Tot ce ar trebui să știți despre numărul dvs. IMEI

Tot ce ar trebui să știți despre numărul dvs. IMEI
⏱️ 6 min read

Numerele IMEI sunt o sursă atât de mister cât și de paranoia în cadrul multor cercuri de pe internet. Aceste numere criptice și nebuloase ștampilate în jurul diferitelor părți ale telefonului dvs. sunt utilizate în mod obișnuit pentru a identifica telefoanele, ceea ce îi face pe unii să se întrebe dacă pot fi folosiți pentru supraveghere și alte activități nefaste. Suntem aici pentru a demitiza numerele IMEI și pentru a vă spune exact ce sunt, cum funcționează și cum le puteți găsi.

Dacă știți ce este un număr IMEI și doriți doar să știți cum să verificați IMEI pe telefonul dvs., puteți să treceți direct la el aici.

Ce este un număr IMEI?

Numărul internațional de identificare a echipamentului stației mobile (IMEI) este un număr utilizat pentru a identifica un dispozitiv care utilizează rețele celulare terestre.

„Și ce este o rețea celulară terestră?” s-ar putea să întrebi. Aceasta este rețeaua pe care o utilizați atunci când efectuați un apel pe telefonul dvs. mobil sau accesați o conexiune la internet furnizată de operatorul dvs. de telefonie mobilă prin planul dvs. de date. Se numește „terestru” deoarece folosește antene laterale ale planetei, nu sateliți, pentru a se conecta.

Poate că ați adunat deja acest lucru, dar este la îndemână să aveți un răspuns definitiv la întrebare. Deoarece standardul IMEI este utilizat pentru orice dispozitiv de rețea celulară terestră, aceasta înseamnă că tabletele 3G / 4G, laptopurile cu carduri de internet fără fir PCMCIA și alte echipamente mobile sunt, de asemenea, etichetate cu aceste numere. Dacă aveți un telefon dual-SIM, veți vedea două numere IMEI, unul pentru fiecare slot SIM.

Care este scopul unui număr IMEI?

Numerele IMEI au un scop principal: identificarea dispozitivelor mobile. Scopul sau intenția lor secundară este de a preveni furtul. Dacă un dispozitiv mobil poate fi identificat universal, un hoț nu poate schimba cartela SIM pe un telefon și se așteaptă să păstreze telefonul. Numerele IMEI sunt codificate în hardware-ul dispozitivului, ceea ce face aproape imposibilă modificarea acestora fără a deteriora cumva dispozitivul.

Atunci când un operator de transport știe că un dispozitiv a fost furat, acesta poate afișa codul IMEI pe lista neagră și îl poate bloca din rețea. Mai târziu, le spune altor rețele celulare să facă același lucru.

Guvernul poate folosi numărul meu IMEI pentru a mă urmări?

imei-track

Răspuns scurt: da.

Răspuns lung: Depinde. Dacă nu pot atașa un nume sau o formă de identificare personală la numărul dvs. IMEI, nu știu cui aparține cu adevărat telefonul dvs. Aceasta este adesea problema cu clienții care plătesc în avans. Deoarece nu semnează contracte cu operatorii lor wireless, nu există nicio modalitate de a atașa o față sau un card de identitate la numărul IMEI. Procesul de a face acest lucru este, în cel mai bun caz, plictisitor.

Dacă aveți un contract cu un operator de telefonie mobilă, guvernul ar putea utiliza un mandat de căutare pentru a accesa informațiile IMEI pentru urmărirea numărului și a locației. Deci, chiar dacă schimbați cartela SIM cu una preplătită, puteți fi urmărită. Vom discuta acest lucru pe larg într-o altă postare.

Guvernul nu este singura entitate de care ar trebui să vă faceți griji. Hackerii vă pot urmări, dacă este necesar, utilizând numărul dvs. IMEI. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste situații nu se întâmplă foarte des cetățeanului mediu.

TOATE Dispozitivele mobile au numere IMEI?

check-imei-number-header

Deoarece telefoanele contrafăcute nu sunt făcute cu respectarea reglementărilor în minte, le lipsește adesea numerele IMEI. În 2010 India probleme întâmpinate cu aceste dispozitive și au încercat de ani buni să contracareze problema. Răspunsul la întrebare este „Nu, unele dispozitive nu au numere IMEI, dar sunt adesea ilegale”.

Există, de asemenea, zvonuri conform cărora agențiile guvernamentale din întreaga lume folosesc dispozitive fără IMEI pentru a evita urmărirea operațiunilor negre de contrainteligență.

Numărul meu IMEI este valid?

Unele telefoane contrafăcute au numere IMEI rele. Cel mai simplu mod de a verifica manual validitatea unui număr IMEI este folosind Formula Luhn pentru verificarea codurilor de identificare. Dacă doriți o modalitate mai ușoară de a vă verifica IMEI, există întotdeauna verificator online la IMEI.Info.

Cum să vă verificați numărul IMEI

Verificați IMEI pe telefonul Android

Cea mai rapidă metodă de verificare a numărului IMEI de pe telefon este deschiderea tastaturii și tastarea * # 06 #. Numărul dvs. IMEI ar trebui să apară pe ecran instantaneu. Din păcate, nu veți putea să copiați și să inserați numărul, așa că va trebui să îl scrieți separat pentru a-l păstra.

Alternativ sau dacă ultima metodă nu funcționează din orice motiv, puteți accesa „Setări -> Despre telefon -> Stare -> Informații IMEI”.

check-imei-number-android

Dacă sunteți oarecum un tezaur, atunci pregătiți-vă să vă simțiți justificat pentru că țineți acea cutie pe care smartphone-ul dvs. a venit! Numărul IMEI al unui telefon nou este de obicei scris pe cutie, eventual pe un autocolant cu codul de bare pe el.

Un pic mai ciudat, dar dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează, atunci este posibil să vă puteți găsi numărul IMEI pe tava cartelei SIM sau dacă telefonul dvs. are un capac detașabil, sub bateria telefonului.

Verificați IMEI pe iPhone

imei-number-iphone

Metoda de verificare a IMEI pe iPhone este cam aceeași. Introduceți doar * # 06 # pe tastatura telefonului, apăsați butonul verde „Apelați”, iar IMEI dvs. va apărea pe ecran.

În caz contrar, puteți verifica numărul IMEI al iPhone-ului dvs. uitându-vă pe spatele telefonului. Îl veți găsi scris cu litere mici sub marca „iPhone”.

Rulați IMEI Check for Your Phone

Deci, acum că aveți IMEI, doriți să faceți ceva cu el, nu? Există o mulțime de site-uri pe care puteți introduce numărul IMEI al telefonului dvs., cum ar fi imei.info – și în schimb veți obține o listă cu specificații exacte și informații despre dispozitivul dvs. Un alt site, imeipro.info, vă permite să utilizați numărul IMEI pentru a verifica dacă telefonul dvs. a fost inclus pe lista neagră / raportat ca pierdut sau furat. Este întotdeauna bine să faceți dacă cumpărați un telefon la mâna a doua.

verificați-site-ul-număr-imei

IMEI este minunat!

Dacă există ceva care ne-a ajutat să oprim cel mai eficient hoții, este standardul IMEI. Deși numărul ar putea fi încă folosit împotriva dvs., merită riscul.

Vă rugăm să vă alăturați discuției postând un comentariu mai jos!

Credit de imagine: © Raimond Spekking /, prin Wikimedia Commons

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x