Top 22 aplicații Linux recomandate pentru utilizatorii de Chromebook

Cele mai bune 22 de aplicații Linux pe Chromebook pe care ar trebui să le utilizați
⏱️ 23 min read

Chromebook este un dispozitiv care rulează sistemul de operare Chrome OS, iar utilizatorii pot instala aplicații Linux pe acestea. Aceste aplicații pot fi descărcate din magazinul Google Play sau din alte surse. Acest articol se concentrează pe cele mai bune 22 de aplicații Linux pe Chromebook pe care ar trebui să le utilizați. Printre acestea se numără browsere web, aplicații de editare video și audio, aplicații de productivitate și multe altele. În plus, utilizatorii pot utiliza aplicații precum LibreOffice, Skype sau GIMP pentru a-și îndeplini nevoile lor de zi cu zi. Aceste aplicații sunt ușor de utilizat și eficiente, oferind o experiență de utilizare fără probleme pentru cei care se bazează pe Chromebook pentru sarcinile lor zilnice. În general, instalarea acestor aplicații poate îmbunătăți semnificativ funcționalitatea și flexibilitatea dispozitivului dvs. Chromebook.

Au trecut peste 3 ani de când proiectul Crostini (suport Linux) a fost anunțat și acum majoritatea Chromebook-urilor au suport pentru aplicații Linux. Inițial, Crostini era disponibil doar în modul dezvoltator, dar, din fericire, acum puteți instala și aplicații Linux atât în ​​modul normal, cât și în canal stabil. Și în ultimii doi ani, Linux s-a îmbunătățit cu salturi și este aproape stabil de utilizat.

Așadar, în acest articol, vă oferim cele mai bune 22 de aplicații Linux de pe Chromebook pe care le puteți utiliza confortabil chiar acum. Am inclus multe programe utile care nu sunt altfel disponibile prin intermediul platformei de aplicații Web sau Android. Acum, cu toate acestea spuse, să mergem mai departe și să învățăm despre aplicațiile Linux în detaliu.

Cele mai bune aplicații Linux pe Chromebook (actualizată în 2021)

Am menționat cele mai bune 22 de aplicații Linux pe sistemul de operare Chrome împreună cu ghidul lor de instalare. În cazul în care sunteți nou în acest ecosistem, consultați mai întâi tutorialul nostru de instalare a sistemului de operare Linux pe Chrome, apoi urmați acest articol.

În afară de asta, rețineți că orice ați face în Partea Linux va fi salvată în secțiunea fișiere Linux în aplicația Fișiere. Deci, dacă doriți să utilizați unele fișiere, imagini sau foldere, asigurați-vă că le mutați sau le partajați cu Linux în prealabil. Oricum, acum să aruncăm o privire la lista celor mai bune aplicații Linux.

Cele mai bune aplicații Linux pentru Chromebookuri

1.GIMP

GIMP este un editor grafic multiplatform care este destul de popular pe Windows, macOS și Linux. Pentru mulți utilizatori care nu cunosc bine Adobe Photoshop, GIMP acționează ca un instrument simplu și eficient pentru editarea imaginilor fără nicio complexitate.. Cu suportul Linux pe sistemul de operare Chrome, acum puteți folosi acest program uimitor și pe Chromebookuri. Există multe instrumente avansate, cum ar fi straturi, instrumente lasso și tăiere, transformare în cușcă, suport pentru pluginuri și multe altele. Deci, dacă v-ați dorit vreodată un editor de imagini adecvat pe sistemul de operare Chrome, această aplicație este pentru dvs.

