Tuitorial: Cum să creezi propriul pachet de texturi pentru Minecraft cu ușurință

Cum să faci un pachet de texturi Minecraft
⏱️ 32 min read

Minecraft este un joc cu o popularitate imensă în rândul comunității de gaming, iar una dintre cele mai interesante caracteristici ale jocului este abilitatea de a personaliza experiența de joc. Astfel, mulți jucători aleg să creeze propriile lor pachete de texturi Minecraft, care adaugă elemente noi jocului, îl fac mai interesant și mai atractiv.

Crearea unui pachet de texturi poate fi o sarcină destul de simplă, dar necesită cunoștințe de bază de grafică, deci nu trebuie să vă simțiți intimidați. În primul rând, trebuie să descărcați și să instalați un program de editare grafică, cum ar fi GIMP sau Adobe Photoshop. Apoi, trebuie să căutați și să descărcați texturile pe care le doriți pentru propriul pachet, asigurându-vă că sunt compatibile cu versiunea jocului pe care o folosiți.

După ce aveți toate texturile necesare, trebuie să creați fișierul principal al pachetului, numit “pack.mcmeta”, care conține informații despre pachetul de texturi. În acest fișier, trebuie să specificați numele pachetului, versiunea, o scurtă descriere și creatorul.

Apoi, trebuie să deschideți fișierele cu textura și să le editați cu software-ul de editare grafică, modificând culorile, luminozitatea, detaliile sau alte elemente, pentru a crea aspectul dorit. După ce ați terminat de editat fiecare fișier de textură, trebuie să le salvați și să le înlocuiți cu fișierele originale din joc.

În cele din urmă, trebuie să arhivați întregul pachet de texturi într-un fișier .zip și să îl adăugați în folderul “resourcepacks” al jocului Minecraft. Apoi, trebuie doar să selectați noul pachet de texturi în setările jocului și să vă bucurați de experiența unică pe care o oferă noul pachet creat de voi.

Imaginați-vă că aveți puterea de a schimba lumea în Minecraft. Abilitatea de a transforma fiecare bloc și chiar de a schimba fundalul ecranului principal. Dacă ați folosit oricare dintre cele mai bune pachete de texturi Minecraft, ați experimentat această putere. Dar doar într-un mod limitat. Pachetele de texturi Minecraft sunt o modalitate uimitoare de a schimba complet aspectul jocului tău, dar opțiunile de personalizare sunt limitate la ceea ce decide creatorul. Acestea fiind spuse, dacă doriți control deplin asupra aspectului Minecraft, vă puteți crea propriile pachete de texturi pentru Minecraft. Dacă vi se pare interesant, iată cum să faceți un pachet de texturi Minecraft.

Crearea unui pachet de texturi Minecraft: explicat (2022)

Pachetele de texturi sunt uimitoare, vă permit să schimbați texturile tuturor, de la mobs la blocuri și chiar lichide, puteți face ca Minecraftul să se simtă ca un joc complet diferit. În acest articol, vom arunca o privire asupra modului în care vă puteți crea propriul pachet de texturi Minecraft. În plus, acoperăm și modul în care puteți încărca și partaja aceste pachete cu comunitatea. Unii creatori de pachete de texturi foarte buni ar putea chiar să aibă potențialul de a lista pachetul pe piața oficială și de a-l monetiza.

Procesul de creare a unui pachet de texturi implică o varietate de pași. Așadar, pentru a rămâne simplu, am împărțit ghidul nostru în mai multe secțiuni. Puteți folosi tabelul de mai jos pentru a le explora cu ușurință pe fiecare dintre ele.

Notă: Veți avea nevoie de Minecraft Java sau Bedrock instalat pentru a urma acest ghid.

Cum funcționează un pachet de texturi?

