Windows 11 build 22518 aduce Spotlight pentru desktop și Voice Access

Windows 11 Build 22518 bringt Spotlight fur Desktop und Voice.webp
⏱️ 8 min kırmızı

  • Windows 11 build 22518 este acum disponibil în canalul Dev.
  • Acest zbor introduce funcția de fundal de colecție Spotlight pentru desktop.
  • Funcție de acces vocal pentru a controla experiența Windows 11 cu vocea ta.
  • Și pictograme actualizate pentru widgeturi din bara de activități cu informații despre vreme.

Ca parte a ramurii de dezvoltare activă, Microsoft se lansează acum Windows'un 11 build 22518 pentru dispozitivele înscrise în canalul Dev al programului Windows Insider. Aceasta este considerată o versiune majoră, deoarece introduce câteva caracteristici și modificări importante.

şirkete göre note oficiale, build 22518 pentru Windows 11 introduce o nouă funcție de fundal de colecție Spotlight pentru desktop, actualizează widget-urile cu informații despre vreme în bara de activități și introduce o nouă caracteristică cunoscută sub numele de Acces vocal pentru a naviga prin întreaga experiență Windows 11 cu vocea ta. De asemenea, acest zbor oferă o nouă interfață pentru a schimba intrările, cum ar fi limbile și machetele și pachetul de instalare Windows Subsystem pentru Linux în Microsoft Store.

Ayrıca bakınız acest video hands-on evidențiind toate noile îmbunătățiri cu acest zbor pe canalul YouTube Pureinfotech.

Windows 11 build 22518 noi caracteristici

Iată toate noile caracteristici și modificări pe care Microsoft le livrează cu build 22518.

Colecția Spotlight

În versiunea 22518, Windows 11 introduce „Colecția Spotlight”, o nouă caracteristică care schimbă automat fundalul desktopului în fiecare zi, cu diferite imagini din întreaga lume.

Spotlight pentru desktop (Sursa: Microsoft)

Funcția este similară cu Spotlight pentru ecranul de blocare și o puteți activa din ayarlar > kişiselleştirme > Fundal ve seçin „Colecție în prim-plan” opțiunea din setarea drop-down „Personalizează-ți fundalul”.

Când activați funcția, veți vedea și o pictogramă Spotlight pe desktop care vă permite să schimbați rapid imaginea. Veți avea opțiuni de a aprecia sau nu, astfel încât fotografiile viitoare să fie mai potrivite după preferințele dvs., iar dacă vă place imaginea, puteți da dublu clic pe pictogramă pentru a deschide Microsoft Edge pentru a afla mai multe informații.

Prima imagine va fi o fotografie de pe plaja Whitehaven din Australia. Mai târziu în cursul zilei, o nouă colecție de până la cinci fundaluri se va descărca și va fi disponibilă pe computer. Acest proces poate dura până la 24 de ore.

În prezent, această funcție este disponibilă numai în Australia, Canada, China, Finlanda, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Coreea, Norvegia, Spania, Suedia, Regatul Unit, SUA și mai multe țări vor fi adăugate în timp.

Modificări ale widgeturilor

Windows 11 actualizează și pictograma Widget. Începând cu această ediție, punctul de intrare va fi situat în partea stângă a barei de activități cu informațiile meteo actuale similare cu widget-ul disponibil pe Windows 10, iar tabloul de bord Widgeturi se va deschide acum când treceți cu mouse-ul peste pictogramă.

Pictograma meteo pentru widgeturi din bara de activități
Pictograma meteo pentru widgeturi din bara de activități (Sursa: Microsoft)

Dacă alegeți să aliniați pictogramele Barei de activități la stânga, pictograma Widgeturi va apărea lângă pictograma Vizualizare activități.

Acces vocal

Microsoft introduce, de asemenea, Voice Access cu versiunea 22518. Noua caracteristică permite oricui să-și controleze laptopul sau computerul desktop folosind vocea.

Când utilizați Voice Access, vă puteți folosi vocea pentru a deschide și a comuta aplicații, a naviga pe web, a dicta e-mailuri etc. Potrivit companiei, accesul vocal „exploatează recunoașterea vocală modernă de pe dispozitiv pentru a recunoaște vorbirea cu acuratețe și este acceptat fără un conexiune internet.”

Funcția acceptă doar limba engleză-SUA, ceea ce înseamnă că „Limba de afișare Windows ar trebui să fie setată la engleză-SUA În caz contrar, este posibil ca accesul vocal să nu funcționeze conform așteptărilor”.

Acces vocal
Acces vocal (Sursa: Microsoft)

Accesul vocal este disponibil pe ayarlar > Erişilebilirlik > Vorbire. Când activați funcția pentru prima dată, va trebui să descărcați un model de vorbire pentru recunoașterea vorbirii de pe dispozitiv. Odată ce pachetul a fost descărcat, puteți alege un microfon pentru a vă folosi vocea pentru a controla Windows 11.

