Uber intenționează să breveteze tehnologia pentru a le avertiza cu privire la o tarifare a băuturilor

Uber intenționează să breveteze tehnologia pentru a le avertiza cu privire la o tarifare a băuturilor
⏱️ 4 min read

Dacă sunteți o persoană conștiincioasă că nu conduceți în timp ce este în stare de ebrietate, este posibil să fi sărbătorit nașterea partajării, permițându-vă să faceți o plimbare acasă după o noapte. Una dintre cele mai mari companii de ride-sharing, Uber, a elaborat planuri de inteligență artificială care vor putea detecta dacă ești beat sau nu înainte de a păși pe bancheta din spate.

Brevetul planificat al Uber

Conducerea în stare de ebrietate este ilegală și nu este o idee bună. Este mult mai sigur să saluiți un Uber și să îi lăsați să vă conducă acasă. Dar vor să știe din timp dacă ești beat. Nu neapărat pentru a evita să te plimbi, ci pentru a-ți face diferite acomodări.

Uber intenționează să facă este să lucreze la planuri pentru un sistem care ar detecta dacă un client este beat. În 2016, echipa Uber’s Trust & Safety a urmărit și a descris modul în care un tarif potențial ar folosi aplicația Uber. Aceasta ar include cât de repede și cu precizie tastează, cât de bine fac clic pe butoanele de pe smartphone-ul lor, viteza de mers pe jos și modul în care își țin de obicei telefonul sau chiar îl lasă.

Conform acestui brevet, atunci când salutați Uber, ar lua toate aceste informații în algoritmul său, precum și ora și locația ridicării solicitate. Dacă este aproape de ora de închidere într-o zonă cu multe baruri, acest lucru îl va alerta pe șofer că ați putea fi un tarif intoxicat.

Dacă AI decide că sunteți cel mai probabil în stare de ebrietate, șoferul poate primi o notificare referitoare la aceasta pe telefonul lor sau li se poate spune să se întâlnească cu dvs. mai târziu pentru a vă oferi mai mult timp pentru a ieși la mașină înainte de a pleca. Este, de asemenea, posibil ca doar anumiți șoferi cu tipul corect de antrenament să vă ridice dacă vă determină că ați putea fi intoxicați și s-ar putea să nu vi se permită să participați la o plimbare comună cu alte tarife.

Probleme potentiale

Deși totul sună bine și ca ceva conceput pentru a face șoferii și tarifele lor mai sigure, este, de asemenea, ușor de văzut cum un astfel de sistem ar putea fi abuzat și de ce acest lucru ar deranja pe cineva care îl folosește.

Suntem la o vârstă de zi în care nimeni nu dorește să aibă vreun tip de date păstrate pe ele, iar datele referitoare la faptul dacă o persoană poate fi beată ar putea fi în mod deosebit deranjante pentru cineva.

deal-uber-patent-beat-car

The Verge sugerează că un șofer ar putea refuza să ia o cursă dacă aplicația a decis că ești beat. Dar, de la cineva care a vorbit frecvent cu șoferii Uber în timpul unei călătorii, ei au o idee foarte bună dacă sunteți beat sau nu și știu unde și când ar putea să aducă oameni mai susceptibili de a fi beți.

În plus, ar putea fi folosit într-un mod opus. Nu fiecare șofer are cele mai bune intenții. Au existat cazuri de agresiune a șoferilor Uber atunci când profitau de tarifele lor. Imaginați-vă cum un astfel de algoritm i-ar putea ajuta să-și îndeplinească sarcinile nefaste.

Uber va instala această tehnologie?

Dacă Uber va instala sau nu această tehnologie este încă necunoscut. Încă se află în proces de solicitare a brevetului. Deși cel mai probabil au cele mai bune intenții, cu siguranță par să existe motive pentru care nu toată lumea ar accepta acest lucru. Nu ar fi o situație confortabilă ca această aplicație să vă judece și se pare că ar putea fi cu siguranță mai dăunătoare decât utilă pentru afacerea de partajare.

Folosești Uber? Ce părere aveți despre ei care încearcă să izoleze pasagerii în stare de ebrietate? Te-ar împiedica să folosești serviciul? Spuneți-ne dacă secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x