Tutorial: Cum să construiești un portal Nether în Minecraft – Ghid pas cu pas

How to Make a Nether Portal in Minecraft
⏱️ 15 min read

Să faci un portal nether în jocul Minecraft poate fi o provocare ușor intimidantă la început, dar există ghiduri utile care te pot ajuta să reușești. Mai întâi trebuie să colectezi materialele necesare: 10 blocuri de obsidian și flint&steel. Apoi, înlocuiește blocurile în formă de poartă din lumea ta cu blocurile de obsidian. Aprinde apoi focul în portal cu flint&steel și te vei găsi transportat în lumea infernală, numită și Nether. Aici, vei găsi resurse și creaturi unice, precum colții de ghiață și porcii nether, dar fii atent la monștri precum ghast-uri și schelete nether. Cu un portal nether funcțional, vei putea să vizitezi lumea infernală oricând dorești.

Imaginați-vă cel mai întunecat biom din Minecraft. Sunete periculoase ale mafiei umplu aerul. Și apoi, auziți lavă clocotită, care este prezentă la fiecare pas. Sună înfricoșător? Ceea ce vorbim aici nu este doar unul dintre biomii Minecraft. Este o dimensiune cu totul nouă numită Nether în Minecraft și nu există surse de apă sau hrană în această dimensiune. Dar toată această îngrijorare este pentru altă dată. Astăzi vom învăța cum să facem un portal Nether în Minecraft pentru a vă ajuta să vă teleportați în această dimensiune. Există multe metode de a face acest lucru, dar ne vom concentra pe cele mai potrivite pentru începători. Vă puteți aștepta ca această metodă să funcționeze atât pe Minecraft Java, cât și pe Bedrock Edition. Dar doar pentru că este ușor, nu trebuie să fie rapid. Deci, să nu pierdem niciun moment și să învățăm cum să facem un portal Nether în Minecraft.

Faceți un portal Nether în Minecraft (2022)

La fel ca în cazul oricărei alte rețete din Minecraft, procesul va începe prin a colecta mai întâi elementele esențiale. Ne vom concentra mai întâi pe cum să obținem articolele, înainte de a trece la procesul de construcție propriu-zis. Așa că, fără alte prelungiri, haideți să ne scufundăm!

Ce este un portal Nether în Minecraft?

Un portal Nether este o structură similară cu o poartă dreptunghiulară făcută din blocuri de obsidian. este al nostru singura cale de a ajunge la dimensiunea inferioară supraviețuirea minecraft. Este o dimensiune înfricoșătoare și periculoasă a jocului care are propriile sale mafiote, biomi și pradă. Jucătorii pot merge acolo pentru a colecta resurse, învinge mafiote sau materiale pentru a-și construi instrumentele și structurile.

Portalul Nether este unul dintre cele două portaluri principale din Minecraft. Al doilea este un End Portal, care ne teleportează în dimensiunea End. Dar mai întâi va trebui să vizitați Nether pentru ca un portal final să funcționeze datorită cerințelor sale speciale. Deci, un portal Nether este una dintre structurile cheie pe care trebuie să înveți cum să construiești în Minecraft.

Cum funcționează un portal nether?

Activarea unui portal Nether leagă dimensiunea noastră supramundană cu dimensiunea Nether. Funcționează prin simpla creare a unui alt portal Nether în dimensiunea Nether. Tu poate face mai multe portaluri într-o zonă mică (până la 128 de blocuri) și toate se vor conecta la aceeași locație de apariție în cealaltă dimensiune. Este adevărat atât pentru Nether, cât și pentru lumea de peste.

Cu toate acestea, rețineți că tărâmul Nether are 1/8 din dimensiunea lumii peste tot în majoritatea versiunilor de joc. Deci, călătoria unui singur bloc în această dimensiune echivalează cu călătoria a 8 blocuri în lumea de peste. Mulți jucători folosesc acest fapt pentru a călători mai repede în Minecraft. Dar, după cum puteți ghici, implică crearea multor portaluri nether. Deci, să continuăm să învățăm mai multe despre asta.

Care sunt dimensiunile portalului Minecraft Nether?

Cea mai mică dimensiune posibilă pentru un portal Nether este de 4 × 5 blocuri. înseamnă că trebuie să fie cel puțin 5 blocuri înălțime și 4 blocuri lățime funcţie. Între timp, cel mai mare portal mediu Nether din toate versiunile moderne de Minecraft poate avea 23 de blocuri înălțime și 23 de blocuri lățime. Cu toate acestea, puteți crea mai multe portaluri de la margine la margine pentru a da iluzia unui portal mare Nether (arat mai jos).

