Top 4 aplicații Android pentru identificarea muzicii

Top 4 aplicații Android pentru identificarea muzicii
⏱️ 3 min read

De câte ori ați auzit cântând o piesă și ați dorit să cunoașteți numele piesei și artistul, astfel încât să îl puteți asculta din nou, dar nu ați putut? S-a întâmplat în trecut celor mai mulți dintre noi pasionați de muzică, dar nu mai mult cu numeroasele servicii de recunoaștere audio de acolo, pentru a vă ajuta să descoperiți melodii grozave și să le împărtășiți cu prietenii.

Dacă sunteți utilizator Android, există destul de multe aplicații care promit să îndeplinească această nevoie, dar câte dintre ele sunt bune? Am testat mai multe dintre ele și le-am clasat pe cele patru care au funcționat cel mai bine pentru mine.

1. Shazam

Shazam este o aplicație foarte populară în Google Play Store în acest scop și funcționează foarte bine din experiența mea. Identificarea muzicii este o briză cu această aplicație, iar integrarea sa solidă cu Facebook, Twitter, Google+, Whatsapp și multe altele vă permite să partajați noi descoperiri cu prietenii. Odată ce identifică o melodie pentru dvs., va afișa informații despre data de lansare a melodiei, albumul și artistul. Vă va arăta chiar și biografia și alte melodii populare de la artist, în caz că doriți mai mult.

Preț: gratuit / 5,99 USD

2. SoundHound

android-music-soundhound

SoundHound a fost principala competiție pentru Shazam și nu este greu de văzut de ce. Descoperirea muzicii sale este excelentă, deși nu este la fel de rapidă ca Shazam pentru mine, motiv pentru care am plasat-o pe locul al doilea pe această listă. Cu toate acestea, are un rating mediu ridicat de 4,3 pe Google Play Store, ceea ce înseamnă că majoritatea utilizatorilor săi sunt mulțumiți și este posibil să fiți și voi. În afară de piesa și numele artistului, puteți vedea și videoclipuri ale melodiei și chiar și cel mai recent tweet al artistului cu această aplicație. Istoricul căutărilor dvs. este salvat, astfel încât să puteți vedea ce melodii ați identificat în trecut.

Preț: gratuit / 5,99 USD

3. TrackID

android-music-trackid

TrackID este o aplicație de descoperire a muzicii de la Sony cu un rating mediu de 4,3, la fel ca SoundHound. Folosirea acestuia este destul de ușoară; trebuie doar să faceți clic pe butonul violet TrackID când dispozitivul dvs. este lângă sursa de muzică și va încerca să îl identifice pentru dvs. Odată ce recunoaște o melodie, vă va permite să descărcați melodiile sau să le ascultați pe Spotify dacă este disponibil în regiunea dvs. Are chiar și un mod offline care poate capta melodii pentru dvs. și le identifică ulterior când aveți o conexiune la Internet.

Preț: gratuit

4. MusiXmatch

android-music-musixmatch

MusiXMatch este o altă aplicație utilizată pe scară largă, deși este cunoscută în primul rând pentru colecția sa largă de versuri și potrivirea melodiilor cu versurile lor. Cu toate acestea, vine cu o funcție Music ID care ascultă muzică din apropiere și o identifică pentru dvs., deși nu a funcționat la fel de bine ca Shazam și SoundHound pentru mine. Când recunoaște o melodie, o va potrivi cu versurile corespunzătoare, astfel încât să puteți cânta împreună.

Preț: gratuit

Verdict

Dintre cele patru aplicații, Shazam a funcționat cel mai bine și mai rapid pentru mine, în timp ce SoundHound a fost, în general, mai lent să recunoască melodiile. În ceea ce privește TrackID, a trebuit să fac clic pe butonul reîncercare de câteva ori înainte ca acesta să recunoască melodia (și uneori nu). MusiXmatch a recunoscut doar melodiile populare, dar mi-a plăcut caracteristica sa destul de precisă de potrivire a versurilor.

Este randul tau! Spuneți-ne în secțiunea de comentarii care dintre aplicațiile enumerate a funcționat cel mai bine pentru dvs. sau dacă aveți alte recomandări de aplicații pentru descoperirea muzicii pe Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x