Top 40 sigle ale companiilor aeriene internaționale: Lista completă de branduri de încredere

Cele mai populare 40 de sigle ale companiilor aeriene din lume
⏱️ 16 min read

Acest titlu este axat pe industria aviației și prezintă cele mai populare sigle ale companiilor din întreaga lume. În timp ce aviația a evoluat și a devenit mai accesibilă, numărul companiilor aeriene a crescut semnificativ, făcând piața aeriană o piață competitivă. Fiecare companie își are propria sa identitate și brand, iar sigla lor este o componentă cheie a acesteia. Această listă de 40 de sigle cele mai populare ale companiilor aeriene din lume poate oferi oamenilor o perspectivă asupra brand-urilor și a modurilor în care se diferențiază și se promovează într-un mediu aglomerat. Este important să se acorde atenție aspectelor de branding pentru a câștiga avantajul competitiv în această industrie în creștere continuă.

Siglele companiilor aeriene sunt un exemplu excelent de branding corporativ vizual și o sursă utilă de inspirație pentru designerii în devenire. Dar nu trebuie să fii un designer profesionist pentru a fi interesat de siglele companiilor aeriene. Mulți oameni le place să joace jocuri trivia în care încearcă să ghicească cât mai multe sigle populare ale companiilor aeriene. Pe măsură ce explorați siglele companiilor aeriene în acest articol, probabil veți observa unele modele. Multe logo-uri prezintă simboluri tradiționale și culori naționale. Companiile aeriene adoră să folosească motive cu păsări și păsări zburătoare în logo-urile lor pentru a transmite mesajul că puteți călători cu ele rapid și în siguranță. În acest articol, am enumerat cele mai populare 40 de sigle ale companiilor aeriene pentru a vă ajuta să începeți.

Cele mai populare sigle ale companiilor aeriene din lume

Când creați un logo unic și frumos, trebuie să selectați fontul potrivit. Mai jos sunt câteva articole în care am selectat fonturi frumoase. Nu uitați să le verificați după ce ați citit acest articol.

  • Cele mai bune fonturi gratuite pentru monograme
  • Cele mai bune fonturi de scris de mână gratuite
  • Instrumente pentru a vă crea propriile fonturi
  • Cele mai bune fonturi gratuite pentru tatuaje

Cu asta din drum, treceți la lista noastră de sigle populare ale companiilor aeriene!

1. Qatar Airways

Proiectat în 2006, logo-ul Qatar Airways prezintă un oryx visiniu pe un fundal gri. Oryx este animalul național al Qatarului, iar culoarea sa din logo se potrivește cu culoarea drapelului Qatarului. Numele companiei aeriene este scris în engleză, în timp ce literele arabe scriu cuvântul „Al Qataria”.

2.Lufthansa

Sigla Lufthansa Airlines

Logo-ul original al companiilor aeriene Lufthansa, care a fost adoptat în 1954, a fost reproiectat în 2018. Noul logo, deși arăta identic cu cel vechi, a fost modificat pentru a-i oferi o calitate nouă, modernă, pentru a-și accentua impactul asupra industriei. Simbolul emblematic al companiei aeriene „macara zburătoare” și textul în sine au fost reduse pentru a se potrivi cu era digitală.

3. Egypt Air

egyptair-airline-logosLogo-ul EgyptAir este inspirat din mitologia Egiptului antic, din care preia imaginea lui Horus, sau mai bine zis capul lui. Înfățișat de obicei ca trupul unui bărbat cu cap de șoim, Horus era cunoscut ca zeul soarelui sau „zeul cerului”, așa că are sens ca el să facă parte dintr-un logo al unei companii aeriene. EgyptAir folosește acest logo din iulie 2008.

4. Japan Airlines

japan-airlines-logo-uri

Logo-ul Japan Airlines (JAL) a fost conceput în 1958 de Jerry Huff. Numit „tsurumaru” („cerc de macara”), logo-ul înfățișează o macara japoneză cu aripile întinse. Culoarea roșie a logo-ului simbolizează fericirea. Ideea pentru logo a pornit din tradiția japoneză, care vede macaraua ca un simbol al vieții lungi, al prosperității și al sănătății bune. În mitul macaralei se spune că pasărea poate zbura sus și foarte mult fără să obosească, ceea ce o face un simbol perfect pentru o companie aeriană.

Cu toate acestea, în 2002 a fost dezvăluit un nou logo complet diferit și nu a fost foarte popular sau bine primit. Japan Airlines a decis să revină la designul anterior în 2011 și este încă în uz astăzi.

