Un ghid pentru începători pentru o viață inteligentă

Una guida per principianti alla vita intelligente
⏱️ 5 min read

O casă automatizată a fost un vis futurist de pipă nu cu mult timp în urmă. Cu toate acestea, odată cu încheierea celui de-al doilea deceniu al anilor 2000, „viața inteligentă” este o piață tehnologică în plină dezvoltare.

În această piesă, ne uităm la modul de a începe crearea unei case inteligente. Înainte de asta, să prezentăm de ce ți-ai dori o casă inteligentă în primul rând.

Ce înseamnă viața inteligentă (și de ce ai vrea să o faci)

Pentru cei neinițiați, viața inteligentă se referă pur și simplu la automatizarea aspectelor casei dvs. – de obicei sarcini banale. De exemplu, s-ar putea să vă setați iluminarea pe un temporizator obișnuit sau să solicitați unui asistent vocal să activeze prize de priză greu accesibile. Adesea, această automatizare se realizează prin intermediul rețelei Wi-Fi de acasă.

Există o serie de beneficii pentru viața inteligentă. De exemplu:

  • Puteți economisi timp pornind aparatele esențiale, cum ar fi încălzirea, înainte de a ajunge acasă de la serviciu.
  • Facturile dvs. de energie pot avea un impact pozitiv.
  • Prizele din întreaga casă vor avea o uzură mai redusă.

Pe scurt, o viață inteligentă este viitorul întreținerii casei tale. Practic toate aparatele dvs. electrice sunt dezvoltate pentru a funcționa astfel în viitor.

Cum să începeți cu o viață inteligentă (3 pași)

Deși poate părea o sarcină grea, viața inteligentă este ușor de realizat. Mai jos, vom prezenta trei pași pentru a începe automatizarea casei dvs.

1. Alegeți aspectele casei dvs. pe care doriți să le automatizați

Mai întâi, veți dori să decideți ce elemente din casa dvs. doriți să faceți „inteligent”. Deși opțiunile sunt abundente, există trei domenii care sunt de obicei luate în considerare:

  • Iluminat: lămpi, becuri de tavan, jaluzele – toate au capacitatea de a fi alimentate inteligent.
  • Incalzi: un termostat inteligent este un element esențial pentru o casă inteligentă și există companii precum Hive și Google Nest cu produse din acest domeniu.
  • Putere: Mufele sunt coapte pentru automatizare, mai ales dacă utilizați adaptoare multi-way și plăci de extensie.

Este o idee bună să începeți cu un element și să scalați în sus. Iluminatul este întotdeauna un început solid, deoarece bariera de intrare este scăzută și este ușor de observat efectele imediate ale aprinderii unui bec.

Apropo de asta, să discutăm cum să vă operați casa inteligentă în continuare.

2. Decideți cum veți opera casa dvs. inteligentă

Pentru a alimenta noile dvs. articole inteligente, va trebui să luați în considerare un asistent vocal. Este posibil să aveți deja Alexa Amazon sau Asistentul Google la locul lor.

În timp ce ambele sunt produse similare, cu obiective cu siguranță diferite, pentru o viață inteligentă, ambele funcționează în același mod. Alegerea ecosistemului Amazon este potențial o opțiune mai ieftină inițial, deoarece puteți profita de aparatele mai rentabile găsite în magazin online.

Cu toate acestea, multe aparate inteligente funcționează cu mai mulți asistenți și soluții, deci oricare dintre alegeri vă va servi bine. Urmărim alternative la asistenții vocali în secțiunea următoare.

3. Cumpărați aparatele și conectați-le la asistentul dvs. vocal

Odată ce aveți un asistent vocal în loc și o idee despre ceea ce doriți să automatizați, ultimul pas este achiziționarea și conectarea aparatelor.

Când vine vorba de obținerea de aparate inteligente, bugetul dvs. va dicta ce este disponibil. De exemplu, privind un brand mondial bine-cunoscut, cum ar fi Phillips Hue, va trebui să tușiți mai mult decât pentru un brand precum Teckin. Mai mult decât atât, alegerea unui ecosistem precum Apple HomeKit va costa adesea considerabil mai mult datorită denumirii mărcii.

Pentru a conecta totul împreună, fiecare ecosistem va avea propria aplicație dedicată. Cu toate acestea, multe dispozitive mai ieftine (în special din cartierul tehnic chinez) vor funcționa prin intermediul multiplataformei Aplicația Smart Life sau Tuya.

Aplicația mobilă Smart Life.

Cu toate acestea, există multe aplicații diferite disponibile, fiecare cu propriile curiozități și flux. De cele mai multe ori, un producător va recomanda o anumită aplicație și veți dori să o utilizați, cu excepția cazului în care există un motiv întemeiat să nu o facă.

În concluzie

Viața inteligentă este o industrie în creștere. Odată cu apariția și dezvoltarea asistenților vocali și a altor tehnologii fără fir, automatizarea sarcinilor casnice este simplă și realizabilă.

Dacă doriți să citiți mai multe despre viața inteligentă, consultați piesa lui Sayak despre casele inteligente. Aveți întrebări legate de viața inteligentă? Întrebați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum să vă controlați termostatul Nest cu Alexa
  • 6 dintre cele mai bune benzi de alimentare inteligente pentru a controla și mai multe dispozitive
  • 7 sfaturi pentru utilizarea difuzoarelor inteligente pentru învățarea la distanță

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x