Materialele necesare pentru a face un portal de sub Minecraft

Crearea unui portal Nether și activarea acestuia necesită doar două ingrediente. Iată care sunt blocurile de care aveți nevoie pentru a crea un portal Nether în Minecraft:

  • 10 blocuri de obsidian: Obsidianul, unul dintre cele mai dificile blocuri din joc, este destul de greu de găsit în mod natural. Acestea apar doar atunci când blocurile de lavă și fântâna de apă se ciocnesc unele de altele. Blocurile sursă sunt blocul principal din care lava sau apa începe să se extindă. Dacă blocurile nu sunt blocuri sursă, ciocnirea apei și a lavei vă va oferi doar pietriș.
  • Flint și oțel: După cum sugerează și numele, această unealtă este făcută din silex și fier. Este un instrument simplu pe care îl puteți folosi a dat foc oricărui bloc. Este util și pentru lupta împotriva mafioților. În acest ghid ne vei ajuta să dăm foc în interiorul portalului pentru a activa portalul Nether.

Cum să obțineți materiale pentru a construi portalul Nether în Minecraft

Principalul ingredient de care aveți nevoie pentru a construi un portal Nether sunt blocurile de obsidian. Nu sunt atât de greu de găsit dacă explorezi suficient de adânc în joc. Ceea ce te oprește este faptul că poți Ia doar obsidian cu un târnăcop de diamant și o găleată. Să aflăm mai întâi cum să le creăm.

Cum să creați un târnăcop și o găleată cu diamante

1. Diamantele, dacă alegi să aleagă, nu sunt atât de ușor de găsit. Trebuie să cobori la nivelul rocii de bază pentru a-ți maximiza șansele. De asemenea, rețineți că veți avea nevoie de un pick de fier sau mai bine pentru a extrage diamantele Cealaltă rută pe care o poți alege este să faci comerț cu sătenii sau să jefuiești cufere care rareori apar cu diamante.

2. Odată ce ați strâns suficiente diamante, veți avea nevoie de niște bețe pentru a crea un târnăcop de diamante. Poate sa bețe de artizanat prin plasarea oricăror două blocuri de scânduri de lemn vertical pe coloana centrală. Puteți face acest lucru apăsând butonul din inventarul dvs., care este de obicei “ALE MELE” tasta pe PC. Veți vedea apoi o zonă de crafting pentru a utiliza următoarea rețetă.

Faceți bastoane în minecraft

3. În continuare, cu 2 costume și 3 diamante, poți face un târnăcop de diamant. Obțineți o masă de crafting în Minecraft pentru această sarcină și faceți clic dreapta pe ea. Acum pune 3 diamante în rândul de sus a zonei de producție. Apoi plasați se lipește de celulele din mijloc în cele două rânduri de jos. Ceea ce vei avea acum este un târnăcop de diamant. Faceți clic pentru a-l ridica și a-l pune în inventar.

Fabricarea târnăcopurilor de diamant în Minecraft

4. Ceea ce ne trebuie acum sunt blocurile de obsidian. Te poți întoarce în lumea subterană pentru a extrage aceste blocuri, dar avem o soluție mai bună. În primul rând, trebuie să faceți o găleată de fier folosind 3 blocuri de fier. Folosește următoarea rețetă pe masa ta de Minecraft Crafting.

Cub în Rețeta Minecraft

Cum să găsești sau să faci obsidian în Minecraft

1. Odată ce instrumentele noastre sunt gata, avem nevoie de o fântână de lavă și o fântână de apă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să căutați mai întâi o sursă cu multă lavă. Mai jos puteți găsi o piscină de lavă sau chiar o cascadă de lavă pe pământ. Sau puteți începe să minați adânc pentru a găsi lavă care curge sub pământ sau în peșteri. Odată ce găsiți sursa de lavă, găsirea apei în apropiere este relativ mai ușoară.

Piscine de lavă în Minecraft

2. În continuare, cu găleata echipată, faceți clic dreapta pe lavă pentru a o ridica și du-l la sursa ta de apă. Puteți face acest lucru cu mai multe cuburi pentru a economisi timp. Odată ajuns la sursa de apăfaceți clic dreapta pe apă pentru a arunca lavă in aceea. Acest lucru va crea un bloc de obsidian, pe care îl puteți extrage cu târnacopul de diamant. Aici îl prezentăm în modul creativ Minecraft.

Cum să faci un portal nether în minecraft

Rețineți că aveți nevoie 10 blocuri de obsidian pentru a-ți face portalul Nether. Dacă sursele de lavă și apă se ciocnesc, s-ar putea chiar să descoperi blocuri de obsidiane naturale.

Cum să obțineți cremene și oțel în Minecraft

Acum avem ceea ce ne trebuie pentru a construi un portal Nether. Dar înainte de a învăța cum să facem un portal Nether în Minecraft, mai avem nevoie de altceva. Acesta este Flint & Steel. Este un instrument folosit pentru a crea foc în Minecraft. Este, de asemenea, instrumentul pe care îl putem folosi pentru a activa un portal Nether.

1. Cea mai ușoară parte a acestui instrument este găsirea oțelului. Aveți nevoie de un singur bloc de fier pentru a acoperi partea de oțel a unealtei. Cât despre silex, este un material rar pe care îl poți găsi doar prin minerit blocuri de pietriș. vei avea o 10% șanse de a obține cremene cu fiecare bloc de pietriș pe care îl mine. Lucrul bun este că ai nevoie de o singură bucată de cremene pentru a supraviețui.