5. Companiile aeriene din Sri Lanka

srilankan-airlines-logo-uri

Logo-ul SriLankan Airlines prezintă un păun stilizat, colorat și un tip de literă neconvențional, dar elegant. A fost dezvăluit ca parte a unui proiect major de rebranding în 1999. Potrivit poveștilor populare din Sri Lanka, o mașină zburătoare asemănătoare păunului a existat cândva și se numea Dandu Monara Yanthra. Este posibil ca această creatură mitică să fi inspirat sigla companiei aeriene. Cu toate acestea, o explicație mai realistă ar fi faptul că păunii sunt o specie nativă din Sri Lanka.

6. Emiratele

aeroline-logos-emirates

Sigla Emirates a fost creată de Negus & Negus Associates în 1985. Este un logo simplu roșu pe alb, cu litere arabe complicate și numele companiei scris în engleză mai jos. Culoarea roșie simbolizează prosperitatea, conducerea, pasiunea și încrederea în sine, în timp ce albul reprezintă eleganța, puritatea și noblețea.

7. Air Canada

logos-airlines-canadaO altă combinație roșu și alb, logo-ul Air Canada a fost introdus în octombrie 2004 și a fost proiectat de FutureBrand Worldwide. Conține o frunză de arțar înconjurată, care este universal recunoscută ca simbol național al Canadei.

8. Hawaiian Airlines

Sigla Hawaiian Airlines

Sigla Hawaiian Airlines este unică pe această listă, deoarece este singura care prezintă o persoană în loc de un animal abstract sau un avion. Logo-ul, pe care îl vedeți mai sus, este o versiune ușor reproiectată a logo-ului care a fost creat inițial de Lindon Leader în 2001. Deși logo-ul o reprezintă încă pe „fata insulei” Pualani, fundalul are acum un degrade, care arată foarte fin, în opinia mea. Companiile aeriene au modificat și fontul pentru a-i da un aspect nou.

9. Companiile aeriene thailandeze

logo-uri ale companiei aeriene thailandeze

Logo-ul Thai Airways a fost creat de Interbrand și lansat în aprilie 2005. Prezintă un ornament colorat, cu partea roz reprezentând o floare de magnolie. Sigla a atras o atenție nedorită a presei în septembrie 2013, când, după un accident pe pista din Bangkok, lucrătorii aeroportului au pictat peste sigla pe un avion avariat, în încercarea de a proteja reputația Thai Airways.

10. Companiile aeriene americane

companii aeriene-logos-americanaairlines

Noul logo American Airlines a fost dezvăluit în ianuarie 2013 și a fost proiectat de FutureBrand. Este o abstractizare a unui vultur zburător în culorile tradiționale americane: roșu, albastru și alb. Logo-ul a fost numit „Simbolul Zburător” și se presupune că încorporează elementele versiunilor anterioare: un vultur, o stea și litera „A”. Provocați-vă și încercați să le vedeți pe toate.

11. Air Asia

logos-airasia-airlines

Sigla Air Asia este o insignă roșie simplă, dar foarte izbitoare, cu litere albe. A fost proiectat de Start Creative. Air Asia a făcut o schimbare neconsiderată (deși temporară) logo-ului lor în urma dispariției zborului în decembrie 2014. Au schimbat logo-ul de pe pagina lor de Facebook în gri, care a fost prost primit de publicul rețelelor de socializare căruia i-a plăcut. interpretat. ca semn de tragedie.

12.Air India

indian-airlines-logo-uriSigla Air India înfățișează o lebădă roșie zburătoare cu roata templului soarelui Konark vopsită în portocaliu pe aripa întinsă a lebedei. Culorile simbolizează vigoarea și progresul, iar roata Konark se crede că provine de la carul zeului soare. Logo-ul a fost proiectat de DMA Branding în 2007.

În afară de logo, Air India are și o mascota numită Maharajah, care a fost creată de Bobby Kooka și Umesh Rao în 1946 și recent modificată pentru a arăta mai puțin tradițional și mai modern și hipster.

13. etiopian

companii aeriene-logos-etiopian

Ethiopian Airlines are acest logo încă de la campania de brand numită „Vision 2010”, când a introdus și noul slogan: „The new spirit of Africa”. Logo-ul conține text în engleză și amharică, iar schema de culori (roșu, verde, galben) corespunde culorilor drapelului etiopian.

