Top 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu le va permite să le dezinstalați (2024)

apps android.webp
⏱️ 7 min read

Ai crede că ștergerea unei aplicații de pe telefonul tău Android este un proces destul de ușor, dar nu este întotdeauna cazul. În timp ce aplicațiile terță parte pe care le descărcați din Magazinul Play pot fi eliminate direct din sertarul de aplicații, este posibil să nu fie întotdeauna cazul pentru anumite aplicații bloatware. Această problemă este mai frecventă la smartphone-urile cu buget redus, care sunt livrate cu o mulțime de aplicații bloatware pentru a reduce costul telefonului. Dar există câteva modalități de a gestiona această problemă. Astăzi, vă prezentăm primele 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu vă va permite să le dezinstalați de pe telefon.

Citeste si: Top 4 moduri de a dezactiva mesageria vocală pe un iPhone (2024)

De ce Android nu vă permite să dezinstalați anumite aplicații de pe telefon?

Nu toate aplicațiile de pe telefon urmează aceleași reguli. Unele aplicații, cum ar fi serviciile Google Play, sunt cruciale pentru funcționarea dispozitivului dvs. și sunt incluse în sistemul de operare. Ștergerea acestor aplicații de pe telefon este exclusă. Suita de aplicații Google nu poate fi eliminată nici de pe telefonul tău Android, deși nu joacă niciun rol tangibil în funcționarea acestuia.

În afară de Google, producătorul smartphone-ului tău are setul său de „aplicații de sistem” care beneficiază de același tip de protecție. Acestea includ aplicații de bază precum Telefon, Ceas, Calculator etc. În cel mai bun caz, le puteți înlocui cu o aplicație terță parte. S-ar putea să vă întrebați dacă există aplicații terțe care, odată instalate, nu pot fi eliminate de pe telefon. Raspunsul este nu. Cu toate acestea, dacă le-ați acordat acces de administrator la telefonul dvs., nu le puteți dezinstala până când aceste privilegii nu sunt revocate.

Unul dintre cele mai enervante aspecte ale deținerii unui telefon Android este bloatware-ul care vine împreună cu acesta. În timp ce aceste aplicații bloatware pot fi eliminate de pe dispozitiv, este posibil ca unele telefoane cu buget redus să nu vă ofere opțiunea de a șterge definitiv aplicațiile de rețele sociale precum Facebook. Dacă doriți să eliminați o aplicație, fie că este o aplicație de sistem sau altfel, urmați metodele menționate mai jos.

Dezactivează aplicația

Aplicațiile bloatware care nu pot fi dezinstalate de pe dispozitivul dvs. Android au o opțiune de „dezactivare” care le elimină din sertarul de aplicații și le întrerupe activitatea de fundal. Această opțiune este oferită și pentru suita de aplicații Google care sunt integrate în ecosistemul Android. Iată cum puteți dezactiva o aplicație care nu poate fi eliminată de pe telefonul Android.

Pasul 1: Mergi la Setări și atingeți Aplicații.

Pasul 1: Accesați Setări și apăsați pe Aplicații.

Pasul 2: Selectează aplicația doriți să dezactivați.

Pasul 2: Selectați aplicația pe care doriți să o dezactivați.

Pasul 3: Lovit Dezactivați în partea de jos a ecranului.

Pasul 3: apăsați Dezactivați în partea de jos a ecranului.

Dezactivați automat aplicațiile

Ca măsură generală, puteți alege să dezactivați automat aplicațiile neutilizate de pe telefon. Odată ce telefonul dvs. observă că nu ați deschis o aplicație de mult timp, își va întrerupe automat activitatea de fundal și o va opri. Iată cum puteți activa această funcție.

Pasul 1: Mergi la Setări și selectați Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.

Pasul 1: Accesați Setări și selectați Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.

Pasul 2: Apăsați pe Baterie.

Pasul 2: Apăsați pe Baterie.

Pasul 3: Selectați Limite de utilizare în fundal.

Pasul 3: Selectați Limite de utilizare în fundal.

Pasul 4: Porniți comutatorul pentru Puneți aplicațiile nefolosite în somn.

Pasul 4: porniți comutatorul de comutare pentru Puneți în repaus aplicațiile neutilizate.

Eliminați accesul de administrator pentru aplicație

Aplicațiile care au acces administrativ la dispozitivul dvs. nu pot fi eliminate decât dacă acest acces este revocat. Aplicațiile antivirus și de urmărire a telefonului se încadrează în această categorie. Iată cum le puteți elimina accesul de administrator.

Pasul 1: Mergi la Setări și selectați Biometrie și securitate.

Pasul 1: Accesați Setări și selectați Biometrie și securitate.

Pasul 2: Apăsați pe Alte setări de securitate.

Pasul 2: Atingeți Alte setări de securitate.

Pasul 3: Selectați Aplicații de administrare a dispozitivului.

Pasul 3: Selectați Aplicații de administrare a dispozitivului.

Pasul 4: Închide comutator pentru aplicația pe care doriți să o eliminați de pe dispozitiv.

Pasul 4: Opriți comutatorul de comutare pentru aplicația pe care doriți să o eliminați de pe dispozitiv.

Pasul 5: Intoarce-te la Setări și atingeți Aplicații.

Pasul 6: Selectați aplicația și apăsați Dezinstalează.

