Twitch vs. Hitbox vs. YouTube Gaming: Care este cea mai bună platformă de streaming?

Twitch vs. Hitbox vs. YouTube Gaming: Care este cea mai bună platformă de streaming?

Dacă ați urmărit jocuri, probabil că ați auzit de (sau ați folosit) Twitch, Hitbox și YouTube Gaming. Poate vă întrebați care este cel mai bun și cum se compară între ele. În acest articol, vom face față celor trei titani ai jocului care se difuzează unul împotriva celuilalt și vă vom ajuta să vă dați seama care dintre ei este cel mai bun pentru dvs.

Carnea acestui articol va fi împărțită în trei secțiuni, fiecare secțiune vă spune tot ce trebuie să știți despre fiecare platformă, inclusiv informații de bază și o listă de argumente pro și contra pentru fiecare.

La sfârșitul articolului, vă vom explica ce platformă este potrivită pentru dvs., pe baza nevoilor dvs. de creator de conținut.

Twitch.tv

TIC nervos a început ca o ramură a lui Justin.tv, care a fost un serviciu de streaming de uz general în acea zi. Cu toate acestea, Twitch a fost o ramură axată pe jocuri și a decolat rapid, rezultând o rebrandare a companiei către Twitch.tv, închiderea lui Justin.tv și o concentrare completă pe Twitch și ceea ce oferă.

În plus față de jocuri, Twitch a fost folosit și pentru a transmite evenimente live care nu au legătură cu jocurile, precum și pentru artă și alte forme de creativitate.

Popularitatea lui Twitch a făcut-o rapid una dintre cele mai populare platforme de streaming video de pe Internet, având un impact vizibil în jurul internetului. Din această cauză, Google și Amazon au căutat ambii să achiziționeze serviciul, dar în cele din urmă Amazon a câștigat în cele din urmă, iar Google a decis să își creeze propria platformă de streaming de jocuri.

Pro

 • Mărimea. În calitate de pionier, Twitch este de departe cel mai mare și mai popular serviciu de streaming de jocuri, iar capacitățile sale cresc doar odată cu trecerea timpului.
 • Excelent pentru a crește ca creator și pentru a găsi un public nou, mai ales în comparație cu YTG și Hitbox, datorită dimensiunii sale mai mari.
 • Venituri medii mai mari decât Hitbox și YTG.
 • De departe cel mai puternic sistem de chat / moderare.

Contra

 • În timp ce Twitch este cel mai bun pentru creștere, este încă greu să fii observat în primele zile ale streamingului tău.
 • În plus, nu veți putea genera bani din fluxul dvs. Twitch până când nu veți ajunge la statutul de partener, ceea ce poate dura destul de mult. Comparativ cu Hitbox și YTG, întâlnirea cu barul pentru a câștiga bani pe Twitch este mult mai dificilă.
 • Rata de biți limitată împiedică transmiterea în flux peste 1080p 60fps.
 • Folosește Flash în loc de HTML5.

Hitbox.tv

Hitbox lansat în 2013 în mijlocul neliniștii comunității cu Twitch. În calitate de concurent al Twitch, Hitbox pare să ofere o platformă de streaming cu adevărat superioară. Deși îi lipsește istoria istorică sau dimensiunea masivă a Twitch sau YTG, Hitbox oferă streaming de până la 4K 60FPS (a fost primul care a făcut-o!), Dar YTG oferă și această caracteristică.

twitch-vs-hitbox-vs-youtube-gaming-hitbox

Pro

 • Primul care oferă streaming 4K 60FPS.
 • Folosește HTML5, spre deosebire de Twitch.
 • Are o comunitate mai mică, mai concentrată pe interacțiunea personală. De asemenea, mai ușor de observat, datorită bazinului mult mai mic.
 • Permite generarea de bani fără statutul de partener, inclusiv anunțurile mid-stream și abonamentele utilizatorilor. De departe cea mai mică bară de început făcând bani.

Contra

 • Datorită dimensiunii reduse, este mai puțin decât ideal pentru a-ți dezvolta următorii ca creator.
 • De asemenea, înseamnă că generarea de bani nu se apropie de ceea ce puteți face din YTG sau Twitch, deoarece nu sunt aproape la fel de mulți oameni care folosesc site-ul.

