Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

androidscreen.webp
⏱️ 8 min read

Repere cheie

 • Dacă ecranul telefonului dvs. continuă să se pornească aleatoriu, ar putea fi din cauza unui încărcător defect.
 • Ai o husă care nu se potrivește bine cu telefonul tău? Este posibil să apăsați tasta laterală, ceea ce duce la activarea ecranului de blocare.
 • O versiune mai veche a sistemului de operare al telefonului dvs. poate avea o eroare care cauzează această problemă. Păstrați telefonul actualizat în orice moment.

Ați observat vreodată că ecranul telefonului dvs. se aprinde brusc chiar și atunci când nu primește o notificare? Este mai ușor de ignorat dacă se întâmplă din când în când, dar poate fi o adevărată zgârietură de cap dacă se întâmplă mai des. Unii utilizatori ajung repede la concluzia că dispozitivul lor este controlat de altcineva de la distanță. Cu toate acestea, adevărul este adesea mult mai simplu. În acest articol, vă prezentăm cele mai bune 9 moduri de a remedia problema „Ecranul telefonului Android continuă să pornească aleatoriu”.

Citeste si: Samsung Calendar nu se sincronizează cu Google Calendar? Iată 7 remedieri

Dezactivați Lift To Wake

Lift to wake este o caracteristică la îndemână care vă permite să vă uitați rapid prin notificări și să vă uitați la ora de pe telefon, fără a fi nevoie să apăsați un buton. După cum sugerează și numele, trebuie pur și simplu să ridicați telefonul pentru a activa ecranul de blocare. Pe anumite telefoane, această funcție este activată în mod implicit. Dacă nu doriți ca ecranul dispozitivului dvs. să fie activat de fiecare dată când îl ridicați, iată cum îl puteți opri.

Pasul 1: Mergi la Setări și selectați Caracteristici avansate.

Pasul 1: Accesați Setări și selectați Funcții avansate.

Pasul 2: Apăsați pe Mișcări și gesturi.

Pasul 2: atingeți Mișcări și gesturi.

Pasul 3: Opriți comutatorul de comutare pentru Ridică pentru a te trezi.

Pasul 3: Opriți comutatorul de comutare pentru ca Lift să se trezească.

Dezactivați Atingeți de două ori pentru a porni ecranul

Dacă ecranul telefonului dvs. continuă să pornească în timp ce vă agitați cu el, cel mai probabil se datorează funcției „Atingeți de două ori pentru a porni ecranul”. Această funcție la îndemână vă reduce dependența de tasta laterală pentru a vă debloca telefonul. Este nevoie de o dublă atingere pentru a vă bloca telefonul sau pentru a activa ecranul de blocare. Dacă nu doriți ca telefonul să răspundă în timp ce atingeți ecranul inactiv, iată cum puteți dezactiva atingerea dublă pentru ecranul de blocare.

Pasul 1: Mergi la Setări și selectați Caracteristici avansate.

Pasul 1: Accesați Setări și selectați Funcții avansate.

Pasul 2: Apăsați pe Mișcări și gesturi.

Pasul 2: atingeți Mișcări și gesturi.

Pasul 3: Opriți comutatorul de comutare pentru Atingeți de două ori pentru a porni ecranul.

Pasul 3: Opriți comutatorul de comutare pentru Doube atingeți pentru a porni ecranul.

Asigurați-vă că tasta laterală nu este apăsată

Lăsând deoparte erorile software, există șanse mari ca ecranul telefonului să continue să se aprindă aleatoriu din cauza declanșării tastei laterale. De cele mai multe ori, acest lucru se datorează unei carcase defectuoase care nu se potrivește perfect pentru telefonul dvs. și se apasă pe tasta laterală. Inspectați cu atenție cazul pentru a ști sigur. Mai bine, scoateți telefonul din carcasă și folosiți-l puțin pentru a vedea dacă întâmpinați din nou problema.

Dezactivați Asistentul Google când telefonul este blocat

Telefonul dvs. este foarte receptiv la declanșatorul vocal „Hei Google”. Poate chiar declanșa asistentul vocal atunci când telefonul este blocat, punând în acțiune ecranul de blocare inactiv. Declanșatoarele accidentale pot fi mai puțin frecvente, dar se știe că se întâmplă. Iată cum puteți dezactiva Asistent Google când telefonul este blocat.

Pasul 1: Apasă pe Widget Google pe ecranul de pornire al telefonului dvs. Ca alternativă, lansați aplicația Google din sertarul de aplicații.

Pasul 2: Atingeți pe dvs poză de profil în colțul din dreapta sus al ecranului.

Pasul 2: Atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus al ecranului.

Pasul 3: Lovit Setări.

Pasul 3: Apăsați Setări.

Pasul 4: Selectați Asistent Google.

Pasul 4: Selectați Asistentul Google.

Pasul 5: Apăsați pe Ecran de blocare.

Pasul 5: Atingeți ecranul de blocare.

Pasul 6: Opriți comutatorul de comutare pentru Răspunsurile asistentului pe ecranul de blocare.