De asemenea, rețineți că Linux pe sistemul de operare Chrome nu acceptă în prezent accelerarea hardware, așa că performanța este ușor neregulată. Cu toate acestea, îl folosesc de ceva timp și, sincer, este mai mult decât util și pur și simplu îl ador. Se va îmbunătăți chiar și atunci când Linux începe să accepte accelerarea hardware. pe Chrome OS în viitorul apropiat. Oricum, așa puteți instala cea mai bună aplicație Linux pe Chromebook.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install gimp

2. Birou liber

Deși am menționat câteva programe Office în articolul nostru despre cele mai bune aplicații Chrome OS, puteți folosi și unele dintre programele Linux pentru documente și procesare de text. În acest sens, Libre Office este clasat printre cele mai bune aplicații Linux de pe Chromebookuri, deoarece este complet gratuit și open source.

Include patru programe similare cu Microsoft Office include un procesor de text, un program de calcul, altul pentru prezentări și, în final, un editor grafic. În afară de asta, acceptă și un număr mare de formate de fișiere, de la Microsoft Word la Apple Pages și Keynote. Practic, înseamnă că puteți continua să editați toate fișierele și documentele fără efort pe Chromebook.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt install libreoffice

2. Cele mai bune aplicații Libre Office Linux pe Chromebook

3. PDF Master Editor

În cele două aplicații Linux de mai sus, oferim alternative pentru Adobe Photoshop și Microsoft Office pe sistemul de operare Chrome. Aici, vă vom oferi o altă aplicație Linux pentru a edita fișiere PDF similar cu Adobe Acrobat. Master PDF Editor este un program excelent pentru a crea și edita fișiere PDF.

De asemenea, vă permite să criptați, semnați, modificați, împărțiți și adnotați documente PDF din mers. Practic, obțineți toate caracteristicile unui editor PDF pe sistemul de operare Chrome datorită suportului Linux. Deci ce mai aștepți? Continuați și instalați această minunată aplicație Linux pe Chromebook.

 • Cum să instalați: Descărcați fișierul .deb de Aici și faceți dublu clic pe el pentru a instala aplicația. După aceea, executați următoarea comandă în Terminal. În cele din urmă, lansați aplicația din sertarul de aplicații.
sudo apt-get install libsane

3. PDF Master Editor

4. Vin 5.0

Wine nu este o aplicație bazată pe GUI, dar este una dintre cele mai puternice aplicații Linux pe care ar trebui să le instalați pe Chromebook. Wine este un strat de compatibilitate (nu un emulator) care vă permite instalați aplicații Windows pe Chromebookuri. Credeți-mă, am instalat și încă folosesc versiuni Windows complete ale Microsoft Office, IDM, IrfanView, instrumente de cercetare precum GraphPad, software OCR puternic și multe altele pe Chromebookul meu.

De fapt, după cea mai recentă actualizare Wine 5.0, puteți instala fără nicio problemă chiar și software Windows greu. Pe scurt, vinul este un un program minunat și ar trebui să-l utilizați pe Chromebook pentru a profita la maximum de Linux pe sistemul de operare Chrome.

 • Cum să instalați: Urmați ghidul nostru dedicat despre cum să instalați programe Windows pe sistemul de operare Chrome folosind Wine 5.0.

vin 5.0

5. Abur

Poate că nu știți, dar Steam funcționează minunat pe Chromebookuri, datorită suportului Linux. Include, de asemenea, stratul Proton (o versiune modificată a Vinului) pe care îl puteți folosi Joacă jocuri Windows pe Chromebook. Cu toate acestea, nu toate jocurile Windows sunt acceptate. Mai multe informații despre starea jocurilor Linux pot fi găsite în articolul nostru despre cele mai bune jocuri Linux. Oricum, procesul de instalare este destul de simplu și am menționat mai jos un ghid detaliat.

 • Cum să instalați: deschide asta site-ul steam și descărcați fișierul .DEB. Acum, mutați-l în secțiunea de fișiere Linux și faceți dublu clic pe el. Programul de instalare Steam va porni automat instalarea. Alternativ, puteți urma ghidul nostru detaliat despre cum să instalați Steam pe un Chromebook.

aburi

6. Pachet plat

În timp ce sistemul de operare Chrome vine cu suport pentru Linux, nu are un magazin de aplicații Linux orientat spre utilizator, de unde utilizatorii pot instala aplicații fără nicio bătaie de cap. Deci, dacă sunteți în căutarea unui hub online unde puteți găsi aplicații Linux care sunt compatibile cu Chromebook, Flatpak este ceea ce aveți nevoie.