Datorită lumii simple blocate și pixelate a lui Minecraft, o textură din joc nu este altceva decât o imagine înfășurată într-o grămadă de cuburi. Aceste cuburi sunt apoi combinate pentru a crea structuri separate, mafiote și chiar articole din joc. După cum era de așteptat, dacă se fac modificări acestor texturi sau fișiere imagine, modificările se reflectă în lumea dvs. Minecraft.

rezoluția texturii

Rezoluția implicită pentru aceste texturi este de 16×16 pixeli. Dar jucătorii le pot crește până la 128×128 pixeli. Cu toate acestea, acele texturi de înaltă calitate ar putea să nu funcționeze bine pe toate platformele. Deci, respectarea rezoluției de 16×16 pixeli sau 32×32 pixeli este cel mai bun pariu.

Creatori de pachete de texturi

Trecând la crafting, cea mai ușoară modalitate de a face pachete de texturi Minecraft este folosirea unuia dintre numeroșii constructori gratuiti. Să trecem peste cele mai bune pentru fiecare platformă.

Creator Nova Skin Resource Pack pentru utilizatorii de PC

Nova Skin Resource Creator este cel mai cuprinzător și mai ușor instrument online pentru crearea unui pachet de texturi Minecraft. Obții o formă de copac structură bazată pe foldere pentru a găsi texturile a fiecărui model din joc. De asemenea, are un editor de vopsea încorporat pe care îl puteți folosi pentru a edita textura fără a părăsi site-ul. Dar dacă asta nu este suficient, îți permite și să treci dincolo de texturi.

De asemenea, pielea Nova vă permite editați sursa, muzică, particule, și altele. Deci, în multe privințe, este un instrument online all-in-one pentru a crea un pachet complet de resurse în cel mai scurt timp. După ce ați terminat, puteți salva pachetul de resurse în cloud sau îl puteți descărca pentru lumea dvs. Minecraft.

Atentat, încercare Creator de pachete de resurse Nova Skin

Creator de suplimente pentru Minecraft PE pe Android

Această aplicație Android este unul dintre cele mai populare instrumente Minecraft de pe Play Store și, din experiența noastră, totul este din motive întemeiate. După cum era de așteptat, are un editor încorporat care poate fi folosit pentru a picta peste texturile existente în joc. Dar dacă nu doriți să faceți totul manual, puteți alege și unul dintre multe texturi în aplicație și aplicați-le direct la anumite elemente.

Creator de suplimente pentru Minecraft PE pe Android

Aplicația vă permite, de asemenea, să adăugați structuri, sunete, copaci, biomi și rețete noi la joc. Luând pachetele de texturi cu un pas mai departe, această aplicație vă permite să creați un fel de pachet de mod pentru Minecraft PE. Chiar și cu atâta putere, această aplicație are un dezavantaj major, care sunt reclamele sale. Puteți face multe cu aplicația dacă vă descurcați să primiți reclame la aproape orice atingere.

Descarcare creator de pluginuri pentru Android

Notă: Din februarie 2022, nu există nicio aplicație sau instrument de încredere pentru utilizatorii iOS, iPad OS și console pentru a crea pachete de texturi. Ei trebuie să se bazeze pe procesul manual pentru a crea un pachet de texturi în Bedrock Edition. Am tratat-o ​​mai târziu în ghid.

Creați manual un pachet de texturi pentru editarea Java

Datorită fișierelor de joc necriptate, este foarte ușor să deblochezi fișierele de textura Minecraft și să le editezi în ediția Java. Spre deosebire de ceea ce s-ar putea aștepta mulți dintre voi, nici măcar nu trebuie să descărcați nimic pentru a crea manual un pachet de texturi Minecraft. Acesta este ceea ce ai nevoie:

 • minecraft java
 • extractor de fișiere zip ca Windows Explorer
 • B.asiatic editor de imagini ca ms vopsea
 • editor de text ca Pad

Indiferent dacă sunteți pe Mac, Windows sau Linux; toate aplicațiile menționate mai sus sau alternativele lor sunt probabil prezente pe dispozitivul dvs.

