Tutorial: Cum să faci o captură de ecran pe iPad – Ghid detaliat cu toate metodele

Cum să faci o captură de ecran pe iPad (toate metodele)
⏱️ 17 min read

Capturarea de ecran poate fi un instrument foarte util atunci când doriți să luați o imagine a ceea ce este afișat pe ecranul dumneavoastră iPad. Deși este destul de simplu să faceți o captură de ecran, mulți utilizatori nu sunt conștienți de toate opțiunile disponibile.

Există trei metode de bază pentru a face o captură de ecran pe iPad: apăsați simultan butoanele de pornire și de acasă, utilizați Apple Pencil sau folosiți butonul de captură din centrul de control.

Pentru a face o captură de ecran utilizând butoanele de acasă și de pornire, trebuie să apăsați ambele butoane simultan. Ați auzit un sunet de obturare, iar captura de ecran apare în fila “Album” sau “Roll” din aplicația “Photos”.

Pentru a utiliza Apple Pencil, atingeți și țineți crampoanele și apăsați butonul lateral. Captura de ecran va fi salvată automat în “Album” sau “Roll” din aplicația “Photos”.

Pentru a utiliza butonul de captură din centrul de control, deschideți centrul de control și apăsați butonul de captură. Ați auzit, de asemenea, un sunet de obturare și captura de ecran va fi salvată în “Album” sau “Roll” din aplicația “Photos”.

În concluzie, există mai multe moduri de a face o captură de ecran pe iPad și este important să cunoașteți toate opțiunile disponibile pentru o utilizare maximă a dispozitivului.

Dintre nenumăratele de lucruri pe care le puteți face pe iPad, unul dintre cele mai elementare și totuși importante este să faceți capturi de ecran. Indiferent dacă încercați să distribuiți un meme amuzant sau poate ați găsit o eroare și aveți nevoie de ajutor, capturile de ecran sunt utile. Cu toate acestea, dacă sunteți nou în utilizarea unui iPad, este posibil să nu știți cum să o faceți. Ei bine, acesta este pentru utilizatorii noi și cei care caută mai multe modalități de a face capturi de ecran. Am compilat un ghid cuprinzător despre toate metodele de a face o captură de ecran pe iPad.

Cum să faci capturi de ecran pe iPad

Nu numai că am enumerat toate metodele de a face capturi de ecran pe iPad, ci și cum să faceți capturi de ecran pe întreaga pagină pentru a vă ajuta. Pentru a verifica care sunt aceste metode, utilizați următorul tabel.

Cum să faci o captură de ecran pe iPad (toate metodele)

Metoda 1: Folosiți Face/Touch ID

Este posibil să aveți un iPad, un iPad Pro sau Air. În funcție de modelul tău de iPad, vei avea acces la Face ID sau Touch ID. În funcție de configurația dvs., treceți mai departe și aflați cum să faceți rapid o captură de ecran pe iPad.

Pentru modelele fără butonul de pornire (Face ID)

Dacă aveți un iPad fără un buton de pornire, vă rugăm să urmați pașii de mai jos pentru a face o captură de ecran.

1. Deschideți aplicația, site-ul web, pagina, documentul pe care doriți să le capturați.

2. Ținând iPad-ul în poziție verticală, apăsați butonul De mai sus (Somn/Trez) și Da volumul mai tare butonul în același timp.

Imaginea prin amabilitatea: Apple

3. După o fracțiune de secundă, eliberați-le rapid.

4. Veți auzi un clic de la cameră și ecranul va clipi alb timp de o secundă. O miniatură va apărea pe stanga jos Colț iPad. Tocmai ai făcut o captură de ecran.

Cum să faci o captură de ecran pe iPad (toate metodele)

Pentru modelele cu butonul de pornire (Touch ID)

Dacă aveți un iPad cu un buton de pornire, urmați pașii de mai jos pentru a face o captură de ecran.

1. Deschideți aplicația, site-ul web, pagina, documentul pe care doriți să le capturați.

2. Ținând iPad-ul în poziție verticală, apăsați butonul De mai sus (Somn/Trez) și Acasă butonul în același timp.

touch id
Imaginea prin amabilitatea: Apple

3. După o fracțiune de secundă, eliberați-le rapid.

Cum să faci o captură de ecran pe iPad (toate metodele)

4. Veți auzi un clic de la cameră și ecranul va clipi alb timp de o secundă. O miniatură va apărea pe stanga jos Colț iPad. Tocmai ai făcut o captură de ecran.

Cheia pentru a face o captură de ecran a oricărui model de iPad este viteza. Dacă țineți apăsat butoanele prea mult timp, puteți activa Siri sau Power Slider. Așa că pune-l să țină și eliberează-le repede pentru a face bine.

Metoda 2: Folosește Apple Pencil

Dacă ai un Apple Pencil și ai obiceiul să-l folosești zilnic, ai noroc. iPadOS are o integrare perfectă cu Apple Pencil atunci când vine vorba de a face capturi de ecran printre multe altele. Puteți chiar să editați capturile de ecran cu Markup, despre care vom discuta mai jos. Pentru moment, urmați pașii de mai jos despre cum să faceți o captură de ecran cu Apple Pencil.