Flatpak este un depozit de aplicații pentru aplicații Linux, iar magazinul său de aplicații online, Flathub, stochează multe aplicații care sunt compatibile cu Chromebook-urile. Puteți da clic pe aplicație și copiați comanda și inserați-l în Terminal pentru a instala cu ușurință aplicația Linux.

 • Cum se instalează Flatpak: Puteți urma ghidul nostru și puteți afla cum să instalați Flatpak pe Chromebook. Cu toate acestea, pentru a explica pe scurt, rulați următoarele comenzi pentru a instala Flatpak. După aceea, deschide flathub.org și deschide orice aplicație la alegere. Acum, copiați comanda din partea de jos și rulați-o în Terminal pentru a instala aplicația.
sudo apt install flatpak
flatpak --user remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

ambalaj plat

7.Firefox

În timp ce Chromebookul se referă la browserul Chrome, lucrurile s-au schimbat după suportul Linux. Acum, puteți instala Firefox pe Chromebook și puteți utiliza browsere web paralele fără nicio problemă. De fapt, diferența de performanță nu este deloc rea. În ciuda faptului că rula într-un container, Firefox era capabil să redea cu ușurință un videoclip YouTube 1080p, cu câteva file deschise. În general, Firefox nu s-a bâlbâit deloc și asta e destul de bine.

În ceea ce privește instalarea, există două versiuni de Firefox pe care le puteți instala pe un Chromebook. Primul este Firefox ESR, care este practic versiune de suport extinsă. De obicei, este conceput pentru întreprinderi și organizații mari, unde primiți actualizări după 3-6 luni. Puteți descărca și versiunea standard a Firefox, dar procesul de instalare este puțin complicat. Cu toate acestea, acesta este modul în care puteți obține Firefox pe Chromebook.

 • Cum se instalează Firefox ESR: Rulați următoarea comandă în Terminal. Veți găsi aplicația în sertarul de aplicații.
sudo apt-get install firefox-esr
 • Cum se instalează Firefox standard: Descărcați Firefox de pe site oficial și mutați-l în secțiunea de fișiere Linux. După aceea, redenumiți fișierul în firefox.tar.bz2 și apoi executați următoarele comenzi. După instalare, pentru a accesa Firefox, va trebui să utilizați doar ultimele două comenzi.
tar -xvf firefox.tar.bz2
cd firefox
./firefox

Firefox

8. Microsoft Edge

Dacă nu sunteți mulțumit de Chrome sau Firefox pe Chromebook și doriți să încercați Microsoft Edge pentru Linux recent lansat, puteți instala Chromium Edge pe Chromebook. Îl folosesc de ceva timp și performanta este decenta suficient pentru a fi folosit ca șofer zilnic.

El nu are aceeași fluiditate ca cromul, dar funcționează destul de bine pe toate site-urile web. Nu vă așteptați la conținut DRM cu rezoluție completă de la Netflix, Prime Video on Edge. De asemenea, rețineți că procesul de instalare este destul de simplu, deoarece trebuie doar să instalați fișierul DEB în loc să vă ocupați de comenzile Linux.

 • Cum se instalează Microsoft Edge: Click aici și descărcați versiunea Dev Build a Microsoft Edge pentru Linux. Asigura-te ca descărcați fișierul .DEB. Vă rugăm să rețineți că descarcăm versiunea Dev deoarece versiunea Beta sau Stable nu a fost încă lansată pentru Linux. În lunile următoare, puteți alege să descărcați versiunea Beta sau Stable pentru o mai bună stabilitate. După aceea, faceți dublu clic pe el și instalați-l imediat.

