Touchpad-ul pentru laptop nu funcționează? Iată 9 remedieri

Touchpad-ul pentru laptop nu funcționează?  Iată 9 remedieri
⏱️ 7 min read

Touchpad-ul este o caracteristică veche, care a înlocuit de mult „stick-ul” (sau ceea ce îmi plăcea să numesc „mamelon”) ca alternativă standardizată la controlul mouse-ului pe un laptop. Dar dacă touchpad-ul dvs. nu mai funcționează în timp ce vă deplasați sau într-o altă situație când nu aveți la dispoziție un mouse de rezervă, puteți ajunge blocat.

Nu începeți chiar să vă antrenați pentru a utiliza Windows doar cu o tastatură. Iată colecția noastră de sfaturi despre cum să remediați un touchpad care nu funcționează corect (începând cu cel mai simplu).

Notă: veți avea nevoie de un mouse extern sau de un ecran tactil pentru a parcurge câteva dintre aceste sfaturi. De asemenea, următoarele remedieri sunt pentru laptopurile care rulează sistem de operare Windows.

1. Touchpad-ul HP nu funcționează

Există o problemă care a afectat în mod specific utilizatorii de laptopuri HP în versiunile mai recente de Windows 10. Unii utilizatori plini de noroc au constatat că problema provine de la driverele IO seriale (care permiteau laptopului să comunice cu dispozitive externe, inclusiv cu touchpad-ul), care erau în afara Data.

Mai întâi trebuie să descărcați și să instalați cele mai recente drivere IO. Mai întâi, mergi la Pagina pachetelor de drivere HP astfel încât să puteți verifica ce pachet de drivere se potrivește cu modelul dvs. de laptop HP. De asemenea, driverele trebuie să se potrivească cu versiunea dvs. Windows (2004, 1909 etc.), pe care o puteți verifica accesând „Setări -> Sistem -> Despre”, apoi derulând în jos la „Specificații Windows”.

Laptop Touchpad nu funcționează Versiunea Windows

După ce ați găsit pachetul de drivere de care aveți nevoie, îl puteți descărca de la linkul de mai sus sau accesați serverul HP FTP (ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/) și obțineți driverele corecte. (Uneori, ultimele drivere apar aici înainte de a ajunge la pagina de asistență HP.)

2. Deconectați mouse-ul extern

Nu este foarte obișnuit, dar există modele de laptopuri care vă opresc automat touchpad-ul atunci când conectați un mouse extern. Soluția în acest caz este simplă: deconectați mouse-ul USB și opriți mouse-ul Bluetooth dacă aveți unul.

Mouse-ul meu Bluetooth, de exemplu, nu se oprește automat, așa că dacă se află oriunde în cameră – chiar și într-un sertar – se va „conecta” la computerul meu. Fii atent la asta.

3. Touchpad Disable Zone

Dacă acest lucru nu rezolvă problema, este posibil să existe un logo pătrat mic în colțul din stânga sus al touchpad-ului laptopului. Dacă aveți acest logo, atingeți de două ori acesta activează și dezactivează touchpad-ul dvs., deci există șansa să îl dezactivați accidental.

Încercați să atingeți de două ori acea siglă pentru a vedea dacă touchpad-ul dvs. revine la viață.

Laptop Touchpad nu funcționează Touchpad Disable Zone

Dacă vă aflați dezactivând touchpad-ul dvs. accidental în acest fel, puteți dezactiva această caracteristică accesând „Setări -> Dispozitive -> Touchpad -> Setări suplimentare -> Touchpad Entry -> Settings -> Touchpad Disable Zone” și debifați „Double Tap to Dezactivați touchpad-ul. ”

4. Trackpad-ul este dezactivat în BIOS?

Există șanse ca, din motive necunoscute, touchpad-ul laptopului dvs. să fie dezactivat în BIOS-ul plăcii de bază a laptopului. (Acest lucru se poate întâmpla după o actualizare de firmware, de exemplu.)

Pentru a verifica dacă acesta este cazul, introduceți BIOS-ul apăsând în mod repetat butonul Șterge sau F2 cheie pe măsură ce computerul pornește. (Butonul pe care trebuie să îl apăsați poate varia.)

laptop-touchpad-nu-funcționează-dispozitiv-orientat-intern-bios

La fel, BIOS-ul pentru diferite plăci de bază are un aspect diferit, dar scopul dvs. este să găsiți o opțiune numită „Dispozitiv de indicare intern” sau similar, apoi asigurați-vă că este activată. Acest lucru se poate afla sub titlul „Avansat” dacă aveți unul. După ce ați făcut acest lucru, selectați opțiunea „Salvați modificările și ieșiți”.

