de Ashay Mandwarya ?️??

Un gust de noutăți în ES10

Un gust de noutati in ES10
Fotografie de Alex Knight pe Unsplash

În fiecare an, este lansată o nouă versiune a ECMAScript, cu propunerile care sunt gata oficial pentru distribuire către dezvoltatori și utilizatori. Acest articol va discuta despre cea mai recentă iterație a limbii și despre ce caracteristici noi aduce la masă.

ES10 / ES2019 a făcut mari îmbunătățiri în această actualizare. Acesta introduce funcții și metode care vor permite dezvoltatorilor să scrie mai puțin cod și să facă o muncă mai productivă.

Să sărim direct în el.

apartament()

flat () este o metodă care este utilizată pentru a aplatiza o matrice. Există anumite situații în care elementele unui tablou sunt un tablou. Aceste tipuri de matrici se numesc matrici imbricate.

În mod normal, pentru a le deznidifica (aplatiza), a trebuit să folosim recursivitatea. Acum, cu introducerea flat (), se poate face într-o singură linie. FYI – o matrice aplatizată este o matrice de adâncime 0. flat () ia un argument, un număr care reprezintă adâncimea. Adâncimea este cantitatea de cuibărit în interiorul unei matrice. Să vedem un exemplu de explicare a cuiburilor și a adâncimii.

Un gust de noutati in ES10
O serie de adâncimi 3

Cele de mai sus sunt o matrice de adâncime 3. Este o matrice în interiorul unei matrice, în interiorul unei matrice, în interiorul unei matrice ???. În general, în JavaScript o matrice poate avea o adâncime infinită sau până când rămâneți fără memorie. Să presupunem că dacă o matrice are o adâncime de cuibărire de 3 și ne aplatizăm doar până la adâncimea 2, atunci va exista totuși o matrice imbricată în matricea principală.

Sintaxă

1612047186 427 Un gust de noutati in ES10

Se intoarce

Returnează o matrice aplatizată.

Exemplu

1612047187 829 Un gust de noutati in ES10

Matricea cuibărită de adâncime 3 este aplatizată folosind plat pentru o adâncime de 3.

Dacă punem adâncimea la 2, obținem acest lucru:

1612047187 830 Un gust de noutati in ES10

Putem vedea că avem încă o matrice neplatită, în ieșire.

flatMap ()

flatMap () este folosit pentru a aplatiza o matrice imbricată și pentru a schimba valorile în funcție de o funcție precum o funcție map (). Această funcție funcționează pe o matrice și are ca argument un callback. Callback-ul dictează modul în care matricea trebuie aplatizată. Funcționează exact ca o hartă, dar, în plus, o aplatizează. Dacă doriți să aflați mai multe despre hărți, verificați acest articol.

flatMap () poate fi folosit pentru a aplatiza doar o matrice de adâncime de 1, deoarece intern apelează o funcție de hartă urmată de o funcție de plat cu o adâncime de 1.

Sintaxă

1612047187 335 Un gust de noutati in ES10

Se intoarce

Un tablou aplatizat cu valori manipulate, datorită funcției de apel invers care îi este furnizată. La fel ca o hartă.

Hartă()+apartament()= > flatmap ()

Exemplu

1612047188 331 Un gust de noutati in ES10

În acest exemplu, map și flatMap sunt afișate unul câte unul pentru a arăta diferența dintre cele două funcții. map () returnează o matrice de matrice care conținea valorile, în timp ce ieșirea de la flatMap () a fost aceeași cu harta, pe lângă aplatizarea matricei.

Object.fromEntries ()

O altă funcție foarte utilă. Object.fromEntries este folosit pentru a forma obiecte dintr-o pereche de valori cheie furnizată. Prinde o listă de perechi cheie-valoare și returnează un obiect ale cărui proprietăți sunt date de intrări. Funcționează ca invers Object.entries ().

Parametrii

Este nevoie de orice iterabil, adică o matrice.

Se intoarce

Returnează un obiect cu perechile cheie-valoare date.

Exemplu

1612047188 594 Un gust de noutati in ES10

Putem vedea că atunci când am furnizat o hartă (care stochează valori în perechi) funcției fromEntries (), obținem un obiect cu respectivele perechi cheie-valoare ca în hartă.

trimStart ()

Metoda trimStart () elimină spațiul alb de la începutul unui șir. trimLeft () este un alias al acestei metode.

Sintaxă

1612047188 750 Un gust de noutati in ES10

Se intoarce

Returnează un șir cu spațiile albe din partea din față eliminate.

Exemplu

1612047188 20 Un gust de noutati in ES10

Putem vedea clar spațiile albe eliminate din ieșire.

trimEnd ()

Metoda trimEnd () elimină spațiul alb de la capătul unui șir. trimRight () este un alias al acestei metode.

Sintaxă

1612047189 9 Un gust de noutati in ES10

Se intoarce

Returnează un șir cu toate spațiile tăiate de la sfârșit.

Exemplu

1612047189 230 Un gust de noutati in ES10

Putem vedea clar că spațiile de la capăt sunt tăiate.

Modificări pentru prinderea obligatorie

Până la ES10, sintaxa a fost forțată să legăm o variabilă de excepție pentru clauza catch, indiferent dacă a fost necesară sau nu. De multe ori se poate observa că blocul de captură este doar redundant. Propunerea ES10 ne permite să omitem cu totul variabila, oferindu-ne un lucru mai puțin de care să ne pese.

Exemplu

1612047189 750 Un gust de noutati in ES10

În exemplul de mai sus, putem vedea că nu trebuie furnizată nicio variabilă pentru a prinde pentru a rula.

Simbol Descriere

Când creăm un simbol în JS, este posibil să specificăm o descriere care poate fi utilizată pentru depanare ulterior. Procesul de recuperare a acestei descrieri este puțin cam obositor. Trebuie să reconstruim din nou simbolul și cu ajutorul metodei toString () pentru a accesa descrierea.

ES10 adaugă o nouă proprietate de numai citire cunoscută sub numele de descriere, care returnează descrierea simbolului.

Exemplu

1612047190 453 Un gust de noutati in ES10

Putem vedea că obținem direct descrierea folosind proprietatea .description a simbolului.

Învelire

Acestea au fost câteva dintre caracteristicile care urmează să fie introduse în actualul standard ES10. Sper că v-a plăcut articolul! Mulțumesc pentru lectură.

Un gust de noutati in ES10
Google