Top 6 metode pentru a reduce dimensiunea fișierului foto pe iPhone

imgr2 1
⏱️ 5 min read

Imaginile realizate folosind camera iPhone-ului dvs. captează o cantitate incredibilă de detalii. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că au o cantitate decentă de dimensiune a fișierului. Uneori, utilizatorii se confruntă cu o problemă când trebuie să încarce o imagine într-un document oficial, iar imaginea depășește dimensiunea specificată a fișierului. Din fericire, există mai multe moduri prin care puteți comprima o imagine și să-i reduceți dimensiunea la o limită dorită. În acest articol, vă prezentăm primele 6 metode de a reduce dimensiunea fișierului foto pe un iPhone.

Citeste si: 6 metode simple de a remedia „Apelul WhatsApp nu sună” atunci când telefonul Android este blocat

Decupați imaginea în aplicația Fotografii

Cea mai simplă modalitate de a reduce dimensiunea unei imagini este decupând-o puțin în aplicația Fotografii de pe iPhone. Acest lucru va modifica rezoluția imaginii cu o cantitate mică, dar dimensiunea imaginii dvs. va fi redusă semnificativ. Pentru a decupa o imagine, deschideți-o în aplicația Fotografii și selectați opțiunea Editați din partea de jos a ecranului. Atingeți Decupați/Rotiți și utilizați cadrul pentru a decupa ușor imaginea.

Schimbați formatul imaginii în setările camerei iPhone

Schimbarea formatului imaginii de la JPEG la HEIF (Format de imagine de înaltă eficiență) va ajuta la reducerea dimensiunii fișierului imaginii rezultate. Formatul JPEG stochează o mulțime de informații care pot duce la o dimensiune a fișierului umflată. Pe de altă parte, formatul HEIF oferă o dimensiune mai mică a fișierului fără a compromite calitatea imaginii. Iată cum puteți trece la formatul HEIF.

Pasul 1: Deschide Setări pe iPhone și selectează Cameră.

Pasul 1: Deschide Setări pe iPhone și selectează Cameră.

Pasul 2: Atingeți pe Formate.

Pasul 2: Apăsați pe Formate.

Pasul 3: Selectați „Eficiență ridicată”.

Pasul 3: Selectați „Eficiență ridicată”.

Utilizați o aplicație terță parte

Utilizați o aplicație terță parte

Există mai multe aplicații terță parte în App Store care vă vor ajuta să vă redimensionați imaginile. ‘Marimea imaginii‘ este una dintre aplicațiile foarte apreciate în acest scop. După ce ați instalat aplicația pe iPhone, deschideți-o și încărcați imaginea pe care doriți să o redimensionați. Acum puteți redimensiona imaginea în pixeli, inci, mm, cm sau orice altă valoare. Salvați imaginea după ce sunteți mulțumit de rezultat. Imaginea salvată va avea o dimensiune semnificativ mai mică decât imaginea originală.

Trimiteți-vă imaginea pe WhatsApp

Trimiteți-vă imaginea pe WhatsApp

Mesagerie instant precum WhatsApp reduc automat imaginile pe care le trimiteți pe platformă. Acest lucru se face pentru a crește viteza și a reduce spațiul de stocare. În timp ce unii ar putea să-l considere un defect, poate fi util dacă doriți să reduceți dimensiunea fișierului unei imagini. WhatsApp a lansat recent și funcția „Mesajează-te singur”. Puteți folosi această funcție pentru a vă trimite imaginile pe care doriți să le reduceți. Pur și simplu selectați-vă numele din contacte și atașați și trimiteți imaginile dorite.

Utilizați Apple Mail pentru a comprima imaginile

Utilizați Apple Mail pentru a comprima imaginile

Deși este posibil să nu aveți un cuvânt de spus în reducerea dimensiunilor imaginilor atunci când le trimiteți printr-un mesagerie instant, Apple Mail vă permite să alegeți o anumită dimensiune a fișierului înainte de a atașa imaginea la e-mail. Acest lucru este util deoarece vă oferă trei opțiuni pentru dimensiunea fișierului: Mic, Mediu și Mare. Puteți trimite imaginea prin intermediul aplicației Foto. Tot ce trebuie să faceți este să atingeți pictograma de partajare și să selectați „E-mail”. Odată ce e-mailul a fost trimis, puteți descărca imaginea redimensionată din aplicația Mail.

Utilizați un instrument online

Există mai multe instrumente online pe care le puteți utiliza pentru a reduce dimensiunea fișierului oricărei imagini. Img2Go este unul dintre cele mai populare instrumente de compresie online. Iată cum îl puteți folosi.

Pasul 1: Deschis https://www.img2go.com/ pe un browser web mobil.

Pasul 2: Selectați „Comprimați imaginea”.

Pasul 2: Selectați „Comprimați imaginea”.

Pasul 3: Atingeți „Alegeți fișierul” pentru a selecta imaginea pe care doriți să o redimensionați. Această imagine va fi încărcată pe serverele site-ului web. Pe lângă stocarea locală a iPhone-ului tău, poți alege și o imagine din Google Drive sau Dropbox.

Atingeți „Alegeți fișierul”.  cum să reduceți dimensiunea fișierului foto pe iPhone

Pasul 4: Alegeți calitatea imaginii dorite pentru imaginea rezultată. Dacă doriți să comprimați imaginea la cea mai mică dimensiune posibilă, va exista o oarecare pierdere a calității.

Alegeți calitatea imaginii dorite pentru imaginea rezultată.  cum să reduceți dimensiunea fișierului foto pe iPhone

Pasul 5: Selectați „Start”.

Pasul 6: Atingeți „Descărcare” pentru a salva imaginea redimensionată.

Pasul 6: Apăsați pe „Descărcare” pentru a salva imaginea redimensionată.  cum să reduceți dimensiunea fișierului foto pe iPhone

Citeste si: OnePlus Buds Pro 2 să funcționeze cu caracteristica audio spațială a Android 13

Concluzie

Acestea sunt cele 6 moduri simple prin care puteți reduce dimensiunea fișierului unei fotografii pe un iPhone. Deși unele metode pot scădea calitatea imaginii, modificările nu vor fi vizibile semnificativ. Dacă redimensionați o imagine pentru a o încărca pe un document oficial, oricare dintre aceste metode va funcționa bine. Aveți o metodă de bază când vine vorba de comprimarea imaginilor de pe telefon? Spune-ne în comentarii!

Pentru cele mai noi gadget și știri tehniceși recenzii gadgeturmareste-ne pe Stare de nervozitate, Facebook și Instagram. Pentru cele mai noi videoclipuri cu tehnologie și gadgeturi abonați-vă la noastre Canalul canalului YouTube. De asemenea, puteți rămâne la curent folosind Aplicația Android Routech. Puteți găsi cele mai recente știri despre mașini și biciclete aici.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x