Acest articol va oferi o introducere în profunzime a AWS S3 – serviciul de stocare sigur, scalabil și foarte ieftin de la Amazon Web Services.

Dacă ați lucrat vreodată ca dezvoltator, probabil ați întâlnit cazuri de utilizare a stocării fișierelor. De la imagini simple la videoclipuri mari, încărcarea, stocarea și accesarea acelor fișiere atunci când aveți nevoie de ele este întotdeauna dificilă.

Răspunsul obișnuit la stocarea fișierelor este să le păstrați pe același server unde găzduiți aplicațiile dvs. web. Dar odată cu apariția arhitecturilor fără server și a aplicațiilor cu o singură pagină, stocarea fișierelor pe același server nu este o idee bună.

Ați putea susține că puteți stoca fișiere în baze de date. Dar crede-mă, nu va fi o experiență plăcută.

Deci, care este o altă opțiune?

Ce este S3?

Să ne uităm la AWS S3. S3 este un serviciu de stocare ușor de utilizat, scalabil și ieftin de la Amazon. Puteți utiliza S3 pentru a stoca orice cantitate de date pentru o gamă largă de cazuri de utilizare.

Găzduirea statică a site-urilor web, arhivarea datelor și livrarea de software sunt câteva scenarii generale în care S3 ar fi un instrument perfect.

Puteți împinge și extrage cu ușurință datele cu S3 folosind AWS SDK. S3 acceptă, de asemenea, o serie de limbaje de programare populare, astfel încât să puteți utiliza stiva dvs. existentă și să integrați S3 destul de ușor.

Tot ce trebuie sa stiti despre AWS S3
Consola AWS

S3 oferă, de asemenea, o interfață excelentă de utilizator prin intermediul Consola AWS. Îl puteți utiliza pentru a vizualiza datele împinse la S3 împreună cu opțiuni suplimentare, cum ar fi securitatea și controlul versiunilor.

Cupe

În S3, fișierele sunt stocate în cupe. Găleatele sunt similare cu folderele de pe computer.

Fiecare găleată are propriul său nume unic, care poate fi folosit o singură dată. De exemplu, dacă există o găleată numită „freecodecamp”, nici dumneavoastră, nici altcineva nu puteți reutiliza același nume de găleată.

Acest lucru este util pentru a identifica în mod unic resursele și pentru găzduirea statică a site-urilor web cu nume de domenii.

Nu există limite cu privire la numărul de fișiere pe care le puteți stoca într-o bucket. Găleatele oferă, de asemenea, funcții suplimentare, cum ar fi controlul versiunii și politici.

De asemenea, puteți utiliza diferite găleți pentru o singură aplicație. De exemplu, o aplicație care stochează dosare medicale poate utiliza două găleți: una pentru datele clienților privați și o altă găleată publică care conține hârtii albe.

S3 este, de asemenea, un serviciu de stocare bazat pe obiecte, ceea ce înseamnă că S3 consideră fiecare fișier un obiect. Fiecare obiect poate avea propriile metadate care includ numele, dimensiunea, data și alte informații.

Tipuri de stocare S3

S3 are trei clase de stocare bazate pe cazuri de utilizare generale.

S3 Standard

S3 Standard este planul de stocare implicit în care veți fi introdus atunci când începeți să utilizați S3. Clasa de depozitare standard are performanțe, durabilitate și disponibilitate excelente.

S3 Standard este cel mai bun dacă aveți date pe care trebuie să le accesați frecvent.

Acces rar S3 (S3-IA)

S3 Infrequent Access oferă un preț mai mic pentru date comparativ cu planul standard. Puteți utiliza S3-IA pentru date de care aveți nevoie mai rar.

S3-IA este excelent pentru cazuri de utilizare, cum ar fi copiile de rezervă și recuperarea în caz de dezastru.

Gheţar

Ghețarul este cea mai puțin costisitoare opțiune de stocare din S3, dar este concepută pentru stocarea de arhivă. Nu puteți prelua date de la Glacier la fel de repede ca Standard sau S3-IA, dar este o opțiune excelentă pentru arhivarea datelor pe termen lung.

Pe lângă alegerea uneia dintre aceste trei clase de stocare, puteți seta și politici privind ciclul de viață în S3. Aceasta înseamnă că puteți programa fișiere pentru a fi mutate automat în S3-IA sau Glacier după o anumită perioadă de timp.

De ce să folosiți S3?

Companii precum Netflix, Dropbox și Reddit sunt utilizatori pasionați de S3. Popularul sistem de stocare a fișierelor Dropbox și-a construit întreaga capacitate de stocare deasupra Amazon S3.

Să ne uităm la unele dintre caracteristicile de bază ale S3 și să înțelegem de ce este atât de popular atât în ​​întreprinderi, cât și în startup-uri.

Este accesibil

S3 este ieftin. Adică super ieftin în comparație cu alte soluții de stocare. Și cu S3, plătiți doar pentru ceea ce utilizați. Nu există costuri inițiale, nici configurare. Este doar plug and play.

În plus față de prețuri accesibile, S3 oferă un nivel gratuit. Acest nivel gratuit vine cu 5 GB de spațiu de stocare, 20.000 de cereri GET, 2.000 de cereri PUT, COPIE, POST sau LIST și 15 GB de transfer de date. Nivelul gratuit este disponibil în fiecare lună în primul an.

