Ubuntu Software Center nu funcționează? Iată soluțiile

Ubuntu Software Center nu funcționează?  Iată soluțiile
⏱️ 3 min read

De la înființare și lansare, Ubuntu Software Center a făcut viața mai ușoară pentru cei care doresc să-și instaleze software-ul preferat, fără a fi greu să folosească Terminalul sau să construiască lucruri din sursă. A servit ca un moment de referință pentru Ubuntu, permițând utilizatorilor să caute și software și pachete rapid și automat să aibă grijă de dependențele de-a lungul drumului. Software Center a fost o abatere de la instrumentele mai vechi, cum ar fi Synaptic, care, deși funcționa perfect, avea mai puțină lustruire și un aspect mai puțin ușor de utilizat.

Se întâmplă rareori, dar există momente în care există unele erori cu Centrul software care cauzează eșecul acestuia. Poate fi frustrant, mai ales pentru utilizatorii care sunt noi la distribuție. Deci, ce ar trebui să faci? Iată câteva cauze și soluții pentru atunci când Ubuntu Software Center nu funcționează.

Centrul software nu se încarcă

Uneori, Centrul software Ubuntu nu se încarcă. Dacă vedeți un mesaj precum „Imposibil de descărcat de la…” atunci înseamnă de obicei că nu poate citi memoria cache locală deoarece nu există. Pentru a rezolva acest lucru, trebuie să deschideți terminalul și să introduceți:

Puteți conecta aceste comenzi folosind && sintaxă. Dacă cele de mai sus nu funcționează, poate fi necesar să reinstalați Gnome-Software.

De asemenea, puteți încerca următoarele:

Acest lucru ar trebui să tragă în jos ultima versiune de Ubuntu, care ar trebui să rezolve problema. De exemplu, a apărut o eroare în versiunea inițială din 16.04 care a cauzat eșecul Software Center la încărcare.

Cache corupt

Acest lucru este ușor mai dificil de tratat și diferit de cele de mai sus. În esență, ceva nu a funcționat cu pachetele stocate în cache, iar Software Center nu le poate citi. Reveniți la terminal și introduceți:

Acum, memoria cache va fi complet clară, permițându-vă să introduceți:

Aceasta va trage o listă de pachete curate pe aparatul dvs. și ar trebui să vă permită să instalați software prin căutare.

Fără imagini sau software

ubuntu-no-pics

Pe măsură ce căutați software, există ocazii în care nu se încarcă nimic. Aceeași problemă se poate afișa atunci când nu există imagini în secțiunea Editors Picks. Acest lucru nu este util începătorului sau utilizatorului mai în vârstă, care poate își cunoaște software-ul preferat doar prin pictogramă sau imagine.

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să vă întoarceți la terminal și să tastați următoarele:

Aceasta ucide software-ul care rulează în cadrul Software Center.

Apoi, trebuie să eliminați locația software-ului fișierului gnome „~ / .local / share / gnome-software”. Faceți acest lucru introducând următoarele în terminal:

Dacă acest lucru pare înfricoșător sau vă temeți că vă va strica instalarea, puteți opta pentru a evita ștergerea mutând-o în altă locație. Centrul software va funcționa bine în ambele sensuri. Lansați-l așa cum ați face în mod normal din meniul de aplicații sau din lansator dacă l-ați adăugat ca favorit.

Crashing

Aceasta este o problemă cam neobișnuită, dar uneori Centrul software se blochează la introducerea categoriilor. De obicei, acest lucru poate fi rezolvat executând comenzile de actualizare așa cum se arată mai sus în articol sau reinstalând ca înainte.

Aceasta rezolvă unele dintre problemele obișnuite care se pot întâmpla cu Centrul software. Ce ați întâlnit și aveți soluții care să-i ajute pe ceilalți? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x