Transferă fișiere între Android și PC cu WiFi File Transfer

Transferă fișiere între Android și PC cu WiFi File Transfer
⏱️ 2 min read

Partajarea fișierelor între smartphone-ul sau tableta dvs. Android printr-o rețea este un mare economie de timp. Acest articol vă voi ghida prin el. Se poate transfera și fișiere prin USB, dar este mult mai ușor să efectuați sarcina fără fir. Singura condiție prealabilă pentru ca acest lucru să se întâmple este că ambele dispozitive trebuie să fie conectate la aceeași rețea.

Există mai multe modalități de a atinge această funcționalitate; cu toate acestea, am restrâns procesul la o aplicație cunoscută sub numele de Transfer de fișiere Wi-Fi. Versiunea gratuită a aplicației este grozavă, dar are o limitare a dimensiunii, care permite transferul de fișiere numai sub 5 MB. Se poate obține, de asemenea, versiunea completă a aplicației, care vă va permite să transferați orice dimensiune a fișierului pe celălalt dispozitiv.

În cazul în care doriți să transferați fișiere între două dispozitive Android, atunci puteți utiliza și funcția NFC, cu condiția ca ambele dispozitive să fie echipate cu aceasta.

1. Instalați Transfer de fișiere Wi-Fi aplicația pe telefon.

2. Asigurați-vă că ambele dispozitive sunt conectate la aceeași rețea Wi-Fi, astfel încât aplicația să poată configura linkul interfeței web.

Rețea de transfer de fișiere Wi-Fi

3. După ce vă asigurați că dispozitivele dvs. sunt conectate la aceeași rețea, deschideți aplicația Wi-Fi Transfer de pe telefonul smartphone și atingeți butonul „Start”. Aplicația va configura linkul interfeței web.

Începeți transferul de fișiere Wi-Fi

4. După cum se vede în imaginea de mai jos, veți primi un link cu adresa dvs. IP. Accesați un browser (sau o filă nouă din browserul curent) de pe laptop și deschideți același link. Aceasta vă va duce apoi la interfața web a aplicației de transfer de fișiere Wi-Fi.

Legătură IP Wi-Fi File Transfer

5. Link-ul va deschide interfața Wi-Fi File Transfer din browserul dvs. Acum veți putea răsfoi stocarea internă a smartphone-ului dvs., precum și cardul SD. Puteți transfera cu ușurință toate fișierele dorite între cele două dispozitive și, de asemenea, să descărcați fișierele din interior.

Interfață web Wi-Fi File Transfer

Concluzie

Odată cu schimbarea tehnologiei, partajarea fișierelor de pe un dispozitiv Android într-o rețea devine mai ușoară ca niciodată. Încercați pașii pe care i-am detaliat mai sus și anunțați-ne dacă aveți probleme. Accesați secțiunea de comentarii de mai jos pentru a vă împărtăși opiniile.

Credit de imagine: Dropbox

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x