MeteorJS este un cadru de lucru pentru toate aplicațiile JavaScript. Dacă vă place să creați site-uri web în HTML, CSS și JavaScript, atunci puteți folosi aceste abilități pentru a crea aplicații pentru computer sau telefon.

În mod implicit, când faceți „meteor create myapp & cd myapp & meteor run”, acesta servește o pagină web HTML / JavaScript împreună cu un backend Node / MongoDB (care nu este utilizat în acest moment)

Nodejs este pur și simplu numele pentru JavaScript care se află pe capătul serverului. Mongodb este baza de date NoSQL (nu numai-structurată-în-limbaj-de-interogare) pe care Meteor o folosește.

Să începem o demonstrație a aplicației mobile

Pentru a începe, tastați „meteor add-platform android” și apoi „meteor run android”. Acest lucru va rula această aplicație pe conectat în telefon (sau dispozitiv virtual) folosind computerul ca server (dacă ați creat ceva în backend). Puteți face același lucru cu un iPhone folosind un Mac.

Fișierele JS, HTML și CSS sunt organizate intuitiv în directoarele „server” și „client”. Acesta este modelul de proiectare MVC (model view controller).

Un ghid rapid pentru MeteorJS Ce este si cine

Interfețele mobile Android și iOS sunt gestionate de Apache Cordova. Nu o veți vedea într-o aplicație web de bază. Cu toate acestea, ar trebui să știți cu siguranță dacă utilizați funcții hardware ale telefonului.

Platforma de bază vă permite să adăugați orice alt cadru doriți la partea din spate sau partea din față. Totul de la Angular, Express, React și Vue poate fi instalat deasupra Meteor.

Cadrele CSS populare, cum ar fi Material-UI, sunt de obicei utilizate pentru a ușura munca de proiectare. Cu toate acestea, nu trebuie să adăugați deloc niciun alt cadru. Meteor vine cu o mare Publicare / Abonare metodă, Blaze ghidon și conturi de utilizator și multe altele.

Dincolo de demonstrație

Pe lângă pluginurile disponibile cu „meteor add“, aveți, de asemenea, acces la toate pluginurile npm și cordova. Puteți utiliza” meteor npm install “pentru a le accesa.

Puteți chiar să adăugați o platformă desktop folosind Meteor-desktop. Aceasta folosește cadrul Electron. Apoi puteți crea aplicații Windows, Mac și Linux. Sperăm că această funcționalitate va fi acceptată nativ în versiunea Meteor 2.0.

Există o comunitate sănătoasă de dezvoltatori de meteori în diferite forumuri din 2012. Documentația de la guide.meteor.com este mai extinsă și mai clară în comparație cu majoritatea cadrelor.

Deși acest lucru poate părea a fi comanda rapidă perfectă pentru un nou dezvoltator, vă voi avertiza: nu includeți un pachet sau cadru în proiectul dvs. până când nu sunteți sigur că știți cum funcționează.

Meteorul este bun la integrare, dar poate necesita o muncă suplimentară pentru a combina diferite pachete. Nu căutați doar o listă de pachete care vă așteaptă să funcționeze perfect împreună.

Meteor este un instrument excelent pentru un începător care dorește să fie introdus în domeniul larg de dezvoltare a aplicațiilor și procesul de construire a unei aplicații simple.

Producție

Meteor poate, desigur, să creeze aplicații web și mobile complete de producție. Este folosit de mai multe companii mijlocii și mari, cum ar fi Ikea și Workpop.

Pentru dezvoltare și optimizare ușoară, puteți utiliza Galaxie găzduire. Galaxy vă va ajuta să ajungeți la producție fără a avea nevoie de cunoștințe de administrare a sistemului.

Dacă aveți cunoștințe și timp, atunci le puteți găzdui pe propriul server / VPC. De exemplu, o instanță AWS Lightsail de 5 USD pe lună poate găzdui o aplicație cu o sută de utilizatori.

Auto-găzduirea și construirea funcționează în același mod în care ați început demo-ul Meteor. Cu toate acestea, în loc de „meteor run” veți construi (construirea meteorilor) – backend-ul dvs. într-o aplicație standard nodeJS, iar telefonul mobil într-o APK semnat sau aplicația IOS.

Au existat zvonuri de-a lungul anilor că Meteor nu scară bine. Acest lucru a fost în mare parte respins și poate fi depășit cu diferite tehnici.

Securitatea meteorilor are standardele înalte tipice ale unui proiect open-source bine întreținut. Urmează ghid de securitate atent și atenție injecție noSQL.

Avantajele Meteorului

  • O comunitate diversă de colaboratori oferă cadrului rezistență și longevitate deosebite. Majoritatea celorlalte cadre sunt create de o singură companie mega tech. Acest lucru ar putea însemna că proiectul va fi depozitat dacă nu vor vedea rentabilitatea investiției. Cu Meteor, direcția dezvoltării sale urmărește îndeaproape utilizatorii săi.
  • Este multiplataforma. Googles Flutter nu va funcționa pe iPhone-ul Apple. Meteor vă permite să realizați toate implementările aplicației dvs. într-un singur loc.
  • Este încorporat în handlerele MongoDB și există suport pentru GraphQL.

Dezavantaje ale Meteorului

  • Dacă dezvoltatorii se bazează prea mult pe diferite pachete pre-construite, aceștia pot intra în conflict unul cu celălalt.
  • Dacă faceți doar o aplicație web, ar putea fi mai simplu să utilizați Express.
  • Nu puteți face ca o aplicație web mobilă să ruleze la fel de eficient ca și cu cea nativă.

În concluzie, Meteor este un cadru eficient care vă poate ajuta să reduceți timpul de dezvoltare și să facilitați întreținerea aplicației.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să creați aplicații în JavaScript, citiți acest nou carte de la Manning Publicații.