Tutorial Minecraft: Cum să construiești un Observator în joc

How to Make an Observer in Minecraft
⏱️ 9 min read

Dacă doriți să mențineți o vigilență constantă în lumea virtuală Minecraft, construcția unui observator ar putea fi cea mai bună soluție! Observatorul este un dispozitiv care detectează schimbările din jur, de exemplu, mișcările de teren sau exploziile, fără a fi nevoie să fiți în aceeași zonă. Nu este o construcție complicată și începeți prin plasarea a 6 blocuri de piatră de andezit și 2 blocuri de sticlă într-o formă de U. Apoi, adăugați redstone dust și o lanternă roșie pentru a face legătura. Observatorul poate fi ajustat pentru a înțelege cum să detectați schimbările din jurul dvs. Să fiți tot timpul pregătit în Minecraft!

Fie în lumea reală, fie în lumea Minecraft, un lucru care este constant este schimbarea. Și, spre deosebire de lumea reală, poți folosi unele dintre modificările din Minecraft în avantajul tău. Literalmente! Și dacă știi cum să faci un observator în minecraft, îl poți folosi cu ușurință pentru a automatiza o varietate de ferme minecraft în joc. Și aceasta este doar suprafața abilităților extraordinare ale observatorului. Cu asta, hai să învățăm tot ce trebuie să știi despre un observator în Minecraft!

Faceți un observator în Minecraft (2022)

Am acoperit mecanica, elementele necesare și rețeta de creație pentru un observator în acest ghid. Dacă ați adunat deja articolele, utilizați tabelul de mai jos pentru a trece direct la rețeta de crafting.

Ce este un observator în Minecraft?

Un observator este o componentă Redstone care trimite semnale Redstone prin detectarea schimbărilor în fața sa. Are forma unei fețe pe de o parte, detectează modificări ale fluidului sau blocului plasat chiar în fața acestuia. Și la capătul opus, Observer are un beeper Redstone care trimite semnale Redstone.

Odată plasat, observatorul poate fi extras doar cu un târnăcop. Dar, din păcate, nu apare în mod natural în lumea Minecraft, așa că minerit va fi rareori o problemă. În schimb, trebuie să îl creați manual sau să îl generați cu comenzi Minecraft pentru a obține observatorul.

Cum funcționează un observator?

Un observator urmează aceste mecanici în Minecraft:

  • Observatorul se concentrează doar asupra blocului din fața lui și trimite un semnal Redstone dacă starea acestuia se schimbă.
  • Fiecare semnal Redstone trimis de observator este puternic și continuă pentru 2 căpușe.
  • Ca un mecanic unic, observatorii se comportă ca un atât opace cât și transparente bloc. Prin urmare, mafioții Minecraft pot apărea deasupra lor, dar, în același timp, nu blochează deschiderea cuferelor.
  • Dacă vrei faceți o mașină de zbor În Minecraft, observatorii sunt o necesitate, deoarece pot observa blocurile mutate de un piston.

Diferențele dintre Java și observatorii de rocă de bază

Declanșatorii pentru care este actualizat un bloc sunt diferiți în ediția Minecraft Java și Bedrock. Deci, observatorul fiecărei editări poate detecta lucruri pe care celălalt ar putea să nu le facă. Să trecem peste câteva dintre diferențele mai semnificative.

Trigger observator al rocii de bază java watcher
schimbări într-un cazan Nu detectat
portal spart Nu detectat
Crearea de golems sau Wither Nu detectat
blocuri de împingere/tragere a pistonului lipicios Nu detectat
Cutia Shulker se deschide sau se închide Nu detectat
Activarea sau dezactivarea farului detectat Nu
Terenul cultivat își schimbă starea de hidratare Nu detectat
Topirea sau înghețarea gheții. Nu detectat
Lava se transformă într-un alt bloc Nu detectat
Editați în textul unui semn detectat Nu
Lucrați într-un bloc de note Nu detectat
Activarea unui cap de dragon. detectat Nu
Modificări într-un cadru detectat Nu
sunetul unui clopot detectat Nu
Extinde lista disponibilă în Minecraft wiki

Elementele necesare pentru a face un observator

Aveți nevoie de următoarele elemente pentru a face un observator în Minecraft:

  • 6 blocuri pietruite
  • 2 bucăți de pudră de piatră roșie
  • 1 cuarț inferior
  • masa de mestesuguri

Puteți colecta cu ușurință blocuri de pietruire rupându-le cu un târnăcop. Sunt destul de comune în lumea Minecraft și le puteți găsi atât la suprafață, cât și în peșteri subterane (Lush Caves sau Stalactite Cave Seeds pot fi un bun început).

În mod similar, praful de piatră roșie poate fi colectat prin spargerea minereului de piatră roșie cu un târnăcop de fier. Avem deja un ghid detaliat pe care îl puteți folosi pentru a găsi Redstone în Minecraft. În cele din urmă, Nether Quartz apare doar ca mineral în dimensiunea Nether. Deci, trebuie să-l găsești și să-l extragi cu ajutorul unui târnăcop. Alternativ, puteți, de asemenea, să tranzacționați cu un sătean de zidar de nivel expert (unul dintre numeroasele locuri de muncă de sătean Minecraft) pentru Nether Quartz în schimbul unui Smarald.