Notă: Asigurați-vă că Apple Pencil este încărcat și sincronizat complet cu iPad-ul.

1. Deschideți aplicația, site-ul web, pagina sau documentul pe care doriți să îl capturați.

2. Cu stiloul în mână, așezați-l pe iPad colțul din stânga/dreapta jos.

3. Trage colțul selectat către centru. Ca și înainte, veți vedea un bliț al camerei și o animație albă, iar captura de ecran este gata.

Cum să faci o captură de ecran pe iPad (toate metodele)

Realizarea unei capturi de ecran cu Apple Pencil este mult mai ușoară dacă urăști să apeși pe butoane. Confirmați pașii de mai sus în memorie și sunteți gata.

Metoda 3: Folosiți Atingerea de asistență

Dacă ești cineva cu funcții manuale compromise, înțelegem că poate fi dificil să apeși pe butoane sau să mergi pe calea Apple Pencil. Din fericire, însă, Apple s-a gândit și la asta. În setările de accesibilitate, există ceva numit Suport la atingere care pot facilita aceste gesturi. Deci, dacă sunteți cineva căruia îi este greu să facă capturi de ecran fizice sau sunteți doar în căutarea unei comenzi rapide, urmați pașii de mai jos.

Activare asistență la atingere

1. Deschideți setări aplicația pe iPad.

setările de supraîncălzire a iPhone

2. Folosind bara laterală, găsiți și atingeți Accesibilitate.

Captură de ecran pentru accesibilitate iPad

3. În funcție de modelul de iPad, căutați Suport la atingere Sau pur și simplu Atingeți. Găsiți-l și atingeți-l.

Atingeți

4. Atingeți Suport la atingere pentru a-l accesa și vei fi dus la alt meniu.

îngrijire

5. Rotiți butonul Pârghie pe pentru a activa Suport la atingere și rămâneți pe acest ecran.

Activați Asistență

Veți ști că Assistive Touch este activat, deoarece un buton rotund va apărea imediat în colțul din dreapta jos. Puteți face clic pe el pentru a-l extinde în meniul de mai sus. Acesta este ceea ce vom folosi pentru a face o captură de ecran pe iPad.

Creați o comandă rapidă pentru captură de ecran în Assistive Touch și faceți o captură de ecran

Procesul normal din Assistive Touch necesită atingere de câteva ori pentru a ajunge la butonul de captură de ecran. Cu toate acestea, vom ușura această muncă prin crearea unui scurtătură rapidă pentru a face o captură de ecran prin Asistență Touch pe iPad. Urmați pașii de mai jos pentru a face acest lucru:

1. Cu meniul Assistive Touch deschis din partea de sus, găsiți și atingeți Dubla atingere scăzut acțiuni personalizate.

Dubla atingere

2. În această listă, derulați și găsiți Captură de ecran opțiunea de a o seta ca scurtătură.

opțiunea de captură de ecran pentru iPad

3. Deschideți aplicația/site-ul web/pagina/documentul pe care doriți să-l capturați.

4. Găsiți Suport la atingere butonul și simplu dubla atingere pentru a face o captură de ecran. Ca și înainte, ecranul va clipi alb și va fi făcută o captură de ecran. Puteți da clic pe miniatura din stânga jos pentru a o accesa.

Funcția Assistive Touch este foarte utilă pentru utilizatorii care caută cel mai rapid mod de a face o captură de ecran pe un iPad. Puteți alege să accesați mai multe opțiuni tactile făcând clic pe butonul rotund și accesându-le.

Cum să faci capturi de ecran pe întreaga pagină

Vor exista momente în care conținutul capturilor de ecran pe care încercați să le faceți nu se va potrivi pe un singur ecran. De exemplu, să presupunem că doriți să partajați această listă de Cele mai bune caracteristici ale iPadOS 15 dar nici un link. În acest caz, o captură de ecran completă pe iPad vă va veni în ajutor. Utilizarea acestei funcții vă va ajuta să capturați întreaga pagină și să o trimiteți oricui sub formă de PDF. Urmați pașii de mai jos pentru a face o captură de ecran completă pe iPad.

1. Deschideți aplicația, site-ul web, pagina, documentul pe care doriți să le capturați.

2. Utilizați oricare dintre metode anterioare pentru a face o captură de ecran și așteptați până când miniatura apare în colțul din stânga jos.

3. Atingeți rapid miniatură și se va deschide un nou meniu.

4. Din partea de sus, atingeți Pagină plină iar acum veți vedea previzualizarea completă a capturii de ecran. Odată mulțumit, apăsați pe Terminat și alegeți Salvați PDF în fișiere. Puteți accesa acest fișier PDF în aplicația Fișiere și îl puteți partaja.