Extrageți fișierele de texturi Minecraft

Pachetele de texturi se bazează pe editări personalizate și preferințe personale. Deci, odată ce știți ce modificări doriți să faceți, urmați acești pași pentru a edita texturile Minecraft:

1. ÎNCEPE, Deschideți directorul jocului. Dacă nu l-ați setat la personalizat, lipiți această adresă: %appdata%\.minecraft\ în bara de adrese a Explorer sau în fereastra Run pentru a deschide locația implicită. Puteți accesa fereastra Run prin comanda rapidă de la tastatură Windows 10 „Win + R”.

folder sau director Minecraft Java

2. Apoi, în directorul Minecraft, deschide folderul „versiuni”.. si inauntru, deschide folderul cu cea mai recentă versiune a jocului. În acest moment, este Minecraft 1.18.1.

versiuni minecraft

3. În folderul versiuni, Copie (Ctrl+C) fișierul jar cu numele numărului versiunii jocului tău. Dacă nu aveți mod-uri instalate, acesta va fi singurul fișier cu extensia de fișier „.jar”.

Jar cu versiunea Minecraft

4. Deci creați un folder nou în directorul Minecraft sau oriunde pe computer și pastă (Ctrl + V) dosar borcan Acolo. Poate avea orice nume.

fișier jar într-un folder nou

5. Acum, trebuie să schimbați extensia de fișier de la „.jar” la „.zip” redenumindu-l. Asa de extrage fisierul făcând clic dreapta pe el și alegând „opțiunea de extragere”. Alternativ, dacă aveți instalat WinZip sau WinRAR, puteți extrage direct acel fișier Jar.

Extragerea fișierului jar cu textură

edita texturi

Acum că avem totul pregătit, trebuie doar să edităm fișierele de texturi pentru a face un pachet de texturi Minecraft. Așa o faci.

1. Mai întâi, deschideți folderul nou extras și ajungeți la „texturi” dosar. Trebuie să deschideți folderul extras, apoi „active” și în sfârșit folderul „Minecraft” pentru a ajunge la el.

Găsiți folderul texturi modificabile pentru minecraft

2. În dosarul de texturi, veți găsi o varietate de subdirectoare care împart în mod categoric texturile din joc. Toate blocurile plasabile Minecraft sunt în folderul „bloc”. Între timp, animalele și moburile sunt în folderul „entity”. În mod similar, puteți găsi foldere pentru mediu, articole și multe altele. Alegeți categoria de textură pe care doriți să o editați și deschideți folderul acesteia.

Foldere de texturi Minecraft

3. În interiorul folderului, găsiți fișierul de textură PNG pe care doriți să îl editați și deschideți-l în vopsea folosind opțiunea „deschide cu”. De asemenea, puteți utiliza orice alt editor de imagini, dar MS Paint este suficient pentru a finaliza treaba. Unele dintre aceste fișiere de textură pot fi în subdosare din cauza a sistem de stratificare.

Texturi de entitate Minecraft

4. Apoi, în cadrul editorului dvs. foto, faceți modificările pe care doriți să le faceți fără și salvați fișierul ca PNG în aceeași locație cu același nume de fișier. Puteți repeta procesul până când toate texturile dorite sunt editate.

Paint Edited MC Cow Texture

Creați fișierul MCMETA

1. După ce ați terminat de editat texturile, reveniți la folderul părinte extras care are subdosarul „activ”. Apoi creați un fișier text nou. pe el făcând clic dreapta și alegând noua opțiune.

fișier text nou pentru textura MC

2. Apoi deschideți fișierul text și inserați următorul cod în el:

{
 "pack": {
  "pack_format": 7,
  "description": "[Custom Description for your Texture Pack]"
 }
}

Puteți înlocui descrierea cu textul dvs., dar evitați să folosiți simboluri speciale în ea. În ceea ce privește numărul „formatului pachetului”, puteți folosi tabelul de mai jos pentru a găsi cel potrivit pentru versiunea dvs.:

format_pachet versiunea jocului
5 1.15 până la 1.16.1
6 1.16.2 până la 1.16.5
7 1.17 și mai sus

3. În sfârșit, salvați fișierul folosind opțiunea Salvare ca cu denumirea “ambalaj.mcmeta„. Asigurați-vă că selectați „toate fișierele” în caseta drop-down „salvare ca tip”.