Flint și pietriș în Minecraft

2. Odată ce ai o bucată de silex și o bucată de fier, trebuie combina-le folosind următoarea rețetă. Doar plasați-le în diagonală în zona de crafting ca mai jos pentru a obține Flint & Steel în Minecraft.

Reteta Flint and Steel

Pași pentru a crea un portal nether în Minecraft

Acum, ceea ce ai nevoie în inventarul tău sunt 10 blocuri de obsidian și o bucată de silex și oțel. În plus, veți avea nevoie 4 blocuri aleatorii pentru a realiza structura. Acestea pot fi orice bloc, dar vă sugerăm să folosiți murdăria ca blocuri de pământ sunt mai ușor de găsit în Minecraft.

1. Găsiți un loc deschis și plasați două blocuri de obsidian unul lângă celălalt. Le puteți așeza cu fața la pământ și apăsând butonul butonul din dreapta al mouse-ului sau butonul de acțiune secundară de pe mouse. Asa de, puneți murdărie sau orice alt bloc pe ambele părți ale blocurilor de obsidian, ca în următoarea captură de ecran.

Primul pas pentru a crea Nether Portal în Minecraft

2. Acum, așezați două blocuri de obsidian deasupra fiecăruia dintre blocurile de murdărie pe care le-am plasat în pasul anterior. Puteți alege să spargeți blocurile de pământ după ce ați plasat blocuri de obsidian în scopuri cosmetice, dar acest lucru este opțional. Apoi, deasupra stâlpilor verticali ai blocurilor de obsidian, așezați blocuri de murdărie pe fiecare parte. Structura ta ar trebui să fie cam așa:

Portal nether sketch în minecraft

3. Acum, între cele două blocuri de murdărie de sus, plasați încă două obsidiane blocuri. Ar trebui să facă întreaga structură a portalului Minecraft Nether să arate ca o fereastră dreptunghiulară goală.

Completați Portalul Nether pe MC

Cum să activați un portal nether în Minecraft

Portalul tău Nether este acum gata și așteaptă să-l activezi. Să o facă, echipați silex și oțel și faceți clic dreapta pe oricare dintre părțile interioare a structurii obsidianului. Procedând astfel, veți activa portalul Nether și veți vedea o substanță purpurie strălucitoare asemănătoare unui lichid în mijlocul portalului dreptunghiular. Puteți intra apoi înăuntru pentru a fi teleportat în Dimensiunea Inferioară în câteva secunde.

Cum să faci un portal nether în minecraft

Poți și tu utilizați o încărcătură de foc pentru a activa portalul Nether. Dar ele apar doar în cufere rare din lumea de peste. Unii jucători încearcă, de asemenea, să dea foc portalului folosind lavă și un bloc inflamabil, dar aceasta nu este o opțiune de încredere pentru majoritatea. Așa că respectarea unei metode dovedite de silex și oțel ar putea fi cea mai bună pentru începători.

În ceea ce privește portalul Nether în sine, ceea ce am creat este o versiune de bază a acestuia. Atâta timp cât păstrați structura de bază și cel puțin 10 blocuri de obsidian, vă puteți folosi creativitatea pentru a o personaliza. Unora le place să-și mărească dimensiunea, în timp ce altora își decorează împrejurimile. Puteți accesa cele mai bune servere Minecraft Discord pentru a vă alătura comunităților și pentru a descoperi modele creative de portal și multe altele. Un exemplu de portal cu design unic este în următoarea captură de ecran:

Minecraft Window Aether Portal Giant

Fă-ți propriul portal nether în minecraft

Acesta este tot ce trebuie să știți pentru a vă crea portalul Nether în Minecraft. Pentru cei care doresc să-și ducă creativitatea un pas mai departe, ar trebui să instalați Forge pentru a obține modificări în Minecraft. Cu toate acestea, intrarea în lumea periculoasă a Nether-ului va fi incitant în sine. Ține-ți armele și mâncarea pregătite pentru că șansa de a întâlni mafiote este mare și mâncarea este puțină în dimensiunea Nether. Dacă abia începi cu Minecraft, o creștere a performanței poate merge foarte mult. Pentru a optimiza performanța, puteți instala Optifine în Minecraft pentru o grafică și un joc mai bune. Acum, începeți prin a colecta obsidian și folosiți-vă noile cunoștințe pentru a face imediat un portal Nether.

În acest conținut, am aflat despre dimensiunea Nether din Minecraft, care este un biom întunecat și periculos. Am aflat cum putem construi un portal Nether pentru a ne teleporta în această dimensiune și am învățat despre materialele necesare, precum blocurile de obsidian, târnăcopul de diamant și Flint & Steel. De asemenea, am aflat cum putem obține aceste materiale și cum funcționează un portal Nether. Portalul Nether este important pentru a avea acces la resurse, structuri și zone din joc, precum și pentru a ajunge la portalul final din dimensiunea End.
Mulțumesc că ați citit acest articol și sper că ați găsit informațiile utile și interesante. Dacă aveți întrebări sau comentarii, vă invit să le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos. Închei acum această postare și vă doresc o zi plină de tehnologie și inovație!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x