Pasul 6: dezactivați comutatorul de comutare pentru răspunsurile Asistentului pe ecranul de blocare. Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

Reporniți telefonul în modul sigur

Dacă bănuiți că ecranul telefonului dvs. continuă să pornească aleatoriu din cauza unei aplicații terțe care funcționează defectuos, încercați să reporniți telefonul în modul Safe. Apăsați și mențineți apăsată tasta laterală pentru a intra în meniul de alimentare, apoi apăsați și mențineți apăsată opțiunea Oprire pentru a activa Modul sigur. Odată ce telefonul dvs. intră în modul sigur, va dezactiva toate aplicațiile terță parte din sistem. Dacă întâmpinați din nou problema, înseamnă că aplicațiile terță parte nu au nicio legătură cu aceasta. Cu toate acestea, dacă telefonul dvs. continuă să funcționeze normal, va trebui să vă dați seama care aplicație terță parte este vinovată din spatele acestei probleme și să o eliminați de pe dispozitiv.

Utilizați un încărcător diferit

Dacă întâmpinați doar declanșări aleatorii a ecranului de blocare în timp ce vă încărcați telefonul, este probabil din cauza unui încărcător defect. Inspectați cablul USB și adaptorul de alimentare pentru orice deteriorare. Dacă încărcătorul nu este capabil să alimenteze telefonul în mod constant, acesta va face acest lucru în rafale. Acest lucru face ca ecranul de blocare să se aprindă aleatoriu. Puteți încerca chiar să utilizați o altă priză de perete dacă sunteți sigur că nu este nimic în neregulă cu încărcătorul.

Verificați senzorul de proximitate

Senzorul de proximitate al telefonului dvs. este responsabil pentru întreruperea afișajului atunci când aduceți telefonul aproape de ureche la preluarea unui apel. Dacă acest senzor începe să funcționeze defectuos, va declanșa ecranul de blocare în acțiune în momente aleatorii. Apelează *#0*# pe telefon și atingeți „Senzor” pentru a efectua un test rapid de diagnosticare. Ștergeți rapid ecranul telefonului pentru a vă asigura că murdăria și murdăria nu se adună pe senzor. Citiți acest articol pentru a afla alte trucuri pentru a rezolva această problemă.

Actualizați sistemul de operare al telefonului dvs

Dacă problema cu care te confrunți este legată de erori, sunt șanse ca producătorul să-l fi corectat deja cu o actualizare. Iată cum puteți actualiza sistemul de operare al telefonului dvs.

Pasul 1: Conectați-vă telefonul la a Rețea WiFi și conectați-l încărcător.

Pasul 2: Mergi la Setări și selectați Actualizare de software.

Pasul 2: Accesați Setări și selectați Actualizare software. Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

Pasul 3: Apăsați pe Descarca si instaleaza. Smartphone-ul dvs. va verifica dacă există actualizări noi.

Pasul 3: Apăsați pe Descărcare și instalare. Smartphone-ul dvs. va verifica dacă există actualizări noi. Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

Pasul 4: Dacă este disponibilă o actualizare, atingeți Instaleaza acum. De asemenea, puteți programa actualizarea pentru o dată ulterioară.

Efectuați o resetare din fabrică a dispozitivului dvs

Dacă problema este strict legată de software, puteți efectua o resetare din fabrică a dispozitivului dvs. ca o măsură de ultimă oră pentru a o remedia. Asigurați-vă că ați făcut o copie de rezervă a tuturor datelor dvs. personale, deoarece o resetare completă a telefonului îl va șterge definitiv.

Pasul 1: Mergi la Setăriderulați în jos și selectați Management general.

Pasul 1: Accesați Setări, derulați în jos și selectați Gestionare generală. Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

Pasul 2: Apăsați pe Resetați.

Pasul 2: Atingeți Resetare. Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

Pasul 3: Selectați Resetarea datelor din fabrică.

Pasul 3: Selectați Resetarea datelor din fabrică. Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

Pasul 4: Derulați în jos și atingeți Resetați.

Pasul 4: Derulați în jos și atingeți Resetare. Top 9 moduri de a remedia „Ecranul telefonului Android continuă să se pornească aleatoriu”

Întrebări frecvente (FAQs)

De ce ecranul telefonului meu continuă să pornească aleatoriu?

Dacă ecranul telefonului dvs. se aprinde aleatoriu fără să apăsați tasta laterală, ar putea fi din cauza funcției „Ridicare până la trezire” care activează ecranul de blocare pentru a vă oferi o privire rapidă la notificări de fiecare dată când ridicați telefonul. Puteți dezactiva această funcție din setările avansate.

Atingerea fantomă poate face ca ecranul telefonului meu să se aprindă aleatoriu?

Deși este foarte neobișnuit ca atingerile fantomă să afecteze ecranul de blocare al telefonului, nu este cu totul imposibil. Dacă funcția „Atingeți de două ori pentru a trezi” este activată pe dispozitivul dvs., aceasta poate cauza atingeri fantomă să pornească ecranul. Pentru a elimina atingerile fantomă, ștergeți bine ecranul telefonului și înlocuiți protectorul de ecran.

Cum aflu dacă senzorul de proximitate de pe telefonul meu este stricat?

Un senzor de proximitate defect poate declanșa aleatoriu ecranul de blocare al telefonului. Apelează *#0*# și atingeți „Senzor” pentru a rula un test de diagnosticare pe acesta.

Citeste si: 5 cele mai bune playere video pentru Chromebookuri

Concluzie

Acestea sunt primele 9 moduri de a remedia problema „Ecranul telefonului Android continuă să pornească aleatoriu”. Dacă aceste remedieri nu funcționează pentru dvs., sunt șanse ca hardware-ul telefonului dvs. să fie de vină. Du-ți dispozitivul la un centru de service profesional pentru a diagnostica problema. Mai ai alte intrebari? Spune-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x