Jocuri YouTube

Jocurile sunt cu ușurință cea mai mare parte a YouTube, așa că atunci când Google a optat pentru lansarea unui întreg sub-site de YouTube numit Jocuri YouTube, puțini oameni au fost surprinși. O mulțime de jocuri YouTube preiau videoclipuri de jocuri YouTube preexistente și le oferă într-o temă elegantă, roșie și neagră, dar adevărata atracție este utilizarea serviciului de streaming YouTube Gaming, care începe să crească ca un rival demn pentru Twitch.

twitch-vs-hitbox-vs-youtube-gaming-youtube-gaming

Este suficient să spunem că Google nu a fost încântat de faptul că Amazon a obținut Twitch în schimb. Să vedem cum se acumulează.

Pro

 • Integrare YouTube. Acest lucru înseamnă că toate arhivele fluxului dvs. sunt salvate automat, iar o funcție DVR este disponibilă în timpul fluxului, spre deosebire de necesitatea de a aștepta o oră până când arhiva fluxului devine disponibilă (a la Twitch).
 • Cel mai bun absolut pentru a ajunge la publicul dvs. preexistent dacă sunteți YouTuber. Nu este nevoie ca nimeni să se înscrie la Twitch sau să-l găsească – oricine abonat la canalul tău va primi o notificare atunci când vei începe streamingul.
 • Generarea de bani este ușoară, singura cerință pentru a deveni partener este în stare bună pe YouTube. Acest lucru vă permite să generați bani din anunțuri, ca și în cazul YouTube-ului obișnuit, precum și să activați abonamentele de sponsorizare care funcționează în mod similar cu cele ale lui Twitch.
 • Folosește HTML5 precum Hitbox și evită Flash.
 • Oferă streaming de până la 4K 60FPS.

Contra

 • Nu este la fel de bun pentru a-ți dezvolta publicul precum este Twitch.
 • Nu oferă profunzimea funcțiilor de chat și moderare pe care le face Twitch.
 • Venituri medii mai mici decât Twitch, dar mai mari decât Hitbox.

Verdict

În cele din urmă, cine câștigă această bătălie depinde de nevoile dvs. personale ca creator de conținut. Dacă tocmai începeți streamingul și nu aveți o prezență YouTube preexistentă, Twitch este cel mai bun pariu pentru a începe să urcați pe rânduri, deși ascensiunea va fi lentă și vă veți baza pe faptul că sunteți consecvenți și furnizați fluxuri de înaltă calitate. pentru ca oamenii să se bucure.

Între timp, YouTube Gaming este cel mai bun pentru a ajunge la un public preexistent pe YouTube. Mulți creatori de conținut pentru jocuri încep pe YouTube și, din moment ce YouTube Gaming este o platformă foarte bună, este mereu în creștere. Acoperirea sa către publicul dvs. preexistent este mult mai bună decât cea a lui Twitch.

În cele din urmă, există Hitbox. În ciuda titlului acestui articol, Hitbox nu este într-adevăr concurență în momentul scrierii. Nu veți câștiga banii pe care îi puteți câștiga pe Twitch sau YTG și nu veți crește cum puteți pe Twitch sau nu veți ajunge la un public preexistent așa cum puteți pe YouTube Gaming.

Singurul beneficiu real al Hitbox în acest moment este dimensiunea redusă, care permite o comunitate umilă și un serviciu excelent pentru clienți. Dacă nu sunteți interesat de bani și faceți acest lucru doar pentru distracție, Hitbox poate fi un concurent, chiar și numai datorită opțiunilor sale de streaming de înaltă calitate.

Pe scurt, iată cum se descompune Twitch vs. Hitbox vs. YouTube Gaming. Folosiți Twitch dacă doriți să creșteți cu un public nou, Hitbox dacă sunteți doar în el pentru distracție și YouTube Gaming dacă doriți să interacționați cu publicul dvs. preexistent.

Alte soluții

În ciuda naturii acestui articol ca piesă de comparație, există câteva alte opțiuni în sălbăticie. De exemplu, este posibil să nu fie nevoie să alegeți. Cu o platformă de genul Restream.io, puteți transmite simultan la Twitch, Hitbox și YouTube Gaming, alături de alte platforme de streaming! Cu toate acestea, rețineți că va trebui să respectați limita bitrate-ului lui Twitch, astfel încât să nu puteți profita de maximul de 60FPS 4K al celeilalte platforme.

Asta deoparte, ce crezi? Simți că această luptă a ieșit așa cum te-ai așteptat? Mi-a lipsit ceva, ai adăuga ceva? Sună în comentariile de mai jos și lasă-ne să te auzim!

Scroll to Top