Tot ce trebuie să știți despre înrădăcinarea telefonului dvs. Android

⏱️ 7 min read

Este posibil ca noi toți să fi auzit, la un moment dat, de cuvânt, Înrădăcinarea. Și uneori folosit și. Dar ce înseamnă exact Înrădăcinarea? Care sunt efectele cauzării înrădăcinării smartphone-ului dvs.? Este chiar sigur pentru dvs. să îl folosiți? Ar trebui să vă rădăcinați dispozitivul? Care vor fi consecințele și atâtea întrebări nesfârșite cărora nu li se răspunde clar în toate postările de blog sau în articolele tehnologice?

Cu toate acestea, pentru a vă ajuta pe toți cu ceea ce este de fapt înrădăcinare și care pot fi rezultatele sale, aici suntem cu un articol despre același lucru. Pentru a afla mai multe despre aceasta, continuați să citiți mai departe.

Ce este rootarea Android?

Ce este înrădăcinarea?

Înrădăcinarea pentru un Android este similară cu Jailbreaking. Aceasta este o modalitate prin care puteți instala aplicații neaprobate, șterge toate bloatware-urile nedorite, actualiza sistemul de operare, overclock sau underclock procesorul, înlocui firmware-ul, practic personalizați orice de pe telefon.

Înrădăcinarea permite tabletelor, smartphone-urilor și altor dispozitive bazate pe Android să obțină un control numit în mod obișnuit „Acces Root”. Prin intermediul cărora, limitările pe care producătorii și dezvoltatorii de hardware le pun pe un anumit telefon pot fi eliminate. Asta înseamnă că veți putea înlocui sistemul sau ceea ce numim noi, aplicațiile încorporate.

Cu rooting, puteți rula aplicații specializate specifice care altfel ar avea nevoie de permisiuni la nivel de administrator. Puteți efectua anumite operațiuni care în mod normal nu sunt accesibile unui utilizator normal de Android.

De ce ar trebui să vă rădăcinați dispozitivul?

Există multe motive pentru care această metodă avansată, dar riscantă, este preferată de mulți utilizatori de Android. Cu toate acestea, unii dintre ei se află pe lista motivelor:

 1. Puteți automatiza totul.
 2. Pentru backupul telefonului dvs. pentru tranziții fără probleme.
 3. Deblocați caracteristicile ascunse și instalați aplicații incompatibile.
 4. Sporiți viteza telefonului și durata de viață a bateriei.
 5. Blocați anunțurile în orice aplicație de pe telefon.
 6. Flashează un ROM personalizat și Kernel.
 7. Modificați colțurile întunecate ale lui Droid.
 8. Eliminați bloatware-ul preinstalat.

Care sunt avantajele înrădăcinării dispozitivului?

Mulți oameni preferă înrădăcinarea dispozitivelor în zilele noastre. De fapt, multe companii precum HTC, Asus, Google și Sony oferă posibilitatea de a debloca dispozitive. Cu siguranță, pentru vastele avantaje ale înrădăcinării, mulți oameni îl acordă prioritate. Să vedem câteva dintre ele:

 1. Înrădăcinarea vă oferă controlul general al aplicației cu diferitele opțiuni de copiere de rezervă, restaurare, editare și eliminare a bloatware-ului care vine în general încorporat în telefon.
 2. Vă permite controlul complet asupra Kernel-ului. adică vă permite să underclockați și overclockați GPU și CPU.
 3. Puteți avea procese personalizate automatizate la nivel de sistem cu ajutorul aplicațiilor terță parte.
 4. Puteți instala un firmware personalizat, numit și ROM personalizat sau software, care vă va permite unele controale suplimentare asupra telefonului dvs. înrădăcinat.
 5. Puteți schimba aspectul complet al telefonului dvs. alegând diverse teme. De asemenea, puteți extinde durata de viață a bateriei și îmbunătăți performanța.

Care sunt dezavantajele înrădăcinării dispozitivului?

