de Isabel Nyo

Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor și pentru a face diferența

Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

Cuvantul “intraprenor” a fost definit de Gifford Pinchot în 1984 ca:

… visători care o fac. Cei care își asumă responsabilitatea de a crea inovații de orice fel, în cadrul unei afaceri.

Dezvoltatorii fac mari antreprenori. Dezvoltatorii sunt obișnuiți să analizeze problemele, să gândească profund și creativ, să proiecteze sisteme de la zero și să vină cu soluții care să rezolve problemele. Dezvoltatorii buni fac un pas mai departe prin implementarea monitorizării și alertării în ceea ce au construit, astfel încât să știe dacă soluția lor funcționează conform intenției sau nu.

Acestea sunt exact trăsăturile necesare pentru un antreprenor sau un intraprenor. Cu toate acestea, dezvoltatorii nu sunt adesea recunoscuți pentru spiritele lor antreprenoriale într-o organizație sau pentru că sunt intraprenori. De ce crezi că este?

Astăzi, voi parcurge etapele pe care le poate urma un dezvoltator pentru a deveni intraprenor în cadrul organizației lor.

Etapa 1: Găsiți o problemă de rezolvat

1611515889 148 Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

Când sunteți un dezvoltator care lucrează pentru altcineva, vi se dau probleme, fie sub forma unei povești de utilizator, fie a unui defect pe care trebuie să îl rezolvați.

Dacă vrei să fii intraprenor, abia aștepți să vină cineva la tine cu o problemă pe care să o rezolvi. Dar credeți-mă, asta nu înseamnă că problemele nu există în afara poveștilor utilizatorului și a erorilor. O problemă nu înseamnă că ceva este rupt. Uneori este doar o chestiune de a face un sistem, proces sau serviciu existent mai eficient și mai eficient.

În rolul dvs. de intraprenor, puteți introduce produse noi pentru clienți, produse noi pentru utilizatori interni, instrumente noi, procese noi sau inițiative noi pentru a încuraja un mediu de lucru mai bun. Sau puteți îmbunătăți oricare dintre cele existente. Dar nu începe prin a spune: „Vreau să introduc un produs nou.“În schimb, începeți prin a spune:”Vreau să rezolv o problemă.

Spuneți, de exemplu, că doriți să economisiți companiei dvs. niște bani. În primul rând, să revenim la gândirea ca un dezvoltator. Ce ați face atunci când doriți să vă optimizați sistemul sau codul, astfel încât să nu folosească multă memorie?

  1. Trebuie să înțelegeți fundamentele gestionării memoriei și
  2. Trebuie să parcurgeți codul pentru a afla unde se poate scurge memoria sau dacă există o buclă eficientă sau o atribuire variabilă.

La fel, pentru a economisi companiei dvs. niște bani, trebuie să înțelegeți noțiunile de bază ale managementului financiar. Nu trebuie să mergi să obții un MBA sau să fii CPA pentru a face acest lucru, dar trebuie să înțelegi elementele de bază. Înțelegerea terminologiei financiare, a situațiilor de sold și a rapoartelor financiare va fi de ajutor. Odată ce știi unde merg banii, te poți gândi la modalități de a-i economisi.

Conform studiilor de piață, companiile în creștere cheltuiesc destul de mulți bani pentru recrutare. Costul recrutării este mai mare pentru roluri specifice care necesită abilități tehnice puternice. Este nevoie de mai mult timp pentru a îndeplini aceste roluri, iar managerii de angajare trebuie să facă evaluări precum teste de codificare și interviuri multiple pentru a se asigura că candidatul are setul de competențe necesare. Dacă compania decide să utilizeze o agenție externă, acest cost ar putea crește și mai mult.

Dacă sunteți dezvoltator și lucrați pentru o companie care angajează o mulțime de dezvoltatori, atunci aceasta este o problemă bună pe care trebuie să o rezolvați pe ruta dvs. de a deveni intraprenor.

Deoarece sunteți singur dezvoltator, probabil că aveți un avantaj: cunoașteți alți dezvoltatori de pe piață și probabil că aveți o înțelegere destul de bună a ceea ce caută dezvoltatorii. De acolo, vă puteți gândi la modalități prin care vă puteți ajuta compania să reducă costurile printr-o recrutare mai eficientă și mai precisă.