Salvarea fișierului mcmeta pentru pachetul de texturi

Salvați și instalați pachetul de texturi

Odată ce toate texturile pe care doriți să le modificați sunt editate și fișierul „.mcmeta” este salvat în folderul pachet, este timpul să faceți pachetul de texturi utilizabil în joc.

1. Pentru a crea un fișier pachet de texturi, selectați „active” și „.mcdeta” fișiere simultan apăsând tel Control“. Apoi faceți clic dreapta și alegeți opțiunea “comprimați în fișierul zip”. Numele fișierului poate fi orice.

Crearea unui fișier zip pentru pachetul de texturi

2. Acum, pentru a utiliza acest pachet de texturi nou creat, copiați și lipiți fișierul zip într-unul dintre următoarele directoare:

 • %AppData%\.minecraft\pachete cu resurse (Minecraft 1.16.1 și versiuni ulterioare)
 • %AppData%\.minecraft\Pachete de textura (Minecraft 1.16 și versiuni anterioare)
Folder Pachete de resurse în Minecraft

3. Apoi încărcați jocul și mai întâi faceți clic pe butonul „Opțiuni”. pe ecranul de start și apoi faceți clic pe butonul „pachete de resurse”. opțiuni interioare.

Opțiunea pachetelor de resurse în setările minecraft

4. În cele din urmă, faceți clic pe pictograma pachet de resurse pentru a activa pachetul de texturi Minecraft. Procedând astfel, se va muta din coloana din stânga la coloana din dreapta.

Testarea pachetului de texturi în Minecraft Java

5. Cu pachetul dvs. activat, tot ce vă rămâne de făcut este încarcă lumea ta minecraft și căutați blocuri, elemente sau entități la care ați făcut modificări. Dacă nu găsiți rezultatele dorite, vă rugăm să accesați secțiunea noastră de întrebări frecvente pentru a găsi o soluție.

textură nouă de vaca în minecraft java

Notă: Avem un ghid detaliat despre cum să instalați pachetele de texturi Minecraft pe care îl puteți urma dacă aveți nevoie de mai mult ajutor.

Creați pachete de texturi pentru Bedrock

Pachetele de texturi sau de resurse pentru ediția Bedrock funcționează ușor diferit față de ediția Java. Cu toate acestea, nu există modificări în modul în care editați textura în sine. Să vedem cum.

De ce ai nevoie

Aveți nevoie doar de următoarele elemente pentru a crea un plugin de textură sau un pachet de resurse pentru Bedrock Edition:

 • roca de bază a minecraft (Contează și ediția Xbox Gamepass)
 • extractor de fișiere zip ca Windows Explorer
 • B.asiatic editor de imagini ca ms vopsea (utilizați GiMP, Paint 3D sau Photoshop dacă doriți să adăugați transparență)
 • editor de text ca Pad
 • pachet de resurse de vanilie

Spre deosebire de ediția Java, nu puteți extrage fișierele texturi din interiorul jocului. Prin urmare, trebuie să descărcați separat pachet de resurse de vanilie folosind aceasta legătură.

Editați fișierele de textură

După ce ați descărcat pachetul de resurse Vanilla, urmați acești pași pentru a edita pachetul de texturi Bedrock:

1. Extrageți fișierul zip al pachetului de resurse vanilie într-un folder nou. Puteți utiliza orice software de gestionare a fișierelor pentru a-l extrage. Dacă sunteți pe Windows, puteți să faceți clic dreapta pe fișier și să alegeți opțiunea „extract all”.

Pachet de resurse pentru extract de vanilie pentru MC Bedrock

2. Apoi, în folderul nou extras găsiți subdosarul numit „texturi” și deschideți-l.

Dosar de textura Minecraft pentru roca de bază

3. În folderul „texturi” veți găsi subfoldere divizate categoric de texturi Minecraft. Deschideți cel a cărui textură doriți să o editați.

