Tot ce trebuie să știți despre utilizarea „Partajat cu dvs.” în iOS 15

Tot ce trebuie să știți despre utilizarea „Partajat cu dvs.” în iOS 15

⌛ Reading Time: 5 minutes

iOS 15 a adus o nouă modalitate de a partaja universal imagini, videoclipuri, link-uri etc.: Împărtășită cu tine. Funcționează în aplicații precum Safari, Fotografii și Note și permite utilizatorilor să partajeze fișierele și informațiile din acele aplicații cu alții. Acest articol analizează cum să partajați fotografii și link-uri folosind meniul de partajare „Partajat cu tine” în iOS 15.

Cum funcționează „Partajare cu tine” în Safari

Împărtășim link-uri către pagini web și articole interesante cu prietenii tot timpul. Citiți ceva de genul o nouă rețetă sănătoasă sau niște știri locale și doriți să partajați un link către aceasta cu cineva cunoscut.

În versiunile anterioare de iOS, destinatarul ar trebui să deschidă aplicația Mesaje, să caute adânc în conversație pentru a găsi linkul partajat și să apese pe acesta pentru a o deschide în Safari. Acum, cu „Shared With You”, lucrurile sunt mult mai simple.

Să presupunem că cineva îmi trimite un link către un articol interesant. În loc să vă încurcați în aplicația Mesaje, va fi adăugat automat în Safari. Nu cere nicio permisiune; cu toate acestea, le puteți controla din setări.

Linkul va apărea pe pagina de pornire sub titlul „Partajat cu tine”. Pur și simplu atingeți linkul pentru a-l deschide într-o filă Safari. Este atât de ușor.

Funcția funcționează în toate aplicațiile de mesagerie și nu doar în iMessage. iOS 15 scanează și colectează toate linkurile și le afișează în Safari.

Veți observa și numele persoanei care a distribuit linkul de mai jos în Safari. Atingeți-l pentru a deschide conversația în aplicația Mesaje. Atingeți și mențineți apăsat pentru a trimite un răspuns într-o fereastră pop-up sau eliminați linkul și dezordonați spațiul.

Link Safari Partajat cu dvs. Opțiuni

Cum găsești din nou linkul într-o mare de legături din aplicația Mesaje? Simplu. Apăsați lung pe link și găsiți opțiunea de fixare. Acum puteți găsi aceste linkuri fixate în meniul de căutare Mesaje, Partajate cu dvs. și în vizualizarea Detalii a conversației.

Opțiunea PIN pentru mesaje

Cum funcționează „Partajare cu tine” în aplicația Fotografii

Ori de câte ori cineva îți partajează o fotografie, aceasta va apărea în aplicația Fotografii sub o nouă secțiune „Partajată cu tine” aflată sub fila „Pentru tine” din aplicația Fotografii. Ar putea fi o imagine pe care ați primit-o în aplicația Mesaje sau altă aplicație de chat.

Veți vedea o pictogramă de descărcare lângă imagine în aplicația Mesaje. În versiunile anterioare de iOS, ar trebui să atingeți aceasta pentru a descărca și salva imaginea în aplicația Fotografii.

Acum, nu este nevoie să-l descărcați inițial. Deschideți aplicația Fotografii pentru a vedea toate imaginile partajate în secțiunea „Partajate cu dvs.” din fila „Pentru tine”. După cum se vede în captura de ecran de mai jos, veți vedea fotografia de profil a expeditorului în partea de sus. Dacă atingeți același lucru, veți reveni la conversația din aplicația Mesaje unde imaginea a fost văzută pentru prima dată.

Aplicația Iphone Share With Me Fotografii

Nu este afișat în imagine un link în partea de jos care spune „Salvați fotografia partajată”, care vă permite să salvați fotografia, astfel încât să nu mai fie conectată doar la mesajul original. După ce salvați imaginea, opțiunea nu va mai apărea.

Poate doriți să salvați fotografia dacă sunteți genul care șterge adesea mesajele vechi. Dacă ștergeți mesajul înainte de a salva fotografia, fotografia va dispărea.

Dacă primiți fișiere în aplicația Mesaje, le puteți salva cu ușurință pentru utilizare ulterioară.

Cum să partajați fotografii de pe iCloud direct

Cu iOS 15, acum puteți partaja fotografii prin intermediul unui link iCloud în loc să partajați fotografia reală. Deschideți aplicația Fotografii și apăsați lung pe fotografia pe care doriți să o partajați cu cineva. Atingeți butonul „Partajare”, apoi selectați „Copiați linkul iCloud”.

Aplicația Icloud Link Photos Ios 15

Dacă nu vedeți opțiunea de legătură iCloud, asigurați-vă că „Fotografii iCloud și albume partajate” este activată în „Setări -> Poză de profil -> iCloud -> Fotografii”.

Icloud Photos Opțiunea Opriți partajarea Ios 15

Linkul generat poate fi partajat prin orice aplicație de mesagerie pe care o utilizați. Dacă credeți că fotografia nu ar trebui să mai fie distribuită sau a fost distribuită din greșeală, puteți opri rapid partajarea fotografiei. Deschideți aplicația Fotografii și găsiți fotografia pe care ați distribuit-o în fila „Pentru tine”. Atingeți o dată pentru a-l deschide și selectați pictograma meniului cu trei puncte pentru a găsi butonul „Opriți partajarea”.

Dezactivează complet „Partajat cu tine”.

Da, îl puteți dezactiva pentru toate aplicațiile sau pentru aplicațiile individuale. Deschideți „Setări -> Mesaje -> Partajat cu dvs.”. Aici puteți comuta această setare la nivelul întregului sistem sau pentru aplicații individuale precum Muzică, TV, Safari și Fotografii.

Opțiunea Ios 15 Partajată cu tine

întrebări frecvente

1. De ce nu pot vedea „Partajat cu tine” în Fotografii?

Există mulți oameni care raportează pe site-uri de socializare precum Reddit și Twitter despre acest lucru. Nu funcționează pentru unii utilizatori, dar se așteaptă să fie remediat în actualizările iOS ulterioare, sperăm.

2. Când expiră linkurile partajate pentru Fotografiile iCloud?

Linkul este disponibil timp de 30 de zile, după care va expira automat. Destinatarul va fi întâmpinat cu un mesaj „Recuperare eșuată” după aceea. Atunci ar trebui generat un nou link.

Încheierea

Aceasta este o caracteristică îngrijită care ar face viața mai ușoară pentru mulți oameni. Lansarea ar fi putut fi totuși mai lină. Shared With You funcționează într-un număr de aplicații și colectează date valoroase și le afișează în aplicații. Toate linkurile sunt disponibile în browserul Safari, în timp ce toate fotografiile sunt vizibile în aplicația Fotografii.

Va fi interesant de văzut unde va Apple Shared With You în actualizările viitoare.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.