Etapa 2: Adunați date

1611515890 211 Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

Ce fel de date are compania dvs. în legătură cu problema pe care încercați să o rezolvați? Acest lucru este foarte important, deoarece dacă nu există o linie de bază, nu există nicio modalitate de a urmări dacă faceți o diferență pozitivă. La fel ca un antreprenor care trebuie să știe cum își desfășoară activitatea, și tu, ca intraprenor, trebuie să știi cum să măsoare succesul sau progresul proiectului tău.

Privind exemplul de proiect pe care l-am ales mai devreme (economisind bani pentru compania dvs. prin recrutare eficientă), trebuie să cunoașteți costul pe angajare pentru compania dvs. Nu este costul total de recrutare, deoarece costul total de recrutare pe an va varia în funcție de câte angajări noi se fac în acel an. Există, de asemenea, alte valori pe care le puteți utiliza, care nu sunt costuri directe, ci costuri indirecte, cum ar fi durata de timp necesară pentru a îndeplini un rol și rata de păstrare.

Colectați toate acele date de referință și apoi puteți decide în ce țări doriți să aveți un impact. Colectarea și înțelegerea datelor este un exercițiu bun pentru un dezvoltator, deoarece nu totul este alb-negru. De asemenea, vă va spori cunoștințele și conștientizarea modului în care funcționează afacerea. În plus, compania va beneficia de abilitățile dvs. de gândire critică și rezolvare de probleme.

Etapa 3: Formați o echipă

1611515890 806 Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

De ce ai nevoie de o echipă, te aud întrebând? În spatele fiecărui antreprenor de succes, există un grup de oameni care lucrează în echipă, de la analist la investitor. La fel, un intraprenor dintr-o organizație are nevoie de o echipă. Aceștia ar trebui să fie oameni care împărtășesc un obiectiv similar de a fi intraprenori și care sunt dispuși să depună timp și efort suplimentar în acest proiect cu dvs.

Când recrutați pentru echipa dvs., nu vă faceți griji cu privire la titlurile posturilor, vă faceți griji cu privire la ceea ce sunt dispuși să ofere. Este posibil să fiți dezvoltator, dar abilitățile dvs. de codare nu pot fi necesare în rolul dvs. de intraprenor. Abilitățile mai valoroase sunt gândirea critică, colaborarea, comunicarea și creativitatea. Deci, gândiți-vă la ei atunci când alegeți membrii echipei. Și nu faceți greșeala de a alege prea mulți oameni, pentru că totul ține de calitate și nu de cantitate.

În această etapă, doriți, de asemenea, să primiți buy-in și asistență de la câțiva oameni la nivel senior / executiv. Acești oameni vor deveni sponsorii dvs. dacă vă susțin ideea.

Aceasta este principala diferență între a fi antreprenor și a fi intraprenor. Când ești antreprenor, lucrezi pentru tine și faci apelurile. În timp ce atunci când sunteți intraprenor, trebuie să parcurgeți canalele corespunzătoare pentru a obține mai întâi un buy-in, deoarece lucrați în cadrul unei companii și a politicilor sale.

De asemenea, este important să vă informați sponsorii cu privire la progresele dvs. ori de câte ori există evenimente majore, cum ar fi atunci când testați o idee nouă, când ați obținut rezultate din ideea dvs. și așa mai departe.

Etapa 4: Elaborați un plan de afaceri

1611515891 633 Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

Aveți ce și acum sunteți gata să abordați cine și cum. Cine sunt clienții dvs., cum veți rezolva problema pe care ați identificat-o mai devreme și cum veți ști că ați rezolvat problema?

Prin clienți, nu mă refer la oamenii care vor cumpăra de la dvs. Clienții, în acest caz, sunt persoane care vor beneficia de acest proiect la care lucrați. Deci, spuneți, de exemplu, că veți economisi bani companiei dvs. prin recrutare eficientă. Clienții dvs. sunt, desigur, managerii de angajare din cadrul companiei, deoarece banii vor fi economisiți și costurile de funcționare vor scădea. Le veți ușura povara și veți aborda punctul lor de durere, care ar putea fi „dificultăți în a găsi candidați potriviți” sau „a avea de a face cu prea multe agenții de recrutare”.