În interiorul texturii Minecraft pentru Bedrock

4. În fiecare folder categoric, există PNG, TGA sau subfoldere cu fișiere PNG și TGA pentru textura respectivă a jocului. Deschideți fișierul PNG al texturii în Paint pentru editare. Dacă editați un fișier TGA, puteți utiliza Adobe Photoshop sau GiMP.

Deschideți fișierul Creeper în Paint

5. Faceți modificările dorite texturii în editorul dvs. de imagini și salvați-l în aceeași locație cu același nume ca fișierul original. Repetați procesul pentru toate texturile pe care doriți să le editați.

Editarea texturii Creeper în Minecraft Bedrock

Pregătiți fișierul JSON

După ce ați terminat de editat, urmați acești pași pentru a pregăti fișierul JSON al pachetului de resurse. Acest fișier comunică cu jocul și permite texturilor noastre externe să înlocuiască texturile încorporate în joc.

1. Pentru a pregăti un fișier JSON, avem nevoie de două coduri UUID. Poate fi generat folosind acest instrument. Generați două UUID-uri unice și notează-le pentru a le utiliza ulterior. Asigurați-vă că generați versiunea 1 UUIDfolosesc doar instrumentul legat.

Generator UUID pentru pachetele de texturi Minecraft

2. Apoi creați un fișier text nou în folderul principal Am avut subfolderul „texturi” înainte. Asa de deschide-l folosind notepad sau orice alt editor de text de bază.

fișier text nou pentru textura MC

3. Lipiți următorul cod în editorul dvs. de text:

{
 "format_version": 2,
 "header": {
  "description": "Tutorial Resource Pack",
  "name": "Tutorial Resource Pack",
  "uuid": "dcf11606-8e52-11ec-b909-0242ac120002",
  "version": [1, 0, 0],
  "min_engine_version": [1, 17, 30]
 },
 "modules": [
  {
   "description": "Tutorial Resource Pack",
   "type": "resources",
   "uuid": "3f958580-8e53-11ec-b909-0242ac120002",
   "version": [1, 0, 0]
  }
 ]
}

Puteți pune orice text în fața numelui și a descrierii pachetului de texturi în ambele părți ale codului. În ceea ce privește UUID-ul, lipiți-le pe cele pe care le-ați generat mai devreme și asigurați-vă că nu repetați același UUID în ambele secțiuni. Lăsați restul codului neschimbat, deoarece un singur simbol suplimentar sau lipsă poate face fișierul inutil.

4. În cele din urmă, salvați fișierul ca manifest.json. Asigurați-vă că selectați „toate fișierele” în caseta drop-down „salvare ca tip”. Nu uitați să verificați liniile de cod și să evitați să utilizați caractere speciale în numele sau descrierea pachetului.

Salvați manifestul - fișier JSON

Instalați și încercați pachetul de texturi Minecraft pentru Bedrock

Urmați acești pași pentru a adăuga pachetul de texturi la Minecraft Bedrock:

1. În primul rând, pentru a vă personaliza pachetul, redenumiți folderul „pachet de resurse vanilie” extras cu numele la alegere. Evitați utilizarea simbolurilor în numele folderului.

Schimbarea numelui pachetului de resurse pentru Bedrock

2. Deschideți folderul „pachete de resurse” din Minecraft Bedrock. În funcție de dispozitiv, adresa folderului din locația implicită de instalare va arăta astfel:

Pe Windows 10 și 11:
%localappdata%\Packages\Microsoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbwe\LocalState\games\com.mojang\resource_packs

Pe Android:
/storage/emulated/0/android/data/com.mojang.minecraftpe/files/games/com.mojang/resource_packs

Pe iOS:
/files/on%20my%20iphone/minecraft/games/com.mojang/resource_packs

3. Deci, copiați și inserați folderul pachetului de resurse în folderul „pachete de resurse” din directorul tău Minecraft. Asigurați-vă că pachetul dvs. de resurse nu lipsește niciun fișier, în special fișierele JSON și texturi.