Puteți alege să porniți automat Voice Access data viitoare când vă conectați prin aplicația Setări. De asemenea, puteți utiliza comenzi vocale sau comenzi rapide de la tastatură (Alt + Shift + C şi Alt + Shift + B) pentru a controla dacă accesul vocal ascultă sau nu.

Odată ce funcția este activată, puteți spune „Activare acces vocal”, „Activați sunet” pentru a obține acces vocal și a începe să vă asculte. „Voice access sleep”, „Mute” pentru a activa accesul vocal. Sau „Opriți microfonul” pentru a împiedica accesul vocal să vă asculte.

Puteți afla despre cum să utilizați funcția folosind ghidul interactiv, unde veți găsi, de asemenea, o listă cu toate comenzile de utilizat cu Voice Access.

Ghid de acces vocal
Ghid de acces vocal (Sursa: Microsoft)

Navigarea prin experiența Windows 11 este destul de simplă. De exemplu, puteți spune lucruri precum „Deschide”, de exemplu, „Open Edge”, „Open Word”, pentru a deschide o aplicație. Sau „Switch to”, de exemplu, „Switch to Edge” pentru a comuta la o aplicație activă. sau „Minimizare fereastră”, „Maximizați fereastra”, „Închideți fereastra” pentru a gestiona ferestrele. Sau „Click”, de exemplu, „Click Start”, „Click Cancel” pentru a face clic pe un element, cum ar fi un buton sau un link, doar pentru a numi câteva.

Subsistemul Windows pentru Linux

Deși Microsoft a anunțat deja disponibilitatea subsistemului Windows pentru Linux (WSL), începând cu versiunea 22518, platforma este acum disponibilă oficial pentru descărcare prin Microsoft Store pentru a simplifica procesul de instalare cu un singur clic.

În plus, compania actualizează și wsl --install comandă astfel încât atunci când rulați comanda în Command Prompt, pachetele se vor descărca și din Microsoft Store.

Ca parte a wsl --install comanda, acest zbor aduce noi argumente, inclusiv wsl –install –no-launch, care va instala o nouă distribuție WSL fără a o lansa imediat.

Comutator de intrare

În cele din urmă, Windows 11 build 22518 are, de asemenea, o nouă interfață pentru a comuta între limbi și aspectul tastaturii cu un fundal acrilic și îmbunătățește performanța generală și fiabilitatea.

Comutator de intrare nou
Comutator nou de intrare (Sursa: Microsoft)

Dosya Gezgini

Ca parte a îmbunătățirilor File Explorer, meniul contextual adaugă câteva opțiuni noi de nivel superior, inclusiv „Instalare” atunci când faceți clic dreapta pe fișierele font și fișierele .inf. „Instalați certificatul” când faceți clic dreapta pe fișierele .cer. „Hartați unitatea de rețea” și „Deconectați unitatea de rețea” când faceți clic dreapta pe Acest PC. Și „Deconectați” când faceți clic dreapta pe unitățile de rețea.

În cele din urmă, combinațiile personalizate de emoji bazate pe feței și tonurile pielii ale membrilor familiei, cuplurilor cu inimă, sărutări și oameni care se țin de mână sunt acum disponibile pentru toți testerii. Această caracteristică a fost introdusă inițial cu build 22504.

Capacitatea de a afișa ceasul și data pe toate monitoarele este acum disponibilă și pentru toți testerii. Această caracteristică a fost introdusă inițial cu build 22509.

De asemenea, Microsoft a adăugat o nouă opțiune de înălțime a candidatului foarte mare pentru utilizatorii IME chinezi simplificați sub kişiselleştirme > Introducere text în Setări.

Windows 11 build 22518 oferă mai multe remedieri pentru Bara de activități, Căutare, Explorator de fișiere, introducere, ferestre, Setări și multe altele, ca parte a remedierii. De asemenea, există câteva probleme cunoscute cu privire la meniul Start, Bara de activități, Căutare, Setări, Widgeturi și Acces vocal.

Windows 11 yapı 22518'ı yükleyin

Windows 11 build 22518'ı indirip kurmak istiyorsanız, cihazınızı şuraya kaydettirmeniz gerekir: geliştirici kanalı "Güncelleme ve Güvenlik" bölümündeki "Windows Insider Programı" ayarlarını kullanarak.

Odată ce înregistrați computerul în program, puteți descărca versiunea 22518 din setările „Windows Update” făcând clic pe Güncellemeleri kontrol et buton. Ancak, Windows Insider'da yeniyseniz, güncellemeyi almak için minimum sistem gereksinimlerini karşılayan bir cihaza ihtiyacınız olacaktır.

De asemenea, puteți citi acest ghid cu toate funcțiile noi la care Microsoft a lucrat pentru următoarea versiune de Windows 11 (22H2).

13 Aralık 2021'de güncellendi: Microsoft lansează acum versiunea 22518.1012 ca actualizare KB5009380. Cu toate acestea, actualizarea nu include nimic nou, este concepută doar pentru a testa mecanismul de actualizare prin canalul Dev.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Oy vermek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Şunlar da hoşunuza gidebilir ...