Top 25 filme cu inteligență artificială pe care trebuie să le urmărești

Cele mai bune 25 de filme cu inteligență artificială pe care ar trebui să le vizionați
⏱️ 19 min read

Artificial Intelligence este o temă interesantă în lumea cinematografică care a atras o mulțime de oameni cu pasiunea pentru știința și tehnologia viitorului. Dincolo de simplele efecte speciale și scenarii elaborate, filmele care au Inteligența artificială ca temă principală pot oferi o perspectivă diferită asupra modului în care oamenii interacționează cu tehnologia, în special cu computerele care devin din ce în ce mai avansate.

Dacă sunteți curioși să vedeți cele mai bune 25 de filme care au inteligenta artificiala ca subiect, atunci nu ar trebui să ratați această listă! Fie că sunteți fascinați de lumea științei sau doar căutați un film captivant, aceste filme cu Inteligența artificială pot oferi o perspectivă diferită asupra lumii noastre tehnologice. Cu o varietate de teme și genuri, aceste filme oferă o experiență unică care poate captiva orice spectator. Anumiți filme prezintă oameni care încearcă să lupte împotriva inteligenței artificiale, în timp ce alții abordează cum aceștia se împrieteni în cele din urmă cu computerele.

Oricare ar fi subiectul tratat, aceste filme nu numai că îți oferă ocazia de a-ți lovi ochii de efecte speciale de ultimă generație, ci și de a explora posibilitățile și limitele inteligenței artificiale în propria ta lume. Nu trebuie decât să te așezi confortabil și să te pregătești pentru o călătorie într-o lume plină de tehnologie și de idei, punctate de povești care te vor captiva și te vor face să te gândești la ce ne așteaptă în viitor.

În ultimii ani, inteligența artificială a evoluat pentru a deveni un trend fierbinte în industria tehnologiei. De fapt, conform raportului LinkedIn Emerging Jobs de anul trecut, AI și blockchain au ocupat primul loc pe listă. În timp ce implicațiile practice ale inteligenței artificiale diferă adesea de modul în care este de obicei descrisă într-un film, iată cele mai bune 25 de filme cu inteligență artificială pe care trebuie să le vizionați în 2021.

Cele mai bune filme cu inteligență artificială de vizionat în 2021

Puteți extinde tabelul de mai jos pentru a vedea o listă de titluri și a merge direct la filmul AI care vă atrage atenția. Așa că, fără alte prelungiri, să ne uităm la unele dintre cele mai bune filme cu inteligență artificială:

1. Seria Matrix (1999)

Dacă nu ați văzut încă The Matrix, vreau să opriți orice faceți chiar acum și să începeți festivalul. Da, la propriu. Există un motiv pentru care trilogia Matrix este unul dintre filmele apreciate de critici din spațiul SF. El Intriga este plasată într-un viitor distopic. și se învârte în jurul programatorului de computere Thomas Anderson, mai cunoscut sub pseudonimul Neo. Află adevărul despre el lume simulată în care populația Pământului este prinsă într-o realitate simulată. Ceea ce urmează este o poveste suprarealistă care te va ține cuplat.

După ce ați terminat Matrix, nu uitați să vedeți sequelele: The Matrix Reloaded (2003) și The Matrix Revolutions (2003). De asemenea, veți fi bucuroși să aflați că o a patra tranșă va sosi în decembrie anul acesta.

IMDb: 8.7

Rotten Tomatoes: 88% / 85%

vezi Matrix în hbo max, Netflixfie primul videoclip

2. 2001: A Space Odyssey (1968) – Film premiat cu inteligență artificială

2001: O odiseea spațiului este unul dintre cele mai populare filme despre inteligența artificială, iar oricine îl citește îl poate marca ca fiind obligatoriu. Filmul este regizat de Stanley Kubrick, cunoscut pentru stralucirea și Portocala mecanica. Istoria implică o călătorie la Jupiter cu HAL 9000 (Prescurtare de la Heuristic Programmed Algorithmic Computer), un personaj AI din nava spațială.

filmul a primit 16 premii și 11 nominalizări, inclusiv un premiu Oscar pentru Kubrick pentru cele mai bune efecte vizuale speciale și trei premii BAFTA pentru cea mai bună regie artistică, cinematografie și scor. Este de la sine înțeles, dar 2001: O odiseea spațiului este o vizionare obligatorie pentru oricine caută un film legat de inteligența artificială.