Folder Pachete de resurse Minecraft pentru Bedrock

4. În cele din urmă, deschideți Minecraft Bedrock și faceți clic pe fila „Setări”. pe ecranul de start.

Opțiunea de setări Minecraft Bedrock în beta

5. În cadrul setărilor, faceți clic pe butonul „resurse globale”. în panoul lateral stâng.

Resurse globale în baza Minecraft

6. Aici, veți găsi pachetul de resurse sub “pachetele mele” secțiune. Faceți clic pe pachet și apoi pe butonul „activare”. să o aplici.

Activați pachetul de texturi personalizate în Minecraft

7. Apoi deschide-ți lumea Minecraft și găsește-ți texturile editate în joc.

Noul pachet de texturi Creeper în Minecraft

Distribuiți pachetul de texturi Minecraft

Felicitări! În acest moment, aveți puterea de a schimba complet aspectul lumii dvs. Minecraft. Acum știi cum să faci un pachet de texturi Minecraft și să-l folosești corect în orice ediție a jocului. Următorul pas evident este să-l distribui. Din fericire, este mult mai ușor decât editarea unei texturi.

Distribuiți pachetul pentru ediția Java

Utilizatorii ediției Java pot partaja direct fișierul arhivat al pachetului lor de resurse/texturi. Atâta timp cât fișierul are un “.fermoar” extensia de fișier, orice utilizator îl poate descărca și instala în jocul său. Deși ar trebui să-l folosească doar în versiunea pentru care a fost creat pentru a evita eșecurile.

Pentru a vă distribui pachetul de texturi, îl puteți încărca gratuit pe oricare dintre aceste site-uri web ale comunității:

Alternativ, îl puteți partaja și pe unul dintre numeroasele servere Discord pentru Minecraft.

Distribuie pentru Bedrock Edition

Spre deosebire de ediția Java, nu puteți partaja folderul pachetului de resurse direct cu alți jucători. Cu toate acestea, cu doar câteva pregătiri ușoare, puteți face procesul de instalare mult mai ușor pentru toată lumea. Așa o faci.

Creați fișierul MCPACK

Urmați acești pași pentru a crea un fișier MCPACK pentru pachetul de resurse/texturi:

1. Pentru a începe, trebuie să arhivăm folderul pachetelor de texturi într-un fișier zip. Puteți face acest lucru făcând clic dreapta pe el și selectând Opțiunea „comprimați în fișier zip” pe Windows Alternativ, puteți utiliza și software precum WinZip, Winrar și multe altele pe majoritatea platformelor.

Pachetul de texturi de arhivă pentru rocă de bază

2. Acum, redenumiți fișierul în „numele pachetului dumneavoastră.mcpack”. Ai nevoie înlocuiți extensia de fișier „.zip” cu extensia de fișier „.mcpack”. Pictograma pachetului se va schimba imediat în pictograma Minecraft.

Pachetul de texturi ca fișier MCPACK

3. Orice jucător poate face dublu clic pe fișierul MCPACK pentru a adăuga imediat pachetul de texturi la Minecraft Bedrock. Acest lucru face instalarea și distribuția mult mai ușoare și mai rapide. Procesul de instalare durează doar câteva minute și jocul afișează a notificare „import cu succes”. odată ce este complet.

MCPACK importat cu succes

Programul de parteneriat Minecraft

Fișierul pachet de texturi ediția Bedrock poate fi partajat pe aceleași site-uri ale comunității ca și ediția Java. Dar, dezvoltatorii oferă și un spațiu oficial pentru a vă împărtăși și chiar a vinde pachetele dvs. de texturi. Da, vorbim despre Piața oficială Minecraft care este disponibil numai în ediția Bedrock.

Banner Microsoft Partner Program

Cu toate acestea, Minecraft permite doar câțiva creatori să-și trimită conținutul pe piață. Pentru a vă alătura acestui grup exclusiv, trebuie să aplicați pentru Microsoft sau Minecraft program de parteneriat folosind aceasta legătură. Atât companiile, cât și persoanele fizice se pot înregistra folosind același formular de cerere. În ceea ce privește criteriile de selecție, dezvoltatorii își revizuiesc portofoliul creativ care trebuie să aibă pachete de probe de texturi, skin-uri sau suplimente pentru Minecraft Bedrock.

