Tot ce trebuie să știți despre încărcarea fără fir

Tot ce trebuie să știți despre încărcarea fără fir
⏱️ 4 min read

Încărcarea fără fir a devenit un lucru. În multe modele de telefoane, îl puteți încărca fie nativ, plasându-l pe un port de încărcare wireless, fie puteți atașa un modul care vă permite să obțineți același efect. Pentru cei dintre voi care sunt un pic frustrați de gândul de a juca cu cabluri pentru a vă încărca zilnic telefonul, încărcarea fără fir a prezentat o alternativă viabilă. Dar cât știi cu adevărat despre încărcătorul pe care îl folosești acasă sau la o cafenea?

Cum functioneaza

Când folosiți termenul “încărcare wireless”, se pare că cumva veți putea încărca telefonul la orice distanță de unitatea de încărcare. Este înșelător, dar un rău necesar, care oferă o terminologie mai simplă de înțeles. Realitatea este că “încărcarea fără fir” este de fapt încărcarea cu inducție magnetică.

Încărcătoarele cu inducție magnetică, așa cum sugerează și numele, au o bobină electromagnetică puternică în centru care generează un câmp. În momentul în care așezați dispozitivul pe o suprafață de încărcare, bobina magnetică a încărcătorului se va porni, iar dispozitivul dvs. se va încărca utilizând câmpul magnetic generat de acesta. Capătul dispozitivului funcționează invers, preluând câmpul magnetic și transformându-l în energie utilizabilă.

Vă rugăm să rețineți că acest lucru este diferit de cablurile de încărcare magnetică găsite în unele modele Mac. Aceste cabluri utilizează magneți pentru atașarea la porturile lor, dar trec curentul din punctul A în punctul B prin conducție, nu prin inducție.

Cât de repede se încarcă telefonul?

Viteza ciclului de încărcare al unui telefon depinde în totalitate de amperaj și tensiune. Dacă le înmulțiți pe ambele, veți ajunge la puterea efectivă de putere transferată de la încărcător la telefon. Un încărcător de 12 volți care furnizează 500 miliamperi de curent nominal se va încărca la 6 wați de putere nominală. Capacitatea bateriei telefonului este măsurată în miliamp-ore (mAh). Pe de altă parte, încărcătorul mediu vă va arăta câtă tensiune în curent continuu (DC) va furniza și la ce amperaj îl va livra.

Încărcătoarele tipice de perete vor livra 1 amp de curent nominal la 5 volți de tensiune. Aceasta încarcă o baterie de 3.000 mAh în aproximativ 3,6 ore. Majoritatea încărcătoarelor fără fir vor urma, de asemenea, acest ghid (5 volți de tensiune), dar vor scădea ușor amperajul (cel mai mare pe care l-am văzut este de 0,65 amperi). Așteptați-vă ca telefonul dvs. să dureze mai mult pentru încărcare în acest caz. Pentru a vă da seama cât timp va dura telefonul dvs. să se încarce pe un încărcător wireless, verificați amperajul acestuia și comparați-l cu curentul nominal de 1 amp livrat de încărcătorul tipic de perete.

Există și alte dispozitive care utilizează încărcarea prin inducție

Periuta de dinti electrica

Încărcarea fără fir, așa cum se înțelege astăzi, nu a fost doar un lucru nou apărut odată cu apariția smartphone-urilor. Dacă aveți o periuță de dinți electrică sau un aparat de bărbierit “umed și uscat”, probabil că utilizați acea tehnologie chiar acum. Pentru a evita scurtcircuitul, orificiile de încărcare ale dispozitivelor care se așteaptă să aibă suprafețe umede sunt protejate în spatele carcasei groase a dispozitivului. Acest lucru face ca inducția să fie singura modalitate de încărcare.

Este posibil să vă deturnați telefonul prin intermediul încărcătorului wireless?

Este posibil să fi auzit de cazuri în care telefoanele oamenilor au fost sparte și informațiile au fost furat prin încărcător într-un loc public. O nouă preocupare este în creștere, deoarece mai multe restaurante și alte locuri publice oferă încărcare wireless gratuită persoanelor cu smartphone-uri. Se poate întâmpla același lucru prin acest nou tip de încărcător?

Răspunsul (până acum) este un “nu” răsunător. Motivul pentru care stațiile de încărcare prin cablu au reușit să fure informații s-a bazat pe portul USB al telefonului (toate cele cinci fire). Acest lucru a permis unor stații de încărcare să acționeze ca un computer care ar interacționa cu telefonul. Cu încărcarea fără fir, bobinele de inducție au un singur scop: Porniți magnetul, astfel încât telefonul să poată sufoca niște suc.

Desigur, toate acestea se pot schimba dacă producătorii de telefoane decid să permită dispozitivelor lor să folosească încărcătoare fără fir ca puncte de schimb de informații. Când va veni acel moment, aceasta va deveni o preocupare legitimă.

Dacă mai aveți întrebări despre încărcarea fără fir sau aveți fapte minunate de împărtășit, asigurați-vă că vă spuneți părerea într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x