IMDb: 8.3

Roșii putrezite: 92% / 89%

Urmărește 2001: O odisee în spațiu hbo max, Apple TVfie filme YouTube

3. Seria Blade Runner (1982)

O listă cu cele mai bune filme cu inteligență artificială nu își pot permite să rateze franciza Blade Runner. Amplasat în Los Angeles distopic, filmul explorarea replicanților modificați genetic. Protagonistul Rick Deckard (interpretat de Harrison Ford) este însărcinat să vâneze acești replicanți, iar povestea escaladează de acolo.

La fel de 2001: o odisee în spațiu, Blade Runner a câștigat, de asemenea, mai multe premii, inclusiv nominalizări la Oscar și premii BAFTA pentru cea mai bună fotografie, design de costume și design artistic. Dacă vă place acest film, ar trebui să urmăriți și continuarea lui din 2017, Blade Runner 2049care are un atractiv mai modern și o cinematografie avansată.

IMDb: 8.1

Roșii putrezite: 90% / 91%

Urmărește Blade Runner în Apple TV fie filme YouTube

4. Her (2013) – Film cu inteligență artificială emoțională

Spre deosebire de alte filme despre inteligența artificială, drama romantică SF din 2013 Her arată latura emoțională a relației noastre cu AI. În film, protagonistul este un scriitor izolat pe nume Theodore Twombly, care surprindeți sentimentele pentru un asistent virtual fascinant pe nume Samantha.

Povestea este convingătoare și oferă o nouă perspectivă asupra impactului pe care AI îl are asupra relațiilor umane. Distribuția filmului include actori noti, printre care Joaquin Phoenix (care îl interpretează pe Theodore Twombly), Scarlett Johansson (vocea Samanthai) și Rooney Mara.

IMDb: 8.0

Roșii putrezite: 94% / 82%

uita-te la ea tub (Gratuit), Netflixfie Amazon Prime Video

5. Fosta mașină (2014)

Dacă este un thriller SF pe care îl cauți, Ex Machina ar trebui să fie alegerea ta imediată. În ceea ce privește complotul lui Ex Machina, un tânăr programatorul are oportunitatea de a face parte dintr-un experiment pentru a testa capacitățile unui IA umanoid. Ceea ce se întâmplă în continuare conduce povestea mai departe și captivează spectatorii în acest proces.

Ex Machina este adesea considerat de mulți o piatră de hotar majoră atunci când vine vorba de implicarea inteligenței artificiale în filmele mainstream. De asemenea, a primit un Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale în 2016.

IMDb: 7.7

Roșii putrezite: 92% / 86%

vezi Ex Machina în Amazon Prime Video

6. Prejudecată codificată (2020)

Coded Bias nu este un film de lux, cu buget mare. Nu este plasat într-un viitor distopic și nu prezintă umanoizi sau roboți diabolici care încearcă să preia universul. În schimb, este un documentar care arată utilizarea practică a inteligenței artificiale și modul în care aceasta afectează oamenii din lumea reală. Pentru a fi mai precis, Coded Bias explorează modul în care algoritmii de recunoaștere facială sunt părtinși în mod inerent față de fețele cu piele întunecată.

Dacă doriți să înțelegeți cum algoritmii și inteligența artificială afectează viețile și lumea în care trăim, vă recomand cu căldură să vizionați acest film despre inteligența artificială.

IMDb: 6.6

Roșii putrezite: 100% / 40%

Uită-te la părtinirea codificată Netflix

7. Metropolis (1927)

metropola este o clasic de cult printre telespectatorii care urmăresc și apreciază inteligența artificială în filme. Este un film mut al expresionismului german în care un robot încearcă să preia orașul. Metropolis este una dintre primele descrieri ale inteligenței artificiale în filme și a inspirat mulți realizatori să facă filme cu un trop similar. În timp ce Metropolis ar putea să nu atragă toată lumea, filmul din 1927 a fost cu siguranță înaintea timpului său.

IMDb: 8.3

Roșii putrezite: 97% / 92%

vezi Metropolis în plex (gratuit) sau Amazon Prime Video

8. The Big Trick (2019)

Dacă nu te-ai obosit niciodată să înțelegi ce s-a întâmplat în infamul scandal Cambridge Analytica de pe Facebook, The Great Hack este tot ce trebuie să vezi. În acest documentar, veți obține o privire detaliată asupra modului în care Cambridge Analytica a susținut că are 5.000 de puncte de date pentru fiecare alegător american. El instrumentele de analiză a datelor au folosit inteligența artificială pentru a crea un profil precis al alegătorilor în SUA și filmul arată modul în care anunțurile personalizate vă pot afecta deciziile de cumpărare sau chiar de vot.