Instalați Microsoft Edge pe un Chromebook

9.Kdenlive/OpenShot

În timp ce sistemul de operare Chrome nu are un editor video complet, Linux vă permite să instalați o aplicație desktop puternică numită Kdenlive pentru editare video. Este o aplicație foarte populară în rândul comunității de utilizatori Linux și am testat-o ​​pe Chromebookul nostru și a funcționat bine. Sigur, aplicația a fost uneori lent să răspundă, dar cu siguranță a funcționat în testele noastre. În afară de asta, puteți folosi un alt editor video open source foarte popular, OpenShot, care este, de asemenea, plin de funcții.

De asemenea, dacă activați chrome://flags/#crostini-gpu-support marca, atunci performanța este mult îmbunătățită atunci când aveți de-a face cu Aplicații Linux care consumă o mulțime de resurse. Tot ce aș spune este că, în absența aplicațiilor native Chrome OS, aplicațiile Linux au umplut în mare măsură pantofii. Puteți obține cele mai bune aplicații Linux pe Chromebook, care sunt aproape comparabile cu aplicațiile Windows și macOS.

 • Cum se instalează Kdenlive: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install kdenlive
 • Cum se instalează OpenShot: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux. De asemenea, puteți instala OpenShot prin descărcarea ultimul fișier AppImage. Puteți afla cum să instalați programe AppImage pe Chromebook în ghidul nostru.
sudo apt-get install openshot

openshot cele mai bune aplicații Linux pe Chromebook

10. Ia

Deoarece IDM nu este disponibil pe sistemul de operare Chrome, puteți instala popularul manager de descărcare open source, uGet. Da, funcționează destul de bine cu Linux Container și nu am avut probleme cu Chromebookul meu. Am reușit să descarc un videoclip de pe YouTube doar inserând linkul și uGet s-a ocupat de tot..

Viteza a fost, de asemenea, destul de consistentă și am efectuat o serie de teste pentru a verifica stabilitatea aplicației. M-am oprit și am reluat descărcarea de mai multe ori, dar nu a întrerupt procesul de reluare. În general, am găsit uGet una dintre cele mai de încredere aplicații Linux pe sistemul de operare Chrome și cu siguranță o puteți încerca.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install uget

Utilizați cele mai bune aplicații Linux pe Chromebook

11. Transmisie

Deci, utilizator obișnuit de torrent și nu puteți găsi un client torrent bun pe sistemul de operare Chrome? Ei bine, nu vă faceți griji, deoarece Linux v-a acoperit în acest nou sistem de operare. Puteți instala populara aplicație Transmission pe Chromebook folosind sistemul Linux. El vine cu toate funcțiile pe care le obțineți pe Windows sau macOS.

L-am folosit o vreme și pot spune că este bogat în caracteristici și destul de stabil pentru operațiunile de zi cu zi. De asemenea, programul a funcționat destul de bine și de aceea Transmission este una dintre cele mai bune aplicații Linux de pe Chromebook în acest moment.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install transmission-qt

cele mai bune aplicații de streaming Linux pe Chromebook

12. Peisaj de cerneală

Dacă ești un editor de grafică în căutarea unui program pentru ilustrații și grafică vectorială, Inkscape este cel potrivit pentru tine. poți spune că este o alternativă la Adobe Illustrator pe sistemul de operare Chrome și numai din acest motiv, Inkscape este una dintre cele mai bune aplicații Linux de pe Chromebook. Programul este foarte avansat și vine cu toate comenzile de care aveți nevoie pentru picturi complexe, arte, logo-uri și multe altele.

