Așa cum am promis, iată al patrulea curs gratuit de certificare ExamPro AWS. Acest curs vă pregătește să câștigați râvnita certificare AWS SysOps Admin Associate.

Acum avem cursuri gratuite pentru 4 din cele 12 Certificări AWS:

 1. ? AWS Certified Cloud Practitioner
 2. ? AWS Solutions Architect Associate
 3. ? AWS Developer Associate
 4. Administrator asociat AWS SysOps (linkul complet al cursului se află în partea de jos a acestui articol – dar sper că veți citi mai întâi acest articol?)
 5. AWS Solutions Architect Professional (în curând)
 6. AWS DevOps Engineer Professional (în curând)
 7. Specialitatea AWS Machine Learning (în curând)
 8. Specialitatea AWS Security (în curând)
 9. Specialitate AWS Advanced Networking (în curând)
 10. Specialitate AWS Alexa Skill Builder Specialty (în curând)
 11. Specialitate AWS Data Analytics (în curând)
 12. Specialitate Baze de date AWS (în curând)

Ce este certificarea AWS SysOps Administrator Associate?

Amazon Web Services (AWS) are 3 certificări asociate:

 1. Arhitect de soluții (cel mai popular)
 2. Administrator SysOps (cel mai tehnic)
 3. Dezvoltator (cel mai practic)
Treceti examenul asociat al administratorului AWS SysOps cu acest curs
O prezentare generală a certificărilor AWS.

AWS SysOps Associate este cea mai populară certificare entry-level într-un Rolul cloud DevOps.

Pe parcurs, veți obține cunoștințe practice DevOps pentru cele mai esențiale trei abilități:

 • Rețea în cloud
 • Monitorizarea
 • Automatizare și management

Pentru cine este asociat administratorul AWS SysOps?

Această certificare este pentru persoanele care se bucură foarte mult tehnic lucrează precum construirea și întreținerea sistemelor mai mult decât le place programarea. (Dacă vă place în mod special programarea, rolurile DevOps pot fi mai potrivite pentru dvs.)

SysOps este genul de lucru în care configurați serverele Windows sau Linux:

 • Vă ocupați de rețea (gândiți-vă la routere, switch-uri și adrese IP).
 • Instalați pachete software pentru dezvoltatori.
 • Investigați și rezolvați problemele.

Cantitatea de cunoștințe de programare de care aveți nevoie pentru a intra în câmpul DevOps, prin comparație, este mult mai mult decât un SysOps, dar mult mai puțin decât un dezvoltator. Trebuie să știți:

 • Cum se lucrează cu JSON, YAML și fișiere de configurare
 • Scripturi Bash sau PowerShell
 • Cum să lucrați cu unele limbaje de programare, dar numai pentru a configura SDK-urile într-un mod simplu de copiere și lipire

Există multe roluri de specializare DevOps, deci există multe oportunități de creștere sau viitoare tranziție în carieră.

1612103587 137 Treceti examenul asociat al administratorului AWS SysOps cu acest curs
Foaia de parcurs pentru certificarea AWS: începeți cu certificatul Cloud Practitioner, avansați la administratorul asociat SysOps, apoi DevOps Engineer Professional, apoi una dintre multele certificări elective.

Ce este un administrator de operațiuni de sistem (SysOps Admin)?

De asemenea, cunoscut sub numele de Inginer Junior DevOps sau Inginer de asistență în cloud, acest rol este responsabil reacționând la incidente, monitorizarea și întreținerea infrastructurii existente care a fost proiectată de un inginer DevOps.

Un administrator SysOps va primi bilete de lucru (cunoscute și ca articole operaționale) pe care trebuie să le finalizeze. Astfel de sarcini ar putea include:

 • corecția unui server cu cele mai recente actualizări
 • depanarea erorilor de producție legate de infrastructură
 • îmbunătățirea performanței și optimizarea costului infrastructurii
 • scrierea de scripturi de automatizare pentru a efectua sarcini pe servere la distanță
 • crearea de servere și diverse resurse pentru utilizarea inginerilor din cloud sau a dezvoltatorilor de web.

Un administrator SysOps este, de asemenea, prima linie de apărare atunci când ceva nu merge bine cu infrastructura cloud. Este obișnuit ca administratorul SysOps să răspundă în afara orelor de program, dacă apare un incident neașteptat.

Ce este un inginer DevOps?

Un inginer DevOps este un proactivă rol și se concentrează pe automatizarea și arhitectura mare a sistemelor complexe de infrastructură.

Inginerii DevOps construiesc infrastructura fundamentală care va fi întreținută de administratorii SysOps.