Dacă doriți să vă ștergeți informațiile private de pe Facebook după vizionarea acestui film, vă rugăm să reveniți aici și să consultați ghidul nostru detaliat despre cum să vă ștergeți contul de Facebook.

IMDb: 7.1

Roșii putrezite: 87% / 66%

Urmărește The Big Trick la Netflix

9. Dilema socială (2020)

O altă reprezentare excelentă a influenței rețelelor sociale în viața noastră este Dilema socială. Constă în interviuri cu foști angajați care au contribuit la modelarea rețelelor sociale așa cum le cunoaștem astăzi. Cei care folosesc algoritmi de inteligență artificială pentru a vă analiza datele și a crea un profil online pentru a vă oferi reclame și recomandări mai bune.

În plus, evidențiază impactul teoriilor conspirației, problemelor de sănătate mintală, știrilor false sau dezinformării și polarizarea politică care apare ca un produs secundar inconștient. În timp ce o persoană expertă în tehnologie ar putea simți că povestirea este excesiv de dramatică sau exagerată, filmul are un atractiv care este ușor de digerat pentru un public de masă.

IMDb: 7.6

Roșii putrezite: 86% / 83%

Urmărește The Social Dilemma la Netflix

10. Sunt mamă (2019)

I am Mother explorează o realitate distopică în care a Robotul crește o adolescentă pentru a repopula Pământul cu oameni după dispariție. În timp ce fiica nu este inițial conștientă de realitate, ea experimentează revelații când o întrerupere de curent afectează robotul mamă. Apoi găsește un șobolan care o face să creadă în existența vieții dincolo de unitatea în care este închisă.

De asemenea, fiica întâlnește mai târziu o altă femeie, iar incidentele ulterioare modelează povestea acestui thriller SF susținut de inteligență artificială. Actorii populari din film includ Hilary Swank și Rose Byrne.

IMDb: 6.7

Roșii putrezite: 91% / 75%

Uite că sunt mama Netflix

11. Inteligența artificială AI (2001)

Regizat de renumitul regizor Steven Spielberg, Inteligența artificială AI are loc în secolul al 22-lea, unde încălzirea globală a făcut ca orașele de coastă să devină un lucru al trecutului. În această lume există Mecha (roboți umanoizi) cărora le lipsesc emoțiile și empatia. Unul dintre acești roboți Mecha este David, dar ceea ce îl face diferit pe David este că David este primul Mecha capabil să experimenteze emoții. Vrei să știi ce urmează? Urmărește acest film cu inteligență artificială chiar acum.

https://www.youtube.com/watch?v=vGXL8OQD4UY

IMDb: 7.2

Roșii putrezite: 74% / 64%

Urmărește Inteligența artificială AI la Amazon Prime Video fie cinema jio

12. Moon (2009) – Cel mai bun film thriller științifico-fantastic cu inteligență artificială

Deși există o mulțime de filme spațiale de masă, Moon se află pe lista noastră datorită dinamicii fascinante pe care o înfățișează între un om și AI. Protagonistul este un angajat contractual care lucrează pentru Lunar Industries, o companie cu un centru de cercetare pe Lună. Tocmai când contractul său de trei ani este pe cale să se încheie, el se confruntă cu probleme de comunicare cu Pământul, iar interacțiunea sa se limitează la GERTY, partenerul tău AI. Este unul dintre cele mai bune filme cu inteligență artificială de pe această listă.

IMDb: 7,9

Roșii putrezite: 90% / 89%

vezi luna in tub (gratuit) sau Amazon Prime Video

13. Automate (2014)

Un alt film plasat în viitorul distopic este Automata. În încercarea de a reconstrui lumea, o companie de robotică creează roboți umanoizi siguri pe care îi numesc Pilgrim. Acești roboți au două reguli de bază: nu pot face rău oamenilor și un robot nu se poate modifica pe sine sau pe alt robot.

dar a Ofițerul de poliție împușcă apoi un robot susținând că robotul se modifica singur. Vrei să știi ce urmează? Urmărește acest film chiar acum!

IMDb: 6.1

Roșii putrezite: 31% / 30%

Vezi automate în tub (gratuit) sau Amazon Prime Video

14. Ghidul autostopiștilor pentru galaxie (2005)

Când Arthur Dent realizează că prietenul său este un extraterestru și că lumea în care trăiește este pe cale să explodeze a doua zi peste un pod hiperspațial, prietenul său îl salvează. Cu Martin Freeman, Sam Rockwell, Mos Def și Zooey Deschanel, elementul inteligenței artificiale din Ghidul autostopistului galactic apare mai târziu în film pe măsură ce intriga se desfășoară. Și nu vrem să vă stricam asta.