Cum să faci o captură de ecran pe iPad (toate metodele)

Cum să editați capturile de ecran

Nu trebuie să treceți printr-o configurare complexă pentru a importa o captură de ecran atunci când vine vorba de editare. În schimb, iPad-ul permite marcarea instantanee a imaginilor, indiferent dacă aveți sau nu un Apple Pencil. Miniatura care apare este modalitatea de a ajunge la ea. Urmați pașii de mai jos pentru a edita în suita de editare:

1. Faceți o captură de ecran a conținutului dorit folosind metodele de mai sus.

2. atinge miniatura care apare in stanga jos si gata.

instrumente de marcare

apelare instantanee Vă oferă o multitudine de opțiuni de editare, inclusiv utilizarea diferitelor instrumente precum un marker, un creion, o gumă de șters, un evidențiator și chiar un șir magic pentru editare. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți o tăiere simplă, puteți face și asta cu ușurință.

În plus față de instrumentele standard, obțineți cinci opțiuni suplimentare în meniul mai multe. Acestea sunt:

  • Descriere – Acest lucru vă permite să adăugați o mică descriere imaginii atunci când o trimiteți mai târziu. Perfect pentru a descrie concis imaginea.
  • Text – Puteți insera un text personalizat peste stratul de imagine și îl puteți umple cu textul ales.
  • Semnătură – Fidel numelui, puteți crea și introduce semnătura personalizată dacă este necesar pentru a verifica imaginea.
  • lupă – Când alegeți lupa, apare o lentilă circulară care va mări în funcție de locul în care vă aflați. De asemenea, puteți regla nivelul de zoom și dimensiunea obiectivului.
  • forme – Puteți chiar să adăugați anumite forme, cum ar fi un pătrat, un cerc, un balon și o săgeată.

Captură de ecran iPad Instant Markup este o caracteristică foarte utilă și cu siguranță vei fi la îndemână.

Unde îmi pot găsi capturile de ecran?

Toate capturile de ecran de pe iPad sunt stocate în Fotografii aplicație Dacă ați ales să faceți o captură de ecran a paginii întregi, veți găsi formularul PDF în fișiere aplicarea. Urmați pașii de mai jos pentru a găsi capturile de ecran de pe iPad:

1. Deschideți Fotografii aplicația de pe ecranul de pornire.

captură de ecran a aplicației fotografii ipad

2. Folosind bara laterală, găsiți și atingeți capturi de ecran scăzut tipuri de media.

Fotografii Capturi de ecran

3. Puteți vedea toate capturile de ecran clar împărțite în această categorie și le puteți accesa în orice moment.

Captură de ecran pentru iPad SS Gallery

Cum să partajați capturi de ecran făcute pe iPad

Partajarea capturilor de ecran de pe iPad cu prietenii sau colegii este extrem de ușor. Urmați pașii de mai jos pentru a face acest lucru:

1. După ce ați făcut capturile de ecran, apăsați doar pe mica miniatură din colțul din stânga jos.

2. Faceți toate modificările necesare și apoi apăsați butonul acțiune butonul din dreapta sus.

butonul de partajare

3. Acum veți vedea lista de contacte frecvente împreună cu alte metode de partajare a imaginii.

opțiuni de partajare

Puteți alege metoda dorită și puteți partaja imaginile. Puteți alege să partajați captura de ecran prin mesaje, să o încărcați pe Google Drive sau în orice alt mod.

De asemenea, dacă ați făcut deja o captură de ecran, o puteți trimite în același mod. deschide doar Aplicația Fotografii > navigați la captura de ecran și apăsați la fel acțiune buton.

Faceți capturi de ecran pe iPad cu ușurință

Sperăm că ghidul de mai sus vă va ajuta să aflați despre diferitele modalități de a face o captură de ecran pe iPad. Puteți folosi orice metodă pentru a ajunge la el. Cu toate acestea, luați în considerare aceste alternative Apple Pencil dacă doriți să utilizați un stylus, dar nu aveți un Apple Pencil. Deci, ce metodă de a face capturi de ecran iPad preferați să utilizați? Anunțați-ne în comentariile de mai jos.

Capturile de ecran sunt esențiale pentru mulți utilizatori de iPad, indiferent dacă încearcă să distribuie un meme amuzant sau să găsească o eroare și au nevoie de ajutor. În acest ghid cuprinzător, utilizatorii noi și cei care caută mai multe modalități de a face capturi de ecran pe iPad vor găsi informații despre toate metodele disponibile și cum să le folosească, inclusiv cum să facă capturi de ecran pe întreaga pagină, cum să folosească Apple Pencil și cum să activeze asistența la atingere. De asemenea, ghidul include informații despre cum să editați capturile de ecran folosind instrumentele disponibile pe iPad. Cu aceste informații, utilizatorii vor fi capabili să facă rapid și eficient capturi de ecran pe iPad și să le editeze la nevoie.
Încheiem și această postare, dar nu pentru mult timp! Urmează multe alte subiecte interesante pe care vrem să vi le aducem în atenție. Până atunci, nu uitați să vă actualizați mereu cunoștințele și să fiți la curent cu cele mai noi tehnologii. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți și promitem să vă aducem mereu cele mai bune informații din domeniul IT&C. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x