În calitate de ilustrator, aveți acces la instrumente flexibile de desen, bezier și curbe spiro și, în sfârșit, un instrument de text puternic. Acestea fiind spuse, deoarece aplicația este destul de grea și nu există nicio accelerare hardware disponibilă în sistemul de operare Chrome, performanța este afectată. Cu toate acestea, dacă aveți un Chromebook puternic, îl puteți încerca cu siguranță pe computer.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install inkscape

4. Cele mai bune aplicații Inkscape Linux pe Chromebook

13. Vopsea colorată

Personal, pentru mine, Kolourpaint este cea mai bună aplicație Linux de pe Chromebook și vă voi spune de ce. Este foarte asemănător cu MS-Paint pe care îl avem în Windows și nu omite niciuna dintre funcțiile principale. De fapt, oferă funcții mai avansate, cum ar fi selecția în formă liberă, scalarea unei părți a imaginii, diagrama înclinată, efectul monocrom și multe altele.

În afară de asta, Kolourpaint a funcționat grozav și nu părea că aplicația rulează într-un container. Nu există întârziere și puteți crea și editați un număr mare de imagini dintr-o singură mişcare Dacă ți-ai dorit vreodată să folosești o aplicație precum Microsoft Paint pe sistemul de operare Chrome, aceasta este cea mai bună opțiune și cred că este mult mai bună.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install kolourpaint

8. Cele mai bune aplicații Kolourpaint Linux pe Chromebook

14. halba

Paint este o altă alternativă la MS Paint pe Chromebook pe care o puteți folosi pentru editarea de bază a imaginilor dvs. Este ceva mai avansat decât Kolourpaint și vine cu Instrumentul Lasso, Bagheta magică și multe altele. Ceea ce îmi place la această aplicație este că este destul de ușoară și nu consumă deloc resurse. Deci, dacă doriți să încercați un alt editor foto Linux pentru Chromebook, Pinta vă va duce chiar acasă.

 • Cum să instalați: Urmați punctul 6 din acest articol și configurați Flatpak pe Chromebook. După, faceți clic pe acest link și copiați linkul din partea de jos a paginii. Apoi, inserați comanda în Terminal și Pinta va fi instalat pe Chromebook.

Pinta

15. Thunderbird

Thunderbird este un client de e-mail foarte popular și îl puteți obține pe Chromebook cu o simplă comandă Linux. După cum știm deja, este un client de e-mail open source care a fost creat pentru a oferi confidențialitate și securitate maximă atât pentru utilizatorii generali, cât și pentru cei avansați. Ca să nu mai vorbim despre, Thunderbird este plin de funcții uimitoare, cum ar fi calendar, sarcini și mementouri. – toate coapte într-una.

Practic, obțineți un client de e-mail offline cu toate funcțiile desktop disponibile în aplicațiile Windows și macOS. În mod surprinzător, Thunderbird a performat departe mai bine decât așteptările mele și se simte aproape ca o aplicație nativă. Deci, dacă doriți un client de e-mail și aplicațiile Android nu se scalează bine, atunci Thunderbird este aplicația pentru dvs. Este într-adevăr una dintre cele mai bune aplicații Linux din această listă.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install thunderbird

9. Thunderbird

16. Blue Mail

Deși Thunderbird este grozav, dacă aveți nevoie de o alternativă a clientului de e-mail pentru Linux pe Chromebook, atunci Bluemail vă oferă acoperire. Oferă o interfață de utilizator modernă, cu suport pentru diverse domenii, cum ar fi Google, Yahoo, Hotmail și multe altele. Puteți chiar să configurați manual conturi IMAP, POP3, Exchange în Bluemail. Ceea ce îmi place la Bluemail este că versiunea sa Linux este foarte bogată în funcții și, de asemenea, acceptă modul întunecat. Așa că mergeți mai departe și instalați Bluemail pe cartea electronică Chrome.

 • Cum să instalați: Deschis acest link și faceți clic pe butonul „Descărcați .deb”. Odată ce descărcarea este completă, faceți dublu clic pe fișierul DEB și instalați-l imediat. După finalizarea instalării, apăsați butonul Căutare de pe tastatură și căutați Bluemail. Acum du-te și deschide-l.

