Trei dintre cele mai bune aplicații de mașini virtuale pentru Windows 10

Trei dintre cele mai bune aplicații de mașini virtuale pentru Windows 10
⏱️ 3 min read

Există o mulțime de software umbrite care instalează adware și malware pe sistemul dvs. Windows. Acest lucru este valabil mai ales pentru fiecare utilizator Windows care descarcă software de pe site-uri gratuite de descărcare de software. Mai mult, de fiecare dată când instalați și dezinstalați un software pe sistemul dvs. Windows, acesta lasă în urmă unele reziduuri. Dacă doriți doar să testați software-ul, este recomandat să utilizați o mașină virtuală și să testați software-ul într-un mediu virtual. În plus, puteți încerca și sisteme de operare alternative precum Ubuntu instalându-l într-o mașină virtuală.

Iată câteva dintre cele mai bune software-uri gratuite pentru mașini virtuale pentru Windows 10 care vă pot ajuta să creați mașini virtuale în doar câteva clicuri.

VirtualBox

VirtualBox este unul dintre cele mai populare, gratuite și open-source software de virtualizare care face crearea și rularea mașinilor virtuale o briză. Lucrul bun despre VirtualBox este că este compatibil cu mai multe platforme, ceea ce înseamnă pur și simplu că îl puteți folosi pe Windows, Linux și MacOS. Unele dintre cele mai bune caracteristici ale VirtualBox includ, dar nu se limitează la, posibilitatea de a face instantanee, modul fără sudură, suport pentru foldere partajate, suport pentru drag and drop și capacitatea de a clona mașini virtuale. Chiar și cu toate aceste caracteristici, VirtualBox este foarte ușor de utilizat pentru începători.

Hyper-V

Hyper-V a fost introdus pentru prima dată în Windows Server 2008 și ulterior – Microsoft l-a inclus în mod implicit în Windows 8 și 10. Cu toate acestea, Hyper-V este dezactivat din cutie și trebuie să-l activați pentru ao utiliza. Spre deosebire de VirtualBox, Hyper-V este o centrală electrică și este utilizat în principal în mediul server. Cu toate acestea, este încă relativ ușor de utilizat dacă vă cunoașteți calea. Lucrul bun despre Hyper-V este că este profund integrat cu Windows 10, oferindu-vă cea mai bună stabilitate și scalabilitate. Unele dintre caracteristicile Hyper-V includ un comutator virtual extensibil, memorie dinamică, capacitatea de a clona VM-uri, posibilitatea de a crea puncte de control (instantanee) etc. În plus, puteți controla de la distanță Hyper-V și automatiza aproape orice folosind PowerShell.

software pentru mașini virtuale windows 10 hyper-v

Pe cât de bun este, modulul Hyper-V este disponibil numai pentru utilizatorii Windows 8/10 pro sau enterprise. Dacă utilizați ediția de acasă, atunci nu veți avea acces la Hyper-V. Dacă nu doriți să instalați niciun alt software extern pentru a crea VM-uri și nu vă deranjează un pic de curbă de învățare, încercați Hyper-V.

VMware Player Lite

VMware Player Lite este versiunea de bază a VMware Workstation și este disponibilă gratuit. În comparație cu VirtualBox, VMware Player Lite este lipsit de o mulțime de funcții esențiale și avansate, cum ar fi capacitatea de a face instantanee, de a crea clone, de conexiuni de la distanță, de setări avansate de VM etc. doresc să încercați diferite lucruri în mediul virtual. Cu toate acestea, VMware Player Lite este ușor de utilizat și ușor de utilizat pentru începători.

software pentru mașini virtuale Windows 10 vmware player

Acestea fiind spuse, dacă doriți toate caracteristicile avansate discutate mai sus, ar trebui să cumpărați VMware Player Plus sau VMware Workstation. Aceste opțiuni premium sunt excelente dacă sunteți un utilizator greu de mașină virtuală și doriți o stabilitate mai bună și caracteristici mult mai avansate oferite de VirtualBox.

Concluzie

Chiar dacă aveți mai multe opțiuni, dacă sunteți un utilizator obișnuit care folosește VM pentru a testa software nou sau pentru a rula alte sisteme de operare chiar pe Windows, rămâneți doar cu VirtualBox. Este bun pentru utilizarea de zi cu zi. Personal, folosesc VirtualBox pentru a rula mai multe sisteme de operare și pentru a testa software-ul sau setările noi.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre software-ul mașinii virtuale menționat mai sus pentru Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x