Top 8 aplicații de fundal animat pentru Windows 10 – Alegeți cele mai bune opțiuni

Cele mai bune 8 aplicații de fundal animat pentru Windows 10 pe care ar trebui să le încercați
⏱️ 19 min read

Dacă sunteți în căutarea unor noi aplicații pentru a vă îmbunătăți experiența de utilizare a Windows 10, atunci trebuie să luați în considerare utilizarea unei aplicații de fundal animat. Aceste aplicații pot schimba aspectul desktop-ului dvs., oferindu-vă imagini și animații impresionante care vă pot face ziua mai puțin monotonă.

Există o mulțime de astfel de aplicații disponibile pe piață, dar astăzi vom vorbi despre cele mai bune 8 aplicații de fundal animat pentru Windows 10. Acestea includ aplicații precum DeskScapes, Wallpaper Engine, RainWallpaper sau bine-cunoscutele Plastuer și Stardock.

DeskScapes este o aplicație populară ce permite utilizatorilor să își personalizeze desktopul cu fundaluri animate, live dinamice și imagini statice. Pe de altă parte, Wallpaper Engine oferă utilizatorilor o gamă largă de opțiuni de animație, inclusiv animații personalizate și chiar sincope riguroase sau efecte de particule.

RainWallpaper vine cu o design modern și atractiv, aducând în prim-plan animații de tip GIF sau WMV, fiecare cu propriul set de setări și customize-ri. Împreună cu acestea, aplicația oferă imagini HD și posibilitatea stabilirii unui playlist.

Pe de altă parte, Plastuer este una dintre aplicațiile de fundal animate de top datorită utilizării sale intuitive și mulțimii de opțiuni pe care le oferă. Aceasta poate fi folosită cu imagini și animații, adaptate specific nevoilor utilizatorului.

Nu în ultimul rând, nu putem trece cu vederea celebra aplicație Stardock cu opțiuni variante, cu mișcări fluide și cu posibilitatea creării unor imagini și animații personalizate.

În general, oricare dintre aceste opt aplicații vă poate îmbunătăți experiența dvs. de utilizare pe Windows 10, astfel încât să vă puteți bucura de un desktop plin de viață și color.

Există multe moduri în care vă puteți personaliza computerul cu Windows 10 pentru a-l personaliza și a-i oferi un aspect unic. De la modificări externe, cum ar fi skin-uri și autocolante, până la modificări complexe ale desktop-ului dvs. folosind widget-uri și andocuri, puteți face multe pentru ca computerul cu Windows 10 să vă reflecte personalitatea și interesele. Schimbarea imaginii de fundal de pe desktop este una dintre cele mai ușoare moduri de a vă personaliza computerul și există o mulțime de site-uri web care au imagini de fundal interesante pe care le puteți utiliza. Dar știați că puteți folosi și imagini de fundal live pentru Windows 10 pentru a vă personaliza sistemul?

În timp ce Windows 10 nu acceptă în mod nativ imagini de fundal live, există câteva software-uri utile care vă pot ajuta în acest sens. Așadar, fără alte prelungiri, să aruncăm o privire la cele mai bune 8 imagini de fundal live pentru Windows 10 pe care ar trebui să le încercați chiar acum:

8 cele mai bune aplicații de fundal animat pentru Windows 10 PC (gratuit și plătit, 2022)

Aici veți găsi aplicații gratuite și plătite de tapet live pentru computer și veți afla cum să setați GIF ca fundal pentru desktop. Am menționat, de asemenea, un scurt ghid despre cum să utilizați VLC pentru a seta imagini de fundal live. Puteți face clic pe linkul de mai jos și puteți trece cu ușurință la punctul corespunzător.

1. Imagini de fundal animate

Una dintre cele mai bune aplicații de fundal animat pentru Windows 10 este aplicația Desktop Live Wallpapers pe care o puteți obține gratuit din Microsoft Store. Aplicația oferă o mulțime de categorii de imagini de fundal animate pe care să le utilizați și să le aplicați pe computerul cu Windows 10, inclusiv lucruri precum Căutare, Dark Vista, 3D Aquarium și multe altele. Dacă ești un iubitor de animale, categoria de imagini de fundal animate Pisici ar putea fi, de asemenea, excepțional de atractivă pentru tine.