14. Dragonul Cathay

Logo-ul Cathay Dragon

Logo-ul Cathay Dragon, după cum puteți vedea, este identic cu sigla Cathay Pacific. Spre deosebire de logo-ul Cathay Pacific, care este albastru, Cathay Dragon are un logo roșu. A fost creat de agenția de branding numită Landor Associate și prezintă același simbol de „periere” care reprezintă aripa unei păsări. Cathay Dragon a fost cunoscut anterior ca Dragonair, iar logo-ul său prezenta un dragon roșu.

15. aer coreean

logo-uri ale companiei aeriene-coreeane

Cei neinformați ar spune că logo-ul Korean Air seamănă cu logo-ul Pepsi. Cu toate acestea, inspirația sa este pur tradițională și mult mai veche decât SUA, ca să nu mai vorbim de Pepsi. Simbolul logo-ului se numește Taegeuk și reprezintă „realitatea supremă din care derivă totul”. De asemenea, face parte din steagul sud-coreean. Logo-ul Korean Air a fost conceput în 1984.

16. elvețian

logo-uri ale companiei elvețiane

Swiss International Air Lines, cunoscută și simplu ca „SWISS”, are un logo simplu conceput de Nose Design în 2011. Are o cruce albă pe un fundal roșu, care este exact așa cum arată steagul național elvețian. Logo-ul folosește fontul Univers 65 Bold distribuit de Linotype.

17. Air China

airline-logos-chinaSigla Air China conține o imagine a unui Phoenix desenat astfel încât să semene cu acronimul „VIP”. A fost proiectat de Han Meilin în 1988, iar logo-ul actual a fost realizat de Dongdao Design în 2007. Logo-ul este plin de simbolism, Phoenixul reprezentând norocul, frumusețea, armonia și fericirea, iar culoarea roșie simbolizând entuziasmul și pasiunea. a lucrătorilor companiilor aeriene. În 2011, logo-ul a câștigat premiul „Visual Expression Design” la Beijing Design Week.

18.Aer Lingus

companii aeriene-logos-aerlingusAer Lingus este o companie aeriană irlandeză cu un logo care datează din 1938, când Robert Logan a proiectat simbolul trifoiului original. Trifoiul (tânăr shamrock) este în general considerat simbolul național irlandez și este legat de legenda Sfântului Patrick, care a folosit un trifoi pentru a explica Sfânta Treime irlandezilor necreștini. Actualul logo Aer Lingus a fost creat în 1996 și, datorită aspectului său înclinat, este adesea numit „The Drunken Shamrock”, invocând stereotipul băutorului irlandez.

19. Peninsula Iberică

iberia-airline-logosIberia a primit un nou logo în 2013, când Interbrand l-a reproiectat pe cel vechi și a introdus un tip de liter personalizat. Au folosit roșu și galben, care sunt culorile drapelului spaniol, pentru a transmite energia caracterului spaniol. Noul logo a fost promovat pe rețelele de socializare cu hashtag-urile #NewIberia și #NeuvalIberia.

20. mexican

companii aeriene-logos-mexicana

Logo-ul Mexicana a fost conceput de o agenție daneză numită Design:Success în 2008. Simbolul albastru reprezintă un vultur și reflectă stabilitatea și consistența. Fontul este o combinație de litere mari și mici, dând logo-ului un aspect izbitor.

21.Ryanair

logo-uri ale companiei aeriene-ryanair

Logo-ul Ryanair datează din 1987. După câteva modificări de-a lungul anilor, astăzi prezintă un simbol galben și litere albe îndrăznețe. Simbolul este o combinație între un înger și o harpă, care este unul dintre instrumentele tradiționale irlandeze și o parte importantă a culturii.

22. Turkish Airlines

logo-uri ale companiei aeriene-turcă

Turkish Airlines a introdus acest logo în 2010, ca parte a unei reproiectări majore a companiei de către Priestmangoode. Logo-ul este simplu și eficient, combinând roșu, alb și albastru pentru un aspect foarte profesional.

23. British Airways

logos-british-airlinesBritish Airways încă mai are celebrul logo „Speedmarque”, care a fost proiectat de Newell & Sorrell în 1997 și inspirat de vechiul simbol „Speedbird” folosit de forțele aeriene britanice înainte de al Doilea Război Mondial. Logo-ul cuprinde numele companiei aeriene scris cu litere albastre și o formă de panglică roșie și albastră deasupra acestora.