Activați RTX pentru aceste texturi

Nu în ultimul rând, avem mecanica populară de ray tracing care vă poate duce pachetele de texturi la următorul nivel. Vă rugăm să rețineți că RTX pentru Minecraft Bedrock funcționează numai cu ediția Windows a jocului din cauza restricțiilor bazate pe platformă. În ceea ce privește pachetul de texturi, trebuie să aveți texturi activate PBR pentru ca acesta să funcționeze cu ray tracing.

pădure-copy-fără-ray-tracing în minecraftbaldachin-pădure-cu-ray-tracing în minecraft

Procesul real de activare a PBR va duce acest ghid la un segment complet diferit. Dar dacă ești interesat de același lucru, poți folosi NVIDIA oficial ghid astfel încât pachetul dvs. de texturi Minecraft RTX să fie gata.

Întrebări frecvente (FAQs)

Cum să vezi extensia fișierului

Pe Windows, puteți accesa „Opțiuni pentru foldere” căutându-le în meniul de pornire. Apoi veți găsi opțiunea de a „ascunde extensiile de fișiere pentru tipurile de fișiere cunoscute” în secțiunea de vizualizare. Debifați pentru a vedea toate extensiile de fișiere de pe sistemul dvs.

Afișați extensiile de fișiere în Windows

Utilizatorii Mac pot activa opțiunea de a „afișa toate extensiile de nume de fișier” în preferințele avansate ale aplicației Finder.

Confuzie despre instalarea pachetului de texturi

Avem deja un ghid separat pentru a vă ajuta să instalați orice pachet de texturi pe toate platformele Minecraft. Puteți folosi ghidul legat pentru a găsi un tutorial pas cu pas care să vă ajute să vă instalați pachetul de texturi.

Care ar trebui să fie extensia pachetului de texturi?

Minecraft Java vă permite să instalați pachete de texturi numai cu o extensie de fișier „.zip”. Între timp, utilizatorii Bedrock pot folosi o extensie de fișier „.mcpack” sau pot plasa direct folderul pachet de texturi în directorul jocului.

Avertisment de versiune incompatibilă

Dacă utilizați o textură la o versiune mai mare sau mai mică decât cea creată, jocul va afișa un avertisment de „incompatibilitate”. Puteți folosi în continuare pachetul de texturi, dar este posibil să vedeți unele erori în texturile dvs. În plus, acest avertisment clipește și dacă utilizați pachetele de texturi într-o versiune beta sau instantanee a jocului.

Ce este UUID?

Un UUID sau Universal Unique Identifier este o etichetă digitală folosită pentru a identifica informațiile din joc. Adăugarea unuia la pachetul dvs. de texturi Minecraft vă asigură că jocul nu confundă pachetul dvs. de texturi personalizate cu orice alt pachet de texturi sau cu texturile implicite ale jocului.

Textura nu s-a schimbat nici după aplicarea pachetului de texturi Minecraft

Într-una dintre următoarele situații, pachetul de texturi poate să nu funcționeze conform așteptărilor:

 • Îl folosești pe o versiune incompatibilă a jocului.
 • Pachetul de texturi nu a fost salvat corect sau cu numele sau extensia corecte.
 • Dacă textura are un fișier TGA cu aceeași textură, dar ați editat doar PNG-ul, jocul nu îl va identifica.

Ce fișier textur ar trebui să editez: PNG, JPEG sau TGA?

În mod implicit, Minecraft este setat să arate mai întâi pentru fișierele TGA, apoi fișierele PNG și în final fișierele de textură JPEG. Deci, dacă doar editați un fișier PNG pentru o textură, cel mai bine este să eliminați fișierul TGA, astfel încât textura dvs. să fie detectată. În ceea ce privește JPEG, acesta nu acceptă transparență, așa că ar trebui să evitați să utilizați fișiere JPEG pentru editarea Bedrock.

