Tutto quello che devi sapere sulla tastiera iOS

Tot ce trebuie să știți despre tastatura iOS

⌛ Reading Time: 5 minutes

Ca o componentă cheie pentru tastarea oricărui lucru, tastatura iOS este o parte esențială și neprețuită a întregului sistem iOS. Deoarece petreceți mult timp tastând pe el, de ce să nu învățați cele mai bune sfaturi și trucuri pentru tastatură iOS și să profitați la maximum de asta? Deși există numeroase tastaturi terțe care promit să vă îmbunătățească viața, învățarea tastaturii implicite este cel mai bun mod de acțiune. Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți despre tastatura iOS.

Comutarea între limbi

Pentru a începe tastarea într-o altă limbă, trebuie mai întâi să accesați „Setări -> General -> Tastatură -> Tastaturi -> Adăugare tastatură nouă” pentru a adăuga o tastatură nouă. Odată ce ați terminat, identificați pictograma „glob” (arată ca un glob) de pe tastatură și țineți apăsat. Glisați degetul într-una din celelalte limbi pe care le-ați activat pentru a comuta la acesta.

Căutați Emoji diferiți

Tot ce știu Ios Keyboard Emoji Search

În lumea de astăzi, utilizarea unui emoji este a doua natură și acceptată pe scară largă chiar și în lumea profesională. În timp ce utilizați iOS 14, deschideți tastatura emoji așa cum ați face în mod normal și localizați bara „Căutare emoji” chiar deasupra opțiunilor emoji „Folosit frecvent”. Alternativ, puteți apăsa și pe pictogramele secțiunilor individuale de sub selecțiile emoji, unde aveți opțiuni pentru sport, mâncare, animale, fețe zâmbitoare etc.

Mutați cursorul

Tot ce știu Cursorul tastaturii Ios

Acesta este absolut unul dintre cele mai critice sfaturi pentru tastatură iOS de știut în iOS 14. S-au dus zilele în care puteai să atingi ecranul pentru a-ți găsi cursorul, astfel încât să îl poți muta și trage în jur. În schimb, cel mai nou software Apple se bazează pe bara de spațiu pentru a vă deplasa cursorul în jurul oricărui text pe care îl aveți pe ecran. Atingeți și mențineți apăsată bara de spațiu și deplasați cursorul în jurul valorii. Nu lăsați bara spațială, deoarece cursorul se va opri oriunde se află când ați încetat să țineți apăsat butonul. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de trackpad ascuns.

Aplicații iMessage

Una dintre cele mai bune adăugiri la iMessage din ultimii ani este includerea de extras, cum ar fi GIF-uri, Memojis, autocolante și multe altele. Pentru a începe cu aplicațiile iMessage, deschideți Mesaje și atingeți butonul de scriere ca și cum ați începe un mesaj nou. Odată ce aplicația Mesaje este deschisă, glisați spre dreapta sau spre stânga în sertarul aplicației chiar sub caseta de text iMessage și alegeți aplicația pe care doriți să o utilizați. În mod implicit, Apple include App Store, Fotografii, Muzică, Pay, Memoji, Digital Touch, printre altele.

Tot ce știu Ios Keyboard Imessage Apps

Pentru a descărca și a adăuga aplicații noi, atingeți pictograma App Store și „Obțineți” pentru a descărca orice aplicație nouă sau pachet de autocolante așa cum ați face în mod normal. După ce aplicația este descărcată, aceasta va fi adăugată automat în sertarul aplicației. Gestionarea aplicațiilor este la fel de ușoară ca un clic pe butonul cu trei puncte din extrema dreaptă a sertarului aplicației din iMessage. Atingând acest buton vă va permite nu numai să alegeți ce aplicații apar, ci și să eliminați aplicațiile de care nu mai aveți nevoie. De asemenea, puteți muta ordinea cu care apar aplicațiile trăgându-le într-o altă ordine în același ecran.

Tastatură cu o singură mână

Indiferent dacă sunteți pe iPhone 12 Mini sau Max, probabil va exista întotdeauna o instanță în care este necesară utilizarea tastaturii cu o singură mână. Din fericire, Apple s-a gândit deja la acest lucru și a făcut foarte ușoară reducerea dimensiunii tastaturii pentru o singură mână pentru tastarea rapidă cu degetul mare.

Tot ce știu Ios Keyboard Onehand Keyboard

Pentru a obține fie o tastatură cu mâna stângă, fie dreaptă, atingeți lung pictograma emoji sau glob exact așa cum ați alege o altă limbă. Când apare aceeași fereastră pop-up, există opțiuni în dreapta și în stânga pentru tastaturi. Alegeți cea care vă servește cel mai bine și o puteți seta înapoi la tastatura obișnuită urmând același proces.

Glisați la Tip

Tot ce știu Ios Keyboard Slide To Type

Activată în mod implicit, introducerea de către Apple a diapozitivului de tip a fost în mod înțeles o reacție la o serie de tastaturi de la terțe părți care oferă funcționalități similare. Utilizarea acestei funcții este într-adevăr destul de simplă, deoarece tot ce trebuie să faceți este să începeți să glisați pe ecran. Pentru a glisa și a tasta cuvântul „face”, ați începe pe „m”, apoi glisați degetul spre ake și urmăriți cum „make” se populează pe ecran. Acest lucru funcționează oriunde puteți scrie pe tastatură și nu doar în iMessage. Asta înseamnă Safari, Mail, Note, Mementouri etc.

Așteptați pentru supleanți

Tot ce știu Ios tastatură Opțiuni alternative

Deși acest lucru nu este adevărat pe întreaga tastatură iOS, un număr bun de litere și numere au un set „ascuns” de opțiuni alternative. Țineți punctul de exclamare pentru o secundă și urmăriți cum apare o altă opțiune pentru un punct de exclamare cu capul în jos. Alternativ, țineți apăsat „.” va apărea butonul punct și o opțiune pentru elipse. Acest lucru necesită un pic de experimentare, dar odată ce descoperiți opțiunile, acesta poate duce la unele ajustări foarte ușoare în modul în care tastați și comutați punctuația.

Gânduri finale

În timp ce tastatura iOS este ușor de utilizat, există mai multe opțiuni decât ar putea crede oricine când a folosit-o prima dată. Fiecare dintre aceste funcții și funcții vă va ajuta să vă îmbunătățiți experiența de tastare. În afară de tastatură, ar trebui să aflați și despre caracteristica de traducere în iOS 14.

Legate de:

  • Cele mai bune 5 blocaje publicitare pentru iOS și iPadOS în 2021
  • Cum să schimbați culoarea de fundal a notelor pe iOS
  • 5 dintre cei mai buni manageri de parole pentru iOS

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.