de Kevin Kononenko

Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Un ghid vizual pentru înțelegerea „=” Conectați-vă JavaScript

Operatorul de atribuire sau semnul „=” este de fapt foarte înșelător pentru oricine învață să codeze pentru prima dată.

Ești învățat despre conceptul semnului egal pentru întreaga ta viață la ora de matematică.

2 x 3 = 6

x²-4 = 0

Lucrurile din partea stângă a ecuației au valoare egală cu cele din partea dreaptă a ecuației. Acestea ar putea fi întoarse oricând, iar afirmația ar fi totuși adevărată.

Și apoi JavaScript vine ca omul Kool-Aid și distruge complet această înțelegere.

Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Oh, și nu mă face să încep cu conceptul de variabile. În clasa de algebră, suntem învățați că variabilele pot fi egale doar cu numerele care satisfac ecuația. De exemplu,

x²-4x + 3 = 0

În ecuația de mai sus, X poate fi doar 1 sau 3. Dar în JavaScript, conceptul de variabilă este de fapt destul de diferit de ceea ce ați învățat în clasa de algebră.

Acesta este un imens problema! Înseamnă că de fiecare dată când un începător privește un semn „=” atunci când află despre variabile, trebuie să repete în cap din nou și din nou:

Nu este ceea ce crezi că înseamnă.

Nu este ceea ce crezi că înseamnă.

Nu este ceea ce crezi că înseamnă.

Am vrut să creez un mod mai memorabil de a explica variabilele decât să reînvăț ceea ce înseamnă un semn „=”. Până la sfârșitul acestui tutorial, veți înțelege de ce „=” în atribuirea variabilelor este mai asemănător o rampă care încarcă un camion.

1611468969 39 Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Acest lucru ar trebui să creeze un ghid clar despre scopul variabilelor și despre modul de utilizare a acestora în script.

Numele și valoarea unei variabile

Variabilele sunt containere pentru a transporta valori în script. În unele moduri, acestea sunt opusul variabilelor din algebră.

 • Puteți oricând să le acordați o nouă valoare și să reporniți scriptul. Nu există o egalitate „permanentă” care să satisfacă o anumită condiție.
 • Partea stângă a afirmație are un scop complet diferit de partea dreaptă a enunțului.

Iată un exemplu:

let days = 7;
Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Aceasta se numește declarând variabila. Se creează un nou camion numit zile care vă poate conduce în jurul scriptului și îl poate livra valoare SAU ridicați un nou valoare.

 • lăsa cuvânt cheie anunță că creați o nouă variabilă. Sau, în analogia pe care urmează să o folosim, creăm un camion nou.
 • Variabila are nevoie de un unic Nume, care este zile aici. Acest lucru distinge acest camion de toate celelalte camioane.
 • operator de misiune, sau semnul „=”, încarcă valoare 7, în camion.

Este foarte greu să încetezi obiceiul de a privi acest lucru ca și cum ar fi din nou clasa de matematică, așa că voi explica puțin mai multe despre diferitele părți ale camionului variabil.

1611468970 327 Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Aceasta este partea stângă a variabilei afirmație. Nu este o ecuație! Creăm un camion cu un nume specific pe care îl putem folosi din nou și din nou. De fiecare dată când ne uităm la partea stângă a declarației, sunăm într-un camion cu un anumit nume.

1611468971 900 Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

operator de misiune este la fel ca rampa unui camion. Încarcă o nouă valoare. Puteți încărca o nouă valoare aproape oricând cu lăsa cuvânt cheie.

În calitate de programator, creăm continuu noi variabile, încărcăm valori și urmărim modificările din jurul scriptului.

Reatribuirea valorilor la variabile

Până în prezent, putem crea un camion care să poată circula în jurul scriptului și să le ofere valoarea. Dar ce zici de schimbarea valorii pe care o transportă camionul?

lăsa cuvânt cheie ne permite să creăm mutabil variabile ale căror valori pot fi modificate. Dacă am folosi cuvântul cheie const, ar însemna că valoarea este imuabil și de neschimbat.