În plus, Desktop Live Wallpaper vă poate permite, de asemenea, să vă creați propriile imagini de fundal live. Tot ce trebuie să faci este să încarci videoclipul tău preferat în aplicație și îl va transforma într-un tapet live. Cu toate acestea, această caracteristică specială este disponibilă numai în versiunea Pro a aplicației. În afară de asta, Desktop Live Wallpaper este, de asemenea, cea mai bună aplicație de fundal animat pentru setări cu mai multe monitoare, deoarece acceptă până la 3 monitoare împreună cu mai multe DPI-uri.

De asemenea, dacă ești îngrijorat de faptul că aplicația folosește prea mult din resursele computerului tău, vei fi bucuros să afli că se oprește automat redarea imaginii de fundal în timp ce desktopul este ascuns.

Descărcați imagini de fundal animate (Gratuitversiune profesionala disponibila)

2. Wallpaper Engine

Să începem cu Wallpaper Engine, un software care oferă probabil cele mai bune imagini de fundal live pentru Windows 10 și Windows 11. Software-ul vine cu o mulțime de opțiuni din care să alegeți, inclusiv diverse grafice, videoclipuri și chiar vă permite să fixați o aplicație. sau un anumit site web ca imagine de fundal live. motor de tapet de asemenea, vă permite să personalizați imagini de fundal live și are chiar și câteva imagini de fundal interactive care reacționează la modul în care vă mișcați și faceți clic pe mouse.

Wallpaper Engine acceptă mai multe dintre cele mai utilizate raporturi de aspect, inclusiv 16:9, 219:9, 16:10 și 4:3, ceea ce înseamnă că puteți rula imagini de fundal live pe computerul dvs. cu Windows 10, chiar dacă aveți un monitor ultra lat sau o configurație cu mai multe monitoare.

Cele mai bune imagini de fundal live pentru Windows 10 (actualizată în februarie 2021)

Următorul motiv pentru care încercați Wallpaper Engine este că include o funcție care întrerupe imaginile de fundal live în timp ce joci, ceea ce înseamnă că imaginile de fundal live nu vor avea niciun efect negativ asupra performanței sistemului dvs. Și, în sfârșit, o altă caracteristică grozavă care face Wallpaper Engine o achiziție atractivă este că vă permite să vă creați propriile imagini de fundal personalizate live folosind Editorul Wallpaper Engine.

De asemenea, Wallpaper Engine are un atelier cu abur unde puteți partaja și descărca imagini de fundal animate noi pentru computer. După cum arată, comunitatea este destul de activă și înfloritoare. În ceea ce privește formatele video, acceptă mp4, WebM, avi, m4v, mov și wmv. Cu toate acestea fiind spuse, rețineți că software-ul popular nu are o ofertă gratuită, dar merită să plătiți 3,99 USD.

Descărcați motorul de fundal (3,99 USD / 229 rupii)

3. Fundal animat

Când vine vorba de imagini de fundal live pentru computer, aproape toată lumea știe despre Wallpaper Engine. Cu toate acestea, oferta sa numai cu plată descurajează mulți oameni să folosească aplicația. Ei bine, dacă vrei ceva avansat, cum ar fi Wallpaper Engine, dar absolut gratuit de utilizat apoi Lively Wallpaper te va acoperi.

Pe lângă faptul că Lively Wallpaper este, de asemenea, un proiect open source care este pur și simplu uimitor. Dotat cu funcții precum pagini web interactive ca fundal, vizualizatoare audio ca fundal, imagine de fundal video și multe altele. În plus, Lively Wallpaper oprește automat imaginea de fundal atunci când porniți un joc sau rulați o aplicație pe ecran complet.

Ceea ce îmi place cel mai mult este că aduce și suport pentru setări cu mai multe monitoare, rezoluție HiDPI cum ar fi 4K, diferite rapoarte de aspect ultra-large, trageți și plasați videoclipuri pentru previzualizare live etc. Pe scurt, are toate caracteristicile esențiale, cu excepția editorului de imagini de fundal live. Aș spune că pentru marea majoritate a utilizatorilor, Lively Wallpapers umple nevoia și este o alternativă gratuită la Wallpaper Engine.