24. AeroMexico

Sigla AeroMexico

Sigla AeroMexico a fost creată în 1994. Acesta reprezintă capul unui războinic vultur aztec, numit și cuāuhtli. În societatea aztecă, vulturii erau considerați simboluri ale Soarelui, iar războinicii vulturi erau printre cei mai respectați și de temut membri ai armatei. Companiile aeriene spun că emblema Eagle Knight din logo-ul lor este inspirată din cultura antică a Mexicului.

25. Delta Airlines

logos-delta-airlinesSigla Delta Airlines, cunoscută și sub numele de „sigla widget”, a fost proiectată de Lippincott Mercer și introdusă în aprilie 2007. Este un triunghi roșu care evocă litera grecească „D” („delta”) și, deși simplu, apare tridimensional. datorită poziționării și umbririi inteligente a elementelor sale.

26. Companii aeriene cu reacție

airline-logos-jetairwaysLogo-ul Jet Airways se numește „Flying Sun” și a fost proiectat de KV Sridhar în 1992. Reprezintă coada unui avion care lasă linii de viteză cu Soarele în fundal. Prima dată când acest logo a fost pictat pe un avion, a fost făcută o greșeală și logo-ul a fost inversat pe coadă.

27. Qantas

aeroline-logos-qantas

Qantas folosește un simbol cangur inspirat de moneda australiană de un ban. A apărut pentru prima dată în ianuarie 1947. Versiunea actuală a logo-ului, numită și „Cangurul zburător”, a fost creată de Hans Hulsbosch în iulie 2007.

28. Sud-vest

logos-airlines-sud-vestSigla Southwest Airlines este încă proaspătă: rebrandingul a avut loc în septembrie 2014, iar logo-ul a fost dezvoltat în cooperare cu GSD&M, Lippincott, VML, Razorfish și Camelot Communications. Folosește un font personalizat numit „Southwest Sans”, creat de Monotype. Noul logo prezintă simbolul tradițional al inimii folosit în vechile logo-uri din sud-vest. Cu toate acestea, acum este mai colorat și modern, cu dungi albastre strălucitoare, roșii și portocalii.

29. Companiile aeriene americane

aeroline-logos-usairwaysLogo-ul US Airways a fost conceput de Luxon Carrá și Deskey Associates, iar în 2005 compania a adoptat griul ca culoare reprezentativă. Sigla este o interpretare monocromă a drapelului național al SUA.

30. Companiile aeriene argentine

companii aeriene-logos-argentineUn alt logo faimos al companiei aeriene de pe această listă este un altul care se bazează pe o pasăre pentru a reprezenta conceptul de zbor. Aerolíneas Argentinas are acest logo din iunie 2010 și a fost proiectat de FutureBrand. Folosește caracterul Neo Sans, iar pasărea stilizată este de fapt un condor; o pasăre tipică a Argentinei. Culoarea albastră amintește de steagul argentinian.

31. Singapore Airlines

Sigla companiei aeriene Singapore

Sigla Singapore Airline înfățișează o pasăre inspirată de un kris argintiu, un pumnal din Asia de Sud-Est care figurează proeminent în miturile și folclorul regional. Se spune că logo-ul a fost conceput de o companie de insigne din SUA și a fost selectat dintre 200 de propuneri în primele zile ale SQ.

32. Malaysia Airlines

Sigla Malaysia Airlines

Malaysian Airlines, cunoscută inițial ca Malaysia Airline System, și-a revizuit logo-ul în 2013. Zmeul Kelantan roșu și albastru, scăpat pentru scurt timp în 2012, a revenit în 2013 pentru a marca intrarea companiei aeriene în alianța companiilor aeriene Oneworld. Dacă te uiți cu atenție, cuvintele „Malaezia” și „linii aeriene” sunt scrise într-un font similar cu cel găsit pe sigla Singapore Airlines.

33. Iran Air

Logo Iran Air

După ce Compania Aeriană Națională a Iranului a fost înregistrată ca companie națională (și numele a fost schimbat în IranAir), în 1961 a fost anunțat un concurs în ziarele Kayhan și Ettelaat pentru un nou logo. Logo-ul folosit în prezent de compania aeriană a fost creat de un tânăr iranian care a câștigat concursul. El a fost inspirat de Homa, grifonul mitologic persan.

34. Garuda indoneziană

Sigla Garuda Indonesia

Sigla Garuda Indonesia nu s-a schimbat de ani de zile. La fel ca multe alte companii aeriene de pe listă, și Garuda Indonesia a ales ca motiv un obiect zburător (o pasăre, în acest caz). În ciuda multor modificări ale Ga, logo-ul în sine a rămas în mare parte neschimbat. Designul actual, după părerea mea, arată mult mai curat și are un aspect modern.