16. Blue Mail

17. Focus Writer

Doriți o aplicație Linux pe Chromebook pentru tastare fără distracție? Ei bine, verificați FocusWriter, care este un procesor de text cu ecran complet și vine cu o interfață de utilizator ascunsă. Puteți să vă scufundați în scris și să creați un mediu personalizabil cu imagini de fundal, culori, font, teme și altele. Ca să nu mai vorbim, FocusWriter acceptă și verificarea ortografică, obiectivele zilnice, modul întunecat etc.

Cum să instalați: Mai întâi, configurați Flatpak urmând punctul 6 al acestui articol. După, deschide acest link și copiați comanda din partea de jos a paginii. Acum, lipiți comanda în terminalul Linux și va instala FocusWriter pe Chromebook.

focus writer

18. Îndrăzneală

O altă alegere pentru cele mai bune aplicații Linux de pe Chromebook este Audacity. În cazul în care nu știți, Audacity este un editor audio avansat și o aplicație de înregistrare multiplatformă. Aplicația este plină de funcții și vă poate ajuta să amestecați melodii, să înregistrați piese și, de asemenea, să creați karaoke pentru orice melodie.

Există, de asemenea, multe pluginuri disponibile pentru Audacity, care vă vor permite să vă conectați software-ul cu alte programe hardware și audio. Ca să nu mai vorbim că există suport complet pentru digitizarea audio, conversia ratei de eșantionare, analiză de frecvență și multe altele. Una peste alta, Audacity este un software audio de calitate profesională și îl puteți utiliza confortabil pe Chromebook datorită suportului Linux.

 • Cum să instalați: Deschideți Terminalul și executați următoarea comandă. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații din dosarul aplicației Linux.
sudo apt-get install audacity

10. Cele mai bune aplicații Audacity Linux pe Chromebook

19. Nautilus

Nautilus este una dintre cele mai bune aplicații Linux de pe Chromebook, deoarece vă permite să accesați directoare Linux la fel ca orice altă distribuție Linux. Cu aplicația implicită Fișiere de pe Chromebook, puteți accesa doar secțiunea de fișiere Linux și, cel mult, puteți vedea fișierele ascunse. Totuși, dacă vrei accesează directoarele sistemului la fel de mnt, usr fie root atunci Nautilus vă ajută să accesați cu ușurință acele foldere.

 • Cum să instalați: Rulați următoarea comandă în Terminal. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații.
sudo apt-get install nautilus

nautilus

20. Cod Visual Studio/Android Studio

Dacă sunteți dezvoltator, Chromebook vă oferă cele mai populare instrumente pentru dezvoltatori. Puteți rula și configura codul Visual Studio foarte bine, la fel ca Android Studio. Experiența ieșită din cutie este foarte simplă, la fel ca pe Windows și macOS. De fapt, Google a anunțat recent un nou portal de unde puteți obține toate informațiile de care aveți nevoie pentru a configura Medii de dezvoltare Android, Web și Flutter.

În ceea ce privește Visual Studio Code, puteți face aproape orice cu codul dvs., de la depanare, la evidențierea sintaxei, la completarea rapidă a codului. Și dacă vrei adăugați C, C++ sau Python la VSC apoi adăugați doar extensia și va funcționa fără nicio problemă. Mai simplu spus, cu suportul Linux, Chromebookurile au devenit o mașină de dezvoltare puternică și trebuie să profitați din plin de potențialul.