Planul dvs. de afaceri va contura, cel puțin, trei lucruri:

  • problema
  • soluția
  • criteriile de succes

În funcție de tipul de proiect, puteți include alte lucruri, cum ar fi un model de afaceri, un rezumat financiar etc. Deoarece sunteți intraprenor în cadrul unei organizații, veți descoperi că multe dintre proiectele dvs. nu sunt tocmai legate de câștigarea directă a banilor. De obicei, vor fi mai multe despre reducerea costurilor și îmbunătățirea eficienței. Iată un eșantion de șablon și ghid de plan de afaceri pe care le puteți descărca și utiliza.

Etapa 5: Testează-ți ideea

1611515891 71 Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

Dacă ați citit „Startul slab” de Eric Ries, știți despre principiile a discutat. În special, vorbesc despre bucla de feedback în trei pași: Construiește, măsoară și învață.

Construiți-măsurați-învățați este un cadru pentru măsurarea cu succes și îmbunătățirea continuă a eficacității noilor produse pentru start-up-uri.

A fi intraprenor este un pic ca a-ți construi propriul startup în multe feluri. Aveți o problemă și o idee, dar nu sunteți sigur dacă ideea dvs. va rezolva problema.

Deci, trebuie să vă testați ideile, folosind cât mai puține resurse.

Într-o lume de pornire, aceasta se numește a Produs minim viabil (MVP). Ca dezvoltator, probabil că sunteți deja familiarizat cu toată această terminologie de pornire.

Care este MVP-ul dvs. pentru proiectul dvs. de recrutare eficient? S-ar putea să vă gândiți la introducerea unui program intern de trimitere sau la proiectarea unui test online care să selecteze candidații eficient. Indiferent de ceea ce decideți să faceți, păstrați-l simplu. Folosind abordarea Build-Measure-Learn, puteți crește și itera soluția dvs. pentru a deveni mai bună cu feedback și învățare.

Etapa 6: Măsurați

1611515892 819 Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

Odată ce ideea dvs. a fost testată în sălbăticie pentru o anumită perioadă de timp, doriți să vedeți cum a funcționat în raport cu valorile pe care le măsurați.

Deci, dacă soluția dvs. a fost să utilizați un program intern de recomandare, ați văzut o îmbunătățire a timpului de angajare? Au fost candidații mai potriviți, în ceea ce privește setul de competențe, experiență și aptitudini culturale? Acesta este locul în care munca pe care ați făcut-o în etapa 2, colectarea de date și având o linie de bază, este utilă.

Etapa 7: Învață

1611515892 425 Un ghid al dezvoltatorului pentru a deveni intraprenor si a

Cu rezultatele pe care le-ați primit, sunteți acum în măsură să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la ce să faceți în continuare.

Dacă rezultatul arată că ați îmbunătățit semnificativ valorile prin MVP, atunci următorul pas logic este să îl măriți. Aceasta se numește „perseverează”, unde îți crești ideea cu o accelerație maximă.

Ca dezvoltator, scalarea este ceva cu care probabil sunteți deja familiarizați. Dezvoltatorii își scalează adesea sistemele atunci când există o creștere a utilizării, pentru a le face mai rapide și mai eficiente. Scalarea soluției dvs. ca intraprenor este puțin diferită.

În exemplul nostru, ca intraprenor al unui program intern de recomandare, doriți să creșteți utilizarea sau adoptarea acestui program. În acest fel, mai mulți manageri de angajare pot realiza beneficiile programului și pot fi economisiți mai mulți bani și timp, care a fost obiectivul dvs. principal. Acest lucru este similar cu ceea ce ar face un antreprenor pentru produsul ei.

Pe de altă parte, dacă rezultatul nu arată nicio îmbunătățire semnificativă, trebuie să adoptați o abordare diferită. Eric numește acest lucru un „pivot” în „Startul slab”. Când trebuie să pivotiți, nu vă simțiți grozav, deoarece probabil v-ați investit timpul și, eventual, emoțiile. Chiar dacă, ca intraprenor, nu lucrezi la propria afacere, este normal să îți dorești totuși ideea să aibă succes.

Cu toate acestea, lucrul bun al abordării Build-Measure-Learn este că pierderea dvs. ca intraprenor, în termeni de timp și efort, ar trebui să fie minimă. Trebuie să vă întoarceți la planșă și să veniți cu idei noi și să priviți lucrurile dintr-o perspectivă diferită, cât mai rapid și mai ieftin posibil.

Mulțumesc că ai citit!

Aboneaza-te la buletinul meu informativ pentru a primi articole despre carieră tehnologică, leadership și viață.