Tot ce trebuie să știți despre widget-urile Windows 11

Everything You Need To Know About Windows 11 Widgets Feature
⏱️ 12 min read

Una dintre caracteristicile mari ale Windows 11 sunt widget-urile. Acestea vă pot aminti de meniul Start din Windows 10, cu excepția faptului că le accesați din bara de activități. Sunt o modalitate excelentă de a vă personaliza experiența Windows și de a obține informațiile de care doriți și de care aveți nevoie doar făcând clic pe o singură pictogramă din bara de activități. Dacă nu ați verificat încă widget-urile Windows 11, testați câteva dintre cele pe care le menționăm aici pentru a vedea cât de utile sunt.

Ce sunt widget-urile Windows 11?

Dacă ați folosit vreodată Windows 10, este posibil să fiți familiarizat cu „Live Tiles” din meniul Start. Acestea includ vremea, știrile, o galerie foto și multe altele. Widgeturile Windows 11 sunt similare, dar mai bune, deoarece nu vă aglomerează meniul de pornire și sunt mai ușor de gestionat.

Tot ce trebuie să știți despre widgeturile Windows 11 Ce

Sunt aplicații individuale pe care le adăugați la un meniu widget din bara de activități. Faceți clic pe pictograma widget și veți avea parte de vreme, sport, știri, trafic, fotografii și chiar și lista dvs. de activități. Sunteți liber să personalizați fiecare widget și să eliminați orice nu doriți. Puteți chiar să ajustați tipurile de știri pe care le vedeți.

Cum să adăugați widget-uri Windows

Dacă nu vedeți pictograma widget (un pătrat albastru și alb) în bara de activități, va trebui să adăugați caracteristica widget.

 1. Începeți prin a face clic dreapta pe bara de activități și alegeți „Setări pentru bara de activități”.
 2. Comutați opțiunea „Widget-uri” la „Activat”.
Tot ce trebuie să știți despre Windows 11 Widgets Taskbar
 1. Veți vedea pictograma apare lângă meniul de pornire. Acesta este singurul lucru care nu este prea grozav la această caracteristică. Nu puteți modifica plasarea în bara de activități.

Odată adăugat, faceți clic pe pictograma widget pentru a vedea configurația implicită. Imediat, aveți vreme, sport, fotografii și acțiuni sugerate de urmărit. Sub acestea, veți vedea o varietate de știri, inclusiv locale, naționale, internaționale și de divertisment.

Dacă doriți să adăugați un widget nou, faceți clic pe butonul „Adăugați widget-uri” chiar sub panourile widget și deasupra piesei știri.

Tot ce trebuie să știți despre widget-urile Windows 11 Adăugați widget-uri

Deși nu există multe dintre care să alegeți, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe numele widget-ului sau pe pictograma „+” de lângă acesta. Aceasta îl adaugă la lista dvs. de sub ultimul widget.

Cum să eliminați widget-urile Windows

Dacă nu vă plac unele dintre opțiunile implicite sau ați adăugat ceva de care nu mai aveți nevoie, este simplu să îl eliminați.

 1. Faceți clic pe butonul de meniu cu trei puncte din partea dreaptă sus a widget-ului pe care doriți să îl eliminați.
Tot ce trebuie să știți despre widget-urile Windows 11 Eliminați widget-urile
 1. Selectați „Eliminați widgetul”.

Acest lucru elimină widget-ul împreună cu orice setări personalizate. Dacă îl adăugați înapoi în viitor, va trebui să adăugați din nou orice setări personalizate, cum ar fi selectarea anumitor echipe sportive sau orașe pentru vreme.

Cum să schimbați setările widget-ului

Fiecare widget Windows 11 poate fi personalizat într-o oarecare măsură.

 1. Faceți clic pe butonul de meniu cu trei puncte al widget-ului și selectați „Personalizați widgetul”. Pentru acest exemplu, personalizăm widget-ul Sport.
Tot ce trebuie să știți despre Windows 11 Widgeturi Personalizați
 1. Acest lucru deschide opțiuni pentru a adăuga echipele și ligile preferate. Implicit, al meu era setat la NBA. În schimb, l-am schimbat în MLS.
Tot ce trebuie să știți despre widget-urile Windows 11 Personalizați sportul
 1. Apoi, vă va afișa cel mai bun scor(e) din liga sau echipă respectivă. Puteți face clic pe linkul „Vede mai multe MLS” pentru a vedea mai multe scoruri și detalii. Numele linkului se bazează pe liga sau echipa ta. Aceasta vă duce la pagina web MSN corespunzătoare.
Tot ce trebuie să știți despre widget-urile Windows 11 Personalizați sportul mai mult
 1. Pe lângă schimbarea setărilor, vă puteți aranja și widget-urile așa cum doriți, deși nu puteți muta nimic în secțiunea Știri, care se află sub zona de widget-uri.
 1. Trageți și plasați casetele widget individuale în ordinea în care preferați să le vedeți.
Tot ce trebuie să știți despre widget-urile Windows 11 Personalizați mutarea

Cum să personalizați Widget News

Zona de știri nu este tocmai un widget, așa că nu o puteți muta. Cu toate acestea, puteți personaliza în continuare tipurile de povești pe care le vedeți. În mod implicit, obțineți doar o grămadă de totul amestecat împreună.

