Top 5 moduri de a inversa căutarea de imagini pe desktop (2024)

reverse image search.webp
⏱️ 5 min read

Efectuarea unei căutări inverse a imaginii pe smartphone durează mai puțin de câteva minute. Aplicația Google este integrată cu Google Lens, care vine cu rezultate de căutare precise și utile pentru orice imagine pe care o introduceți. Puteți folosi Google Lens pentru a inversa căutarea de imagini și pe computer. Motoarele de căutare populare precum Yandex și Bing oferă și instrumente dedicate de căutare inversă a imaginilor. Astăzi, vă prezentăm primele 5 moduri de a inversa căutarea imaginilor pe un desktop sau pe computer.

Citeste si: Concedieri masive la Swiggy, pentru a spori pregătirea pentru IPO

Ce este căutarea inversă a imaginilor?

O căutare obișnuită de imagini afișează imagini de pe internet care se potrivesc cu interogarea dvs. de căutare. O căutare inversă a imaginilor vă permite să căutați o imagine și să găsiți unde a fost postată pe internet. Acesta este un instrument foarte util care vă poate ajuta să găsiți sursa oricărei imagini. Dacă bănuiți că cineva a folosit opera de artă sau imaginile dvs., puteți efectua o căutare inversă a imaginilor pentru a afla unde le-a postat. Odată ce vizitați site-ul web pe care au fost postate imaginile, puteți căuta informații suplimentare precum numele de utilizator al persoanei care a postat imaginile, ora postării etc.

Căutarea inversă a imaginilor este, de asemenea, utilă pentru a elimina dezinformarea online. Internetul este plin de postări și imagini înșelătoare care pot fi folosite pentru a galvaniza opinia publică cu privire la un anumit subiect. Dacă observați o imagine care nu arată corect, o puteți căuta invers pentru a-i vedea originile și pentru a verifica dacă a fost editată pentru a se potrivi unei narațiuni.

Utilizați Google Reverse Image Search

Pasul 1: Mergi la https://images.google.com/.

Pasul 2: Faceți clic pe pictograma aparatului foto.

Pasul 2: Faceți clic pe pictograma camerei.

Pasul 3: Trageți imaginea pe care doriți să o căutați și cădere brusca în casetă sau faceți clic pe „incarca un fisier‘.

Pasul 3: Trageți imaginea pe care doriți să o căutați și plasați-o în casetă sau faceți clic pe „încărcați un fișier”.

Pasul 4: Odată ce imaginea este încărcată, Google va produce rezultate potrivite pe pagina următoare.

Pasul 4: Odată ce imaginea este încărcată, Google va produce rezultatele potrivite pe pagina următoare.

Utilizați Bing Visual Search

Pasul 1: Mergi la https://www.bing.com/visualsearch.

Pasul 2: Trageți o imagine în casetă sau încărcați unul de pe desktop. De asemenea, puteți alege să faceți o fotografie live folosind computerul dvs cameră web.

Pasul 2: Trageți o imagine în casetă sau încărcați una de pe desktop.  De asemenea, puteți alege să faceți o fotografie live folosind camera web a computerului.

Pasul 3: Odată ce imaginea a fost încărcată, Bing va produce rezultate pe pagina următoare. Comutați la „Pagini cu această imagine‘ pentru rezultate mai precise.

Pasul 3: Odată ce imaginea a fost încărcată, Bing va produce rezultatele pe pagina următoare.  Treceți la fila „Pagini cu această imagine” pentru rezultate mai precise.

Utilizați TinEye

Pasul 1: Mergi la https://tineye.com/.

Pasul 2: Click pe Încărcați și selectați imaginea din spațiul de stocare al desktopului dvs.

Pasul 2: Faceți clic pe Încărcare și selectați imaginea din spațiul de stocare al desktopului dvs.

Pasul 3: Potrivirea rezultate va fi afișat pe pagina următoare.

Pasul 3: Rezultatele potrivite vor fi afișate pe pagina următoare.  Top 5 moduri de a inversa căutarea de imagini pe desktop (2024)

Utilizați căutarea de imagini Yandex

Pasul 1: Mergi la https://yandex.com/images/.

Pasul 2: Loveste pictograma aparatului foto.

Pasul 2: apăsați pictograma camerei.  Top 5 moduri de a inversa căutarea de imagini pe desktop (2024)

Pasul 3: Click pe Selectați fișierul.

Pasul 3: Faceți clic pe Selectați fișierul.  Top 5 moduri de a inversa căutarea de imagini pe desktop (2024)

Pasul 4: Încărcați fișierul de pe unitatea desktop-ului dvs.

Pasul 4: Încărcați fișierul de pe unitatea de pe desktop.  Top 5 moduri de a inversa căutarea de imagini pe desktop (2024)

Pasul 5: Yandex va afișa potrivirea rezultate pe pagina următoare.

Nu puteți găsi sursa unei imagini folosind motoarele de căutare populare? Întrebați Reddit!

Să fim sinceri, motoarele de căutare te pot ajuta doar într-o anumită măsură. Dacă imaginea pe care încercați să o căutați este foarte obscure și veche sau se adresează unei anumite nișe, șansele să-i găsiți sursa folosind un motor de căutare inversă sunt foarte mici. Cu toate acestea, puteți oricând să apelați la Reddit pentru a găsi răspunsul. Subreddit-uri precum r/HelpMeFind și r/TipOfMyTongue sunt comunități mari hotărâte să găsească ceea ce cauți. Doar încărcați imaginea, furnizați informații suplimentare și context și, probabil, veți primi un răspuns de la cineva după o perioadă de timp.

Întrebări frecvente (FAQs)

Cum caut invers într-o imagine pe desktop sau pe computer?

Motoarele de căutare populare precum Google, Bing, Yandex și altele au o opțiune dedicată de căutare inversă a imaginilor, care vă poate ajuta să găsiți sursa oricărei imagini. De asemenea, puteți utiliza instrumente terțe, cum ar fi TinEye, pentru această sarcină.

Cum găsesc sursa unui videoclip?

Deși nu există nicio opțiune de căutare inversă a unui videoclip, puteți să faceți o grămadă de capturi de ecran din acesta și să le căutați invers pe Google pentru a găsi sursa videoclipului.

Cum găsesc sursa unei imagini dacă căutarea inversă nu funcționează?

Subreddite precum r/HelpMeFind și r/TipOfMyTongue vă pot ajuta să găsiți sursa de imagini obscure, de nișă.

Citeste si: Cum să descărcați filme Netflix pe Mac pentru a le viziona offline?

Concluzie

Acestea sunt primele 5 moduri de a inversa căutarea de imagini pe desktop sau pe computer. Dacă sunteți un utilizator Android, cea mai nouă funcție Google „Circ to Search” vă permite să căutați orice pe ecranul telefonului dvs., pur și simplu încercuind-o. Îl puteți folosi pentru a găsi orice obiect dintr-o imagine sau videoclip, pentru a detecta un script nerecunoscut, pentru a descifra un simbol necunoscut și multe altele.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x