Trei convertoare pentru a vă transforma imaginile în artă ASCII

Trei convertoare pentru a vă transforma imaginile în artă ASCII
⏱️ 6 min read

Atunci când diferite servicii și site-uri câștigă popularitate, acestea tind să scoată o parte din baza de utilizatori a unui serviciu existent. Același ciclu se repetă cu diferite procese online, inclusiv lucruri cu care ne simțim o piatră de temelie a utilizării Internetului.

Una dintre aceste practici este schimbul de imagini. Viteza de Internet foarte îmbunătățită a făcut posibilă încărcarea și descărcarea de imagini mult mai mari ca niciodată. Constrângerile stricte au însemnat că imaginile ASCII au devenit o formă de artă: textul s-a încărcat mult mai repede decât imaginile încât a fost de departe cel mai bun mod de a partaja.

O scurta istorie

Acest tip de artă este anterior ASCII, cu dovezi ale unor lucrări similare create prin mașină de scris în anii 1890. Creatorii din această perioadă anterioară standardizării ASCII au avut tendința de a se referi la aceasta ca „artă de scris” sau „artyping” – de fapt, în acest domeniu s-au desfășurat competiții drept „Concursuri de tipare artistică”. Acest album Flickr prezintă o serie de piese din anii 1930 și 1940 de Charles R. Cannoni.

S-ar putea face un caz convingător pentru tipografia artistică existentă înainte de aceasta, cu anumite ediții ale lui Alice în Țara Minunilor cu un aspect text care ar fi fost aproape în întregime unic în anii 1860.

Dacă doriți să citiți mai multe despre practica cunoscută anterior ca „artyping”, există articole online care oferă detalii deosebite într-un mod accesibil. Dacă preferați să vedeți online un exemplu mai modern de artă ASCII, vă sugerăm GameFAQ-uri. Site-ul a cerut odată ca toate trimiterile utilizatorilor să fie în text simplu, ceea ce înseamnă că creativitatea ASCII a fost singura metodă de formatare disponibilă.

ASCA-FAQS-Exemplu

Exemplul de mai sus de utilizare ASCII pe web-ul modern a fost găsit pe un pasă pentru Driver 2 scris în 2003 și ar fi servit ca modalitate de identificare a autorului.

Crearea ilustrațiilor ASCII

În funcție de modul în care creați opera de artă ASCII, ar putea dura câteva minute sau zile. Fiecare personaj contează la fel ca poziționarea sa. Există o enormă curbă de dificultate asociată cu a face o imagine să pară „corectă” și este ceva pe care nu îl veți putea face niciodată perfect.

Alternativ, ați putea „înșela” și vă puteți economisi mult timp.

Serviciile de conversie online au reușit să eficientizeze procesul de creare a lucrărilor de artă ASCII, făcând totul pentru dvs. într-o fracțiune din timp. Tema de legare a diferitelor convertoare este capacitatea de a încărca o imagine de pe propriul computer.

Iată câteva convertoare pe care credem că le-ar putea plăcea.

PicASCII

ASCA-PicAscii-MainUI

PicASCII este una dintre cele mai simple opțiuni, cu puțin spațiu pentru personalizarea rezultatelor. Singurele sale opțiuni reale sunt alegerea dimensiunii și a culorii, dar este relativ limitată.

ASCA-PicAscii-Size2

Din păcate, pentru PicASCII, există o limită majoră pe care s-ar putea să o considerați de netrecut: conversia utilizează doar simboluri „#”, ceea ce înseamnă că puteți pierde unele detalii atunci când este privit cu atenție. Privit de la distanță, este mai greu de observat. Exemplul de mai sus arată o imagine la ceea ce PicASCII consideră dimensiunea „2” înainte de a mări mult mai atent pentru a identifica caractere individuale.

PicASCII face lucrările de bază pentru dvs. și, dacă este tot ce aveți nevoie, atunci este o opțiune excelentă. După cum vom arăta, există și alte opțiuni care conțin mai multe funcții care ar putea, de asemenea, să vă atragă.

Text-Imagine

ASCA-TIMG-MainUI

Text-Imagine găzduiește o cantitate enormă de putere sub o interfață UI destul de simplă. Urmând subsolul site-ului web, acesta a fost actualizat ultima dată în 2006; nu există o nevoie reală de inovație cu generatoarele de artă ASCII, cu condiția să existe un serviciu robust la baza lor.

Text-Image vă permite să alegeți lățimea imaginii în caractere cu o alegere între 1 și 500 de caractere. Bineînțeles, o imagine largă de 500 de caractere este enormă, depășind probabil cu mult dimensiunea imaginii originale. Aici devine interesantă opera de artă ASCII: este complet posibil să creați o imagine substanțial mai mare decât originalul.

ASCA-TIMG-NirvanaLogo

Deși s-ar putea părea că Text-Image nu oferă direcții privind alegerea culorilor, funcționează destul de bine. Cele mai multe culori sunt reprezentate, „albastru” fiind vizibil diferit de „regal” și așa mai departe. Chiar și nume mai obtuze, cum ar fi „magenta”, funcționează.

În cea mai mare parte, veți dori să utilizați culori de bază cu un fundal negru, dar alte scheme de culori pot fi interesante. În funcție de ceea ce convertiți, o schemă de culori diferită ar putea fi o idee distractivă. Exemplul nostru de mai sus a reutilizat fața zâmbitoare Nirvana cu schema de culori originală, ca un exemplu de când alegerile de culoare ar putea fi avantajoase.

Din păcate, Text-Image nu are opțiunea de a menține culoarea exactă a materialului sursă, ceea ce înseamnă că imaginea va deveni întotdeauna monocromatică.

Giant de sticlă

ASCA-Giant-UI

Probabil unul dintre cei mai cunoscuți convertoare de imagini ASCII, Giant de sticlă este o altă opțiune relativ avansată, deși are o interfață simplificată. Dacă provii de la Text-Image, singurul lucru pe care îl vei rata este alegerea în formă liberă a schemelor de culori: alb-negru sau negru-alb sunt singurele opțiuni. În schimb, veți obține posibilitatea de a vă conecta la o imagine online, mai degrabă decât să o încărcați.

ASCA-Giant-Exemplu

Dincolo de aceasta, sunt oferite opțiuni pentru dimensiunea fontului, iar imaginile pot fi reproduse cu linii de până la 400 de caractere. Combinația dintre o dimensiune mică a fontului și 400 de caractere poate produce imagini extrem de detaliate, care ar putea fi exact ceea ce ați sperat.

Concluzie

Credem că acești trei convertoare prezintă toate caracteristici care îi diferențiază unul de celălalt, menținând în același timp un grad ridicat de utilizare. Dintre cele trei, Text-Image este, fără îndoială, cea mai avansată, dar toate cele trei își îndeplinesc scopul. Deși nu l-am încercat înainte, ar putea fi posibil să creăm un poster unic pentru afișare cu o imagine ASCII suficient de mare (și o imprimantă suficient de mare pentru a face dreptate ideii).

În plus față de acoperirea acestor trei convertoare, sperăm că v-a plăcut o scurtă privire asupra istoriei „artyping-ului” și a modului în care s-a transformat în sistemul actual al lucrărilor ASCII.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x