35. Air New Zealand

Sigla Air New Zealand

Sigla Air New Zealand este simbolul maori al unui „Koru” care semnifică viață nouă, creștere, putere și pace. Simbolul „Koru” este o parte integrantă a artei, sculpturii și tatuajului maori.

36. PNG aerian

logo aer png

Ultima companie aeriană de pe listă are cel mai elegant logo dintre toate. Are sediul în Noua Guinee, o insulă mare în largul continentului Australiei. Logo-ul a fost introdus în 2015, când brandul a început să descopere (la propriu!). Logo-ul este o reprezentare a modelelor antice care au fost concepute pentru a reflecta diversitatea națiunii. Îmi place foarte mult modul în care icoanele tradiționale din toată țara au fost încorporate într-un design neobișnuit și atrăgător.

37. Hainan Airlines

Fondată în 1993, logo-ul Hainan Airlines este unic în sine. Ceea ce face ca acest logo să iasă în evidență este combinarea multor elemente remarcabile precum aripile Gaudei aurii (o pasăre mitologică foarte populară în China) și cornul său de aur, precum și norii de bun augur. Datorită acestor elemente diferite împreună cu un design atemporal, logo-ul are un statut de cult.

Hainan Airlines

38.Vietnam Airlines

Introdus în 2002, Logo-ul auriu Vietnam Airlines este una dintre cele mai iubite sigle ale companiilor aeriene din lume. Deși designul poate părea destul de simplu, a câștigat statutul legendar în Vietnam. Un lucru care poate fi învățat din popularitatea acestui logo este că, chiar dacă simbolul este vechi, acesta poate avea un impact atâta timp cât designul are o notă modernă.

companii aeriene vietnameze

39. Malaysia Airlines

Cu un design modern, Malaysia Airlines își face simțită prezența cu ușurință. Logo-ul a luat inspirație din logo-ul original din 1971. Forma zmeului bulan, cunoscut și sub numele de lună, arată de la stânga la dreapta și prezintă cozi puțin mai lungi decât predecesorul său. Marca de cuvânt a fost, de asemenea, actualizată cu un nou tip de literă, iar cuvântul „linii aeriene” este acum afișat cu litere mici. Judecând după popularitate, cel mai recent look pare mai atrăgător decât precedentul.

Companie aeriană din Malaezia

40. Companiile aeriene din Sri Lanka

Sigla unei alte companii aeriene care și-a găsit un loc sigur în această rundă lungă este cea a SriLankan Airlines. Lansat în 1979, este de departe Cea mai mare companie aeriană din Sri Lanka. În ceea ce privește designul, are un păun colorat, iar numele său a fost scris cu o fontă frumoasă. Inspirat de o creatură mitică numită Dandu Monara Yanthra din țară, logo-ul a atras atenția băștinașilor.

Companie aeriană din Sri Lanka

Sigle populare ale companiilor aeriene pentru inspirație

Asta încheie articolul nostru despre cele mai bune sigle ale companiilor aeriene din care te poți inspira. Aruncă o privire la aceste logo-uri și folosește limbajul de design care îți vorbește. Amintiți-vă să nu copiați în mod flagrant niciun logo. Acestea sunt aici doar pentru a vă inspira.

Siglele companiilor aeriene sunt o sursă importantă de inspirație pentru designerii de brand și de logo-uri. Ele reprezintă o modalitate excelentă de a transmite mesajul unei companii și de a crea un impact în industria aeriană. Multe dintre logo-uri prezintă simboluri tradiționale, culori naționale sau motive cu păsări care sugerează rapiditate și siguranță. Prin explorarea celor mai populare sigle ale companiilor aeriene, putem observa modele și tendințe în brandingul corporativ. În plus, selecția fontului este crucială pentru crearea unui logo unic și frumos. Lista de mai sus prezintă cele mai populare 40 de sigle ale companiilor aeriene, împreună cu istoria și simbolismul lor, arătând varietatea și originalitatea care există în designul de sigle de companii aeriene.
“Dincolo de taste și ecrane, tehnologia este o parte din noi și a modului în care ne conectăm cu lumea din jur. Sper că ai găsit postările noastre utile și interesante. Păstrați-vă curiozitatea și continuați să explorați frontierele tehnologiei moderne!”

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x