UE amendează Google cu 5 miliarde de dolari, acuzându-i de abuz antitrust cu Android. Este corect?

UE amendează Google cu 5 miliarde de dolari, acuzându-i de abuz antitrust cu Android. Este corect?

Uniunea Europeană a pătruns în lumea tehnologică până târziu, cum ar fi politica GDPR. Acum, ei au amendat Google 5 miliarde de dolari pentru abuzul antitrust prin dominarea sistemului său de operare Android. A fost aceasta o decizie corectă?

Decizia din UE

Google, deținut de Alphabet, a primit o amendă record de 5 miliarde de dolari (4,34 miliarde de euro) de către autoritățile de reglementare din UE, deoarece sistemul de operare mobil Android domină smartphone-urile, creând o problemă antitrust. Google a anunțat că va contesta decizia, deoarece cred că sunt creând mai multe alegeri și nu mai puțin.

Cu toate acestea, oficialii din UE insistă asupra faptului că Alphabet a fost nedrept cu propriile sale servicii forțând și plătind producătorii de smartphone-uri să își vândă smartphone-urile cu Google Chrome și Google Search preinstalate ca pachet, împreună cu Google Play. De asemenea, împiedică acești producători să vândă smartphone-uri care au versiuni de Android modificate sau „furcate”.

Alfabetul a fost ordonat de Comisia Europeană să oprească orice conduită ilegală în termen de nouăzeci de zile sau, eventual, să se confrunte cu mai multe acuzații. Aceasta este cea mai mare sumă de bani Google a fost amendată vreodată, inclusiv anul trecut, când au fost sancționați cu 2,7 miliarde de dolari pentru că și-au favorizat serviciul de cumpărături față de ceilalți.

UE a comparat Google cu cel mai mare competitor al său, Apple, spunând că nu „constrânge suficient” Google, dar preinstalează și mai multe aplicații pe iPhone-urile lor.

Acesta a fost un efort al UE de a proteja consumatorii, cu comisarul UE pentru concurență, Margrethe Vestager, a declarat pentru CNBC: „Au produse pe care ne place tuturor și le place să le folosim. Singurul lucru care nu ne place este atunci când reușesc să își folosească greșit succesul și să pună în aplicare restricții ilegale.

Google se luptă

Sundar Pichai, CEO-ul Google, a scris într-o postare pe blog că comisia a ignorat „faptul că telefoanele Android concurează cu telefoanele iOS”. El a adăugat că UE nu a luat în considerare alegerea oferită de Android producătorilor de telefoane, operatorilor de rețele mobile, dezvoltatorilor de aplicații și consumatorilor.

Arătând spre grupul de aplicații pe care îl fac, Pichai a argumentat că, dacă utilizatorii nu doresc să utilizeze opțiunile preinstalate de la Google, le este ușor să instaleze alternative. El a sugerat că decizia ar putea „deranja echilibrul atent” pe care Google îl are cu Android. Permit producătorilor de telefoane să utilizeze Android, care este open source, gratuit, dar generează venituri din publicitate pentru ei atunci când consumatorii îl folosesc.

Analiza hotărârii UE

Pe scurt, se pare la început că Google este amendat pentru că este gratuit și open source, dar aceasta nu este totalitatea acestuia. În realitate, ele nu sunt cu adevărat amendate, deoarece sunt gratuite și open source, dar sistemul de operare Android apare pe atât de multe dispozitive diferite, deoarece acestea sunt gratuit și open source și cu cât apar mai multe dispozitive, cu atât domină mai mult piața.

În plus, se pare că sunt amendați pentru că au atât de mult succes. Au atât de multă avere în companie încât 5 miliarde de dolari nu îi vor da faliment, dar se pune întrebarea dacă au fost amendați această sumă pur și simplu pentru că au acest tip de bani.

știri-eu-amendă-google-trei

Și în ambele argumente trebuie să comparăm Google cu Apple, cel mai mare concurent Android. De asemenea, își instalează propriul software pe dispozitivele lor. Dar aici se află diferența: propriile dispozitive. Apple nu plătește pe nimeni altcineva pentru a-și găzdui software-ul. Apare doar pe propriile dispozitive.

De asemenea, software-ul iOS al Apple nu este open source. Și din această cauză, nu există griji că va inunda piața. Nu există pericolul ca mai multe companii să îl instaleze pe sistemele lor. Apple nu l-ar permite niciodată.

Dar unde sunt similare este faptul că este o companie de tehnologie cu o bogăție mare. La fel ca Android, și ei sunt beneficiarii multor procese și hotărâri cu bani mari. Își pot permite, așa că este ușor să le arunci.

În cele din urmă, în ciuda abordării UE înțeleasă, pare încă un pic nedrept. Indiferent de modul în care au ajuns la asta, în esență sunt încă amendați pentru că sunt open source și gratuite și pentru că au bogăția de a susține o astfel de amendă.

Ce părere aveți despre amendarea Google la UE? Credeți că este corect ca acestea să fie amendate pentru că Android apare pe atât de multe smartphone-uri și pentru că este open source? Este corect pentru ei să li se arunce o amendă atât de uriașă doar pentru că își permit? Spuneți-ne ce părere aveți despre acest lucru în secțiunea de comentarii de mai jos.

Scroll to Top