5. Reactivați touchpadul utilizând tasta „Fn”

Mi s-a întâmplat asta cu câțiva ani în urmă. Poate în timp ce încerci să folosești un Fn pentru a modifica volumul laptopului, mi-am dezactivat touchpad-ul apăsând butonul greșit. Timp de săptămâni nu am știut care este problema, care nu a fost ajutată de pictograma funcției touchpad de pe tastatură care arăta exact ca o pictogramă a monitorului și mi-a luat ceva timp să-mi dau seama că poate era, de fapt, un touchpad pictogramă.

În timp ce țineți Fn , apăsați fiecare buton funcțional (tastele „F”) cu un simbol pe el care arată că ar putea fi touchpad-ul dvs. pentru a vedea dacă se pornește din nou. (Rețineți că puteți închide ecranul în acest fel, deci apăsați din nou butonul respectiv dacă se întâmplă acest lucru.)

6. Eliminați alte drivere de mouse

laptop-touchpad-manager-dispozitiv-nu-funcționează

Ați conectat în trecut o grămadă de șoareci în laptop și nu le-ați scos niciodată driverele? Dacă da, există șansa ca driverele lor să interfereze cu touchpad-ul dvs. (Unele drivere de mouse chiar vă dezactivează touchpad-ul automat!) Accesați Device Manager, faceți clic pe săgeata de lângă „Șoareci și alte dispozitive de indicare”, apoi faceți clic dreapta și dezinstalați șoareci unul câte unul până când touchpad-ul dvs. începe să funcționeze din nou.

7. Actualizați sau reveniți la driverul touchpadului

În timp ce vă aflați în Manager dispozitive, faceți clic dreapta pe touchpad-ul din listă (se poate numi Dell TouchPad, Lenovo TouchPad, Synaptics sau altele similare, în funcție de marca computerului dvs.) și asigurați-vă că este cu siguranță activat. Dacă este, faceți clic pe „Actualizați driverul” pentru a vedea dacă există actualizări care vă pot ajuta.

laptop-touchpad-driver-nu-rulează-înapoi

În cele din urmă, mulți oameni au raportat că touchpad-urile lor au încetat să funcționeze corect după ce au obținut Windows 10, ceea ce înseamnă că driverul W10 pentru touchpad-ul dvs. se poate comporta greșit. În Device Manager, faceți clic dreapta pe touchpad-ul dvs., apoi faceți clic pe „Properties” și „Roll Back Driver” pentru a vedea dacă o versiune anterioară a driverului remediază problema.

8. Activați touchpadul în „Proprietăți mouse”

În multe cazuri, Managerul de dispozitive nu se ocupă de activarea și dezactivarea touchpad-ului dvs. Dacă touchpad-ul dvs. a fost dezactivat cumva, atunci pentru a-l reporni, va trebui să accesați proprietățile mouse-ului Windows pentru a-l reactiva.

Tip mouse în bara de căutare Windows și accesați Setări mouse. Aici, faceți clic pe „Opțiuni suplimentare ale mouse-ului”, apoi în noua fereastră accesați „Setări dispozitiv”, „Touchpad” sau oricare dintre filele din extrema dreaptă a ferestrei.

laptop-touchpad-nu-funcționează-mouse-proprietăți

Găsiți touchpadul dvs. în listă, selectați-l, apoi faceți clic pe „Activați”.

9. Dezactivați serviciul de intrare Tablet PC

Dacă laptopul dvs. Windows 10 este hibrid și are ecran tactil, există posibilitatea ca serviciul de intrare Tablet PC, care controlează funcționalitatea stylusului, să interfereze cu touchpad-ul dvs. Dacă oricum nu utilizați cu adevărat stiloul, atunci nu va fi o mare pierdere să îl dezactivați. Cu toate acestea, dacă îl utilizați, trebuie să decideți dacă doriți să treceți prin inconvenientul de a activa sau dezactiva acest serviciu de fiecare dată când doriți să utilizați touchpad-ul.

laptop-touchpad-nu-funcționează-tabletă-intrare-serviciu

Pentru a dezactiva serviciul de intrare a tabletei, apăsați Victorie + R, apoi tastați services.msc in cutie. În lista de servicii, derulați în jos până când găsiți „TabletInputService” sau „Tablet PC Input Service”. Faceți clic dreapta pe el, apoi dezactivați-l.

Amintiți-vă că laptopurile diferite pot avea software-ul de actualizare diferit pentru touchpad-ul lor, astfel încât aceste instrucțiuni pot varia ușor, dar în cea mai mare parte ar trebui să vă indice în direcția corectă.

Aveți nevoie de mai mult ajutor cu laptopul dvs. Windows 10? Iată cum să reduceți 100% utilizarea procesorului în Windows 10. Și în timp ce vă aflați, iată cum să monitorizați temperatura procesorului.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x