Crearea unei rețete de observator în Minecraft

Reteta de Crafting Observer

Odată ce ai toate ingredientele, este ușor să creezi un observator în Minecraft. Mai întâi, umpleți rândul de sus și de jos al zonei de artizanat cu blocuri de pietruire. Asa de, plasați cuarțul Nether în celula din dreapta din rândul din mijloc.

În cele din urmă, plasați praful de piatră roșie în celulele goale din rândul din mijloc din zona de crafting. Si asta e. Ați creat cu succes un observator.

Cum se folosește un observator în minecraft

Puteți folosi un observator în Minecraft în următoarele scopuri:

  • Dacă o fermă Minecraft are elemente mobile, un observator poate fi utilizat cu ușurință pentru ao automatiza.
  • Când doi observatori se înfruntă, trimit semnale asemănătoare pulsului. Folosind această mecanică, puteți crea unul dintre cele mai rapide ceasuri Redstone folosind observatori.

Realizarea unei mașini de recoltat folosind Observer

Una dintre utilizările mai simple ale observatorului este automatizarea recoltării culturilor. Când un observator detectează creșterea unei culturi, o poate rupe automat cu ajutorul unui piston. Urmați acești pași pentru a realiza o mașină de recoltat automată simplă de trestie de zahăr în Minecraft:

1. Mai întâi, așezați trestia de zahăr pe blocul de murdărie, lângă un bloc de apă.

trestie de zahăr și apă

2. Apoi, așezați un piston lângă trestia de zahăr cu un bloc chiar în spatele pistonului. Acest piston trebuie să fie orientat spre trestia de zahăr și trebuie să fie cu cel puțin două blocuri deasupra acestuia. Va trebui să utilizați blocuri temporare pentru a plasa pistonul la o înălțime de două blocuri.

Piston cu un bloc lângă trestia de zahăr

3. Deci, plasați un spotter chiar deasupra pistonului, și trebuie să se confrunte cu trestia de zahăr. După aceea, puneți pudra Redstone deasupra blocului, chiar în spatele pistonului.

Observator în Minecraft Automatic Harvester

4. Acum, ori de câte ori trestia de zahăr crește la înălțimea observatorului, va trimite un semnal către piston. Pistonul se va mișca și sparge trestia de zahăr și își va relua ciclul de creștere. Dacă aveți un buncăr la loc, puteți chiar să vă ridicați trestia de zahăr spartă.

Job Observer în Minecraft

Întrebări frecvente

Cât de departe poate detecta un observator în Minecraft?

Un observator poate detecta doar schimbări în blocul de lângă el și nu ceva mai îndepărtat.

Poate un observator să împingă un bloc?

Un repetor poate alimenta un bloc la fel ca alte componente Redstone.

Poate un observator să repereze o pâlnie?

Deși este o funcție solicitată, un observator nu detectează modificări ale blocurilor de stocare, inclusiv a unui coș.

Observatorii creează întârzieri?

Când sunt plasați într-un număr mare, observatorii pot ajunge să provoace o întârziere. Cu toate acestea, majoritatea fermelor de minecraft nu se confruntă cu astfel de probleme.

Crearea și utilizarea unui spotter în Minecraft 1.19

Cu rețeta de creație a unui observator, acum ai deblocat unul dintre cele mai puternice blocuri din joc. Cu observatorul, poți da viață unora dintre cele mai bune idei de case Minecraft. Și în cazul în care acest lucru nu este suficient, cele mai bune moduri Minecraft sunt întotdeauna acolo pentru a vă ajuta. Dar va trebui să instalați Forge în Minecraft pentru a rula aceste moduri. În orice caz, cu sau fără modificări, cum plănuiți să utilizați un spotter în Minecraft? Spune-ne în comentariile de mai jos!

În concluzie, un observator în Minecraft este o componentă Redstone puternică și utilă, care detectează schimbările în blocul de lângă el și trimite semnale Redstone în consecință. Este necesar pentru a automatiza fermele Minecraft și poate fi folosit pentru a crea o varietate de dispozitive Redstone. Cu rețeta de creație prezentată în acest ghid, puteți crea cu ușurință un observator și începe să îl utilizați imediat pentru a vă îmbunătăți jocul Minecraft. Dacă aveți întrebări suplimentare, verificați listele de întrebări frecvente sau lăsați un comentariu mai jos.
Și cu asta, ajungem la finalul acestui articol. Îți mulțumesc că ai lecturat și sper că ți-a fost de folos. La următoarea postare te așteptăm cu noi informații și noutăți din lumea tehnologiei din România. Până atunci, explorăm împreună lumea digitală și ne păstrăm pasiunea pentru inovație.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x