O altă modalitate de a elimina accesul de administrator dintr-o aplicație

Pasul 1: Mergi la Setări și selectați Aplicații.

Pasul 1: Accesați Setări și apăsați pe Aplicații.

Pasul 2: Loveste elipse în colțul din dreapta sus al Monitorul.

Pasul 3: Apăsați pe Acces special.

Pasul 3: atingeți Acces special.

Pasul 4: Selectați Aplicații de administrare a dispozitivului.

Pasul 4: Selectați Aplicații de administrare a dispozitivului.

Pasul 5: Închide comutator pentru aplicația pe care doriți să o dezinstalați.

Pasul 4: Opriți comutatorul de comutare pentru aplicația pe care doriți să o eliminați de pe dispozitiv.  Top 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu le va permite să le dezinstalați (2024)

Pasul 6: Accesați pagina anterioară, selectați aplicația și apăsați Dezinstalează.

Utilizați Android Debug Bridge (ADB) pentru a elimina aplicațiile pe care Android nu vă va permite să le dezinstalați

În timp ce dezactivarea unei aplicații o pune în stare de repaus, aceasta nu o elimină complet de pe dispozitiv. Dacă doriți să scăpați complet de aplicațiile încăpățânate de pe telefon, trebuie să utilizați ADB. Dar înainte de a face asta, trebuie să activați Depanarea USB pe dispozitiv. Să vă ghidăm prin întregul proces.

Pasul 1: Mergi la Setări și selectați Despre telefon.

Pasul 1: Accesați Setări și selectați Despre telefon.  Top 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu le va permite să le dezinstalați (2024)

Pasul 2: Apăsați pe Informații despre software.

Pasul 2: Apăsați pe Informații software.  Top 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu le va permite să le dezinstalați (2024)

Pasul 3: Găsi Numărul build și atingeți-l de 7 ori. Vei intra apoi Modul dezvoltator.

Pasul 3: Găsiți numărul versiunii și atingeți-l de 7 ori.  Veți intra apoi în Modul Dezvoltator.  Top 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu le va permite să le dezinstalați (2024)

Pasul 4: Intoarce-te la Setări și selectați Opțiuni pentru dezvoltatori.

Pasul 4: Reveniți la Setări și selectați Opțiuni pentru dezvoltatori.  Top 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu le va permite să le dezinstalați (2024)

Pasul 5: În secțiunea Depanare, activați comutatorul de comutare pentru Depanare USB.

Pasul 5: În secțiunea Depanare, porniți comutatorul de comutare pentru Depanare USB.

Acum că depanarea USB este activată, urmați acești pași pentru a instala ADB și pentru a elimina aplicațiile nedorite de pe dispozitiv.

Pasul 6: Conectați-vă smartphone-ul la computer prin a cablu USB. Pe telefonul dvs. va apărea o casetă pop-up. Confirmați că doriți permite depanarea USB.

Pasul 7: Descărcați pachetul oficial de drivere ADB pentru computerul dvs din această pagină.

Pasul 8: Extrageți pachetul în locația preferată. Apăsați Shift + clic dreapta și selectați Deschideți fereastra PowerShell aici.

Shift + clic dreapta oriunde.  cum să remediați nu se pot șterge aplicațiile pe Android

Pasul 9: Găsi numele pachetului de aplicație pe care doriți să le eliminați de pe dispozitiv. Puteți folosi Instrumentul App Inspector pentru a-l găsi.

Pasul 10: În fereastra PowerShell, tastați ./adb dezinstalare urmat de a spaţiu si numele pachetului de aplicație.

tastați „./adb uninstall” urmat de un spațiu și numele pachetului.  cum să remediați nu se pot șterge aplicațiile pe Android.  cum să eliminați o aplicație care nu se dezinstalează

Pasul 11: Lovit introduce.

Aplicația va fi eliminată de pe dispozitiv.

Întrebări frecvente (FAQs)

Cum șterg simultan mai multe aplicații de pe telefonul meu Android?

Accesați Magazinul Google Play, atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus al ecranului, selectați Gestionați aplicațiile și dispozitivul, comutați la fila Gestionați, bifați casetele de lângă aplicațiile pe care doriți să le ștergeți și apăsați pe semnul coșului din partea de sus colțul din dreapta al ecranului.

Cum elimin o aplicație care nu se va dezinstala de pe telefonul meu Android?

Descărcați ADB pe computer și conectați-vă telefonul printr-un cablu USB după ce ați activat depanarea USB pe acesta. Deschideți PowerShell pe pagina de unde ați extras ADB și introduceți următoarea comandă: ./adb uninstall (numele pachetului aplicației).

Cum revoc accesul de administrator dintr-o aplicație?

Mergi la Setări>Biometrie și securitate>Aplicații de administrare a dispozitivului și dezactivați comutatorul de comutare pentru aplicația în cauză.

Citeste si: Recenzie Infinix Smart 8: raport calitate-preț incredibil

Concluzie

Există primele 5 moduri de a elimina aplicațiile pe care Android nu vă va permite să le dezinstalați de pe telefon. Dacă aveți întrebări sau știți alte modalități de a rezolva această problemă, anunțați-ne în comentarii. Dacă credeți că o aplicație terță parte cauzează probleme pe telefon, reporniți dispozitivul în modul sigur și verificați dacă problemele reapar.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x