Ultimate Guide to Sega Genesis Emulation on Retroarch

Guida definitiva all'emulazione di Sega Genesis su Retroarch
⏱️ 6 min read

Sega Genesis (sau Mega Drive, așa cum se știa aici în Marea Britanie) este unul dintre fanii jocurilor pe 16 biți. Da, în cele din urmă a fost umbrit de SNES, dar nu puteți trece cu vederea catalogul său minunat de jocuri care a inclus seria Sonic, Streets of Rage și Phantasy Star. Din fericire, emularea tuturor acestor clasice nu este prea grea astăzi. Aici vă vom arăta cum să configurați emulația Sega Genesis pe Retroarch, astfel încât să puteți juca jocurile preferate la fel cum vă amintiți – sau chiar mai bine!

Cele mai bune nuclee Sega Genesis

Odată ce ai făcut-o a descărcat și a instalat Retroarch, primul pas este să găsiți cele mai bune nuclee pentru a vă juca jocurile Sega Genesis. Accesați pictograma Meniu principal din partea stângă, apoi faceți clic pe „Încărcați nucleul” și derulați în jos până la „Descărcați un nucleu”.

Derulați în jos până la secțiunea Sega. Aici veți avea câteva opțiuni de bază, așa că am ales câteva dintre cele mai populare, astfel încât să puteți alege care vi se potrivește cel mai bine.

Ghid de emulare Genesis Retroarch Sega

Sega Genesis Plus GX: Cel mai bun și de departe cel mai popular nucleu Genesis. Nu acceptă o mână de jocuri Sega 32X, dar este corect să spunem că este un neajuns destul de nișă.

PicoDrive: Un pic mai rău decât GX în ceea ce privește opțiunile și compatibilitatea, dar unii oameni preferă să utilizeze acest nucleu pentru compatibilitatea Sega CD și 32X, precum și faptul că funcționează cu Realizări retro, care aduce realizări moderne în stilul consolei acelor jocuri vechi.

Descărcați unul sau ambele nuclee de mai sus, apoi adăugați biblioteca dvs. de jocuri Genesis accesând „Importați conținut -> Director de scanare” (sau fișier de scanare), apoi navigați la locul unde vă păstrați ROM-urile Genesis.

Ghid de emulare Genesis Retroarch Scan

Dacă sunteți curios cu privire la legalitatea în jurul emulatoarelor de console și a ROM-urilor, consultați articolul nostru care explică tot ce trebuie să știți despre legalitatea emulării.

Odată ce directorul dvs. este scanat, jocurile dvs. trebuie adăugate la Retroarch. O pictogramă din meniul Retroarch sub forma unui controler Genesis ar trebui să fie acum vizibilă. Mergeți la el și veți vedea lista de jocuri.

Ghid de emulare Genesis Lista de romuri Retroarch

Selectați orice joc, deoarece aveți nevoie de un joc care rulează în nucleul selectat pentru a regla setările de bază. Faceți clic pe Rulare, alegeți nucleul pe care doriți să-l rulați, apoi Rulați din nou.

Ghid de emulare Genesis Retroarch Run

Configurare controler

Dacă ați conectat deja un controler la computer, Retroarch îl detectează automat și mapează butoanele într-un mod logic. Problema este că cele două rânduri de trei butoane faciale ale gamepad-ului Genesis nu mapează atât de elegant pe cele patru butoane frontale ale unui controler PS4 sau Xbox, și nu fiecare joc este consecvent cu privire la butonul „salt”, de exemplu.

Pentru a remapa controalele, deschideți un joc, apoi deschideți meniul Retroarch (F1 în mod implicit) și faceți clic pe „Meniu rapid -> Comenzi”. Aici vă puteți deranja cu comenzile până când vă sunt confortabile.

Ghid de emulare Genesis Controale Retroarch

Când ați terminat, în meniul Comenzi puteți face clic pe „Salvați fișierul de remapare a jocului” pentru a salva mapările controlerului pentru acel joc individual sau „Salvați fișierul de remapare a nucleului”, care le va aplica pe întregul nucleu.

Din nou, Genesis este foarte incompatibil cu comenzile sale între jocuri, deci este probabil cel mai bine să salvați comenzile de la un joc la altul pentru moment. Alternativ, ați putea deschide Sonic și să-i mapați comenzile, apoi să le aplicați de-a lungul miezului, deoarece Sonic este linia de bază în jurul căreia multe alte jocuri Genesis și-au construit schemele de control.

Configurare grafică

În meniul Retroarch, accesați „Setări -> Video -> Scalare” și asigurați-vă că raportul de aspect este „furnizat de bază”. Acest lucru vă va asigura că jocurile dvs. Genesis rulează în formatul lor nativ 4: 3.

Genesis Emulation Guide Retroarch Aspect Ratio

Apoi, deschideți un joc, apoi deschideți „meniul Retroarch -> Meniu rapid -> Opțiuni”. Aici vă puteți lăuda cu diverse elemente vizuale și sonore specifice acelui nucleu.

Ghid de emulare Genesis Retroarch Blargg

Filtrul Blargg NTSC, de exemplu, este un mod distractiv de a imita saturația și neclaritatea afișajelor CRT pe care ai fi jucat aceste jocuri în anii ’90! Joacă-te cu diferitele filtre și vezi dacă ți se potrivește nostalgia neclară.

Configurare sunet

Pentru o precizie maximă în recrearea acelui sunet Genesis, accesați „Meniu rapid -> Opțiuni”, apoi modificați următoarele:

Mega Drive / Genesis FM: Nuked (YM2612)

Ghid de emulare Genesis Retroarch Nuked

Filtru audio: Low-pass

Filtru trece-jos: 55%

Asta despre acoperirea emulației Sega Genesis pe Retroarch. Retroarch există și pe Android și am scris un ghid care arată cum să configurați Retroarch pe Android. Dacă Retroarch nu funcționează corect din orice motiv, vă oferim și o mulțime de soluții.

Legate de:

  • Cum să vă derulați jocurile retro în emulatoare
  • Ultimate Guide to SNES Emulation on Retroarch
  • Ultimul ghid pentru emularea N64 pe Retroarch

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...