Windows 10’da Windows Yedekleme ayarları varsayılana nasıl sıfırlanır

1642864769 Windows 10da Windows Yedekleme ayarlari varsayilana nasil sifirlanir
⏱️ 2 min read

Windows 10’da, eski Windows Yedekleme (Yedekleme ve Geri Yükleme) aracı uzun süredir kullanılmaktadır ve dosyaların veya tüm sistemin tam ve farklı yedeklerini oluşturmak ve geri yüklemek için tasarlanmıştır.

Araç artık korunmasa da, Windows 10’da hala kullanılabilir ve birçok kullanıcı, bir yükseltme veya donanım arızasından sonra geri almanın gerekli olması durumunda dosyaları yedeklemek veya tam yedeklemeler oluşturmak için onu kullanmaya devam eder.

Tek uyarı, Windows Yedekleme aracında bir sorun oluşursa veya artık kullanmak istemiyorsanız, ayarlarını devre dışı bırakma veya varsayılanlara sıfırlama seçeneği yoktur. Ancak özelliği sıfırlamak veya devre dışı bırakmak isterseniz birkaç komutla bu görevi tamamlayabilirsiniz.

Bu kılavuzda, Windows Yedekleme özelliğinin ayarlarını Windows 10’da varsayılanlarına sıfırlama adımlarını öğreneceksiniz.

Arkadaşlarla Spotify Blend Çalma ...
Arkadaşlarla Spotify Blend Çalma Listeleri Nasıl Kullanılır

Windows Yedekleme’de ayarlar nasıl sıfırlanır

Windows Yedekleme ayarlarını varsayılanlarına sıfırlamak için şu adımları kullanın:

  1. Açık Başlangıç Windows 10’da.

  2. Aramak Komut istemien üstteki sonuca sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçenek.

  3. Windows Yedekleme kayıt defteri girdisini silmek için aşağıdaki komutu yazın ve Girmek:

    reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsBackup /f

    Windows Yedekleme ayarları sıfırlandı

  4. Otomatik yedekleme zamanlanmış görevini silmek için aşağıdaki komutu yazın ve Girmek:

    schtasks /delete /tn "Microsoft\Windows\WindowsBackup\AutomaticBackup" /f
  5. Yedekleme izleme zamanlanmış görevini silmek için aşağıdaki komutu yazın ve Girmek:

    schtasks /delete /tn "Microsoft\Windows\WindowsBackup\Windows Backup Monitor" /f

Adımları tamamladığınızda, “Dosyalarınızı yedekleyin veya geri yükleyin” sayfası, yeni bir zamanlama oluşturmaya veya özelliği devre dışı bırakmaya izin veren önceki yapılandırmaları kaldırarak varsayılan ayarlarına geri döner.

Bu işlem yalnızca ayarları sıfırlar. Araçla yapılan önceki yedeklemeleri silmez. “Yedekle ve Geri Yükle (Windows 7)” ayarlarını sıfırladıktan sonra, gerektiğinde yedekleri kaynak sürücüden manuel olarak silmeniz gerekir.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x