 1. Secțiunea „Povestiri de top” este singura secțiune pe care nu o puteți schimba. Orice altceva depinde de tine. Derulați la prima știre de sub secțiunea „Povestiri de top”.
 2. Faceți clic pe meniul cu trei puncte din dreapta jos și selectați „Gestionați interesele”. Pentru a face acest lucru, va trebui să fiți conectat la Windows.
Tot ce trebuie să știți despre Windows 11 Widgets Știri
 1. Asta te duce la MSN.com, unde puteți adăuga și elimina interese. Cu excepția cazului în care ați adăugat interese în contul dvs. înainte, veți începe cu o tablă goală. Utilizați categoriile din stânga pentru a vă filtra opțiunile. Folosiți butonul „+” de lângă subiecte pentru a adăuga acel subiect în feed. De asemenea, puteți utiliza caseta de căutare din partea de sus pentru a căuta anumite subiecte sau site-uri/publicații.
Tot ce trebuie să știți despre Windows 11 Widgeturi Subiecte de știri
 1. De asemenea, puteți utiliza opțiunea „Ajustați-vă feedul” din stânga jos a paginii pentru a vă ajusta sursele de știri. De exemplu, dacă preferați Associated Press decât CNN, puteți alege AP ca furnizor preferat. Odată ce ați terminat cu acest lucru, veți vedea secțiunea de știri modificată pentru a se potrivi mai bine gusturilor dvs.
Tot ce trebuie să știți despre Windows 11 Widgets Surse de știri
 1. O altă modalitate de a vă personaliza poveștile este să ascundeți, să vă apreciați sau să nu vă plăceți poveștile/sursele individuale. Faceți clic pe butonul de meniu din colțul din dreapta jos al unei povești și selectați „Mai multe povești ca aceasta”, „Mai puține povești ca aceasta” sau „Ascundeți poveștile din sursă”.
Tot ce trebuie să știți despre Windows 11 Widgeturi Noutăți Ajustare

Ce widgeturi Windows 11 să adăugați mai întâi?

Dacă abia începi cu widget-urile Windows 11, poate doriți să începeți doar cu câteva care vă sunt cele mai utile. Trei dintre cele mai utile includ:

 • Vreme – Vedeți rapid detaliile meteo dintr-o privire pentru locația dvs. actuală sau pentru un oraș ales de dvs.
 • A face – Creați liste de activități și bifați articolele pe măsură ce le completați. Acest lucru funcționează bine pentru o listă de sarcini zilnice.
 • Calendar Outlook – Urmăriți programul dvs. fără a fi nevoie să deschideți Calendarul Outlook. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați contul Outlook și veți vedea detalii din widget.

Dacă ați configurat un cont „Microsoft Family”, puteți adăuga widget-ul „Family Safety” pentru a vă gestiona cu ușurință setările din bara de activități. O altă opțiune utilă este widgetul Trafic pentru a verifica condițiile înainte de a pleca.

întrebări frecvente

1. Mi-am editat interesele de știri, dar poveștile mele nu s-au schimbat. De ce?

Poate dura până la 24 de ore pentru ca preferințele dvs. să înceapă să aibă efect. Dacă doriți să vedeți o schimbare mai imediată, reporniți computerul. În afara articolelor de top, știrile nu se actualizează imediat. Dacă există ceva ce nu-ți place să vezi, dă clic pe butonul „X” de pe poveste pentru a-l ascunde. De asemenea, poți să nu-ți placă sau să ascunzi sursa așa cum este explicat în secțiunea Personalizare widget de știri.

2. Pot face un widget mai mare sau mai mic?

Da. Fiecare widget are o setare implicită, care este fie Mică, fie Medie. Faceți clic pe pictograma meniu din partea dreaptă sus a unui widget și selectați o dimensiune. Acest lucru va permite widget-ului să arate mai multe sau mai puține informații. De exemplu, widget-ul Sport afișează un singur set de scoruri când este setat la Mic, trei scoruri pe Mediu și patru scoruri pe Mare.

3. Ce face caseta de căutare din partea de sus?

Caracteristica widget din Windows 11 vă oferă, de asemenea, o opțiune de căutare la îndemână. Când deschideți Widgeturi în bara de activități, puteți căuta folosind „Căutare Bing” din partea de sus a ferestrei. Aceasta deschide automat rezultatele în browserul Edge.

Nu puteți modifica această valoare implicită fără un instrument terță parte. Majoritatea nu funcționează atât de bine pe cât ați putea spera, așa că este mai simplu să rămâneți doar cu valorile implicite. Alternativ, pur și simplu deschideți browserul preferat și căutați de acolo.

4. Widgeturile îmi vor încetini computerul?

Nu. Nu sunt la fel de consumatoare de resurse precum „Live Tiles” Windows care se află în meniul de pornire Windows 8 și Windows 10. Cu toate acestea, dacă aveți energie de la baterie, poate doriți să omiteți widgeturile care se actualizează mai des, cum ar fi Fotografii.

Avantajul widgeturilor față de „Live Tiles” este că nu există atât de multe opțiuni, deși acest lucru s-ar putea schimba în viitor. Cu mai puține widget-uri posibile, utilizați mai puține resurse pentru computer.

5. Sunt widget-urile singura modalitate de a-mi personaliza bara de activități?

Departe de. Widgeturile sunt un plus grozav, dar există numeroase moduri de a vă personaliza bara de activități pentru a o face mai utilă. Puteți adăuga elemente, comenzi rapide, o casetă de căutare, adăugați o tastatură tactilă și multe altele.

6. Cum pot adăuga widget-uri în Windows 10?

Windows 10 nu are aceeași funcție de widget-uri ca Windows 11. Va trebui să utilizați Live Tiles din meniul Start pentru a obține o funcție similară. Sau, dacă preferați widget-urile Windows 11, faceți upgrade la Windows 11 dacă dispozitivul dvs. îndeplinește cerințele minime.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x