Toshiba Laptop Business nu mai este, deoarece Sharp preia

Toshiba Laptop Business nu mai este, deoarece Sharp preia

Dacă dețineți un laptop Toshiba, îl puteți numi oficial o relicvă. După ce a vândut majoritatea afacerilor sale cu laptopuri în urmă cu doi ani, Toshiba a renunțat acum la acțiunile rămase pe care le deținea. Acum a ieșit complet din afacerile pe care le-a ajutat la pionierat.

Primul laptop Toshiba

În 1985, Toshiba a lansat T1100, primul său laptop compatibil IBM. A fost considerat o parte integrantă a beneficiilor laptopurilor. Caracteristicile modelului T1100 au ajutat la stabilirea standardului laptopului de bază: baterii reîncărcabile interne, ecran LCD, dischetă și compatibilitate IBM.

Primul T1100 avea memorie de 256 KB, ecran LCD reflectorizant de 640 x 200 pixeli care putea afișa până la 80 de caractere și o unitate de dischetă de 3,5 inci. Avea 12,2 x 2,5 x 12 inci, cântărea nouă lire sterline și costa 1.999 de dolari.

Cât de departe au ajuns? Cel mai scump laptop Toshiba oferit acum pe Amazon este Laptop Toshiba Dynabook Tecra A50. Are un ecran FHD de 15,6 ″, Intel Core i7-856U, până la 4,6 GHz, 32 GB RAM, 2 TB NVMe SSD, DVDRW, HDMI, VGA, cititor de carduri, Wi-Fi, Bluetooth și Windows 10 Pro. Are 10,2 x 14,9 x 0,95 țoli și cântărește 4,85 kilograme. Costă 1.125 dolari.

Toshiba devine Dynabook

Ați observat „Dynabook” în numele laptopului recent? Acesta a fost rezultatul vânzării din 2018 a 80,1% din afacerea laptopurilor către Sharp. În acel moment a fost redenumit Dynabook.

Laptop cu sigla Toshiba Corporation pe ecran. Animație editorială conceptuală la locul de muncă modern 4K

Toshiba a scos recent un comunicat de presa explicând că a „transferat 19,9% din acțiunile restante la Dynabook Inc. pe care le deținea către Sharp Corporation. Ca urmare a acestui transfer, Dynabook a devenit o filială deținută în totalitate de Sharp. ”

În plus, a explicat că „Sharp a exercitat o opțiune de achiziție pentru restul acțiunilor restante ale Dynabook deținute de Toshiba, iar Toshiba a finalizat procedurile pentru transferul acestora”. Acest lucru a avut loc în iunie trecut, la doi ani până la luna după ce s-au vândut primele 80,1%, în ciuda faptului că compania tocmai a lansat știrea.

Nu se știe ce a dus la această înțelegere a unui pionier al laptopurilor, dar a devenit una dintre multe, iar când te gândești la companiile de laptopuri, mintea ta pur și simplu nu merge la Toshiba. Este mai probabil să mergeți la Lenovo, HP, Dell și chiar Apple.

Ca să nu mai vorbim de faptul că tabletele au luat acum o parte din piața computerelor portabile. Evitând argumentul dacă o tabletă poate înlocui un laptop, este greu să ne certăm că există acum oameni care optează pentru o tabletă sau un hibrid în locul unui laptop.

Și acesta este un domeniu în care Toshiba este încă în joc. Și-a păstrat activitatea de tabletă. Pentru ca afacerea cu laptopuri Toshiba să fie vândută așa cum era, se pare că fie nu mai era competitivă, fie vede ceva mai mare în viitor pentru tablete.

Iff căutați să înlocuiți vechiul dvs. Toshiba, verificați cele mai bune patru laptopuri de jocuri sub 1000 USD în 2020 și cinci dintre cele mai bune laptop-uri Linux în 2020.

Credit de imagine: Tastatură foto de stoc cu sigla companiei Toshiba și Imagine de stoc laptop cu sigla Toshiba Corporation prin DepositPhotos

Scroll to Top