Descărcați fundal animat (Gratuit)

4. Imagini de fundal ploioase

Următorul este RainWallpaper, un software puternic de fundal animat care vă permite să setați o mare varietate de imagini de fundal animate personalizabile pe desktop. Software-ul acceptă imagini de fundal animate 3D și 2D și ca Wallpaper Engine, vă permite să utilizați site-uri web, videoclipuri și imagini de fundal animate care acceptă interacțiuni cu mouse-ul ca imagini de fundal live pe computerul dvs. cu Windows 10 și Windows 11.

RainWallpaper se laudă și cu utilizare minimă a CPU și RAM, ceea ce înseamnă că imaginea de fundal live nu va avea niciun efect major asupra performanței sistemului dvs. Acestea fiind spuse, rețineți că RainWallpaper a fost ascuns în spatele unui paywall și o nouă versiune îmbunătățită este testată pe Steam.

În afară de asta, pentru a evita orice efect asupra performanței sistemului, RainWallpaper include și capacitatea de a întrerupeți imaginea de fundal animată când rulează orice joc sau aplicație pe ecran complet. Software-ul include, de asemenea, un editor de imagini de fundal încorporat, care vă permite să vă creați propriile imagini de fundal live și chiar include o funcție care vă va permite să creați un nou tapet live folosind imagini statice.

Ceea ce îmi place este că RainWallpaper are un o selecție uriașă de imagini de fundal live prefabricate pe DeviantArt pe care le puteți folosi, inclusiv niște imagini de fundal animate anime pentru dispozitivele cu Windows 10. Una peste alta, dacă doriți ceva ca Wallpaper Engine, RainWallpaper este o alternativă excelentă.

Descarcă tapet ploios (3,99 USD / 165 de rupii)

5. Peisaje desktop

DeskScapes este un alt software grozav de imagini de fundal animate care vă permite să animați și să personalizați imagini de fundal animate pentru desktopul dvs. Windows 10 și Windows 11. Software-ul nu include numai tone de imagini de fundal animate din care puteți alege, ci și vă permite să utilizați propriile fișiere WMV pentru a vă personaliza desktopul.

Software-ul oferă peste 40 de efecte speciale cu care vă puteți personaliza imaginile de fundal live, inclusiv o grămadă de efecte de culoare, care funcționează ca unele dintre cele mai bune filtre Instagram. DeskScapes vă permite, de asemenea, să vă recolorați imaginile de fundal existente, să acceptați personalizările de culoare pentru întreaga imagine sau să selectați culorile pentru orice imagine.

Pentru a vă asigura că imaginile de fundal se potrivesc configurației dvs., DeskScapes include chiar și suport pentru mai multe rezoluții și oferă, de asemenea, suport pentru mai multe monitoare. Ceea ce îmi place personal software-ul este că are o interfață foarte intuitivă și ușor de utilizatcare vă permite să creați un tapet animat în timp real, cu funcția de previzualizare care vă arată exact cum va arăta desktopul dvs. cu imaginea de fundal aplicată.

Descărcați DeskScapes (probă gratuită de 30 de zile, 5,99 € / 453,99 rupii)

6.WinDynamicDesktop

WinDynamicDesktop este o aplicație simplă de fundal animat pentru Windows 10 și aduce noi completări limitate, dar interesante la masă. Aplicația aduce imagini de fundal macOS live pe Windows 10, de la Mojave și Catalina la Big Sur și macOS 12 Monterey. Puteți descărca cu ușurință pachetul de imagini de fundal dinamice și puteți aplica tapetul live în câteva secunde. Nu este nevoie să configurați sau să modificați nimic. Cea mai bună parte este că a adăugat recent și câteva imagini de fundal live noi, în afară de cele macOS.

tapet live macos

În afară de asta, WinDynamicDesktop se află în bara de sistem și schimbă fundalul în funcție de ora și ziua locației dvs. Il folosesc de cateva luni si pot spune ca este Personalizarea bazată pe locație este absolut grozavă si destul de fiabil. Așadar, pentru a rezuma, dacă doriți o aplicație care nu necesită resurse și oferă imagini de fundal live grozave pentru computer, atunci WinDynamicDesktop este cel care trebuie să obțineți.