IMDb: 6.8

Roșii putrezite: 60% / 65%

Urmărește Ghidul autostopitului către galaxie la primul videoclip fie Star fierbinte Disney+

15. Wall E (2008)

Cine nu iubește un robot drăguț și sănătos? peretele e este a Robotul colector de gunoi a rămas pe Pământ pentru a-l curăța după ce oamenii au părăsit planeta și s-a refugiat în stațiile spațiale. Atunci Eve (Extraterrestrial Vegetation Evaluator), un alt robot, este trimis pe Pământ pentru a verifica alte semne de viață.

Wall-E se îndrăgostește în cele din urmă de Eve. Da, este un film romantic SF despre doi roboți AI care se îndrăgostesc. Dacă sunteți cineva care devine emoționat în timp ce vizionați filme, păstrați câteva șervețele la îndemână, deoarece veți avea nevoie de ele.

IMDb: 8.4

Roșii putrezite: 95% / 90%

Urmărește Wall-E în Disney+ fie Star fierbinte Disney+ (India)

16.Tau (2018)

Ce vei face dacă ești prins într-o instalație experimentală cu un AI care îți controlează fiecare acțiune? Explorați ce se întâmplă când o femeie este prinsă într-una dintre acele case inteligente futuriste cu Tau, un sistem avansat de inteligență artificială cu același nume ca și titlul filmului. Distribuția principală a lui Tau îi include pe Maika Monroe, Ed Skrein și Gary Oldman.

IMDb: 5,8

Roșii putrezite: 25% / 48%

Uită-te pe Tau înăuntru Netflix

17. Transcendență (2014)

Transcendence este un thriller SF cu Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall și alți câțiva actori populari. Începe cu partenerul și soția savantului Will Caster, Evelyn, care face un pas înainte și încărcând conștiința lui Will într-un computer cuantic când viața ta este amenințată. Ceea ce Will alege să facă în noua sa formă virtuală este ceea ce conduce povestea de aici.

Regizat de Wally Pfister, cunoscut pentru contribuțiile sale de director de fotografie la mai multe filme cu Christopher Nolan, Transcendence poate părea un clișeu pentru unii. Dar este unul dintre cele mai bune și mai interesante filme cu inteligență artificială de pe această listă.

IMDb: 6.3

Roșii putrezite: 19% / 37%

Vezi Transcendența în tub (gratuit) sau Amazon Prime Video

18. Eu, robot (2004)

I, Robot este un film care se învârte în jurul roboților umanoizi susținuți de inteligența artificială. Deși sunt concepute pentru a ajuta oamenii în sarcinile de zi cu zi, complotul se îngroașă când un robot umanoid este suspectat că a ucis un om de știință. Regizat de Alex Proyas, filmul îi are în rolurile principale pe Will Smith, Bridget Moynahan, Bruce Greenwood și James Cromwell.

Filmul a câștigat 14 nominalizări la premii, inclusiv o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună realizare în efecte vizuale. De asemenea, a câștigat premiul ASCAP pentru muzică de film și televiziune la începutul anului 2005.

IMDb: 7.1

Roșii putrezite: 56% / 70%

Uite eu, robot înăuntru primul videoclip fie filme YouTube

19. Tron: Legacy (2010)

Tron: Legacy este continuarea popularului film de aventură științifico-fantastică din 1982 Tron. După dispariția tatălui său, protagonistul devine descoperă și pătrunde în lumea digitală creată de tatăl său. Interesant este că tatăl său a fost blocat acolo de 20 de ani, iar clona sa AI guvernează acum lumea digitală a filmului. Distribuția remarcabilă din Tron: Legacy îi include pe Garrett Hedlund, Jeff Bridges, Olivia Wilde, Bruce Boxleitner și Michael Sheen.

IMDb: 6.8

Roșii putrezite: 51% / 63%

Urmăriți Tron: Legacy activat Amazon Prime Video fie Star fierbinte Disney+

20. Iată și iată: Vise ale lumii conectate (2016)

Deși acesta nu este un film pur AI, Lo And Behold: Reveries of the Connected World explorează impactul AI, IoT și al internetului în general. Documentarul include interviuri cu personalități influente din spațiul tehnologic, printre care Elon Musk, Bob Kahn, Sebastian Thrun și Ted Nelson.

Pentru cei care caută un documentar educativ, dar captivant, mai degrabă decât un film fictiv cu inteligență artificială, Iată și iată: Vise ale lumii conectate nu va fi o dezamăgire.