Cum se schimbă pictograma pachetului de texturi

Puteți edita pictograma pachetului dvs. de texturi adăugând un fișier PNG cu pictograma dorită în folderul principal al pachetului dvs. de texturi. Dimensiunile pictogramei ar trebui să fie 256 X 256 pixeli. În ceea ce privește numele, fișierul pictogramă ar trebui să fie „icon_package.png” pentru ediția Bedrock și „pachet.png” pentru ediția Java. Dacă creați o arhivă MPACK sau ZIP a pachetului dvs., asigurați-vă că și fișierul pictogramă este arhivat în ea.

Pot folosi pachetul meu de texturi în multiplayer?

Întrucât pachetele afectează doar utilizatorul, puteți utiliza în mod liber pachetul de textura sau de resurse pe un server online. Cu toate acestea, cele mai populare servere au deja un pachet de resurse pentru jucători. Să nu uităm că jucătorii au, de asemenea, un istoric al pachetelor de texturi miniere pentru a găsi obiecte rare. Prin urmare, unele dintre serverele online au interzis complet utilizarea pachetelor de texturi.

Faceți cu ușurință pachetul de texturi Minecraft astăzi

Cu asta, acum știi tot ce trebuie să știi despre cum să faci un pachet de texturi Minecraft. Fie în scopuri de afaceri sau doar pentru distracție, puteți folosi ghidul pentru a crea un pachet de texturi pentru orice ediție de Minecraft. Încercați doar să evitați să copiați ideile altcuiva pentru pachet. Chiar și cu o asemenea diversitate de conținut Minecraft, există încă teme noi pe care să le descoperiți, iar mulțimile Minecraft 1.19 pot fi destul de inspirate. Dar dacă schimbarea aspectului jocului nu este suficientă pentru tine, poate că unul dintre cele mai bune modpack-uri Minecraft te va mulțumi. Aceste pachete de mod nu numai că schimbă texturile jocului, dar adaugă și o varietate de moduri la joc simultan. Cu toate acestea, trebuie să instalați Forge în Minecraft pentru a le rula.

Revenind la pachetele de texturi, le puteți face să arate și mai bine folosind shadere în Minecraft. Aceste shadere necesită să instalați Optifine pentru a rula, dar odată ce sunt în funcțiune, grafica jocului dvs. poate chiar concura cu grafica RTX. Acestea fiind spuse, nu ezitați să contactați în comentarii dacă aveți întrebări despre cum să faceți un pachet de texturi. Cineva din echipa noastră va fi acolo pentru a vă ajuta. Procesul de realizare a unui pachet de texturi Minecraft este intens și lung, dar și foarte plină de satisfacții. Succes și crafting fericit!

În concluzie, dacă doriți să aveți control deplin asupra aspectului Minecraft, puteți crea propriile pachete de texturi pentru joc. Acest proces implică mai mulți pași, dar există diverse instrumente și construcții gratuite care vă pot ajuta să realizați acest lucru. Pachetele de texturi vă permit să schimbați texturile tuturor elementelor din joc, permițându-vă să creați o experiență de joc complet diferită. De asemenea, puteți încărca și partaja pachetele de texturi cu comunitatea și, în unele cazuri, puteți chiar să le monetizați prin listarea lor pe piața oficială Minecraft.
Ne mai întâlnim cu siguranță în curând, dar până atunci, nu uitați să fiți mereu la curent cu ultimele noutăți din lumea tehnologiei! Răsfoiți paginile noastre, împărtășiți experiențele și inovațiile cu prietenii și rămâneți conectați la tot ce este nou și fascinant în acest domeniu. Încheiem așadar și această întâlnire a noastră, cu dorința sinceră de a vă fi fost de ajutor și de a vă fi adus o mică contribuție la informarea și educarea voastră în această lume competitivă și mereu în schimbare. Așadar, ne revedem curând!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x