Descărcați WinDynamicDesktop (Gratuit)

7. Waifu: Imagini de fundal animate pentru jocuri

Dacă sunteți în căutarea imaginilor de fundal pentru jocuri live pentru computer, vă recomand cu căldură să mergeți la Waifu. este un site care găzduiește tone de imagini de fundal live, printre care cele de joc sunt destul de incredibile. Nu are propria sa aplicație pentru a aplica imaginile de fundal live, dar puteți utiliza Wallpaper Engine sau Lively Wallpaper pentru a seta un fundal dinamic.

Cele mai bune imagini de fundal live pentru Windows 10 (actualizată în februarie 2021)

Am încercat imagini de fundal de jocuri descărcate de pe waifu în anime și a funcționat destul de bine fără probleme de incompatibilitate. Aș spune că mergeți mai departe și răsfoiți site-ul lor pentru a găsi cele mai bune imagini de fundal live pentru jocuri.

Verificați Waifu (Gratuit)

8. MyLiveWallpapers – imagini de fundal animate anime

Dacă sunteți în căutarea unui portal dedicat unde puteți găsi cele mai bune imagini de fundal animate anime pentru Windows 10 și Windows 11, MyLiveWallpapers este locul potrivit. La fel ca Waifu, are o gamă largă de categorii, dar când vine vorba de Anime, site-ul web se mândrește cu niște imagini de fundal animate anime grozave.

imagini de fundal animate anime

De la Tenki la Tanjiro Kamado, aveți toate personajele anime preferate, pe care le puteți descărca gratuit. Și cel mai bun lucru este că MyLiveWallpapers are ea propriul software, MLWapppentru a aplica imaginile de fundal live.

Consultați MyLiveWallpapers (Gratuit)

Cum să utilizați GIF-urile animate ca imagini de fundal live în Windows 10

Dacă se pare că nu ți-a plăcut niciuna dintre opțiunile menționate mai sus și vrei să folosești GIF animat ca fundal live în Windows 10, poți folosi un software numit tencuitor (Verifica). Software-ul vă permite să setați GIF-uri, videoclipuri și pagini web HTML5 ca fundal.

Acestea fiind spuse, rețineți, Plasteur nu mai este gratuit și vă solicită să plătiți 5 USD pentru accesul la aplicație. Deci, dacă ați cumpărat aplicația, iată cum puteți utiliza un GIF animat ca imagine de fundal live în Windows 10:

  • Deschideți pachetul plastuer și dublu click în executabilul plastuer. Apoi atingeți monitorul pe care doriți să utilizați imaginea de fundal animată.
Imagini de fundal animate Windows 10
  • Următorul, selectați un tapet live în secțiunea următoare făcând clic pe opțiunea „Răsfoiește galeria”. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați propriul GIF, puteți face clic pe „Alege fișierul”.
Imagini de fundal animate pentru Windows 10
  • Alegeți orice GIF care vă place din galerie. și selectați setarea tapetului pe ecranul următor. Dacă alegeți să utilizați un tapet centrat, puteți selecta și culoarea de fundal pentru imaginea de fundal live.
Imagini de fundal animate Windows 10

GIF-ul dvs. ar trebui acum aplicat pe desktop. Bucurați-vă! În cazul în care sunteți în căutarea unui software gratuit pentru a seta GIF ca fundal animat atunci aș recomanda Video Wallpaper Animator by Bionix (Verifica). Nu este la fel de bogat în funcții precum Plasteur, dar este destul de fiabil și își face treaba bine. Deși dezvoltarea sa a încetat în 2018, aplicația încă funcționează pe Windows 10, așa că o puteți încerca cu siguranță pe computer.

bionix

Cum să utilizați videoclipurile ca imagini de fundal live în Windows 10

Dacă doriți să utilizați un videoclip ca imagine de fundal live, puteți utiliza unul dintre trucurile populare VLC. Puteți utiliza VLC media player și dvs instrument de tapet pentru a seta un tapet dinamic pe computerul dvs. cu Windows 10. Pentru a face acest lucru, va trebui să urmați acești pași:

  • Deschideți fișierul video. doriți să utilizați ca tapet în VLC media player.
  • Faceți clic pe fila „Video” din bara de instrumente și selectați „Setați ca tapet” din meniul drop-down.
Imagini de fundal animate Windows 10

Da, atât de simplu este! Puteți chiar să utilizați mai multe videoclipuri ca imagini de fundal live adăugați-le la o listă de redare în VLC, dar dacă doriți să utilizați același videoclip din nou și din nou, asigurați-vă că activați funcția de buclă în VLC.