Cu S3 puteți evita să plătiți pentru spațiu sau lățime de bandă de care s-ar putea să nu aveți nevoie.

Este scalabil

S3 se potrivește cu aplicația dvs. Deoarece plătiți doar pentru ceea ce utilizați, nu există nicio limită la datele pe care le puteți stoca în S3.

Acest lucru este util în mai multe scenarii, în special în timpul unei creșteri neașteptate a creșterii utilizatorilor. Nu trebuie să cumperi spațiu suplimentar. S3 te acoperă.

Este sigur

Unul dintre multele motive pentru care companiile preferă S3 este înclinația către securitate. În timp ce trebuie să securizați configurările personalizate ale serverului, S3 este sigur în mod implicit.

Acest lucru nu înseamnă că nu puteți stoca informații accesibile publicului în S3. S3 blochează toate datele dvs. cu securitate ridicată, cu excepția cazului în care configurați în mod explicit să nu.

S3 menține, de asemenea, programe de conformitate, cum ar fi PCI-DSS, HIPAA / HITECH, FedRAMP, Directiva UE privind protecția datelor și FISMA, pentru a vă ajuta să îndepliniți cerințele de reglementare din industrie.

Are versiuni

Versionarea înseamnă păstrarea mai multor copii ale unui fișier și urmărirea modificărilor acestuia în timp. Acest lucru este util, mai ales atunci când gestionați date sensibile.

De asemenea, puteți recupera fișierele șterse accidental atunci când activați versiunea cu S3.

Cu toate acestea, dacă activați versiunea, stocați mai multe copii ale aceluiași document. Acest lucru poate avea un efect asupra prețurilor, precum și asupra cererilor de citire / scriere pe care le faceți.

Deci, ia în considerare acest lucru în timp ce integrezi versiunile pentru aplicația ta.

Versiunea este dezactivată în mod implicit pentru S3, dar puteți activa versiunea utilizând AWS Console.

Este durabil

Durabilitatea datelor este o caracteristică subevaluată a S3. Având în vedere cât de comună este pierderea de date în rândul companiilor, durabilitatea datelor este un factor esențial de luat în considerare atunci când construiți software de întreprindere.

S3 oferă o infrastructură de stocare extrem de durabilă. S3 stochează redundant date în mai multe facilități, asigurându-vă siguranța datelor în cazul unei defecțiuni a sistemului. S3 efectuează, de asemenea, verificări regulate ale integrității datelor pentru a vă asigura că datele dvs. sunt intacte.

S3 oferă 99,9999999999% durabilitate (denumită durabilitate 9s) și 99,99% disponibilitate a obiectelor într-un anumit an.

S3 cazuri de utilizare

Gazduire site-uri statice

Puteți utiliza S3 ca platformă statică de găzduire a site-urilor web. Diferența dintre site-urile statice și dinamice constă în faptul că site-urile web dinamice primesc și procesează datele introduse de utilizator. Site-urile statice sunt utilizate numai pentru afișarea informațiilor.

Odată cu apariția Aplicații pentru o singură pagină, puteți găzdui o aplicație web completă pe S3, de multe ori gratuit.

Cadrele precum React și Angular au făcut ca procesarea de intrare a utilizatorului să aibă loc în browser. Puteți construi un SPA care să asculte API-uri terțe și să îl găzduiască în S3.

S3 are, de asemenea, un suport excelent pentru rutare, astfel încât să puteți utiliza și propriul domeniu personalizat.

Recent am scris un articol despre găzduirea unei aplicații web React folosind S3 și puteți găsi articolul aici.

Analize

Puteți rula interogări pe datele dvs. S3 fără a vă muta datele pe o platformă de analiză. Acest lucru face din S3 un caz de utilizare excelent pentru construirea de aplicații de analiză puternice.

S3 oferă mai multe opțiuni, inclusiv S3 Select, Amazon Athena și Amazon Redshift Spectrum. Le puteți combina și cu AWS Lambda pentru a efectua procesarea datelor din mers.

Distribuire a unui fisier

Amazon S3 poate fi, de asemenea, utilizat ca o soluție ieftină de partajare a fișierelor. Așa cum am menționat mai devreme în articol, celebrul serviciu de partajare a fișierelor Dropbox a fost construit pentru prima dată pe S3.

Cu politici de securitate flexibile, vă puteți configura cupele S3 cu permisiuni personalizate pentru diferiți clienți. S3 oferă, de asemenea accelerarea transferului pentru a accelera transferurile mari de fișiere pe distanțe mai mari.

rezumat

Amazon S3 este un instrument excelent pentru a lucra pentru cerințele dvs. de stocare a aplicațiilor web sau mobile. Având la bază prețurile și scalabilitatea la cerere, S3 a fost soluția preferată de stocare în cloud pentru întreprinderile mici și mari.

Companiile de la Netflix la Pinterest au încredere în S3 cu datele lor, datorită promisiunii de durabilitate a datelor de 99,999999999% de la Amazon.

De asemenea, puteți utiliza Amazon S3 ca soluție de stocare personală sau puteți găzdui următorul dvs. proiect prin găzduirea statică a site-ului. Pe scurt, S3 este o soluție excelentă de stocare multifuncțională pentru o gamă largă de cazuri de utilizare.

Scriu în mod regulat despre Machine Learning, Cyber ​​Security și AWS. Vă puteți înscrie pentru buletin informativ săptămânal Aici.