Astfel de sarcini pe care ar putea să le facă inginerii DevOps includ:

 • Creați runbooks sau playbook-uri operaționale care vor fi utilizate de administratorii SysOps în cazul unui incident
 • Căutați modalități de a automatiza munca pe care o efectuează un SysOps pentru a le elibera pentru alte sarcini mai solicitante
 • Crearea infrastructurii ca cod (IaC), astfel încât sisteme complexe întregi să poată fi create și distruse rapid.

Iată un mod rapid și simplificat de a înțelege cele două roluri:

 • SysOps gestionați operațiunile și gestionați sistemele
 • DevOps gestionați operațiunile și dezvoltați aceste sisteme

Mulți oameni încep într-un rol SysOps entry-level și apoi trec la roluri DevOps pe măsură ce cariera lor progresează.

Căror servicii AWS ar trebui să le acordați o atenție specială ca administrator SysOps?

CloudWatch

CloudWatch este o colecție de servicii care se referă la monitorizare. Acesta poate fi cel mai critic serviciu de învățat pentru administratorul SysOps, deoarece „Monitorizare și raportare” valorează 22% din nota finală a examenului.

Există nouă servicii CloudWatch, dar cele care necesită o atenție specială sunt jurnalele, valorile, evenimentele și alarmele.

Evenimentele sunt atât de importante, încât AWS a transformat CloudWatch Events în serviciul său robust numit acum EventBridge.

Rețea în cloud

Rețeaua în cloud este conceptul modului în care serverele și serviciile vorbesc între ele folosind diverse protocoale de internet, cum ar fi adresele IP.

Administratorul SysOps are reputația de a fi greu, dar cred că se datorează faptului că majoritatea cursurilor nu includ elementele fundamentale de rețea în cloud. (Se așteaptă să urmați un alt curs sau să aveți cunoștințe.) Așa că m-am asigurat să nu omit rețeaua Cloud în cursul meu și includ o secțiune mare care vă va învăța în mod cuprinzător.

AWS OpsWorks

AWS OpsWorks este un serviciu pentru implementarea și gestionarea aplicațiilor pe mai multe niveluri. Scopul acestui serviciu este să fie ceva intermediar între Elastic Beanstalk (EB) și să trebuiască să configurați totul prin CloudFormation. Ideea a fost să vă oferim mai multă flexibilitate, dar totuși, să reducem complexitatea.

OpsWorks nu a devenit un serviciu popular și atât de multe cursuri vor trece peste OpsWorks. M-am asigurat să fac OpsWorks cât mai practic și mai practic.

În viitoarea versiune a acestui examen, s-ar putea să vedem mai puține OpsWorks, dar pentru moment, trebuie să învățați acest serviciu.

Manager de sisteme

Managerul de sisteme este piatra de temelie a rolului de administrator SysOps. Managerul de sisteme, la fel ca CloudWatch, este compus din mai multe servicii AWS. Managerul de sistem are totul de-a face cu gestionarea, corecția, întreținerea serverelor.

Am acordat o atenție deosebită acoperirii complete a AWS Systems Manager, deoarece prezic că vom vedea mai multe întrebări de examen în viitor cu mai multe servicii AWS Systems Manager noi.

CloudFormation

CloudFormation este un serviciu care vă permite să scrieți scripturi care vor configura mai multe servicii AWS. Acest lucru este cunoscut sub numele de infrastructură sub numele de cod.

Am acoperit CloudFormation cu atenție în cadrul cursului Developer Associate. Acestea fiind spuse, am adăugat câteva întrebări suplimentare, deoarece administratorul SysOps necesită cunoștințe semnificative în CloudFormation.

Suprapuneți cu soluția arhitect asociat și dezvoltator asociat

Când studiați pentru mai mult de o certificare AWS Associate, veți observa unele suprapuneri între subiectele acoperite la examene.

Ca urmare, aproximativ jumătate din acest nou curs SysOps se suprapune cu alte cursuri pe care le-am publicat pentru alte certificări AWS. Dacă o secțiune a cursului pare familiară, o puteți folosi pentru examinare sau puteți continua și trece la următoarea secțiune.

Bine – poți urmăriți cursul complet aici.

Rețineți că YouTube nu ne-ar permite să încărcăm toate cele 14 ore ca un singur videoclip, deci primul videoclip este de 12 ore. Ultimele 2 ore ale cursului se află într-un al doilea videoclip, conectat din descrierea videoclipului.

Câteva cuvinte de despărțire

Mi-am făcut rolul proiectând acest curs pentru dvs. și oferindu-l gratuit. Dar, în cele din urmă, depinde de dvs. să vă finalizați călătoria investind timp și efort în studierea acestor materiale. Mult noroc pregătirea pentru examen.