de Abhishek Jakhar

Un ghid pas cu pas pentru a începe cu tabelele HTML

Un ghid pas cu pas pentru a incepe cu tabelele
Tabel HTML

Prezentare generală

Web-ul este plin de informații precum scoruri de fotbal, scoruri de cricket, liste cu numele angajaților și adrese de e-mail. Tabelele HTML vă permit să afișați informații în ceea ce este cunoscut sub numele de date tabulare.

NOTĂ: Am adăugat deja stilul folosind CSS, astfel încât elementele mele vor arăta diferit. Dar vor funcționa exact în același mod.
Dacă doriți să faceți ca elementele dvs. să pară ale mele, puteți găsi fișierul meu CSS în linkurile date mai jos:
CSS: https://gist.github.com/abhishekjakhar/2ea51dfc0dcf6f6ed0d44ac0e72f9c54

Tabel de bază

Putem crea un tabel HTML folosind elementul tabel. Are o etichetă de deschidere și închidere și înfășoară toate rânduri de masă și celule de masă în interiorul ei.

<table></table>

Acum, să tastăm un rând de tabel. Tabelele sunt formate din rânduri de informații care trec de-a lungul paginii. A <elementul tr> este folosit pentru a crea un rând de tabelă.

Cu toate acestea, nu există niciun element pentru coloana tabelului. Coloane de tabel depinde de câte celule de masă sunteți în interiorul fiecărui rând. A <td> elementul este utilizat pentru a crea o celulă de tabel. Deci practic amorțiter of

elemente pe care le veți adăuga inside elementul

este exact același număr de coloane pe care le veți obține în rândul tabelului.

A recapitula:

  • >: Elementul tabel reprezintă date dintr-o serie de rânduri și coloane. Tabelele trebuie utilizate numai pentru afișarea datelor tabulare și niciodată pentru aspectul paginii.
  • >: Elementul rândului tabelului definește un rând de celule dintr-un tabel. Rândurile de tabel pot fi umplute cu celule de tabel și celule de antet de tabel.
  • >: Elementul celulei de tabel conține date și reprezintă o singură celulă de tabel. Fiecare celulă de masă trebuie să se afle în interiorul unui rând de masă.
1611540307 701 Un ghid pas cu pas pentru a incepe cu tabelele
rând de masă (r>) și table celula (

) elemente împreună pentru a forma un tabel

Notă:

elementele nu au atribute. Dacă ați mai lucrat cu tabele, este posibil să fi folosit unele atribute în trecut. Cu toate acestea, acum toate sunt învechite.

Element antet tabel

Am creat un tabel de bază, dar nu este clar că primul nostru rând din tabel este de fapt o încercare de a eticheta fiecare dintre coloanele noastre. În acest moment, primul rând arată pur și simplu ca un alt rând din tabelul nostru.

Putem folosi un element antet tabel pe fiecare dintre aceste trei coloane pentru a spune browserului, crawlerelor motoarelor de căutare și cititorilor de ecran că acestea sunt de fapt anteturi și nu doar date obișnuite.

Acum vom schimba celulele de tabel din primul rând într-o celulă de antet de tabel. Pentru aceasta vom înlocui <td & gt; by

Cap de masă și corp

Similar structurii documentului nostru HTML, unde avem un cap și un corp, putem adăuga și un cap și un corp la masa noastră. Cu siguranță nu vom folosi aceleași elemente HTML, deoarece sintaxa va deveni invalidă. Pentru masă, avem reclama> for the head și lt; tbody &gt; pentru corp.

  • ad> – Elementul cap tabel (care nu trebuie confundat cu elementul celulei antet tabel) definește un set de rânduri care alcătuiesc antetul unui tabel.
  • dy> – Elementul corpului tabelei definește unul sau mai multe rânduri care alcătuiesc conținutul principal (sau „corpul”) unui tabel.
1611540308 595 Un ghid pas cu pas pentru a incepe cu tabelele
cap de masă (d>) și corpul mesei (& lt; tbody>) elemente

Element de picior de masă

Noi avem un capul mesei și a corpul mesei element. Deci, desigur, există un picior de masă element de asemenea. Dar întrebarea este care este punctul elementului de subsol al tabelului atunci când avem deja antetele tabelului care etichetează coloanele?

În general, un element de subsol pentru tabel ar trebui conține un rezumat al tabelului. Acestea ar putea fi câteva celule finale care conțin sume, totale și medii pentru fiecare coloană. Poate conține, de asemenea, anumite informații meta, cum ar fi informațiile privind drepturile de autor sau sursa datelor dintr-un tabel.

Acum, ați crede că subsolul mesei va merge în partea de jos a mesei. Cu toate acestea, ar trebui să meargă imediat dupa capul mesei element și chiar inainte corpul mesei element.

gt; – Elementul de subsol al tabelei definește un set de rânduri care rezumă coloanele tabelului.
1611540309 397 Un ghid pas cu pas pentru a incepe cu tabelele
picior de masă (t>) element

Element de subtitrare

Acest element este practic un titlu pentru tabel și ar trebui să apară imediat după eticheta de deschidere a tabelului. Acest lucru este frumos de adăugat, deoarece rezumă rapid ce ar putea conține un tabel.

1611540309 76 Un ghid pas cu pas pentru a incepe cu tabelele

Acum am acoperit elementele esențiale ale elementelor tabelului în HTML.

Puteți afla mai multe despre Mese în link-uri date mai jos.

Elementele de bază ale tabelului HTML
Asta doar încheie elementele de bază ale tabelelor HTML.developer.mozilla.orgTabel HTML Avansat
Există câteva alte lucruri pe care le-ați putea afla despre tabelele HTML.developer.mozilla.org

Sper că ați găsit această postare informativă și utilă. Mi-ar plăcea să vă aud feedbackul!

Mulțumesc că ai citit!

#ghid #pas #pas #pentru #începe #tabelele #HTML

Un ghid pas cu pas pentru a începe cu tabelele HTML

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

.

1611540308 939 Un ghid pas cu pas pentru a incepe cu tabelele
Textul din primul rând este mai îndrăzneț decât celelalte rânduri din cauza <th> element utilizat în interiorul brazit