IMDb: 7.0

Rotten Tomatoes: 93% / 68%

Urmăriți Lo And Behold: Dreams of the Connected World on hulu fie primul videoclip

21. Morgana (2016)

morgan este un băiat experimental bioinginerie cu abilități înzestrate. Ea a început să meargă și să vorbească într-o lună și a reușit să se întrețină singură în șase luni. Șocați de abilitățile ei, creatorii lui Morgan ajung la unitatea ultrasecretă pentru a evalua dacă să o țină în viață. Ce se întâmplă în continuare? Urmăriți filmul pentru a afla!

Regizorul lui Morgan este Luke Scott, iar filmul îi are în rolurile principale pe Kate Mara, Anya Taylor-Joy și Toby Jones.

IMDb: 5,8

Roșii putrezite: 37% / 30%

vezi Morgan in primul videoclip fie Apple TV

22. Super Intelligence (2020)

Super Intelligence arată ce se întâmplă atunci când o IA superioară alege o persoană obișnuită pe care să o observe, cu scopul final de a domina lumea. Deși nu ar trebui să vă așteptați la o descriere realistă a inteligenței artificiale în acest film, ar putea fi un ceas liniștit. Melissa McCarthy joacă rolul principal, în timp ce James Corden este vocea superinteligenței.

IMDb: 5.4

Roșii putrezite: 31% / 31%

Vezi Superintelligence în hbo max fie Apple TV

23. Unchiul (2015)

Chappie este plasat într-un viitor în care roboții poliției sunt responsabili de menținerea legii și ordinii in oras. Un astfel de robot este Chappie, care este furat și reprogramat cu capacitatea de a simți și de a gândi. Cu Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, regizorul lui Chappie este Neill Blomkamp. Și dacă sunteți în căutarea unui film cu inteligență artificială în care un robot poate simți emoții ca un om, Chappie este un film de văzut.

IMDb: 6.8

Roșii putrezite: 32% / 56%

vezi pe Chappie în primul videoclip fie sonyliv

24. Singularitate (2017)

În Singularity, o companie de robotică creează un supercomputer pentru a pune capăt războaielor mondiale. Cu toate acestea, lucrurile merg prost atunci când AI robotul decide că umanitatea este cea mai mare amenințare pentru lume și jură că va distruge oamenii. Înainte rapid 97 de ani și doar câțiva oameni supraviețuiesc în timp ce se ascund de armata roboților. Consensul general este că dezvoltarea poveștii este puțin lentă, așa că acest film s-ar putea să nu fie pentru toată lumea.

IMDb: 3,8

Roșii putrezite: – / 44%

Urmărește Singularity la Netflix fie filme YouTube

25. Robot și Frank (2012)

Pentru a rezuma lista, îi avem pe Robot și Frank. Fiul fostului hoț Frank îi dă un robot ca îngrijitor. Lucrurile, însă, iau o întorsătură când Robot și Frank fac echipă pentru a comite furturi. Regizat de Jake Schreier, filmul îi are în rolurile principale pe Frank Langella, Susan Sarandon, Peter Sarsgaard, James Marsden și Liv Tyler.

IMDb: 7.1

Roșii putrezite: 86% / 75%

Priviți Robot și Frank intră Voodoo (gratuit) fie filme YouTube

Redați în flux online cele mai bune filme AI în 2021

Acestea sunt cele mai bune filme cu inteligență artificială pe care credem că ar trebui să le vizionați în 2021. Ele explorează aproape fiecare fațetă a inteligenței artificiale, inclusiv ajutoare prietenoase, sentimente emoționale și chiar inteligență artificială care vrea să distrugă rasa umană. Aveți recomandări de filme care nu sunt incluse în această listă? Distribuie în comentariile de mai jos. Dacă nu aveți chef de un film legat de inteligența artificială, găsiți o alternativă convingătoare în lista noastră cu cele mai bune filme Netflix.

În concluzie, inteligența artificială este un trend important în industria tehnologiei și a inspirat nenumărate filme și documentare. De la clasice precum 2001: O odisee în spațiu și Metropolis la noile producții precum I am Mother sau Coded Bias, aceste filme explorează modul în care AI poate influența relațiile umane, politica și societatea în general. Este important să fim conștienți de impactul pe care inteligența artificială îl poate avea și să avem discuții deschise despre implicațiile sale practice.
Încheiem aici acest articol. Îți mulțumim că ai petrecut timpul cu noi și sperăm că ai făcut o învățătură nouă sau că ți-am stârnit curiozitatea într-un anumit domeniu tech. Continuă să ne urmărești pentru mai multe informații utile despre cele mai noi tehnologii și tendințe din industria tech. Până data viitoare, fii mereu conectat!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x