Vă rugăm să rețineți că această metodă nu este cea mai ideală pentru a seta imagini de fundal live în Windows 10 și este posibil întâmpinați unele probleme de performanță cu ce. Puteți folosi chiar și vizualizatoare VLC ca tapet, care se vor adapta la muzica pe care o redați.

Întrebări frecvente

Î. Cât costă Wallpaper Engine?

Wallpaper Engine costă 3,99 USD și îl puteți obține de la Steam (Cumpără).

Î. Funcționează Wallpaper Engine în fundal?

Da, Wallpaper Engine rulează în fundal, dar consumă foarte puține resurse CPU și GPU.

Î. Cum îmi pornesc Wallpaper Engine?

Dacă doriți să porniți Wallpaper Engine la repornire, deschideți Task Manager făcând clic dreapta pe bara de activități. După aceea, accesați fila „Acasă” și activați Wallpaper Engine.

Î. Tapetul live afectează performanța?

Da, imaginea de fundal live afectează performanța, dar depinde de aplicația pe care o utilizați. Am menționat câteva aplicații grozave în această listă, care nu obțin resurse de sistem și nu întrerup tapetul live atunci când jucați un joc sau utilizați o aplicație pe ecran complet.

Î. Imaginile de fundal live consumă bateria laptopului meu?

Într-o oarecare măsură, da, imaginile de fundal live consumă bateria laptopului.

Î. Live Wallpaper consumă mai multă memorie RAM?

Ocupă câțiva MB de RAM, dar nimic substanțial. Puteți utiliza cu ușurință imagini de fundal live pe sistemul dvs. dacă computerul dvs. are mai mult de 4 GB de RAM. De asemenea, dacă computerul dumneavoastră funcționează lent, consultați ghidul nostru pentru curățarea Windows 10 pentru a-l face mai rapid.

Î. Funcționează imaginile de fundal live pe ecranul de pornire sau pe ecranul de blocare?

Imaginile de fundal live funcționează numai pe ecranul de pornire și nu pe ecranul de blocare.

Bucurați-vă de imagini de fundal live pe dispozitivul dvs. Windows 10

Ei bine, asta completează lista noastră cu cele mai bune imagini de fundal animate pentru Windows 10 și Windows 11. Acum că știți cele mai bune imagini de fundal animate pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți desktopul, pe care dintre multe intenționați să încercați mai întâi? ? Știți și alte imagini de fundal live pentru Windows 10 care ar putea ajunge în această listă? Împărtășiți-vă opiniile și sugestiile în comentariile de mai jos și vom adăuga toate recomandările valoroase la această listă.

Există multe modalități prin care puteți personaliza computerul cu Windows 10 pentru a-i oferi un aspect unic și a vă reflecta personalitatea și interesele. Imaginile de fundal live pot fi o modalitate excelentă de a adăuga o notă personală la desktopul dvs. și există software-uri utile care vă pot ajuta să le utilizați. În acest articol, am menționat cele mai bune 8 aplicații de fundal animat pentru Windows 10 care ar trebui să le încercați chiar acum, inclusiv Desktop Live Wallpapers, Wallpaper Engine, Lively Wallpaper, RainWallpaper, DeskScapes și altele. Aceste aplicații oferă o gamă largă de opțiuni pentru a personaliza și anima fundalul desktopului dvs. și pentru a vă oferi o experiență unică și plăcută.
“Și asta a fost tot pentru astăzi în lumea tehnologiei românești. Ne vedem curând cu mai multe informații și noutăți din domeniul nostru preferat. Până atunci, să aveți parte doar de device-uri performante și conexiuni rapide la internet! Cu drag, echipa blogului de tehnologie.”

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x