În JavaScript, spre deosebire de matematică, poți pur și simplu atribui o nouă valoare a variabilei. Variabila zilelor noastre reprezintă în prezent cele 7 zile dintr-o săptămână. Dar dacă am fi vrut să stea pentru cele 5 zile săptămânale? Iată codul pe care l-am putea folosi.

 1. În linia 2, creăm zile variabilă cu valoarea 7.
 2. Pe linia 4, noi reatribuiți valoarea variabilei. Acum este 5.
 3. Pe linia 6, camionul zilei ajunge cu valoarea 5.
1611468972 973 Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

În GIF de mai sus, linia 4 pune o nouă valoare în camion, care este folosită ulterior în linia 6.

Iată ce se întâmplă în linia 6.

1611468972 221 Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Zilele variabile nu sunt „egale” cu nimic! Pur și simplu poartă în jurul valorii pe care i-o atribuiți. Acesta este mult mai mult control decât aveți la ora de matematică, unde trebuie să descoperiți valoarea variabilei care satisface ecuația. Acum, ai controlul!

De ce ai nevoie de variabile?

Imaginați-vă că construiți o aplicație care să le spună pacienților când să își ia medicamentele. Trebuie să modificați numărul de zile pe săptămână pe baza medicamentului. Iată un fragment rapid.

 1. În linia 2, zilele se încarcă cu o valoare de 7.
 2. În linia 4, valoarea 5 este încărcată.

În rândurile 4 și 6, utilizați valoare variabila zilelor. Ați putea codifica acest lucru prin simpla punere a numărului 7 în linia 4 și a numărului 5 în linia 6? Sigur că ai putea!

Dar, pe măsură ce aplicația dvs. crește, veți găsi că variabilele sunt utile din 2 motive:

 1. Schimbarea instantanee a tuturor valorilor corespunzătoare simultan. Să presupunem că ați avut trei medicamente care trebuie luate timp de 7 zile pe săptămână și trei medicamente care trebuie luate timp de 5 zile pe săptămână. Nu doriți să schimbați în mod constant valoare de zile Înainte și înapoi! În schimb, ați dori să utilizați două variabile separate. Aceasta vă oferă două camioane separate pentru a genera valori în jurul scriptului.
 2. Amintindu-ne ce înseamnă o valoare. Dacă codificați o valoare, puteți să vă uitați înapoi și să spuneți, de ce naiba este acel 7? Dar, dacă creați o variabilă, vă veți aminti că este valabilă timp de 7 zile din săptămână, astfel încât să o puteți schimba rapid, dacă este necesar.

Nume variabile în partea dreaptă a operatorului de atribuire

Până acum, am avut o regulă destul de grea. Numele variabilei este în partea stângă a operator de misiune, în timp ce valoarea este pe partea dreaptă.

Dar dacă avem o astfel de situație?

În linia 4, numele variabilei este pe ambele părți ale operatorului de atribuire! Acesta este încă un motiv pentru care NU este un semn egal! De fapt, relația dintre cele două părți ale declarației rămâne aceeași.

În linia 4, încărcăm o nouă valoare pe zile variabil. Iată cum arată.

1611468973 658 Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Observați cum începem de la operator de misiune și calculați mai întâi partea dreaptă a enunțului? Asta pentru că suntem atribuire o nouă valoare pentru zilele de aici. Nu putem atinge partea stângă a declarației. Iată ce se întâmplă în continuare.

1611468974 760 Un ghid vizual pentru intelegerea „ Conectati va JavaScript

Camionul de zile se oprește de două ori în acest caz. Prima dată este în partea dreaptă a ecuației pentru a furniza vechea valoare. Și a doua oară este în partea stângă a ecuației pentru a prelua noua valoare zile.

Noul nostru valoare pentru zile variabila este 9. În declarația noastră de jurnal de pe linia 6, consola ar înregistra 9.

Apel la acțiune

Ti-a placut asta? Dă-i o palmă pentru ca și alții să o poată descoperi. Și, dacă doriți să primiți o notificare când lansez viitoare tutoriale care folosesc analogii, înscrieți-vă aici: