Squarespace este o platformă de creare de site-uri web care permite utilizatorilor construiește-ți propriile bloguri și site-uri web fara nici o cunostinta tehnica. Deci, dacă utilizați acest lucru ca alternativă la Medium, vă puteți construi întregul blog cu marcă și totul într-o oră. Squarespace are grijă de tot pentru tine.

De la găzduire la șabloane la performanța site-ului, Squarespace elimină toate obstacolele și vă permite să începeți să scrieți conținut. Cea mai bună parte este că nu aveți nevoie de abilități de dezvoltare de site-uri web. Este ușor de utilizat, iar generatorul de site-uri web drag and drop vă permite să vă configurați site-ul web cu aspect profesional fără prea mult efort. Spre deosebire de Medium, vă veți deține conținutul și aveți diverse funcții de personalizare.

spațiu pătrat

Îmi place și interfața sa de publicare a conținutului. Editorul este ușor de utilizat și vă permite să utilizați text, imagini, videoclipuri și multe alte tipuri de blocuri de conținut.. Squarespace are, de asemenea, câteva integrări terță parte pentru adăugarea de plasare a produselor Amazon, inserarea de link-uri de afiliere și plasarea de reclame pentru a vă ajuta să vă monetizați site-ul. În general, Squarespace este o soluție all-in-one pentru toate nevoile dvs. de publicare.

avantaje contra
Ușor de folosit Scump
editor de blocuri
Creați un site web fără codare

Platforme: Internet, Android și iOS
Preturi: Începe de la 14 USD/lună (facturat anual)
Vizita: Site-ul web

15.wix

La fel ca Squarespace, Wix este, de asemenea, o platformă de creare de site-uri web care permite utilizatorilor să-și creeze propriile bloguri. Serviciul Vine cu peste 800 de șabloane proiectate profesional și un generator de site-uri web intuitiv și ușor de utilizat. Drag and drop Instrumentele sunt una dintre cele mai ușor de stăpânit, permițându-vă să vă creați blogul fără codare. De asemenea, îmi place faptul că blogurile create cu Wix sunt receptive, asigurând compatibilitatea pe mai multe dimensiuni de ecran, inclusiv pe dispozitivele mobile.

9 Wix

Din nou, Wix este bun pentru oamenii care au o viziune pe termen lung pentru blogul lor și doresc să dețină conținutul pe care îl creează. Spre deosebire de Medium, aici vă puteți pune amprenta și puteți decide cum arată și cum se comportă site-ul dvs. Aveți, de asemenea, posibilitatea de a genera bani pe site-ul dvs. dacă doriți. Dacă vrei să creezi un blog profesional, Wix este locul potrivit pentru a începe.

avantaje contra
interfață prietenoasă Chiar scump
Site-uri web ușor de configurat
Creați un site web fără programare

Platforme: Internet, Android, iOS
Preturi: Planurile premium gratuite încep de la 16 USD/lună
Vizita: Site-ul web

Citiți și postați conținut pe aceste alternative media

Aceasta se încheie lista noastră cu cele mai bune 15 alternative Medium pe care le puteți folosi pentru a citi și a posta conținut online în 2022. Deși suntem de acord că Medium oferă o propunere de valoare unică și este greu să găsiți alternativa dvs. exactă, sperăm că veți găsi aceste alternative Medium utile. . Am inclus platformele și serviciile care excelează în lucrurile în care Medium eșuează. Spune-ne care platformă pare cea mai potrivită pentru nevoile tale de postare sau citire în secțiunea de comentarii de mai jos.

Medium este o platformă minimalistică care oferă un refugiu sigur pentru editori și cititori. În cazul în care căutați alternative la Medium, există mai multe opțiuni disponibile în funcție de nevoile dvs. de scriere sau de lectură. Pentru cititori, Quora și LinkedIn sunt bune alternative, în timp ce pentru editori, Substack și Ghost sunt opțiuni solide. HubPages și Vocal sunt alte opțiuni pentru cei interesați să scrie sau să citească despre subiecte variate. În general, există multe alternative la Medium disponibile pentru a satisface nevoile dvs. specifice.
Sper că ai găsit articolele mele utile și interesante. Îți mulțumesc că ai petrecut timpul citind blogul meu de tehnologie. Rămâi conectat pentru mai multe informații despre inovații și progrese din lumea tehnologiei. Până data viitoare, sănătate și fii mereu la curent cu cele mai noi tehnologii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x