Treceți la aceste fonturi pentru a economisi pe cerneala imprimantei

Treceți la aceste fonturi pentru a economisi pe cerneala imprimantei
⏱️ 4 min read

Nu este un secret faptul că producătorii de imprimante nu își câștigă banii chiar pe imprimante. În schimb, profiturile lor se află în cerneala și tonerul pe care aceste imprimante le consumă. Acum câțiva ani, Internetul a luat-o razna pentru un elev de gimnaziu care a efectuat un experiment cu tipuri de fonturi într-un efort de a găsi care a fost cel mai economic. Descoperirile sale l-au determinat să susțină că guvernul SUA ar putea economisi o jumătate de miliard de dolari pe an în costurile de imprimare dacă ar schimba pur și simplu fonturile. În timp ce fontul său propus, Garamond, consumă într-adevăr mai puțină cerneală, nu este la fel de lizibil la dimensiuni mai mici de caractere. Astfel, dimensiunea fontului ar trebui să crească, crescând și cantitatea de cerneală utilizată.

În timp ce afirmațiile elevului nu erau pe deplin adevărate, totuși i-a făcut pe oameni să se gândească la cantitatea de cerneală utilizată de anumite fonturi. Unele fonturi sunt concepute pentru a consuma mai puțină cerneală decât altele, dar care? Când vine vorba de alegerea unui font cu scopul specific de a economisi cerneală (și bani), dimensiunea contează cu siguranță. Gandeste-te la asta. Cu cât suprafața fontului este mai mică, cu atât utilizează mai puțină cerneală. Deci, de unde știi care fonturi au suprafețe mai mici? Căutați termeni precum Subțire, Condensat sau îngust, deoarece denotă de obicei fonturi mai economice. De asemenea, fonturile simple tind să fie mai puțin înfometate cu cerneală. Fonturile cu o mulțime de înflorituri, cum ar fi micile zgârieturi care atârnă de capetele literelor, în general mestecă mai multă cerneală.

Dacă aveți nevoie de un loc pentru a începe, luați în considerare utilizarea următoarelor fonturi.

1. Gotic de secol

Century Gothic este trecut cu vederea penal. Fontul este clar și ușor de citit, fiind în același timp economic. În plus, designul este simplist și sans serif, ceea ce înseamnă că renunță la orice curburile distractive,. Singurul dezavantaj real al Century Gothic este că fontul este amplu, ocupând mai mult spațiu pe pagină. Deși veți economisi cerneală și toner cu Century Gothic, veți descoperi că veți mesteca mai multă hârtie pentru a face acest lucru.

2. Ecofont

Putem presupune doar că dezvoltatorii Ecofont s-au inspirat din Swiss Cheese. Tiparul folosește găuri mici în fiecare literă. Datorită sângerării cu cerneală, găurile sunt aproape de nedistins după ce sunt tipărite pe pagină, cu condiția ca dimensiunea fontului să fie relativ mică. Găurile încep să devină vizibile în jurul a 12 puncte și devin și mai pronunțate pe măsură ce crește dimensiunea fontului. Ecofont este disponibil într-o varietate de pachete diferite, împreună cu licență unică pe viață rulează 19,95 dolari.

salvați-cerneală-fonturi-ecofont

3. Curier

Aspectul retro simplist al lui Courier se datorează faptului că a fost inițial conceput pentru mașini de scris. Într-un efort de a salva panglica de cerneală pentru mașină de scris, fontul folosește litere subțiri. Fonturi precum Garamond folosesc, de asemenea, litere subțiri, dar în cazul în care Courier depășește concurența este faptul că rămâne lizibilă la dimensiuni mai mici. Este posibil ca serviciul de curierat să nu fie cel mai elegant font din această listă, dar vă va ajuta cu cerneala și tonerul să meargă mai departe.

salvați-cerneala-fonturi-curierat

4. Ryman Eco

Creat de Ryman Stationery, un lanț de aprovizionare de birouri din Marea Britanie, Fontul Ryman Eco este gratuit și folosește cu 33% mai puțină cerneală decât „fonturile standard”. Metoda de conservare a cernelii este similară cu cea a Ecofont. Utilizând litere goale, Ryamn Eco folosește mult mai puțină cerneală fără a sacrifica lizibilitatea. De fapt, la fonturile mai mici, literele goale sunt neglijabile din cauza sângerării cernelii. Literele goale sunt vizibile numai la dimensiuni mai mari de caractere, dar chiar și Ryman Eco este plăcut ochiului.

salvați-cerneală-fonturi-rymaneco

5. Times New Roman

Credeți sau nu, fontul care se întâmplă să fie implicit pentru mulți oameni este de fapt destul de eficient când vine vorba de consumul de cerneală. Într-un studiu realizat de Consumer Reports, Times New Roman sa dovedit a fi cu aproximativ 27% mai eficient decât Arial, un substitut comun al Times New Roman. Deci, dacă schimbarea fontului implicit este o schimbare prea mare pentru dvs., vă puteți liniști să știți că respectarea Times New Roman nu va sparge banca.

save-ink-fonts-timesnewroman

Ați făcut trecerea la vreunul dintre aceste fonturi? Ați descoperit că nu vă epuizați la magazinul dvs. de birou pentru a cumpăra cartușe de cerneală la fel de des? Aveți alte sfaturi pentru economisirea cernelii? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x