 • Cum se instalează codul Visual Studio: Corect deschide această pagină și descărcați fișierul .DEB. Acum, mutați fișierul în secțiunea de fișiere Linux și faceți dublu clic pe el pentru a instala programul. După finalizarea instalării, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații.
 • Cum se instalează Android Studio: Deschide site-ul oficial și descărcați fișierul .DEB. Acum, mutați fișierul în secțiunea de fișiere Linux și faceți dublu clic pe el pentru a instala programul. După finalizarea instalării, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații. poti si deschide chromeos.dev pentru mai multe informatii.

codul studioului vizual

21. balenaEtcher

Pe Windows, dacă doriți să flashați imagini ISO sau să creați o unitate USB bootabilă, aveți instrumente de încredere precum Rufus și PowerISO. Pe Chromebook, nu aveți suport pentru aplicații native, dar există Linux care vă poate oferi toate instrumentele. Din fericire, una dintre alternativele populare Rufus, balenaEtcher este disponibil pe Linux ceea ce înseamnă că îl puteți instala și pe Chromebook.

balenaEtcher vă permite să instalați flash imaginile OS pe carduri SD/unități USB și funcționează perfect pe Chromebookuri. Și de aceea am ales aplicația printre cele mai bune aplicații Linux de pe Chromebook. Acesta este modul în care îl puteți instala.

 • Cum să instalați: deschide această pagină și descărcați fișierul amd64.DEB. Acum, mutați fișierul în secțiunea de fișiere Linux și faceți dublu clic pe el pentru a instala programul. După finalizarea instalării, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații.

cele mai bune aplicații linux de balenaetcher pe Chromebook

22. Virtual Machine Manager

Dacă utilizați unul dintre cele mai recente Chromebook-uri care dispun de CPU Intel Comet Lake din a 10-a generație, Virtual Machine Manager vă va fi util. Chromebookuri de ultimă generație (bazate pe placa Hatch) acum vin cu suport KVM imbricat ceea ce înseamnă că veți putea rula Windows 10 într-o mașină virtuală. Și Virtual Machine Manager este aplicația de utilizat pe Chrome OS pentru a crea o mașină virtuală fără probleme.

 • Cum să instalați: Rulați următoarea comandă în Terminal. După instalare, veți găsi aplicația în sertarul de aplicații.
sudo apt-get install virt-manager

Managerul de mașini virtuale cele mai bune aplicații Linux pe Chromebook

Instalați cele mai bune aplicații Linux pe Chromebookul dvs

Deci, aceasta este lista noastră cu cele mai bune 22 de aplicații Linux disponibile pe Chromebook chiar acum. Am inclus multe aplicații, de la productivitate la software creativ. După cum putem vedea, suportul Linux în sistemul de operare Chrome este inovator și aduce multe programe profesionale utilizatorilor sistemului de operare Chrome. Sunt destul de sigur că în câțiva ani aplicațiile Linux vor deveni platforma de facto a aplicațiilor pe sistemul de operare Chrome.

Oricum, asta e tot de la noi. Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să afli mai multe despre aplicațiile Linux din alte categorii, te rugăm să comentezi mai jos și să ne spui. Cu siguranta te vom ajuta cu instalarea. De asemenea, dacă doriți să aflați câteva sfaturi și trucuri avansate pentru sistemul de operare Chrome, faceți clic pe articolul legat.

După trei ani de la anunțul proiectului Crostini, suportul Linux este acum disponibil pe majoritatea Chromebook-urilor, inclusiv în modul normal și în canalul stabil. În acest articol, sunt prezentate cele mai bune 22 de aplicații Linux pe care le puteți folosi în mod confortabil pe Chromebook-uri. Printre acestea se numără editorul grafic GIMP, pachetul office gratuit Libre Office, editorul PDF Master PDF Editor, stratul de compatibilitate Wine, magazinul de aplicații Flatpak, browserul Firefox, Microsoft Edge și Steam pentru jocuri. Cu suport pentru Linux pe Chromebook-uri, utilizatorii beneficiază de o varietate de programe și instrumente utile, care nu sunt disponibile prin intermediul platformelor de aplicații Web sau Android.
Mulțumesc că ați luat timpul să citiți acest articol despre ultimele dezvoltări tehnologice din România. Sper că ați găsit informațiile oferite interesante și utile. Înainte să ne despărțim, vă invit să vă abonați la blogul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri și inovații tehnologice. Până data viitoare când ne reîntâlnim, #StayTechSavvy!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x