În timp ce înrădăcinarea vă oferă întregul control asupra dispozitivului dvs. Android și este destul de popular în rândul utilizatorilor de Android, există riscuri semnificative de a face acest proces, de asemenea. Faptul foarte obișnuit și incontestabil că garanția droid-ului dvs. va fi anulată sau poate, de asemenea, să se împiedice, ceea ce înseamnă că nu va mai funcționa, există și alte restanțe majore de înrădăcinare. Spuneți-le:

 1. Fie că este vorba de o înrădăcinare individuală cu intenția de a elimina bloatware-ul sau de a-și personaliza telefonul, pot fi introduse programe malware în dispozitiv în timpul procesului. Acest lucru vă poate pune în pericol e-mailurile, listele de contacte și alte date importante.
 2. Performanța slabă poate fi indusă în unele cazuri, chiar dacă obiectivul de rootare este îmbunătățirea performanței telefonului, este posibil să rămâneți cu o funcționare mai slabă. În lăcomia de a obține un randament mai bun prin înrădăcinare, mulți utilizatori au pierdut chiar și ceea ce aveau anterior.
 3. Virușii se elimină cu ușurință atunci când vă rădăcinați dispozitivul. Aceasta este o preocupare majoră în timp ce se ia în considerare înrădăcinarea. Ori de câte ori modificați codul software, riscați să introduceți un virus.

Diferența dintre Rooting și Jailbreaking:

Jailbreaking implică o ocolire a mai multor tipuri de limitări Apple, modificarea sistemului de operare, instalarea de aplicații aprobate neoficial și acordarea utilizatorului drepturi la nivel de administrare.

O parte din Jailbreaking, adică capacitatea de a încărca lateral aplicațiile este permisă pe dispozitivele Android fără permisiuni root. Aceasta este o explicație mai bună a înrădăcinării în termeni de Jailbreaking.

Este sigur să vă rădăcinați smartphone-ul?

Fiind un fenomen foarte acceptat, înrădăcinarea este întotdeauna pusă la îndoială dacă este sigură sau nu pentru dispozitivul dvs. Deoarece modificați direct setările încorporate ale telefonului deja instalat de producător, este un punct care trebuie pus la îndoială în caz de siguranță.

Cu caracteristici excelente, vine o responsabilitate imensă. Deși înrădăcinarea are cu sine oportunități uimitoare pe care telefoanele tradiționale nu le oferă, are și unele aspecte riscante.

Principalele preocupări sunt: ​​anularea garanției telefonului, smartphone-ul poate fi blocat. Programele malware pot intra cu ușurință în telefonul dvs. mobil.

Este ilegal să vă rădăcinați smartphone-ul?

Acest concept de a stabili dacă înrădăcinarea Android este legal sau ilegal este de fapt un concept respectiv. În timp ce în unele țări înrădăcinarea nu este mare lucru, în altele, este considerată ilegală.

Înrădăcinarea unui dispozitiv implică eliminarea restricțiilor impuse de producători sau de OEM-urile dispozitivelor. În Google Nexus, în SUA, sub DCMA, înrădăcinarea smartphone-ului este legală, în timp ce înrădăcinarea tabletei este ilegală.

De asemenea, unele companii vă oferă să vă conectați dispozitivul cu permisiunea lor, altele nu.

Ce instrumente au nevoie pentru înrădăcinarea Android?

Acum pe zi, există multe instrumente care vă pot ajuta să vă rădăcinați telefonul Android. Dar preferatul meu personal este managerul magisk și pentru dispozitivele vechi prefer în continuare SuperSu.

Puteți dezrădăcina telefonul înrădăcinat din nou?

Acum mulți dintre voi s-ar putea să vă întrebați dacă puteți dezrădăcina dispozitivul pe care l-ați înrădăcinat cândva? Acest lucru poate fi din multe motive. Unul foarte comun fiind –

În cazul în care doriți o actualizare pentru smartphone-ul dvs. Android, dar nu reușiți să o faceți din moment ce ați înrădăcinat dispozitivul, vă puteți dezrădăcina dispozitivul cu câteva clicuri. Vedeți, aceasta este puterea Android. Puteți face totul cu ușurință și fără teamă.

Tot ce trebuie să faci este, accesați setările (pentru software v-ați înrădăcinat dispozitivul cu, de exemplu, aplicația SuperSU, Magisk Manager)> „Full Unroot”. Și ai terminat!

După ce v-ați dezrădăcinat dispozitivul, puteți continua procesul de rularea a actualizării Android OTA. De asemenea, puteți reporni dispozitivul după finalizarea actualizării.

Deci, băieți, totul a fost despre ce înseamnă înrădăcinarea, cum poate fi avantajos și dăunător și ce efecte sau rezultate veți obține după înrădăcinarea dispozitivului cu succes.

Sper că toți ați găsit util articolul. Pentru a fi la curent cu astfel de articole, asigurați-vă că vă abonați la newsletter-ul nostru, astfel încât să nu ratați niciunul. De asemenea, dacă aveți întrebări sau sugestii, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x